ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Ένα δικαστήριο, ένα μνημόσυνο, κάτι αδέσποτα και όποιον πάρει ο χάρος. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Ένα δικαστήριο, ένα μνημόσυνο, κάτι αδέσποτα και όποιον πάρει ο χάρος.  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Έχω πάρα πολλές απορίες και είμαι πάρα πολύ μπερδεμένος. Το ξέρω, έχετε τόσα πολλά στο μυαλό σας που αν σας φορτώσω και τα δικά μου θα γίνεται ακόμα πιο σκ@τ@ αλλά και γω άνθρωπος είμαι και κάπου θέλω να τα πω.

Αφορμή στάθηκε το περιστατικό με την γυναικοκτονία στους Άγιους Αναργύρους. Ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι αστυνομικοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τους ξήλωσαν. Και ρωτάω τώρα εγώ, αυτό συμβαίνει σε όλο το δημόσιο τομέα; Όταν γίνονται τραγικά λάθη, κάποιοι ξηλώνονται ή μόνο τώρα έγινε για να μας βουλώσουν το στόμα;

Ας πούμε στην περίπτωση Γκυρίνη – Κουρκουτά. Κάποιο από τα δύο δικαστήρια έκανε λάθος. Το ένα δικαίωσε την Κουρκουτά και το άλλο δικαίωσε τον Γκυρίνη. Άρα, το ένα από τα δύο έβγαλε λάθος απόφαση, σωστά; Σωστά. Με άλλους νόμους δικάζει το ένα και με άλλους το άλλο; Κι αν υποθέσουμε ότι το πρωτοδικείο που δικαίωσε την Κουρκουτά έκανε λάθος, δεν πρέπει να τιμωρηθεί για αυτή την απόφαση;

Ρωτάω γιατί δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα να προσφεύγουμε στο ΣτΕ. Αν κάποιος κατηγορηθεί ότι σκότωσε κάποιον και αθωωθεί, αν άλλος μπορεί να πάει στο ΣτΕ μπορεί και να τον βγάλει ένοχο. Απ΄ ότι φάνηκε το κάθε δικαστήριο κρίνει με άλλα κριτήρια. Κάνω λάθος; Η ίδια η δικαιοσύνη έρχεται και αναιρεί την ίδια την δικαιοσύνη. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει;

Δηλαδή, υπόθεση κάνω, αν η Κουρκουτά προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης ή σε ένα δικαστήριο πάνω από το ΣτΕ, μπορεί και να δικαιωθεί; Αν αντιδικήσεις δηλαδή με κάποιον που έχει πολλά χρήματα και μπορεί να πάει σε όποιο δικαστήριο θέλει, ακόμα και αθώος να είσαι μπορείς να χάσεις. Ισχύουν αυτές οι σκέψεις μου ή πάλι παραλογίζομαι;

Προς Θεού, δεν εννοώ ότι κάτι τρέχει με τα δικαστήρια. Όχι. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιο δικαστήριο έχει δίκιο και ποιο όχι. Και αφού τα άλλα δικαστήρια κάνουν λάθη γιατί δεν πήγαν κατευθείαν στο ΣτΕ (να ήταν έτσι ο νόμος) να τελειώσει το παραμύθι μια ώρα νωρίτερα; Απ΄ ότι έδειξαν τα γεγονότα η δικαιοσύνη έκρινε με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Νέο σκάνδαλο που κατά αποκλειστικότητα σας παρουσιάζω στο Καρπούζι. Τα μάθατε για το νέο ιό που ξέφυγε από τα ρωσικά εργαστήρια και ονομάζεται «Το σύνδρομο της Αβάνας»; Αυτόν που όταν τον κολλάς παραμορφώνεσαι και γίνεσαι και γω να μη σου πω σαν τι; Ε λοιπόν, αυτός ο ιός θα χτυπήσει μόνο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και αποκλειστικά όσους ψήφισαν Γκυρίνη στις τελευταίες εκλογές.

Το σύνδρομο της Αβάνας είναι ιατρικό σύνδρομο το οποίο έχει αναφερθεί ότι έβλαψε πολλά μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Καναδά στην Αβάνα της Κούβας, από τα τέλη του 2016. Τότε ήταν τα δοκιμαστικά. Φήμες λένε ότι ο Πούτιν ήθελε να προωθήσει την Κουρκουτά (κάποιοι μιλάνε για κρυφό ειδύλλιο) για δήμαρχο το 2023. Σε περίπτωση που αυτό δεν πετύχαινε θα εξαπέλυε τον ιό για να τιμωρήσει όσους δεν την ψήφισαν.

Θα μου πείτε, αυτή δεν μπήκε καν στη διαδικασία ψήφου, τι φταίμε εμείς; Κατά τον Πούτιν φταίτε και ετοιμάζεται να σας ραντίσει. Όσοι ψηφίσατε ΚΚΕ στις εκλογές θα σας ειδοποιήσει να κρατάτε ομπρέλα. Αν δείτε λοιπόν κανέναν να παχαίνει απότομα (δεν υπονοώ κανέναν), να κάνει μια κοιλιά σα να κατάπιε πεπόνι, μην τον πλησιάζεται. Δεν θα εκραγεί αλλά θα σας κολλήσει.

Και δεν τα λέω όλα αυτά για τον Δελιόπουλο που δεν του κούμπωνε το σακάκι. Στο Δελιόπουλο δεν θα πω αλλά θα δείξω.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βράδυ Δευτέρας στην Κορυφή. Ocean 7. Η συμμορία των 7 βγήκε παγανιά. Οι υπογραφές που βάλατε, έμειναν υπογραφές ή θα δούμε και τίποτα; Μήπως πρέπει τα χωριά να περιμένουν γιατί προηγείται η πόλη; Με τι κριτήρια θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία ή ούτε αυτό θα γίνει; Πότε επιτέλους θα νιώσουμε ασφαλής στα χωριά μας; Θα μας ενημερώσετε ή να περιμένουμε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας να σωθούν πρώτα οι «πρωτευουσιάνοι»;

Αλήθεια, τα ευρώ που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος για το συγκεκριμένο θέμα, τι έγιναν; Ρωτάω γιατί έχουν από πέρυσι το Μάιο τα λεφτά. Ωραίο όλο αυτό με τα σχολεία που έκανες, Στέφανέ μου αλλά με μια μέρα το χρόνο δεν περνάει στο DNA του Έλληνα αυτό. Καλά κάνεις και ενημερώνεις τους νέους, μπας και αλλάξει κάτι στο μέλλον αλλά εστίασε και στο τώρα. Δύο φορές πήγαν να με δαγκώσουν στο χωριό μου. Να είσαι σίγουρος πως δεν θα αφήσω να συμβεί και τρίτη.

Και μιας και είπα τρίτη, την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε τα εννιάμερα του συνδυασμού Μαζί ΑλλάΖουμε. Πέρασαν κιόλας 9 ημέρες (10 με τη σημερινή) από τότε που αποχαιρετήσαμε μια για πάντα μια προσπάθεια που δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει. Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε μνημόσυνο εις μνήμην του συνδυασμού και σύσσωμοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι αποχαιρέτησαν για πάντα την…. Καρέκλα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το παρόν όπως σας είπα έδωσαν όλα τα στελέχη με εξαίρεση κάποια από αυτά να κρατούν σημαντικό ρόλο σε όλη την τελετή. Για παράδειγμα, εξαπτέρυγο ήταν ο…….

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η τελετή έκλεισε με καφέ σε πολύ κλειστό κύκλο με τον Σάκη Τσιάπλα να έχει επιλεγεί για να εκφωνήσει τον επικήδειο. Τα λόγια του ήταν από ψυχής και συνάμα πολύ ελπιδοφόρα μιας και δεν θέλησε να ρίξει και άλλο πόνο στα ήδη βεβαρημένα κορμιά των συνυποψηφίων του. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ο ήλιος ανατέλλει πάντα για όσους τον έχουν ανάγκη.

Να πούμε βέβαια ότι και ο ρόλος της Έφης Κοτσιφού στην όλη διαδικασία δεν ήταν αμελητέος. Δυο μέρες έβραζε και στέγνωνε τα κόλλυβα για να μην χαλάσουν και τους πιάσει όλους τσιρλίπιπί. Και φυσικά δεν λυπήθηκε τα έξοδα. Του Αβραάμ και του Ισαάκ τα αγαθά είχε μέσα ο δίσκος. Αν πεθάνω σύντομα, στην Κοτσιφού να μου κάνετε το δίσκο. Θέλω να φύγω άρχοντας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε.

Περάσατε καθόλου έξω από το δημαρχείο; Εγώ πέρασα την Τρίτη αλλά και μέχρι σήμερα δεν άλλαξε κάτι. Κάπου μπροστά λοιπόν έχει τρεις ιστούς για σημαίες. Οι δύο από αυτές κυματίζουν ψηλά και η μία, αυτή της ευρωπαϊκής ένωσης κυματίζει μεσίστια. Τι μεσίστια δηλαδή, ακόμη λίγο και θα την χρησιμοποιούν για πατάκι για να σκουπίζουν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο δημαρχείο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αλήθεια, δεν την βλέπουν ή για κάποιο λόγο την άφησαν εκεί; Αν συμβαίνει το πρώτο (να μην την βλέπουν) τότε πώς να δουν εμάς που δεν είμαστε και μπροστά τους ή δεν πατάνε καθόλου προς τα εκεί και επομένως δεν έκαναν τίποτα. Αν πάλι συμβαίνει για κάποιο λόγο, ποιος είναι αυτός; Συμπαράσταση στον Γεωργούλη (ευρωβουλευτής) για τις κατηγορίες για βία στη σύντροφό του ή για την Καϊλή ότι δήθεν δεν τα έφαγε;

Ίσως να είναι για το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που πήραν με κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης και μάλλον είναι χαλασμένο γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε ότι το έχουν ένα μήνα να φορτίζει. Μη μου πεις ότι το ξεχάσατε στην πρίζα; Τρέξτε να το βγάλετε γιατί από την τόση φόρτιση θα βγει μόνο του στο δρόμο και δεν θα το προλαβαίνετε. Αυτό δεν είναι πια λεωφορείο, γεννήτρια είναι.

Αυτά για σήμερα. Μάλλον για να είμαι ειλικρινής είχα και άλλα, να πω αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Θα πω μονάχα πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με την προσωπική ζωή κανενός. Μη με αναγκάσετε να κάνω κάτι που μισώ. Μικρός δήμος είμαστε, όλα μαθαίνονται.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας