ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΚΤΑΚΤΟ - Νο2. Καθολική απαγόρευση. Με τους ορθόδοξους τι γίνεται; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΕΚΤΑΚΤΟ - Νο2. Καθολική απαγόρευση. Με τους ορθόδοξους τι γίνεται; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος
Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Όλες οι συσκευασίες του τοστ έχουν ζυγό αριθμό από ψωμάκια. Στο δικό μας το ψυγείο πως γίνεται πάντα, στο τέλος να βρίσκω 3, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Κρατάει και το ψυγείο μια φέτα για πάρτι του; Όλες αυτές τις μέρες μέσα ένα πράγμα κατάλαβα. Δεν έχω ποτέ νεύρα όταν είμαι μόνος μου άρα δεν έχω εγώ το πρόβλημα.
Το τι διαβάζω όλες αυτές τις μέρες στο FB δε λέγεται. Καθαρίσαμε το σπίτι εγώ και ο Τάκης γράφει η άλλη. Με ήρθε να τη γράψω «χεστήκαμε εγώ και η μάνα μου που εσείς καθαρίσατε».
Άλλο καημό δεν είχαμε.
Χθες ο πατέρας μου έβλεπε μπάλα και γω και η μάνα μου μιλούσαμε. Καλά, μου λέει, ο Νάσος τι ψηλό παιδί που είναι. Δύο ένα της απαντάω. Που το ξέρεις πόσο έληξε, πετάχτηκε ο μπαμπάς μου; Γαμώτο, δεν έχουμε και εξοχικό να πάω να κάτσω λίγες μέρες, να ηρεμήσω.
Τελείωσαν και οι μάσκες. Όλο στο σήμερα, αύριο μας έχει ο υπουργός. Μην ταράζεστε. Σας βρήκα τη λύση.
Άλλη μάσκα για τη γυναίκα και άλλη για τον άντρα. Η λύση βρίσκεται στα συρτάρια σας.
Μη μεγαλοπιάνεστε, από το τίποτα, καλές είναι και αυτές. Μη μου το παίζετε πολιτισμένοι και ότι αυτές οι μάσκες δεν είναι καθόλου σικ. Ο Έλληνας είναι πολιτισμένος μέχρι να βρεθεί σε μπουφέ ξενοδοχείου. Κάνω λάθος;
m1
 

Θα τα παρατήσω όλα και θα πάω να γίνω σουρεαλιστής καλλιτέχνης. Να με ρωτάνε τι έχω και να απαντάω…. Μπλε. Θα με ρωτήσετε τώρα και θα έχετε δίκιο, που κολλάει αυτό; Εμ κολλάει, κολλάει. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτή…. Μπλε.

m2

Καιρό είχε να εμφανιστεί το πουλάκι μου και χάρηκα πολύ που την είδα. Ούτε από ιούς μασάει, ούτε από κόρες. Όσο ποζάρει παραμένει υγιείς. Δεν είναι το ίδιο να βγεις φωτογραφία μπροστά από το σκρίνιο με το να ανεβείς επάνω σε μια ανθισμένη ροδακινιά. Ο σύλλογος αγροτών Ημαθίας θα εκδώσει ένα περιοδικό που αφορά αγροτικά θέματα. Όπως καταλαβαίνετε δικαιωματικά το πρώτο εξώφυλλο ανήκει στην Πάττυ. Αγαπημένη μου Πάττυ, πρέπει να έχουν κάνει στο Θιβέτ οι γύρω σου γιατί αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο υπομονή σου κάνουν.

m3

Μην ανησυχείς όμως, έχει και χειρότερα. Καλημέρα σε όσους ξύπνησαν αλλά δεν νοιώθουν έτοιμοι γι΄ αυτό. Άλλοι την παλεύουν, άλλοι την μισό- παλεύουν και άλλοι έχασαν ήδη τη μάχη. Από ζωντανές μεταδόσεις πώς να κάνεις κολυβόζουμο μέχρι οδηγίες για το πώς να στολίσετε το σπίτι σας με λουλούδια. Ο εγκλεισμός σίγουρα την επηρέασε, δεν εξηγείτε αλλιώς. Επηρεασμένη λοιπόν από την όλη κατάσταση κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με παραμύθια για μικρούς και μεγάλους.

Υ. Γ. είχε να πάει στη φύση και να βγει φωτογραφίες με τις κατσίκες από τον καιρό που ο Νώε άνοιξε την κιβωτό και άφησε ελεύθερα τα ζώα. Βρείτε το εμβόλιο, όχι τώρα, ΤΩΡΑ.

m4

Ο παρακάτω έβγαινε στη φύση (αξέχαστα τα προεκλογικά βιντεάκια του) αλλά τώρα, λόγω της κλεισούρας, λόγω του ότι κοντεύει το Πάσχα άλλαξε προορισμό. Ο φακός τον συνέλαβε να εκκλησιάζεται. Δεν είναι κακό. Απεναντίας, με αυτή την κίνηση έκλεισε συμβόλαιο με τα Jumbo. Ναι, καλά διαβάσατε. Επειδή φέτος δεν προβλέπεται να κάνουμε Πάσχα και επομένως τα Jumbo δεν θα κάνουν νέα διαφήμιση, σκέφτηκαν κάτι πολύ καλό. Το Καρπούζι σε αποκλειστική πρώτη σας παρουσιάζει τη νέα μακέτα των Jumbo που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες σε όλα τα ΜΜΕ. Δύο διαχρονικές αξίες, του τραγουδιού και της λαογραφίας συναντιούνται στον Αι Γιάννη στο Νησέλι και σας εύχονται Καλό Πάσχα.

m5

Μήνυμα προς 13033. Με λένε Σωτήρη Τόκα και μένω στο Σταυρό Ημαθίας. Αιτούμαι δίωρη άδεια για να βγάλω βόλτα τον Ίαν να κάνει την ανάγκη του γιατί πάσχει από κλειστοφοβία και μέσα στο περιφραγμένο οικόπεδο δεν μπορεί. Και κάπως έτσι ο Σωτήρης περπάτησε μέσα στο χωριό. Είχε να το κάνει από τις εκλογές. Προχθές έβγαλε και αυτοκίνητο με ντουντούκα που φώναζε να κάτσουμε σπίτι. Βγήκες που βγήκες βόλτα, πάρε και ένα χωνί μαζί σου να φωνάξεις και στο χωριό σου. Αλλιώς αν περάσει το αυτοκίνητο και αλλιώς αν το κάνεις εσύ ο ίδιος. Όλα εγώ θα στα μαθαίνω.

m6

Όλα καλά μέχρις εδώ Σωτήρη μου. Εγώ άλλο δεν κατάλαβα. Υπήρχε και ένα σχόλιο που με μπέρδεψε. Πήρα την Παπαποστόλου, την Σταφυλίδου, τον Σιδηρόπουλο, κανείς δεν κατάλαβε σε τι ζώο αναφέρεστε. Help me.

m7

Τυχερά τα γραφεία τελετών της Ιταλίας και της Ισπανίας, άτυχα (προς το παρόν) τα δικά μας. Ο Μιχάλης Μπαστούνης και το γραφείο τελετών ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (Αρχάγγελος Μιχαήλ) δεν μασάει από τέτοια. Φήμες λένε ότι ήδη μαθαίνουν ιταλικά. Το Καρπούζι, πάλι σε αποκλειστικότητα σας παρουσιάζει τη νέα κάρτα του γραφείου. Για την live μετάδοση θα μιλήσουμε άλλη φορά. Εγώ ένα θα πω, αν εξαιρέσεις το θάνατο όλα τα άλλα περνάνε με τηγανητές πατάτες.

 m8

Φανταστείτε να μη βρεθεί το εμβόλιο. Φανταστείτε ο ιός να εξαπλωθεί και άλλο και να μένουμε χρόνια μέσα στα σπίτια μας. Χθες στον ύπνο μου είδα ότι πουλούσα την προίκα μου για να πάρω ψωμί. Ακόμα δεν την έστρωσα να τη χαρώ και την έκανα ψίχουλα. Πετάχτηκα από τον ύπνο μου και πήγα να ανοίξω το ντουλάπι να δω αν είναι μέσα. Ευτυχώς. Αλλά κάντε εικόνα αυτό που σας προανέφερα.

m9

Τώρα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, εγώ έχω μπερδευτεί λιγάκι με την όλη κατάσταση. Μας λένε καθίστε μέσα ενώ αυτοί κουβαλάνε με τα λεωφορεία πρόσφυγες. Τον Φεβρουάριο, τα κρούσματα γρίπης ήταν πάνω από 300.000 στην Ελλάδα και οι προκαλούμενοι θάνατοι πολύ περισσότεροι από τώρα. Αλλά δεν μας είπαν κάτι… Και κάθε χρόνο τέτοια περίπου νούμερα υπάρχουν. Στην Ιταλία τα θύματα το 2018 με μια επιδημία γρίπης ήταν περίπου τα 25.000! Δεν έγινε τίποτα. Ο πρόεδρος του ΠΟΥ προ μηνός είπε πως ετησίως έχουμε 60.000 νεκρούς από την γρίπη, κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι με χρόνια νοσήματα. Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν πως έχουμε γονείς, παππούδες ως οικογένεια; Πριν 2 μήνες τα σχολεία είχαν αδειάσει από τη γρίπη. Γιατί δεν βάλαμε μάσκα; Ποια γρίπη δεν είναι μεταδοτική; Τα ΜΜΕ μας μάτωσαν το κεφάλι. Θες δεν θες θα το πιστέψεις. Ο άλλος, βγαίνει και μας λέει πόσοι πέθαναν σήμερα και μετά πάει και ψέλνει. Αυτός έξω και εγώ μέσα. Οι μεγάλες χώρες σκοτώνονται για το ποια θα βγάλει το εμβόλιο. Από τη μία φοβάμαι και από την άλλη νευριάζω. Τι να πω, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Και σα να μη μας έφταναν όλα αυτά ακούμε και για Δευτέρα Παρουσία, προφητείες, τσιπάκια και διάφορα άλλα σατανικά σκευάσματα. Βρε Θεέ μου, πόσο θα ζήσουμε ακόμα; 20, 30, 40 χρόνια; Όλα εμείς πρέπει να τα περάσουμε; Τις αμαρτίες τόσων τρισεκατομμυρίων ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς, εμείς θα τις φορτωθούμε και αυτές; Περάσαμε ιλαρά, ανεμοβλογιά, μαγουλάδες και ψείρες. Ζήσαμε το σεισμό του ΄81, το Τσέρνομπιλ και το σεισμό του ΄99. Ξεπεράσαμε τη γρίπη των χοίρων, των πουλερικών, των τρελών αγελάδων και τον Η1Ν1. Υπομείναμε 4 μνημόνια, 2 Μητσοτάκηδες, 2 Καραμανλήδες, 2 Παπανδρέου, έναν Γιάννη με ένα ν, έναν πρωθυπουργό χωρίς γραβάτα και επιζήσαμε. Αμέτι μωχαμέτι να μας ξεπαστρέψεις το έβαλες; Πάρε τον Κούλη που έκλεισε τις εκκλησίες και άσε μας εμάς για το όταν θα έρθει η ώρα μας. Εγώ προσωπικά, μόνο πόλεμο δεν έζησα (όχι ότι δεν τον περιμένω και αυτόν από βδομάδα δηλαδή). Λυπήσου μας, μόνο αυτό.

Και έχουμε και αυτόν τον Τσιόρδα (προσωπικά δεν τον χώνεψα) που μια καλή κουβέντα δεν ακούσαμε από το στόμα του. Όλο κάποιος πέθανε μας λέει η μαυρόγατα. Έτσι και πει κάποια μέρα κανένα καλό νέο, σας το υπόσχομαι, θα τον πάρω αγκαλιά και θα πάμε στα μπουζούκια. Θα βάλω την Πάολα να του αφιερώσει το «Καταστροφή». Του ταιριάζει γάντι.

m10

Χθες έβαλε η μάνα μου πλυντήριο και βρήκαμε μέσα μια κάλτσα η οποία δεν είναι δική μας. Αν αντιληφθώ ότι έρχονται και από άλλα πλυντήρια ρούχα στο δικό μας και μεις δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, θα πέσω από το μπαλκόνι.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας