ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Είμαι ένα click away πριν τα ψυχοφάρμακα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Είμαι ένα click away πριν τα ψυχοφάρμακα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισες καλημέρα. Και εκεί που λέω ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, έρχονται τα πάνω κάτω και το αναιρώ. Ξέρετε πως λέγετε αυτός που θεωρεί τον θεσμό που υπηρετεί ως τον μοναδικό θεσμό που υπάρχει; Που δεν σέβεται άλλους θεσμούς και συμπεριφέρεται αυταρχικά; Που δεν αποδέχεται κριτική και φέρεται ως αλάθητος; Που δεν διστάζει να σηκώσει το τηλέφωνο και να απειλήσει Θεούς και δαίμονες; Που κατηγορεί άλλους για τα δικά του λάθη, τις δικές του αδυναμίες; Που δεν δέχεται κριτική; Αλαζονικός ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος…… Eπικίνδυνος.

 

Ο χώρος της παιδείας είναι ένας χώρος πολύ ευαίσθητος. Ένας χώρος που κρίνει το μέλλον αυτής της χώρας. Ένας χώρος που εκτός από το να μοιράζει γνώσεις πρέπει να παρέχει και ασφάλεια. Κάτι για το οποίο δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλά και οι δημοτικές αρχές. Και την ασφάλεια δεν την επιτυγχάνεις αφήνοντας μόνο 5 σακιά αλάτι έξω από κάθε σχολείο. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν χωράει άλλος ένας Κιμ Γιονγκ Ουν. Εγώ θα πω σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι ψηφίστηκαν για να κάνουν ότι τους καπνίσει ότι όλα είναι στο μυαλό, μόνο η κυτταρίτιδα είναι στον κώλο. Συνεχίζεται...αφού το γνωμικό λέει...Μην διορθώσεις ποτέ έναν ¨που κάνει ότι τα ξέρει όλα¨ γιατί θα σε μισήσει...διόρθωσε έναν σοφό γιατί θα σε εκτιμήσει...

 

Στο πρώτο κύμα covid κανένας μας δεν είχε κανένα γνωστό που να κόλλησε. Στο δεύτερο όμως γινόταν χαμός. Όταν ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έγινε το ίδιο. Μόνο κάτι ξεκάρφωτους βλέπαμε να κάνουν το εμβόλιο. Μετά όμως άρχισαν να έρχονται και οι γνωστοί. Ένας από τους πιο τολμηρούς και ο Νίκος Μπρουσκέλης. Μάλιστα, την ίδια μέρα που ο Νίκος έκανε το εμβόλιο του στη Θεσσαλονίκη, η Βέροια εγκαινίαζε το εμβολιαστικό της κέντρο κάνοντας το πρώτο εμβόλιο στο θείο του Νίκου. Σύμπτωση ή είναι ατρόμητο το Μπρουσκελέϊκο;

 

m1

Εγώ θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις στον κύριο Μπρουσκέλη (έτσι μωρέ, μπας και πάρουμε το θάρρος και το κάνουμε και μεις). Νίκο μου, λένε ότι το ένα το εμβόλιο έχει μέσα τσιπάκι, το άλλο κάρτα μνήμης και το άλλο κάρτα γραφικών. Αλήθεια, όταν πήγες σπίτι έπαιξες PlayStation χωρίς χειριστήριο ή είναι όλα π@π@ριές; Σίγουρα δεν είσαι πάνω από 85 για να πήρες σειρά. Το έκανες με την ιδιότητα σου ως γιατρός, έχοντας προτεραιότητα. Η Βάνα το έκανε σαν γιατρός που είναι και αυτή ή περιμένει να δει πως θα αντιδράσει σε σένα; Ποιας εταιρίας το εμβόλιο έκανες; Ρωτάω γιατί άκουσα ότι ετοιμάζουν και οι Γερμανοί να βγάλουν ένα στην αγορά και φοβάμαι πως αν το κάνω θα ξυπνήσω με ενσωματωμένη την κάλτσα στο πέδιλο.

 

Πάντως Νίκο μου σε είχα για πιο έξυπνο. Δεν περίμενες λίγο να δεις αντιδράσεις και παρενέργειες ρε παιδί μου. Οκ, αντέξατε δύο καραντίνες με την Βάνα που συνεπάγεται ότι είστε γεννημένοι ο ένας για τον άλλον, αλλά η Βάνα γιατί δεν το έκανε το εμβόλιο; Αυτό το «μαζί στη ζωή και στο θάνατο» που ορκιστήκατε ενώπιον Θεού γιατί δεν το σεβάστηκε; Μήπως είχε κάτι κατά νου……….

 

m2

Άλλα 2 εμβολιαστικά κέντρα για Covid-19 προστέθηκαν για την καλύτερη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας και είναι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Περιμένω λοιπόν να δω όλους αυτούς που σκίζονται να κάνουμε το εμβόλιο να δώσουν το καλό παράδειγμα. Μην περιμένετε να σας πιάσει το όριο ηλικίας για να πάτε. Εδώ άλλα και άλλα δεν τα υπολογίζεται, τώρα θα θυμηθείτε το γράμμα το νόμου; Θα με ρωτήσετε τώρα και θα έχετε και δίκιο. Δηλαδή ρε Μάκη αν δεις τον Γκυρίνη, τον Πανταζόπουλο ή τον Δελιόπουλο να κάνουν το εμβόλιο, θα πας να το κάνεις και εσύ; Μέχρι τώρα πίστευα ότι πρέπει να μείνει κάποιος πίσω για να ανάβει τα καντηλάκια αλλά μετά από αυτό ίσως να αφήσω άλλον στο πόδι μου.

m3

Πας λοιπόν να κάνεις το εμβόλιο και σου δίνουν ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσεις το οποίο δεν το ελέγχει γιατρός αλλά «επαγγελματίας υγείας». Προσοχή, δεν είμαι αρνητικός στο εμβόλιο απλά θέλω να είμαι απολύτως σίγουρος πριν το κάνω και αν μπορώ να το κάνω.

m4

  • Αλήθεια εάν κάποιος πολίτης - εξεταζόμενος απαντήσει ΝΑΙ σε κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις ΤΟΤΕ ο ""επαγγελματίας Υγείας"" ΤΙ θα του απαντήσει και τι απόφαση θα πάρει? Και αν αρχίσει και λέει ο εξεταζόμενος ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ τι κάνει ο "επαγγελματίας υγείας"" ?

  • Μπορεί σε κάποιο ""Σεμινάριο " να μάθει ο "επαγγελματίας Υγείας " αυτά που μαθαίνουν οι ΙΑΤΡΟΙ σε ( 6 χρόνια ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ + 6 χρόνια ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ + 2 χρόνια ΕΞΕΙΔΊΚΕΥΣΗ = 12 χρόνια τουλάχιστον) έτσι για να τα λέμε στην Ελλάδα του 2021. Αλήθεια θα δώσει έγκριση να γίνει το εμβόλιο ? Τι ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ θα υπάρξουν σε περίπτωση επιπλοκών του εμβολιαζόμενου ( που ίσως και να μην έπρεπε να εμβολιαστεί) και Σε ΠΟΙΟΝ, στον επαγγελματία Υγείας ή στο Υπουργείο Υγείας ?

Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι δικά μου. Ανήκουν στην κυρία Αγγελική - Ινέτζη Δημητρακάκη, Καρδιολόγος, Εντατικολόγος, Εκλέκτορας ΠΙΣ ( Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου).  Ξέρει ο «επαγγελματίας υγείας» να μου πει τι πρέπει να κάνω ή θα γίνει η ρώγα μου δαμάσκηνο πριν καν το καταλάβω;

m5

Και πάμε σε ένα θέμα που πραγματικά αποτελεί μελανό σημείο. Η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε πολλά στόματα που μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να μιλήσουν. Αν και είμαι υπέρ του να κατακεραυνώνεις το κακό στην αρχή του και όχι χρόνια μετά αλλά παρόλα αυτά δεν μπορώ να κρίνω κανέναν και δεν μπορώ να μπω στην ψυχοσύνθεση του. Μπράβο λοιπόν στην ολυμπιονίκη μας που τόλμησε να ανοίξει έναν δρόμο που πολλές περπάτησαν αλλά ντρεπόντουσαν να το πούνε. Αίσχος όμως για τα ΜΜΕ. Τα μεγάλα κανάλια και ραδιόφωνα. Πριν τη Μπεκατώρου υπήρξε η Μυρτώ που την άφησε ανάπηρη ανώμαλος, βάρβαρος, μωαμεθανός λαθρομετανάστης από το Πακιστάν, αφού την βίασε και της χτύπησε το κεφάλι στα βράχια. Η είδηση πέρασε στα .... ψιλά.

m6

Δεν την κάλεσε καμιά πρόεδρος της Δημοκρατίας και ούτε της χορήγησαν 150 ευρώ για το αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν ξέρω αν η αξία της ζωής μετριέται με τα πόσα χρυσά μετάλλια έχεις. Σίγουρα η κυρία Μπεκατώρου δεν το βλέπει έτσι. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρώτη είδηση στα κανάλια. Με ενδιαφέρει να με υπολογίζουν σαν ίσο και ας μην έχω χρυσά μετάλλια παρά μόνο έναν έπαινο από το κατηχητικό.

m7

 

 

Δεν ξέρω αν τα μάθατε για το χοντρό καβγαδάκι της Παρασκευής; Εγώ είμαι εδώ και μη μασάτε. Δύο αντιδήμαρχοι σήκωσαν ένα δημαρχείο στο πόδι. Ο πρώτος κατέχει ρεκόρ σταυρών και ο δεύτερος ρεκόρ φιαλών τσίπουρου. Διαφώνησαν για κάτι που είχε σχέση με το παζάρι (να μην μπω σε λεπτομέρειες) και έγινε το ...έλα να δεις. Ποιος είδε τον πρώτο και δεν τον φοβήθηκε (και δεν του το είχα). Άστραψε και βρόντηξε με αποτέλεσμα όταν το θέμα έφτασε στον δήμαρχο αυτός να πάρει τo μέρος του. Ο δεύτερος βέβαια δε νομίζω να ίδρωσε καθόλου το αυτάκι του αλλά το σίγουρο είναι πως έγινε η αφορμή να δούμε και ένα άλλο πρόσωπο του πρώτου. Λέτε αυτό να είναι το πρώτο βήμα προς..........;

 

Δύο τα παράξενα που συμβαίνουν αυτό το διάστημα. Πρώτον, με όλα όσα στραβά και ανάποδα γίνονται δεν μπορώ να βρω ούτε έναν που να παραδέχεται ότι ψήφισε τον Κούλη από προχθές. Τι στο καλό έγινε, ψήφισαν και αυτοκτόνησαν; Μήπως κρύβονται για να μην τους επιρρίψουμε ευθύνες; Φανερωθείτε ρε χαζούλικα, μη μασάτε. Ζήσαμε πολέμους, σ΄ αυτό θα κολλήσουμε;

 

 

Το δεύτερο έχει ονοματεπώνυμο. Πάττυ Παράσχου. Η μούσα του Καρπουζιού ξαναχτύπησε. Η παρακάτω φωτογραφία υπέστη μοντάζ. Από τη μια το αυτοκίνητο, βαμμένο σα ξύλο ήταν παρκαρισμένο στην αυλή γνωστού super market (μάλλον δεν έχει καλοριφέρ και το έβαψε έτσι για να ξεγελιέται) της πόλης και η από την άλλη η Πάττυ έβαλε το νυφικό και βγήκε μέσα στα χιόνια (και να φανταστείς ότι ακόμα δεν έκανε το εμβόλιο).

m8

Πάττυ μου, μετά από 3 μήνες εσώκλειστη στο σπίτι δεν θα μου φανεί παράξενο αν από βδομάδα βάλεις μπαλάκια στο πλυντήριο και αρχίσεις την κλήρωση του Τζόκερ. Καλύτερο από τρέχεις μέσα στα χιόνια ντυμένη «το προσκλητήριο μου έπεσε απ΄ τα χέρια». Κάνει κρύο χαζούλα.

 

Ας ζωντανέψουμε λοιπόν άλλον έναν πίνακα. Αυτή η εβδομάδα ανήκει δικαιωματικά στο ζεύγος Μπρουσκέλη. Ο πίνακας American Gothic του Grant Wood ζωντανεύει με το θάρρος και την τόλμη τους. Νίκο μου, με το που είπε ο Μητσοτάκης ότι θα εμβολιαστεί μεταλλάχτηκε ο ιός. Κράτα καλά το δεκράνι.

m9

Αυτά για σήμερα. Ήθελα να σας πω και για το νέο- παλιό σύστημα των εκλογών αλλά ήδη ξέφυγα.

Είμαι ήδη ένα click away πριν τα ψυχοφάρμακα.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο και να θυμάστε, η κανονικότητα θα επιστρέψει σε αυτή τη χώρα όταν θα δείτε άντρες να περιμένουν έξω από τα Ζάρα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας