ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ε, όχι και ρουσφέτι ένας κάδος σκουπιδιών… - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ε, όχι και ρουσφέτι ένας κάδος σκουπιδιών… - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες πολύ καλημέρα σας. Είδα ένα πολύ χαζό όνειρο χθες. Είχαμε λέει εκλογές και υποψήφιοι για δήμαρχοι ήταν ο Κυριάκος και ο Παντελής.

Ο Μάνος ήταν για υποψήφιος πρόεδρος του χωριού του και στήριζε τον συνδυασμό του Κυριάκου. Οι εκλογές έγιναν και κέρδισε ο Παντελής. Παρόλα αυτά ο Μάνος κατάφερε να βγει πρόεδρος. Ένα χρόνο μετά ο Μάνος χρειάστηκε κάδους σκουπιδιών για το χωριό του και πήγε και ζήτησε από τον δήμαρχο. Σήμερα, αύριο, οι κάδοι αργούσαν ώσπου μια μέρα έφτασαν. Ο δήμαρχος τους έστειλε αλλά δεν φώναξε τον Μάνο που ήταν πρόεδρος για να τους μοιράσει εκεί που χρειαζόταν. Τη μοιρασιά έκανε ένας δικός του υποψήφιος που δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί. Υποτίμησε δηλαδή στο φουλ τον πρόεδρο του χωριού γιατί ήταν από άλλο ψηφοδέλτιο.

Ξύπνησα αμέσως τρομαγμένος. Μόλις συνειδητοποίησα ότι ήταν όνειρο, ηρέμησα. Δεν γίνονται αυτά στην πραγματικότητα είπα. Ουφ. Και μιας και είδα το όνειρο, ας κάνω και μια ερώτηση. Αλήθεια, αν χρειάζομαι κάδο σκουπιδιών, που πρέπει να απευθυνθώ;

Α) στον πρόεδρο του χωριού για να μιλήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος θα δώσει εντολή σε αυτόν που έχει τα κλειδιά της αποθήκης που

φυλάσσονται οι κάδοι για να μου φέρει έναν;

Β) κατευθείαν στον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος θα δώσει εντολή σε αυτόν που έχει τα κλειδιά της αποθήκης που φυλάσσονται οι κάδοι για να μου φέρει έναν;

Γ) μήπως στον δήμαρχο για να δώσει εντολή στον αντιδήμαρχο και αυτός με τη σειρά του θα δώσει εντολή σε αυτόν που έχει τα κλειδιά της αποθήκης που φυλάσσονται οι κάδοι για να μου φέρει έναν;

Δ) ή μήπως κατευθείαν στον δήμαρχο ο οποίος θα δώσει εντολή σε αυτόν που έχει τα κλειδιά της αποθήκης που φυλάσσονται οι κάδοι για να μου φέρει έναν;

Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα αλλάζουν εκτός από ένα που παραμένει σταθερό. Τον κλειδοκράτορα. Ας μας εξηγήσει κάποιος ποια είναι η νόμιμη διαδικασία... Ευτυχώς που πέρασαν τα χρόνια και οι κάδοι δεν λειτουργούν πλέον ως «ρουσφέτι» και ως αντάλλαγμα ψήφου... Ευτυχώς που πέρασαν τα χρόνια και οι αντιδήμαρχοι δεν κουβαλάνε δυο, δυο τους κάδους σε άλλους…. δημοτικούς συμβούλους. Ευτυχώς που πέρασαν τα χρόνια και οι πρόεδροι δεν χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους μεταφορικές για να μεταφέρουν τους κάδους στο χωριό τους και τους πηγαίνει ο δήμος. Ευτυχώς...Eυτυχώς...

Από τα όνειρα πάμε στην πραγματικότητα. Χαμός έγινε με τη φωτογραφία του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα που δεν φορούσε μάσκα. Ρε, πάτε καλά; Τέτοια νιάτα δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν έχετε πια ούτε ιερό ούτε όσιο. Θα βάλεις σε ολόκληρο πρωθυπουργό…. μάσκα; Εδώ σου λέει τις Αποκριές, όταν ήταν μικρός η Ντόρα τον έντυνε καρναβαλάκι χωρίς να του βάλει μάσκα. Ηρεμήστε λιγάκι. Όλοι πρέπει να φοράμε εκτός από αυτόν. Από υπουργό και κάτω κολλάς Κορονοϊό, δεν το λέω εγώ, έρευνες το έδειξαν. Και στο κάτω κάτω άμα γουστάρει φτιάχνει και έναν νόμο που να λέει ότι όλοι οι όμορφοι πρωθυπουργοί δεν θα φοράνε αξεσουάρ των φτωχών.

m1

Το καλύτερο είναι ότι είπε ότι θα κάνει το εμβόλιο μπροστά στις κάμερες για να μας πείσει να το κάνουμε όλοι. Εσύ αγόρι μου δεν κινδυνεύεις από τον covid. Το εμβόλιο κατά της γκαντεμιάς πρέπει να σου κάνουν. Αυτό πρέπει να σου γιατρέψουν. Όσοι τη γλυτώσουμε από τον covid κινδυνεύουμε από τη γκαντεμιά που σε δέρνει. Ένα χρόνο πρωθυπουργός, ήρθαν οι λοιμοί, ήρθαν οι σεισμοί, τους καταποντισμούς περιμένουμε από βδομάδα να κλείσει το σετάκι.

moufa0412

Με αυτά και με κείνα κοντεύουν και οι γιορτές των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι στόλισαν τα δέντρα τους, τα σπίτια τους, τις αυλές τους. Φτάνει, ως εδώ, δεν έχει άλλο. Τα υπόλοιπα ξεχάστε τα. Το πολύ πολύ είπε ο Κούλης δυο οικογένειες μαζί να κάνουν ρεβεγιόν. Και αυτό μόνο αν δεν ξεπερνάτε τα 9 άτομα. Είστε 10, τον έναν στον κουβά. Θα κάνει του χρόνου Χριστούγεννα. Ξεχάστε το ντάπαρ ντούπαρ. Νυχτερινή διασκέδαση μετά το Πάσχα. Μπορεί και τον δεκαπενταύγουστο, ποιος ξέρει.

Κάποιοι βέβαια τρελαίνονται με τις γιορτές. Ότι έχουν το στολίζουν. Μα ότι έχουν όμως. Ψύχωση μεγάλη. Καλύτερα να κολλήσει covid κανένας μάγος και να μπούνε σε καραντίνα και οι άλλοι δύο και να μην πάνε στην φάτνη. Ας ακυρωθούν για φέτος οι γιορτές γιατί κάποιοι, λίγο η κλεισούρα, λίγο το ότι δεν άνοιξαν ακόμα τα παιχνιδάδικα, τα έπαιξαν τελείως.

m3

Εγώ φέτος δεν στόλισα. Ή θα γιορτάσω όπως πρέπει ή αλλιώς συμβιβασμούς δεν κάνω. Και αφού δεν θα αγοράσω λαμπάκια και μπάλες φέτος είπα να πάω super market. Αυτό που είδα στα ψυγεία ως χριστουγεννιάτικη προσφορά με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Ιδού τι θα έχει το γιορτινό τραπέζι μας. Καλή μας όρεξη.

m4

Και μιας και μιλάμε για….. γιορτινό τραπέζι, ήρθε ο άντι-περιφερειάρχης μας για να συγχαρεί την οικογένεια Καπατζά για τα γεύματα αγάπης που ετοιμάζουν για τους συνανθρώπους μας. Θα πω μονάχα ένα. Αυτό που λάμπει λέγετε αστέρι. Όποιος πάει κοντά του, ναι μεν θα φωτιστεί αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να κλέψει την λάμψη του. Πάντα θα ζει στη σκιά του.

m5

Με τα σχολεία γίνεται ένας πανικός. Όχι θα ανοίξουν πριν τις γιορτές, όχι μετά, όχι να ελαφρύνει λίγο το φορτίο, όχι να τελειώσει ο covid και βλέπουμε. Όχι, όχι, όχι. Κάτι μου λέει ότι ο Γιωργάκης θα γίνει 16 χρονών όταν θα πάει να πάρει τον έλεγχο της Δευτέρας δημοτικού. Έλα μέρα πέρνα, ώσπου να βγει η απόφαση άρχισαν να ξυρίζονται τα νήπια. Αυτή η χώρα είναι σαν το Jack Daniels. Κανένας δεν βιάζεται.

moufa04122

Η πιο διάσημη ελληνική λέξη είναι το μ@λ@κ@ς. Σαν χώρα είμαστε διεθνώς γνωστή για τη μ@λ@κία που μας δέρνει. Γενικώς μ@λ@κιζόμαστε παντού και χωρίς όρια. Και αντί να έρθει στην Ελλάδα ο MALAKAS να κάνει χρυσές δουλειές, πήγε και άνοιξε γυμναστήριο στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Ε πόσο .... να ήταν!!!

m7

Σας υποσχέθηκα κάποιες συνεντεύξεις (έχω ήδη δύο έτοιμες και πολύ δυνατές μάλιστα) αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω να τις βάλω. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να έχω κάνει το τεστ covid και εγώ και ο συνομιλητής μου 48 ώρες πριν. Κάτι που φυσικά δεν έγινε και κάτι που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω κάθε βδομάδα. Ούτε μπορώ να υποχρεώνω και τον άλλον να κάνει. Και επειδή υπάρχουν πολλοί καλοθελητές, αποφάσισα να σταματήσω τις συνεντεύξεις για λίγο. Αντ΄ αυτού θα έρθει... κάτι άλλο που...σύντομα θα το απολαύσετε.

Ως τότε…. κουράγιο.

Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας