ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Δυο στεφάνια, ένας δρόμος και ένας κροκόδειλος στον Αλιάκμονα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -  Δυο στεφάνια, ένας δρόμος και ένας κροκόδειλος στον Αλιάκμονα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες, πολύ καλημέρα σας. Σε όλους μας έχει τύχει να ακούσουμε ότι «η Αθηνά είναι πολύ άρρωστη, κρίμα, δεν θα τη βγάλει καθαρή». Και μετά από μία εβδομάδα χτυπάει η καμπάνα και μαθαίνουμε ότι πέθανε η Βούλα, η αδελφή της. Αυτό ακριβώς συνέβη και σε μας. Το δήμο Αλεξάνδρειας ετοίμαζαν για κλείσιμο αλλά τελικά ο δήμος Βέροιας μπήκε σε «βαθύ κόκκινο». Κουράστηκα, αυτό έχω να πω για τον Κορονοϊό. Κάντε κάτι να φύγει, δεν με νοιάζει τι, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει. Θα μας βρείτε καμιά μέρα με τσάπες και δικράνια στους δρόμους και να είστε σίγουροι ότι δεν θα πηγαίνουμε για ξεβοτάνισμα.

 

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Κατάλοιπα της μεγάλης γιορτής της απελευθέρωσης. Η ανακοίνωση του δήμου για το πρόγραμμα της τελετής το έλεγε ξεκάθαρα «Κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας στην έδρα του Δήμου και τους Προέδρους Κοινοτήτων, στις έδρες των Κοινοτήτων αντίστοιχα». Τηρήθηκε; Θα το δούμε αναλυτικά. Όταν είδα τις φωτογραφίες είδα τον δήμαρχο να καταθέτει στεφάνι και δίπλα του ο διοικητής της αστυνομίας και ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής απλά να παρίστανται.

 

m1

Εγώ αν ήμουν στη θέση τους, ίσως και να μην πήγαινα. Απ΄ ότι φάνηκε μόνο για αυτούς τους δύο δεν περίσσευε στεφάνι για κατάθεση. Όχι απλά δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και το πρόγραμμα του δήμου αλλά μπορεί να κατατέθηκαν περισσότερα στεφάνια από κάθε άλλη φορά. Έπρεπε κύριε δήμαρχέ μου να καταθέσετε στεφάνι εσείς και ο Λυμπεράκης (πρόεδρος Αλεξάνδρειας) μόνο. Όλοι αυτοί, γιατί παρά το πρόγραμμα κατέθεσαν;

m2

Άλλα δυο στεφάνια για τα σώματα ασφαλείας θα ήταν κοστοβόρα ή θα αποτελούσαν εστία μετάδοσης του ιού; Οι δύο κύριοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αγοράσουν δύο στεφάνια αλλά τήρησαν τους κανόνες που εσείς ανακοινώσατε. Οι υπόλοιποι; Δεν θέλω να αναλύσω περισσότερο... Το κακό, δήμαρχέ μου είναι ότι ήσασταν και μπροστά και σας παράκουσαν.

 

Στην ανακοίνωση που έβγαλε ο Σιδηρόπουλος για τον μη στολισμό της πόλης της 25η Μαρτίου κατονόμασε ως αντιδήμαρχο τον Αργύρη Πανταζόπουλο. Αυτό φαίνεται πως δεν του άρεσε και έσπευσε να απαντήσει.

m3

Στα σχόλια Αργύρη μου υπάρχει και ένα σχόλιο μιας κυρίας που σε κατονομάζει ως «Δήμαρχο». Δεν σε είδα να απαντάς και να λες «προσπαθώ να κατανοήσω τη γλώσσα και τους προβληματισμούς κάποιων αλλά Δήμαρχος δεν είμαι». Δεν είναι κακό να έχεις βλέψεις και όνειρα. Όμως, υπάρχουν ευθύνες. Γιατί, για την κατάσταση της πόλης και των χωριών έχεις και εσύ ευθύνες Αργύρη. Μη το ξεχνάς, εσύ ένωσες τις δυνάμεις σου με αυτούς που κατηγορούσες, όχι εγώ.

m4

Οργασμός εργασιών στο Παλιοχώρι από τον πρόεδρο και τον δημοτικό σύμβουλο του χωριού. Έβαψαν την πλατεία και έκαναν κάτι, αν και ετεροχρονισμένα, που δεν έκαναν πολλοί. Στόλισαν με την ελληνική σημαία. Σημασία έχει ότι έγινε και όχι πότε έγινε. Δεν ξέρω αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν αλλά φέτος όλη η χρονιά είναι αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση. Μάλλον, ακόμα δεν το κατάλαβαν. Μπράβο παιδιά.

m5

Τύφλα να έχουν τα Σφακιά και όλη η Κρήτη μπροστά στη βεντέτα που ανοίχτηκε στον κάμπο του Ρουμλουκιού. Κοινότητα Λουτρού εναντίον Αντιπεριφερειάρχη. Ο λόγος είναι ένας δρόμος 1800 μέτρων. Μάλιστα η αποκατάσταση τμήματος οδού από στάση ΟΣΕ Κοινότητας Λουτρού έως διασταύρωση με Κοινότητα Βρυσακίου, ήταν και προεκλογική δέσμευση του εν λόγω αντιπεριφερειάρχη. Άστραψε και βρόντηξε το τοπικό συμβούλιο του Λουτρού και απαίτησε η δέσμευση να γίνει πράξη. Ξανασυναντήθηκαν μαζί του και πήραν πάλι δέσμευση η οποία ακυρώθηκε λίγο μετά από συνεργάτη του αντιπεριφερειάρχη. Μόνο που παρέβλεψαν κάτι αρκετά σημαντικό. Ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στον δήμο Αλεξάνδρειας και όχι στην περιφέρεια.

m6

Ο δήμος μας είπε ότι δεν μπορεί να τον αναλάβει λόγω του μεγάλου κόστους. Αυτό και μόνο αυτό. Και γω ρωτάω, τόσα εκατομμύρια μας λέτε ότι έχετε στα ταμεία σας, για πότε τα κρατάτε, για τα γεράματα; Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε ότι αυτά τα λεφτά δεν εκταμιεύονται έτσι, χρειάζονται ειδικές μελέτες, είναι λογιστικά υπόλοιπα και άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα που συνήθως λέτε. Την γνώμη μου για τον Καλαϊτζίδη, την έχω γράψει πολλές φορές. Αλλά αυτή τη φορά θεωρώ πως έχει κάποιο δίκιο σε αυτά που σας απάντησε. Υπέγραψε σύμβαση με τον δήμο αλλά τις προτεραιότητες τις ορίζει ο δήμος και όχι αυτός είπε. Επίσης είπε ότι λόγω των καναλιών που έχει ο δρόμος χρειάζεται ειδική μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δικού μας δήμου.

 

Σας το έριξε το μπαλάκι αγαπητέ κύριε Τζιμούλη. Βρείτε τα σας λέει με τον δήμαρχό σας. Αυτός δεν πρόκειται να σας δει ως «πελάτες». Αφού όπως λέτε και σας πιστεύω απόλυτα, ο δρόμος ενέχει κινδύνους για τους πολίτες γιατί δεν πιέζετε τον δήμαρχο να του δώσει προτεραιότητα; Η σύμβαση υπάρχει, τα έργα γίνονται, που κολλάτε; Ή μήπως, λέω εγώ τώρα, έχουν προτεραιότητα κάποιοι άλλοι δρόμοι άλλων χωριών; Οι κεντρικές αρτηρίες γίνονται από εκεί και μετά όμως; Τελειώνει η πίσσα ή όπως καταλάβατε πολύ καλά κύριε Τζιμούλη ίσως για κάπου αλλού προορίζεται η υπόλοιπη. Είστε έξυπνος άνθρωπος και για μένα καλά κάνετε και ζητάτε αυτά που χρειάζεται το χωριό σας και είναι θέματα ασφάλειας...όμως όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το καρπούζι.

 

Παρόλα αυτά μη το βάζεις κάτω. Δες τον Πατρίκα, πες πες και να η καινούρια γεώτρηση στο Νησί. Σιγά μη γλύτωνε ο Τόκας. Όσο για τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό σας κ. Τζιμούλη από τον αντιπερειφεριάρχη θεωρώ ότι ήταν τουλάχιστον αγενείς και απρεπείς προς κάποιον που ζητά το δίκιο του χωριού του. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πολλοί άνθρωποι προκειμένου να μην φθαρεί η εικόνα τους είναι ικανοί να φτάσουν στα άκρα. Δυστυχώς.

m7

Α και κάτι ακόμα κύριε Τζιμούλη. 130.000 ευρώ θα πάρει ο δήμος μας από το υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της ρευστότητάς του λόγω της μείωσης των εσόδων του, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19. Ένα θα σου πω, άμα δεν κλάψει το παιδί η μάνα δεν το ταΐζει.

 

Να πω όμως και μια καλή κουβέντα για να μη λέτε ότι δεν αναγνωρίζω το καλό. Νέες παιδικές χαρές με βάσει με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας στήνονται σε όλο το δήμο. Για να χαρούν και λίγο τα μικρά παιδάκια. Μπράβο δήμαρχε μου αλλά θα σας πω και κάτι. Ρίξτε και καμιά ματιά σε αυτές τις παιδικές χαρές που στήσατε πριν 1-2 χρόνια γιατί…. παιδάκια είναι, ζημίες κάνουν. Τα μαλώνουμε που δεν διαβάζουν, μη τα μαλώνουμε και για την τσουλήθρα τώρα!!!

 

Και συνεχίζω με….. Πάττυ. Καινούρια φωτογράφιση. Αφού έκανε διάσημες τις ανθισμένες ροδακινιές και όλα τα νιόπαντρα θέλουν να έρθουν για να βγουν φωτογραφίες αποφάσισε να κάνει γνωστή και μια άλλη ομορφιά του τόπου μας. Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη και το ποτάμι που το διασχίζει. Το Καρπούζι στέκετε αρωγός σε αυτή της την προσπάθεια και έκανε τη φωτογραφία λιγάκι πιο….. εξωτική και άγρια. Ένα σκέτο ποτάμι μπορεί να μη λέει πολλά αλλά ένα ποτάμι γεμάτο με……. κάνει μπαμ. Πάττυ η Ταρζαν-ίνα.

m8

Ααααα και κάτι ακόμα. Πριν λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνο μου και μόλις είδα ποιος με παίρνει ταράχτηκα. Έχω να δω το όνομα του στις κλήσεις μου πάνω από δύο χρόνια. Λέω, λες να με παίρνει για να ξαναγαπηθούμε;

m9

Τελικά όχι, τζίφος. Μπερδεύτηκε και έψαχνε έναν Αντώνη. Τζάμπα χάρηκα. Τέλος πάντων, θα ζήσω άλλον έναν χρόνο χωρίς την καλημέρα του. Δύσκολη η ζωή παλικάριαααα.

 

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι. Κάτι λένε ότι από τις 19 του μήνα θα μπορούμε να πίνουμε καφεδάκι αλλά μοιάζει σαν άπιαστο όνειρο.

 

Ελπίζω να πραγματοποιηθεί. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας