ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Είδα με τη Μάνα μου Eurovision. Δεν φα-ντά-ζε-στε τι άκουσα!!! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Είδα με τη Μάνα μου Eurovision. Δεν φα-ντά-ζε-στε τι άκουσα!!! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Θα σας ξεκινήσω με τη μάνα μου που για ακόμη μια φορά έκανε το θαύμα της. Την επομένη της Eurovision καθώς τρώγαμε έδειχνε στην τηλεόραση τη δική μας συμμετοχή. Μάνα λέω, τώρα θα δείξει εμάς. Και τότε εμφανίζεται στην οθόνη με μεγάλα γράμματα το GREECE. Δεν είμαστε εμείς μου λέει, εδώ γράφει «σρις».

Κατάπια τη μπουκιά για να μην πνιγώ και μετά αναρωτήθηκα πότε πήρε η μάνα μου lower και δεν το πήρα χαμπάρι. Τι σρις καλέ της λέω, γκρις λέει. Και τι φωνάζεις μου απαντάει, εγώ δεν πήγα 10 χρόνια στην Αγαπούλα (φροντιστήριο στο χωριό) αγγλικά για να διαβάζω. Και γιατί διάβασες τότε τη ρωτάω. Ναι, απαγόρευσε μας τώρα να διαβάζουμε κιόλας, ότι θέλω θα κάνω.

Και κλασικά βάζει την ίδια κασέτα που την ακούω 50 χρόνια τώρα. Εμένα ο πατέρας μου δεν είχε λεφτά να με στείλει στα πανεπιστήμια όπως στείλαμε εμείς εσάς, παρόλη τη φτώχεια μας δεν σας στερήσαμε τίποτα. Και τώρα μας βρίζετε επιστημονικά. Εμένα κομμώτρια με έστειλε να μάθω και καλά που ήταν και ο θείος μου ο Σάββας και με βοήθησε. Εσύ που πήγες σχολείο να μη το διαβάσεις σρις. Και να σου πω και κάτι, βλακεία τραγούδι στείλαμε. Σα να την κόβαν τα νύχια βαθιά και τσίριζε.

Μπαμπά λέω, εσένα πως σου φάνηκε ο νικητής; Πως τον λέγαν με ρώτησε. Το Nemo του απάντησα. Γιατί τον λες «το» μου λέει, σκύλος είναι; Γιατί είναι το πρώτο non binary άτομο που κέρδισε το διαγωνισμό του απαντάω. Ράτσα είναι αυτό που λες με ρωτάει. Όχι, είναι ουδέτερο του λέω και σίγουρα του έκαψα το μυαλό. Και τότε πετάγεται η Νόπη (η μάνα μου) και λέει το αλησμόνητο «άστο Λάκη (ο μπαμπάς μου) αυτοί μεταξύ τους απαυτώνονται, ο, η, το, ούτε και αυτοί ξέρουν τι είναι. Μπανάνα θες;

Του χρόνου (γεροί να είμαστε) θα δω τη Eurovision μαζί τους και θα κάνω Live. Αν δεν περάσω σε ποσοστά τηλεθέασης την ίδια τη διοργάνωση, εμένα Μάκη να μη με λένε. Μη σας πω θα κάνω πρόταση στην ΕΡΤ να το σχολιάσουν αυτοί του χρόνου. Ούτε εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι θα ακούσουμε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και που να δεις μάνα την Ιρλανδία πως βγήκε. Όλοι στο FB λένε ότι ένα τέτοιο τους έφαγε τα κοτόπουλα. Για δείξτο μου λέει. Της δείχνω τη φωτογραφία, το Bambie της λέω το λένε, την κοιτάει, σκέφτεται και μου λέει. Κοτόπουλα δεν ξέρω αλλά ένα τέτοιο παρόμοιο, μάνα μου... όσο το βλέπω ίδιο είναι, τρύπησε της θείας σου της Σούλας τα κομοδίνα. Τόσα λεφτά έδωσε η γυναίκα, από τον Λευτέρη στην Κατερίνη τα πήρε, κρίμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και για πλάκα της είπα ότι είπαν στις ειδήσεις ότι όσοι είναι πάνω από 70 και δεν βλέπουν EUROVISION έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν ανακοπή. Βλέπεις, μάνα, η μια ανακοπή πίσω από την άλλη, νέοι άνθρωποι πέφτουν μέσα στο δρόμο, οι θάνατοι θερίζουν. Μόνο οι γριές δεν παθαίνουν τίποτα, τι γονίδια είναι αυτά, απορώ. Μάνα της λέω, ετοιμάσου να πεθάνεις.

Και τι σε νοιάζει εσένα μου λέει, τη δικιά μου τη γούρνα θα γεμίσω, όχι τη δικιά σου, μου απαντάει. Ρωτάω για να ξέρω που θα σε θάψω, στην Κορυφή ή στην Εξοχή Κατερίνης της λέω. Κανονικά στο χωριό μου πρέπει μου λέει, σιγά μην δεν έρθεις εσύ να ξεπατώσεις καμιά αγριάδα πάνω από το μνήμα μου. Θα το φάνε τα νταντούλια. Πες τώρα, όσο είμαι ζωντανή, να σας κάνω μακαρόνια για το μεσημέρι, δεν ξέρω τι να μαγειρέψω, τρελάθηκα. Κάνε ότι θέλεις της είπα και πήγα στο δωμάτιο μου. Ούτε το Bambie τη σκιάζει, ούτε ο θάνατος, τι να πω…..

 

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή των υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου που αφορά στη συντήρηση και επισκευή των οργάνων των παιδικών χαρών και του αστικού εξοπλισμού που βρίσκεται εντός αυτών, καθώς και τη συντήρηση και αποκατάσταση των περιφράξεων τους, με σκοπό την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους.

 

Καλά όλα αυτά δήμαρχέ μου αλλά πρώτα να κόψετε τα χόρτα. Θα έρθουν οι άνθρωποι να φτιάξουν την τσουλήθρα και την τραμπάλα και δεν θα τις βρίσκουν. Τα χόρτα έφτασαν στο Θεό. Οι μάνες δεν τα πάνε στην παιδική χαρά τα μωρά γιατί φοβούνται τα φίδια. Α, συγνώμη για τις παιδικές χαρές της πόλης μιλούσες ή και για των χωριών; Αν είναι για την πόλη πάω πάσο. Στα χωριά στείλτε πρώτα κηπουρό και μετά αυτό το συνεργείο, μη κάνετε τζάμπα κόπο.

 

Να σου πω όμως και ένα μεγάλο μπράβο για τα σκουπίδια. Σε σένα για την επιλογή Παγγούρα και στον Παγγούρα που δεν επαναπαύεται. Και ενώ μας είχε ανακοινώσει ότι 4 μέρες λόγω εορτών δεν θα δούλευε το ΧΥΤΑ, αυτός αντί να επαναναπαυτεί και να πάει εκκλησία, πήρε το αγροτικό παραμάσχαλα και καθάριζε εκκλησίες και κεντρικά σημεία. Δεν ξέρω τι σου λένε τα «καλοπροαίρετα» δεξιά σου χέρια αλλά εγώ πιστεύω αυτό που είδα.

 

Και μάλιστα μέσα σε μια βδομάδα μετά των Παθών καθάρισε και ολόκληρο το δήμο, κάτι που οι προκάτοχοι του ήθελαν μήνες. Είμαι πολύ περίεργος δήμαρχε να δω αν θα τον αλλάξεις όταν περάσει ο χρόνος. Θα ρίξουμε πολύ γέλιο αν κάνεις κάτι τέτοιο και επίσης θέλω να δω ποιος θα έχει το θράσος να μπει στη θέση του. Εδώ θα είμαστε να δούμε αν οι αποφάσεις που παίρνεις είναι σύμφωνα με τη δουλειά που κάνουν ή με τους ψήφους που παίρνουν. Εμείς ψηφίζουμε το πρώτο, εσύ;

 

Επίσης δήμαρχε, τι να πω, με έχεις τρελάνει με τις ευχές σου. Ειλικρινά δεν την περίμενα τέτοια μόρφωση, εύγε. Χαλίλ Γκιμπράν; Μύχια; Δεν έχω λόγια πια. Εμείς δεν έχουμε δήμαρχο τον Γκυρίνη, τον Βολταίρο έχουμε και δεν το ξέρουμε. Ανυπομονώ να δω τι ευχή θα γράψεις για του Αγίου Πνεύματος.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χθες ήρθε ο Μητσοτάκης να κάνει promotion για τις ευρωεκλογές στη Βέροια. Πολύ συχνά άρχισε να μας επισκέπτεται τώρα τελευταία και αρχίζω να σκιάζομαι. Οι πολύ φανατισμένοι μέχρι καινούρια ρούχα αγόρασαν για να τον υποδεχτούν (ξέρω έναν). Μέχρι και αφίσα έβγαλαν (ούτε μια σωστή φωτογραφία δεν βρήκαν να βάλουν) για να μας πούνε να πάρουμε τα βάγια και να βγούμε στους δρόμους για να τον υποδεχτούμε.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι λιγότερο φανατισμένοι ήταν πιο εγκρατείς. Σου λέει, αυτός πήγε στο Ντουμπάϊ και έριξε τόσο βροχή που φύτρωσε και η έρημος. Η Βέροια για αυτόν είναι μια απλή στρακαστρούκα για γενέθλιο πάρτι. Γι΄ αυτό και έβγαλαν νέα αφίσα, πιο προειδοποιητική για να μη λέμε μετά ότι δεν μας είπαν τίποτα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Κάτι μου λέει ότι κρατάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης για το πρωτοχρονιάτικο event. Δηλαδή, όποτε έχουμε εκλογές, αυτός θα έρχεται να μας μιλήσει; Τέλος Αυγούστου έχει εκλογές και ο σύλλογος Υδρονομέων, δεν πιστεύω να έρθει με καμιά βεντούζα στο χέρι; Μια, δυο, τρεις, κάποια στιγμή θα σπάσει και το φράγμα του Αλιάκμονα και τότε…. κλάφτα Χαράλαμπε. Πείτε του ότι θα ψηφίσουμε τον Αυτιά και την Μελέτη στις ευρωεκλογές και ας κάτσει εκεί που είναι. Φιρί φιρί το πάτε μου φαίνεται.

 

Α, και κάτι ακόμα κύριε δήμαρχε. Ανεβάζεις συνέχεια post ότι φτιάχνεις τους δρόμους στην πόλη και σε κάποια χωριά. Ειλικρινά τώρα, από όλους αυτούς που έχεις συμβούλους από τον Δήμο Πλατέος, κανένας δεν σου είπε για τα χάλια που έχει ο δρόμος Κορυφή – Πλατύ; Κανένας; Αυτοί που ζούνε; Αν περάσεις την αερογέφυρα από την Κορυφή προς το Πλατύ συναντάς αυτό.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αν περάσεις από δεξιά, όλη η ρόδα μπαίνει μέσα στην τρύπα, αν περάσεις από αριστερά (χωράει μόνο μικρό αυτοκίνητο) κινδυνεύεις να σκαλώσεις στο φράχτη. Δυστυχώς τα αυτοκίνητα δεν έχουν ξυλοπόδαρα κύριε δήμαρχε. Ο Παντόπουλος, ο Σακαλής, ο Γιάντζης δεν τα βλέπουν αυτά; 

 

Περάστε, δείτε το και αν σας λέω υπερβολές τότε μην κάνετε τίποτα. Λυπάμαι που θα το πω αλλά αν παραμείνει έτσι τότε σίγουρα θα έχουμε, το λιγότερο, μεγάλες ζημιές.

 

Αυτά για σήμερα. Εν αναμονή μιας καταστροφής λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου, ελπίζω να ζούμε από βδομάδα ώστε να τα ξαναπούμε. Αντίο αδέλφια και εις το επανειδίν. Ραντεβού (πρώτα ο Θεός) το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας