ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Διάσημοι Πίνακες Ζωντανεύουν (επιτέλους κάτι με ψυχή σ΄ αυτόν τον τόπο) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -  Διάσημοι Πίνακες Ζωντανεύουν (επιτέλους κάτι με ψυχή σ΄ αυτόν τον τόπο) -  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Εάν λέγεσαι Γρηγορόπουλος και σε σκότωσε μπάτσος, κάθε χρόνο θα καίγεται η χώρα στη μνήμη σου. Αν λέγεσαι Μυρτώ και σε βίασε Πακιστανός και μετά σου χτύπαγε το κεφάλι στα βράχια μέχρι να μείνεις φυτό, κάθε μέρα θα καίγεται μόνο η μάνα σου! Σε αυτή τη χώρα βλέπεις η αξία μιας δολοφονίας εξαρτάται από το ποιος ήταν ο δολοφόνος, όχι το θύμα! Ελλάδα...”

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες πολύ καλημέρα σας. Ξεκινάω σήμερα με ένα κείμενο που βρήκα στο FB. Πόση πολύ αλήθεια μόνο μέσα σε 5 σειρές. Πέθαναν τόσα νέα παιδιά αλλά μόνο αυτά που χάθηκαν από το «χέρι του νόμου» έγιναν ήρωες. Και το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι δεν το είχε ανάγκη, κανένας τους. Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που θάβει τα παιδιά της αφού πρώτα η ίδια τα σκοτώσει.

Αλλά ας περάσουμε στο πολυπόθητο εμβόλιο. Πριν λίγες μέρες δόθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός. Ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ανέφερε πως θα στέλνουν στον πολίτη ένα sms ή mail όταν ξεκινήσει η διαδικασία στο οποίο θα απαντά αν δεχτεί ή όχι να κάνει το εμβόλιο και θα του κλείνουν αμέσως ραντεβού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Καρπουζιού, για να κάνουν ακόμα πιο δελεαστικό το να πεις ναι, θα δώσουν στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες των νοσοκόμων που θα μας κάνουν το εμβόλιο. Το Καρπούζι βέβαια έχει την αποκλειστικότητα.

m1

Θα έρθουν λοιπόν αυτά τα παιδιά να μας …. τρυπήσουν. Ο σύλλογος γεροντοπαλίκαρων και γεροντοκορών Ελλάδος απάντησε ήδη θετικά στην πρόσκληση να κάνει το εμβόλιο παρόλο που ήταν αρνητικοί στην αρχή. Επίσης οι σύλλογοι ζωντοχήρων, χήρων, εντελώς αγ@μητων και ανύπαντρων Ελλάδος κάλεσαν ήδη γενική έκτακτη συνέλευση των μελών τους για να ξανασκεφτούν το θέμα. Μετά τη θετική αυτή αντίδραση ο ΕΟΔΥ κάνει casting για να βρει καλλίγραμμους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα κάνουν το εμβόλιο αφού οι περισσότεροι από τους υπάρχοντες είναι μόνο για να σου αλλάζουν τον καθετήρα.

Αρκετοί αρχηγοί κρατών και όχι μόνο, δέχτηκαν να κάνουν δημόσια το εμβόλιο για να παροτρύνουν τους πολίτες τους να το κάνουν και αυτοί. 22 δήμαρχοι στο Κολοράντο αποφάσισαν να κάνουν το εμβόλιο ταυτόχρονα στο δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού. Ο δικός μας ο δήμαρχος τι θα κάνει; Πάτησε το κουμπί, άναψε το δέντρο, τελείωσε. Αυτό μόνο; Το εμβόλιο θα το κάνει; Προκαλώ λοιπόν τον Παναγιώτη Γκυρίνη να κάνει δημόσια το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά όχι από τα χεράκια της Κικής. Εκεί το κάνω και εγώ. Ο δυνατός ο δήμαρχος τολμάει. Εσύ τολμάς Παναγιώτη μου;

m2

Είδες, δεν θα στο κάνω το εμβόλιο μόνος, έφερα και ενισχύσεις. Αν κάτι πάει στραβά θα σε σώσει η Μοσχοπούλου (εδώ σε έσωσε από άλλα και άλλα, σε αυτό θα φοφηθεί). Και μη φοβάσαι, είμαι ελαφροχέρης. Εσύ μόνο ανάσα πάρε και τα άλλα άστα σε μένα.

m3

Τι σου είναι η πολιτική ρε παιδάκι μου. Σε τρώει σιγά σιγά. Σαν το σαράκι ένα πράμα. Σε παίρνει κοντά της μπουμπούκι και σε παραδίδει…… ο Θεός μας γλύτωσε και δεν ανακατευθήκαμε. Ο Σάκης ο Παντόπουλος όμως είναι η εξαίρεση του κανόνα. Στις δύο παρακάτω φωτογραφίες δεν θα βρείτε μεγάλες διαφορές. Απλά στη δεύτερη λείπει το κολλαγόνο. Ίσως να φταίει ότι εδώ και ένα χρόνο δεν ασχολείται με τίποτα. Ίσως να φταίει ότι δεν «εμπλέκεται» πουθενά. Ίσως να τον κρατάει νέο η αναμονή για κάποια νέα θέση. Μια θέση που θα πρέπει να αναγκάσουν κάποιον να παραιτηθεί για να την πάρει (φήμες λένε). Ποιος ξέρει. Πάντως Σάκη μου τον δεκαπενταύγουστο που γιορτάζει ο δήμαρχος να του πας το καλύτερο δώρο. Σα να ήξερε και δεν σου έδωσε κάποιο πόστο και κρατάς το μάγουλο τσίτα. Το καλύτερο, μ΄ ακούς;

m4

Και πάμε σε κάτι που το βλέπω να γίνεται εδώ και τόσο καιρό και πιστεύω ακράδαντα ότι τώρα ήρθε η ώρα να … ζωγραφίσω. Η θεατρική ομάδα Θέρως, συμμετέχει στο project "Αναπαράσταση ενός πίνακα" από το Θέατρο του Άλλοτε και τη Βαρβάρα Δουμανίδου. Τι κάνουν δηλαδή; Παίρνουν έναν διάσημο πίνακα και τον αναπαριστούν με τα δικά τους πρόσωπα. Μη με ρωτάτε γιατί, τέχνη είναι αυτή, όρια δεν έχει. Αυτή τη βδομάδα είδα την Χρύσα Αντωνίου να μεταμορφώνεται στον πίνακα της June Valentine (πολύ γνώστη η June, ξαδέλφη της April και ανιψιά της May) με τίτλο Another hat.

m5

Έσκασα από τη ζήλια μου. Υποκριτικό ταλέντο δεν έχω να ανέβω στο σανίδι σκέφτηκα, αλλά σίγουρα μπορώ να μεταμορφωθώ και γω σε έναν πίνακα. Δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο υπέθεσα. Έστρωσα τον απ΄ αυτό μου κάτω να βρω ποιον πίνακα θα αναπαραστήσω. Κάτι πολύ γνωστό όμως που να το ξέρουν όλοι και όχι αυτό που διάλεξε η Χρύσα που δεν το ξέρει ούτε η μάνα της ζωγράφου. Η Μόνα Λίζα (γνωστή και ως Τζιοκόντα) είναι η προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι και που νομίζω ότι θα μου ταίριαζε απόλυτα. Τι λέτε λοιπόν;

m6

Πίσω Θέρως και σ΄ έφαγα. Αυτά είναι διάσημοι πίνακες, όχι σαν αυτά που εσείς διαλέγεται. Άσε που βγαίνω και σε σοκολατάκι κιόλας. Θεωρώ ότι μετά από αυτό, θα κάνετε καλύτερες επιλογές. Βέβαια ο πίνακας που με τρέλανε είναι αυτός που αναπαρέστησε η Κατερίνα Ντελιοπούλου. Μια ψωνισμένη καταθλιπτική που την βάρεσε η καραντίνα κατακέφαλα και έβαλε μάσκα ομορφιάς μπας και αλλάξει κάτι. Κατερίνα μου, δεν άντεξα, μεγάλος ο πειρασμός. Ήταν ο πίνακας που ήθελα πιο πολύ από όλους όσους είδα να αντιγράψω…… και το έκανα.

m7

Δεν ξέρω αν μετά από αυτό θα τολμήσει να πάει κανείς σε κέντρο αισθητικής. Θα μας κράζει όπου μας βρει ο κλάδος Κατερίνα μου. Αειά νιάτα ζηλευτά, νιάτα μου ζηλεμένα. Να σας πω όμως κάτι. Ωραία η κίνηση σας αλλά καθόλου πρωτότυπη. Ναι, καλά διαβάσατε. Καθόλου. Ο κόσμος θέλει να δει προσωπικότητες που κάνουν κάτι διαφορετικό. Όχι έβαλα ένα καπέλο, 5 βραστά ρολά και πιάσε τα πινέλα. Όχι, του κόσμου του αρέσει το εξωπραγματικό. Προκαλώ λοιπόν (άλλος Μουτσινάς σας βρήκε) τον Στέργιο Μίχο (μπορεί να μην είναι της θεατρικής αλλά είναι της τέχνης και αυτός) να αναπαραστήσει τον πίνακα Η Γένεση του Αδάμ του Μικελάντζελο με τον Θεό που αυτός πιστεύει. Ορίστε, αυτό κι αν είναι επιτυχία.

m8

Συγνώμη αν σας στενοχώρησα αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Κάντε εικόνα την Αγγελική Κακαγιάννη στη Γέννηση της Αφροδίτης και την Ιουλία Ζωντανού ως Ολυμπία του Μανέ. Θρίαμβος. Ποια καπέλα και ποια μπικουτί, δώστε στο λαό την ποιότητα που του αξίζει.

Και αφού είπα τα τέρατα (καιρό είχα να ασχοληθώ μαζί τους, τους πεθύμησα) ας πούμε και κάποιες αλήθειες. Μπράβο στην ομάδα που δεν επαναπαύθηκε από την πλήρη απραξία των ημερών που ζούμε και δημιουργεί μοναδικές και πρωτότυπες εικόνες. Χρύσα μου ένα τελευταίο, αν σου λείπει κάποιο μοντέλο για κάποιον από τους επόμενους πίνακες που θα ζωντανέψετε, μη μασάς, εγώ είμαι εδώ.

m9

Γιορτές έρχονται, πολύ διαφορετικές βέβαια αλλά έρχονται. Εγώ και το Καρπούζι σας έχουμε δύο δωράκια, που αν τα προσφέρετε σίγουρα θα ξεχωρίσετε. Το πρώτο απευθύνεται σε παιδάκια που δεν τρώνε το φαϊ τους. Μετά την Annabelle έρχεται η κούκλα που θα κάνει τα μωρά σας τα πιο φαγανά του κόσμου. Makibelle το όνομα της και έρχεται από τον κόσμο των ζωντανών νεκρών. Δεν θα την βρείτε σε κανένα κατάστημα παιχνιδιών αλλά μπορείτε να απευθυνθείτε στο Alexandriamou για να την προμηθευτείτε. Επίσης κάνει και για μεγάλα παιδιά που τρώνε πολύ (κόβει την όρεξη). Επίσης κάνει και για όλους τους δημοτικούς συμβούλους μπας και καταλάβουν ότι δεν έχουν να κάνουν με κούκλες αλλά με ανθρώπους.

m10

Το δεύτερο δώρο είναι το καθιερωμένο ημερολόγιο της χρονιάς που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά στο Καρπούζι. Οι εκλεγμένοι και οι εκλεγμένες του δήμου μας φωτογραφίζονται σχεδόν….. ντυμένοι και ξαναζωντανεύουν επαγγέλματα που χάθηκαν. Και ποια δεν θα ήθελε να δει την ημερομηνία γέννησης της ανάμεσα στα γυμνά μπουτάκια κάποιου…. Αντιδημάρχου.

Αυτά για σήμερα. Δεν ξέρω αν θα την βγάλουμε καθαρή ως το άλλο Σάββατο, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει για την ίντριγκα που παίζει εδώ και 3 μήνες περίπου μέσα στο δημαρχείο και που νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό το «διαζύγιο» λοιπόν; Δώστε μου μονάχα μια βδομάδα ακόμα να το...ερευνήσω...

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας