ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Δεν ανεβαίνουν μόνο άνθρωποι στο Δημαρχείο αλλά και...σκύλοι - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Δεν ανεβαίνουν μόνο άνθρωποι στο Δημαρχείο αλλά και...σκύλοι - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Πάντα σκέφτομαι με πoιο θέμα να ξεκινήσω το Καρπούζι για να σας κάνω να το διαβάσετε με όρεξη. Σήμερα νομίζω πως έχω το καλύτερο. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πολλούς πολίτες του δήμου μας να ανεβαίνουν στο δημαρχείο και να παραπονιούνται για κάτι που τους ενοχλεί. Και εδώ έρχεται η ανατροπή. Για σκύλο ακούσατε ποτέ;

 

Κι όμως, ανέβηκε σκύλος. Όχι για να κάνει ο ίδιος παράπονα (πως θα μπορούσε άλλωστε) αλλά για να παραπονεθεί αυτός που τον ανέβασε. Ας γίνω πιο σαφής. Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε κακός χαμός επάνω στο δημαρχείο. Μια ιδιοκτήτρια καταστήματος ανέβηκε λοιπόν πάνω και φώναζε σε όλους, διαμαρτυρόμενη πως κάποια αδέσποτα της προκάλεσαν υλικές ζημιές στο μαγαζί της.

 

Όταν σας λέω κακός χαμός το εννοώ. Για να γίνει πιο πιστευτή έστειλε το σύζυγό της και έφερε επάνω στα γραφεία ένα από τα αδέσποτα που της κάναν τη ζημία. Ούτε εικόνα δεν μπορώ να το κάνω. Δεν ξέρω πως έληξε αυτό το «meeting» και αν έβγαλαν άκρη, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν παρόντες. Σε επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Στέφανο Δελιόπουλο μου είπε ότι ο σκύλος ήταν πολύ ήσυχος και ότι τον φιλοξενούν ήδη στο δημαρχείο και μάλιστα βρέθηκε και ανάδοχος οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Τώρα, από πότε ο αντιδήμαρχος έγινε και ψυχολόγος σκύλων και κρίνει τη συμπεριφορά του ζωντανού, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Σε αυτή την κατάσταση, με τόσο κόσμο, ένα σκυλί ή θα φοβηθεί και θα ζαρώσει ή θα αγριέψει και θα επιτεθεί. Αυτό ξέρω εγώ και πολύς κόσμος μαζί με μένα. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο σκύλο για το πώς φέρεται όταν είναι με την αγέλη του.

 

Και ρωτάω τώρα εγώ, έχω ένα αδέσποτο στη γειτονιά μου και μας παίρνει τα παπούτσια. Τι κάνω; Το φέρνω στο δημαρχείο, του βρίσκεται οικογένεια (αφού λειτουργείτε αστραπιαία όπως λέτε) και έχω και εγώ παπούτσια να βάλω ή σας κάνω μήνυση ότι δεν μου έμεινε ζευγάρι ολόκληρο και σε λίγο θα κυκλοφορώ με ένα αθλητικό και ένα σκαρπίνι με σκοπό να μου πάρετε καινούρια παπούτσια;

 

Προς Θεού, ούτε ο Δελιόπουλος είναι ο Νώε αλλά ούτε και το δημαρχείο κιβωτός για να κουβαλάμε όποιο ζωντανό μας πειράζει. Τα είπα όλα αυτά γιατί όπως με διαβεβαίωσαν, το καημένο το σκυλί στάθηκε τυχερό και βρήκε οικογένεια. Α, ρε Παλαιά Διαθήκη, τόσο επίκαιρη πια;

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά, σύμφωνα με τον δήμαρχο που συνεχίζει να υλοποιεί το έργο του (όπως ο ίδιος λέει), γέμισαν οι δρόμοι με πορτοκαλί κολωνάκια. 

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Από ότι πρόσεξα, προς το παρόν τουλάχιστον τα κολωνάκια μπήκαν από την 28ης Οκτωβρίου και προς την πόλη. Προς τον συνοικισμό δεν είδα ακόμα να μπαίνουν. Θα βάλετε και προς τα εκεί έτσι δεν είναι; Δείτε προσεκτικά (ειδικά στην 28ης Οκτωβρίου) ποια στενά είναι ανηφορικά και δεν υπάρχει ορατότητα και μην τα τοποθετείτε μόνο, ας πούμε έξω από καφέ. Πιο κάτω, σε γνωστό τυροπιτάδικο δεν βλέπεις να βγεις με τίποτα.

 

Εύχομαι να τα είδατε όλα αυτά και να δούμε και εκεί κολωνάκια πολύ σύντομα αφού «Μένετε πιστοί στις δεσμεύσεις σας και συνεχίζετε» όπως περίτρανα διατυμπανίζεις δήμαρχέ μου. Πήγα δήμαρχε τη μάνα μου στο παζάρι το Σάββατο και μου λέει «τα παλούκια αυτά που γέμισε το Γιδά τα έβαλε ο Γκυρίνης ή ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές;».

 

Τα είδε πορτοκαλί και σε λέει έργο Κασσελάκη. Της λέω είναι για αυτούς που δεν ψηφίσανε Γκυρίνη, θα τους παλουκώσει όλους. Δεν θες να ξέρεις τι απάντηση πήρα (μάλλον πήρες). Σίγουρα μπορείς να την φανταστείς. Δήμαρχε άμα δεις αυτούς που τα βάζουν πες τους σε παρακαλώ να βάλουν σε μία γωνία πράσινα. Να τις κάνω το χατίρι ότι το ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει.

 

Χαμός με το προηγούμενο άρθρο, από πού να ξεκινήσω. Ας ξεκινήσω με τον Τόκα μιας και το άρθρο είχε το όνομά του. Η ένστασή μου ήταν ότι ο τρόπος που τοποθετήθηκε ήταν αλαζονικός. Ο ίδιος μου είπε ότι δεν απευθυνόταν σε όλους εμάς αλλά σε κάποιους που του έκαναν καζούρα πριν τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ. Μάλιστα μου έστειλαν (όχι ο ίδιος) και το συγκεκριμένο μήνυμα στο οποίο απευθυνόταν στο post του.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

(το «φράτε» μάλλον είναι φοβάται). Κρύβω τα ονόματα γιατί αν θέλει μπορεί να τα δημοσιοποιήσει ο ίδιος. Κανένας όταν διάβασε το συγκεκριμένο post δεν κατάλαβε που απευθυνόταν γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κανένα υπονοούμενο που να παραπέμπει σε κάποιον. Γι΄ αυτό ας είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένας το βάσανο να ψάξει τι εννοούμε. Κατάλαβες Σωτήρη μου;

Όσο για το «ξεχνάς πολύ εύκολα μου φαίνεται» που έγραψα εγώ δεν μου έκανες καθόλου κουβέντα. Πιάστηκες από τα πιο ευτελή και πιο πιασάρικα. Δεν πειράζει, εγώ είμαι καμήλα, δεν ξεχνάω αυτά που πρέπει να θυμάμαι έστω κι αν αφορούν άλλους.

 

Το άλλο θέμα ήταν για τα πλακόστρωτα που έγραψα ότι ακούγεται πως θα ξηλωθούν και θα αντικατασταθούν από δρόμους με πεζοδρόμια. Κάποιος λοιπόν αναγνώστης (και πολύ επιφανής πολίτης του τόπου μας) με διόρθωσε σε κάποιες ανακρίβειες που έγραψα και μου έγραψε τη γνώμη του για το αν πιστεύει ότι θα γίνει το έργο. Γέλασα με δάκρυα.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φαντάζεστε για κάθε διαμαρτυρία που θα θέλαμε να κάνουμε να βγαίναμε με το πουλί στη Βετσοπούλου, τι θα επικρατούσε; Με δάγκωσε ένα αδέσποτο; Ένα σουτιέν στη μανόλια. Δεν μου πήραν τα σκουπίδια; Δυο πεταμένα σλιπάκια στη διάβαση. Ξαναβγήκε ο Γκυρίνης; Τίγκα η Βετσοπούλου με….. πουλιά. Καναρίνι μου γλυκό, συ μ΄ έχεις τρελάνει……..

 

Η ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α' κατηγορία του πρωταθλήματος στον νομό μας και το γιόρτασε. Και ξαφνικά, αντί να γεμίσει το γήπεδο με φιλάθλους και οπαδούς της ομάδας που τη στηρίζουν στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα, είδαμε μια νέα κατηγορία φιλάθλων. Μια κατηγορία που ποτέ δεν κατάλαβα.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λέτε επειδή η ομάδα μας πήγε πολύ καλά να τη δούμε και αυτή να πηγαίνει κατά Νάουσα μεριά όπως το ειρηνοδικείο μας; Για τον Αποστόλη έχω ακούσει ότι βοήθησε πολλές φορές με όποιο τρόπο μπορεί. Οι άλλοι; Λέτε να ήρθαν για τα φλας; Μπα, δεν (το νομίζω).

 

Για το περιστατικό με τους μαθητές στα Γιάννενα δεν θα πω τίποτα γιατί δεν θα γίνω αρεστός. Θα πω μονάχα πως όλα αυτά που ακούμε καθημερινά στα δελτία, για bulling, για ξυλοδαρμούς, για σχολική βία, δεν αναφέρονται στη δική μου γενιά. Πάψτε απλά να τα δικαιολογείτε για όλα. Δείτε που πονάνε και που έχουν πρόβλημα. Σήμερα ένας αστυνόμος, αύριο εσείς οι ίδιοι. Στους γονείς απευθύνομαι.

 

Και πάμε σε ένα θέμα που με προβληματίζει πολύ καιρό. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Κάνουν χορούς, ψήνουν σουβλάκια, πουλάνε λαχεία, ημερολόγια, πουλάνε λαμπάδες, κάνουν ανθοέκθεση. Όλα αυτά για να μπορούν να πάνε τα παιδιά τους εκδρομές, να καλυτερέψουν κάποιες κακοτεχνίες των σχολείων, να πάρουν δώρα τα παιδιά τους τα Χριστούγεννα και, άκουσον άκουσον, να πάρουν δώρο τη δασκάλα στο τέλος της χρονιάς.

 

Και ρωτάω τώρα εγώ, γιατί να τα αγοράσουμε εμείς όλα αυτά για τα δικά σας παιδιά; Εμένα αν δεν είχε η μάνα μου λεφτά δεν με έστελνε εκδρομή. Όταν κάναμε ανταλλαγή δώρων αγοράζαμε μόνοι μας τα δώρα. Εκδρομή μας πήγαιναν μέχρι το τσαϊρι του Τσίλη και όχι στη Βουλή των Ελλήνων. Τη δασκάλα μας, της λέγαμε ένα «καλό καλοκαίρι» και φεύγαμε. Έπαιρνε δώρο με τον μισθό της από το κράτος, εμείς δεν της παίρναμε τίποτα. Όσο για τις κακοτεχνίες στα σχολεία υπεύθυνος είναι ο δήμος, όχι εγώ που μου ζητάς το πεντάευρο κάθε λίγο και λιγάκι.

 

Εμείς δεν είμασταν παιδιά ή δεν υπήρχε η Βουλή τότε; Τόσο καλό αξιοθέατο είναι ο Μητσοτάκης που πρέπει να τον δουν τα φυντάνια σας; Ώρες ώρες αισθάνομαι σα νονός που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Μέχρι σήμερα αγόρασα δύο ημερολόγια, πήρα 10 λαχεία, πήγα σε ένα χορό, αγόρασα 3 γλάστρες και όλα αυτά χωρίς να έχω παιδί σε καμιά τάξη. Αν έρθω εγώ να σας πουλήσω οτιδήποτε για το σύλλογο «Γεννημένοι Γεροντοπαλίκαρα» θα αγοράσετε κάτι ή θα με διαολοστείλετε;

 

Τέλος πάντων, αυτά είχα να πω αυτή τη βδομάδα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο με ακόμη πιο ενδιαφέροντα, ελπίζω θέματα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας