ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Βουργιάσκαμι μπουτί φταρνίσκαμι (τέλος σαιζόν) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Βουργιάσκαμι μπουτί φταρνίσκαμι (τέλος σαιζόν) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Τελευταίο Καρπουζάκι για αυτή τη σαιζόν (κάποιοι τρίβουν τα χεράκια τους τώρα). Τελευταίο της σαιζόν όμως δεν σημαίνει και τέλος για πάντα. Το Καρπουζάκι θα επιστρέψει και πάλι το Σεπτέμβρη. Και επειδή σήμερα κατεβάζουμε αυλαία για καλοκαίρι θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γλυκός γίνεται.

Το προηγούμενο άρθρο σάρωσε. Τα βιντεάκια, σας έκαναν να γελάσετε με την καρδιά σας. Πάρα πολλά τα μηνύματα που έλαβα γι΄ αυτό και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Και σήμερα έχει βίντεο, διαφορετικό μεν αλλά εξίσου αστείο δε.

 

Την έκλεισαν την Μύκονο λόγω κρουσμάτων. Πριν ένα μήνα η Μύκονος μας έλεγαν πως είναι covid free. Μάλιστα όσοι πήγαιναν εκεί έπρεπε να έχουν κάνει και τεστ. Άρα πως έφτασε ο ιός εκεί και ξαφνικά άρχισε να βουρβουρίζει το νησί; Και πριν λαλήσει ο αλέκτωρ τρεις τα μέτρα πάρθηκαν πίσω. Στην άρση των σφιχτών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

m1

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του λοκντάουν που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Δηλαδή η Μύκονος καθάρισε μέσα σε μια εβδομάδα; Εμείς κοντεύουμε δύο χρόνια και ακόμα τίποτα. Γιατί δεν εφαρμόζετε και σε μας τα ίδια μέτρα; Άμα πάρω την κλημιά……… άμα πάρω την κλημιά.

 

Στο παιχνίδι μπήκε και η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας μας με σχετική ανακοίνωση. «Γνωρίζοντας πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, συνιστά σε όλους, σε συνεννόηση με τον ιατρό τους, να αξιοποιήσουν το δώρο αυτό που μας χάρισε ο Θεός, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και κάθε άνθρωπο ''ὑπέρ οὗ Χριστός ἀπέθανε'' (Ρωμ. 14, 15)».

 

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των γιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία, και διαβεβαιώνει πως «αυτό το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας». Καλεί δε ακόμη να μην ακούει φωνές που προκαλούν σύγχυση και διαχωρισμό, ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες «στερούνται επιστημονικότητας αλλά και εκκλησιαστικού πνεύματος».

 

Ρωτάω τώρα εγώ, από πότε οι παπάδες έγιναν γιατροί και έχουν ιατρική άποψη; Ποιος είναι αυτός που αποφάσισε ότι το εμβόλιο είναι «δώρο Θεού»; Με πoιο τρόπο ένα εμβόλιο μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας; Μπήκατε στα προφίλ πολλών παπάδων  να δείτε τι γράφουν;

 

Μόνο ο σύλλογος ηλεκτρολόγων Ελλάδος δεν έβγαλε ανακοίνωση για να μας παροτρύνει να το κάνουμε (όχι ότι δεν το περιμένω και αυτό από βδομάδα δηλαδή). Οι κατασκευαστές του εμβολίου πήραν ασυλία από το Ε.Κ., οι λοιμοξιολόγοι το ίδιο, ο ΕΜΑ που έδωσε την άδεια επίσης. Ποιος είναι ο υπεύθυνος τώρα, για αυτό που μου δίνουν; Ελπίζω το Σεπτέμβρη που θα ξανάρθω να έχουν τελειώσει όλα αυτά γιατί τα σιχάθηκα όλα.

 

Και σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα έχεις και τον Στέργιο να κάνει αντιπολίτευση μέσω FB. Γιατί ρε αγόρι μου το κάνεις αυτό; Γιατί με αναγκάζεις να πάρω το μέρος του Γκυρίνη και δεν το θέλω;

m2

Προεκλογικά Στέργιο μου ήσουν σε μια δημοτική παράταξη που έχασε και εσύ μάλιστα δεν εκλέχθηκες. Αντί λοιπόν να κάνεις εσύ αντιπολίτευση, να πεις αυτούς που εκλέχθηκαν από την παράταξή σου να κάνουν αυτοί αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια. Και όχι να τρέχουν για βεντούζες και ποτίσματα ή μόνο για τις δουλειές τους. Το ότι δεν εκλέχθηκες δεν σημαίνει ότι δεν ήσουν εκεί. Οκ; Αύριο γράφω εγώ σε έναν κάδο «πλατεία Άντζελα Δημητρίου». Θα φταίει ο Γκυρίνης; Να είσαι σίγουρος πως φταίει για πάρα πολλά. Ας μην του φορτώσουμε και τα αδιάφορα. Καλό καλοκαίρι Στέργιο μου να έχεις.

m3

 

Τι το ήθελε και πέθανε και αυτός; Αναστέναξε το FB. Τόσο μνημόσυνο, τόσα δάκρυα, τόσα λόγια αποχαιρετισμού, ούτε στη μάνα τους δεν έγραψαν κάποιοι. 81 έφτασε, πόσο ακόμα δηλαδή; Σας πήρε όλους ο καημός και «Τόλη μου και Τόλη μου». Όταν μπήκα στο fb και διάβασα, τρόμαξα. Έτρεξα στο δωμάτιο να δω αν ζει η μάνα μου. Σα να είχα τον πεθαμένο σπίτι ένα πράγμα. Για ηρεμήστε λίγο, χορτάτος και με τα χρόνια του πήγε. Άκλαφτες πήγαν η Φυλιώ Πυργάκη και η Γκέλυ Μαυροπούλου που είχαν την ατυχία να πεθάνουν μια μέρα πριν. Άκλαφτες.

 

m4

Και μιας και μιλάμε για πεθαμένους, ήρθε το κορίτσι για να εγκαινιάσει το Αρχαιολογικό Πάρκο της Νεκρόπολης των Αιγών. Όπου κορίτσι να βάλετε την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ήθελα να ξέρω ποιος την ντύνει και ποιος την κουρεύει; Αλήθεια σας λέω

m5

Άντε, το λινό να το καταπιώ. Είναι και μόδα. Το καφέ συνολάκι το έψαχνε καιρό; Σα φλιτζανάκι του καφέ που το γύρισες ανάποδα για να στο πει η γειτόνισσα. Πολλά λόγια θα κάνεις πάνω πάνω και κάτω κάτω δάκρυα, βλέπεις οι γραμμές βγήκαν ίσιες. Πίσσα και πούπουλα στην μοδίστρα που το έραψε. Να μη πω για τα μοκασίνια που τα πήρε σε όλα τα χρώματα. Έβαλε και μια στέκα στο μαλλί και πήγε στον δεσπότη. Ευτυχώς που δεν έχουμε στη χώρα μας υπουργείο μόδας, ευτυχώς.

m6

Και πάμε σε κάτι που σίγουρα όλοι σας περιμένετε. Η παράσταση του καλοκαιριού έρχεται στις 6 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο της πόλης. Βουργιάσκαμι μπουτί φταρνίσκαμι. Ο Δημήτρης Σαμαράς έπιασε το στυλό και για άλλη μια φορά μεγαλούργησε. Αν με τις προηγούμενες παραστάσεις γελάσατε με την καρδιά σας, ετοιμαστείτε τώρα να κλάψετε μέχρι δακρύων. Η Αναστασιά, ο Μούλιας και όλη η παρέα μπλέκουν σε νέες περιπέτειες που αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με τον….. Κορονοϊό. Το Καρπουζάκι τρύπωσε στα γυρίσματα του τρέιλερ και σας έχει αποκλειστικές εικόνες. Βέβαια τις πείραξα λιγάκι, ξέρετε εσείς τώρα. Απολαύστε τες.

 

Και κάπως έτσι τελειώνει και η 7η σαιζόν του ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ. Για άλλη μια χρονιά αγκαλιάσατε το Καρπούζι με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει, είναι πολύ λίγο. Το Καρπούζι μιλάει στην καρδιά σας γιατί πολύ απλά λέει αυτά που θα λέγατε και σεις. Πάμε διακοπούλες, γεμίζουμε μπαταρίες και επανερχόμαστε στη φιλόξενη αγκαλιά του alexandriamou.gr

 m7

Καλό καλοκαίρι σε όλους και να θυμάστε «δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Είναι τρομακτικό να μη ζεις». Χίλια ευχαριστώ.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας