ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Έναν διπλό ελληνικό σε… ορό & ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ με τον ΘΕΜΗ ΘΕΟΦΡΟΝΙΔΗ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Έναν διπλό ελληνικό σε… ορό & ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ με τον ΘΕΜΗ ΘΕΟΦΡΟΝΙΔΗ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Κάτι γίνεται και μάλλον εγώ δεν μπορώ να προσαρμοστώ ή να το καταλάβω. Με κάλεσαν σε γάμο και μετά με ξε-κάλεσαν γιατί ήμουν ο 21ος. Με πήραν τηλέφωνο να μην πάω στη βάφτιση γιατί πάλι ήμουν ο 21ος. Το 21 είναι καλό φαίνεται μόνο στο black jack και πουθενά αλλού. Στις κοινωνικές εκδηλώσεις είναι «ουστ από δω». Φέτος δεν πήγα πουθενά. Μόνο σε δύο κηδείες και αυτές στο απ΄ έξω.

Αν ήξερα ότι τη Δευτέρα που μας πέρασε γινόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής θα πήγαινα κι ας έτρωγα και από κει πόρτα. Εννοώ, αν δεν προλάβαινα να μπω στους ….. 20 ας με έδιωχναν.

mou1

Αυτοί είναι λοιπόν οι 20…..000 τυχεροί που πρόλαβαν να πάνε έξω από το δικαστικό μέγαρο. Γέμισε το FB με παράπονα. Πως τους άφησαν, αν αυτοί δεν κολλάνε και τέτοια. Θα σας πω εγώ τι έγινε. Όλοι αυτοί είναι συγγενείς. Ναι καλά διαβάσατε. Η μάνα του Φύσσα είναι Σμυρνιά και έχει μεγάλο σόι. Αδέλφια, παιδιά, νύφες, συμπεθεριά, εγγόνια, σκυλιά, πολλοί θέλει να μαζευτούν 20.000 άτομα;

Εμείς καθόμαστε σπιτάκι μας γιατί απλά φοβόμαστε. Φοβηθήκαμε όταν έγιναν τα capital controls, φοβηθήκαμε για τα 150€ πρόστιμο για τη μάσκα, φοβηθήκαμε τον Κορονοϊό και δεν πήγαμε στην περιφορά του επιταφίου, στην παρέλαση, στους συλλόγους, στην εκκλησία, στη γιορτή πίτας….. δεν πήγαμε πουθενά. Φοβηθήκαμε τα Σκόπια, την Τουρκία, ακόμα να μιλήσουμε και για την Αγιά Σοφιά.

Καθίσαμε στα σπιτάκια μας, γίναμε τόφαλοι από το πολύ φαί και συνεχίσαμε να φοβόμαστε. Απλά δεν καταλάβαμε ότι και ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που θέλει κότσια για να το αισθανθείς. Πρέπει να συμμετέχεις για να το νιώσεις και όχι απλά να τον αποδεχθείς. Αυτό είναι δειλία και όχι φόβος. Δειλοί είναι αυτοί που ξέρουν ότι δεν είναι ελεύθεροι και συμβιβάζονται. Εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαστε ελεύθεροι, το παίζουμε. Το κακό είναι ότι δεν ξυπνάμε.

Καθώς έψαχνα βρήκα στο FB αυτό.

mou2

Κάποιοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν (μετά την απόφαση του δικαστηρίου) αυτό το 16,28% που ψήφισε την Χρυσή Αυγή στη Μελίκη. Και βέβαια συμφωνώ με την κατηγορηματική απόφαση του δικαστηρίου αλλά διαφωνώ που τιμωρήθηκαν μόνο αυτοί...υπάρχουν κι άλλοι που παίζουν με την ελευθερία μας και μας έφτασαν στα όρια μας... Ζούμε σε έναν κόσμο τελείως παράλογο. Επιτρέπουν τον πόλεμο στην Αρμενία που σκοτώνεται καθημερινά πολύς κόσμος και απαγορεύουν σε όλους εμάς να κυκλοφορούμε ελεύθεροι για να μη κολλήσουμε… γρίπη. Ξαφνικά όλα μας τα προβλήματα ακούνε στο όνομα κορονοϊός. Οι κινέζοι ξέχασαν ακόμη και πως γράφεται και μεις το κάναμε μέγα πρόβλημα.

Φοβόμαστε δήθεν για τους γέρους. Π@π@ριές. Ας κάνει πως κόβει ο Μητσοτάκης κανένα 50άρικο από τη σύνταξη και τότε να δεις πως θα κατέβουν οι γέροι στους δρόμους. Και χολέρα να είχαμε δεν θα τους ένοιαζε. Ήθελα να ήξερα, αυτοί οι Αρχαίοι Έλληνες που έδωσαν τα φώτα τους σε όλο τον κόσμο, τι παραπάνω είχαν από μας; Γιατί εμείς σίγουρα δεν είμαστε απόγονοι τους.

mou3

Βέβαια, υπάρχει και η αντίπερα όχθη. Εκεί που ο κόσμος είναι ρόδινος και αγγελικά πλασμένος. Τι ωραίο πράγμα από το να λες καλημέρα κάθε πρωί; Να δίνεις ευχές για τα πάντα. Καλό μήνα, καλή σχολική χρονιά, καλό μάζεμα τα βαμβάκια (εύχομαι να μη τα χτύπησε το σκουλήκι) και τέτοια. Αλλά θα μου πείτε, τι άλλο να κάνει; Για αντιπολίτευση το πήγε, διοίκηση κατάντησε. Βόλεψε τους συντρόφους του, στο δημαρχείο πολλά να κάνει δεν έχει (ένα συμβούλιο το μήνα και αν) πως θα περάσει η ώρα του; Πήρε λοιπόν το FB και του έδωσε και κατάλαβε. Πριν έρθουν τα γενέθλια σου, αυτός σου εύχεται.

mou4

Μέχρι και μνημόσυνο στον Πουλόπουλο έκανε και μάλιστα τον ευχαριστεί για όλα. Φαίνεται ότι ερωτεύθηκε με το «όλα δικά σου μάτια μου», περίμενε τις εκλογές με το «ξημερώνει Κυριακή» και πήρε τα αποτελέσματα με το «έπεφτε βαθιά σιωπή». Για όσους δεν θυμάστε πότε είναι τα 40 του τραγουδιστή, μην πανικοβάλλεστε. Θα μας ενημερώσει ο Argy.

mou5

Αργύρη μου, καλές οι ευχές αλλά τόσος κόσμος δεν σε ψήφισε για να τους εύχεσαι μόνο. Κοίτα να πατήσεις πόδι μπας και γίνει τίποτα σε αυτόν τον ρημάδι τον δήμο γιατί μου φαίνεται ότι κάποιοι θα σου αφιερώσουν το «Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν» και τότε θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα. Εξάλλου δεν βρίσκω το λόγο να μπω και να διαβάσω τις ευχές σου αφού μπορώ να μπω και να κάνω……. Σεξουαλικό σεξ.

mou6

Τι δεν καταλαβαίνεις Αργύρη μου; Εσύ, με τις ευχές σου μας κάνεις ψυχολογικό σεξ. Η κοπελίτσα σεξουαλικό. Πες μου έναν λόγο για να προτιμήσω εσένα; Έναν;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα στην μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία θα κλείνουν πλέον από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., καθώς και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Δηλαδή, αν βγεις για καφέ δεν θα ρουφάς πια με το καλαμάκι, ξέχασε το. Θα στον περνάνε σε ορό. Πεταλούδα, φλέβα και στην υγειά σας. Εκτός κι αν βγει καφές σε κάψουλα. Θα μας τον βάζουν κάτω από τη γλώσσα και θα περιμένει να δει ο σερβιτόρος αν ξυπνήσαμε ή αν θα πρέπει να ανεβάσει τη δόση. Όσο για το αν θες να βγεις για φαγητό, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Βγαίνεις, πίνεις το κρασάκι σου με την μέθοδο του ορού και το φαγητό σε πακέτο για να το φας σπίτι. Τι ωραία, ξεσκάσαμε και σήμερα. Απ΄ το να κάθομαι σπίτι καλύτερα έξω.

mou7

Παλιότερα είχα μια εμμονή με τους παπάδες. Όχι όλους, αλλά τους περισσότερους. Ίσως γιατί τους είχα στο μυαλό μου σαν κάτι διαφορετικό από εμάς. Θυμάστε που σε προηγούμενο Καρπούζι έγραψα για κάποιον ιερέα που είχε κόλλημα με το FB και ανέβαζε τα πάντα. Αυτός ο ιερέας φαίνεται ότι πληροφορήθηκε για το κείμενο μου και αποφάσισε να κλείσει το FB. Όχι επειδή το έγραψα εγώ αλλά…… για κάποιο άλλο λόγο.

mou8

23 Σεπτεμβρίου μας ανακοινώνει ότι το κλείνει για 9 μήνες. Προσοχή, όχι 9 ώρες αλλά 9 μήνες. Φαίνεται ότι ο χρόνος στην εκκλησιαστική κοινότητα κυλάει πολύ διαφορετικά από τον δικό μας χρόνο. Για να σας δώσω να καταλάβετε, με κάποιους μικροϋπολογισμούς που έκανα, 1 μέρα δική μας ισοδυναμεί με έναν εκκλησιαστικό μήνα. 23 Σεπτεμβρίου το κλείνει και 2 Οκτωβρίου το ανοίγει ξανά. Δηλαδή σε 9 δικές μας μέρες. Άρα αν υπολογίζω σωστά μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα πάρει και το πτυχίο του.

mou9

Επίσης για να κάνει σωστό come back έπαιξε και με τις φωτογραφίες του προφίλ του (τις οποίες δεν δημοσιεύω γιατί σέβομαι το ράσο που φοράει). Την πρώτη μέρα της μεγάλης επιστροφής του ανέβασε μια φωτογραφία προφίλ που είναι αγριεμένος και την επόμενη μέρα την άλλαξε και έβαλε μια χαμογελαστή. Να ρωτήσω κάτι εγώ τώρα γιατί έχω την εντύπωση ότι κάτι μου διαφεύγει. Υπάρχουν influencer παπάδες; Ανάλογα με τα like δηλαδή να σου δίνει η Μητρόπολη καλύτερη ενορία; Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνος για να μη γράφω μπούρδες. Να ξέρετε όμως ότι δικαιολογίες του στυλ «έχω το FB για να ενημερώνω τους πιστούς για τις δράσεις της εκκλησίας μας» δεν τις δέχομαι. Γιατί αν τις δεχτώ θα πρέπει μετά να κοινωνάμε μέσω Instagram και να εξομολογούμαστε μέσω Twitter. Έλεος πια. Δικαιολογώ τους πιτσιρικάδες με την εξάρτηση τους με τα κινητά, όχι τους παπάδες. Κι αν δεν είδαμε τέρατα, ας τα σταματήσει κάποιος.

Και μιας και μιλάω για παπάδες ...ας αλλάξουμε θέμα...ήρθε η ώρα να σας δείξω και καινούρια γαμπριάτικα κοστούμια που επιτάσει η μόδα για τον χειμώνα του 2020-21.

mou10

Μη με ρωτάτε παραπάνω. Ότι σε παίρνουν μέτρα για να μη σε πατάει ο καβάλος το ήξερα αλλά τόσο εμπεριστατωμένα δεν το περίμενα. Άντε να δω αυτούς με τα «φοφίκο» πως θα παντρευτούν τώρα. Αν υπήρχε έστω και μία περίπτωση…. πάει, χάθηκε. Περιμένετε την επόμενη κολεξιόν παιδιά, ίσως τα έξω μπουν μέσα.

Και θα κλείσω με καλά λόγια. Όταν το γράφω αυτό να ξέρετε ότι αφορά τον Γκυρίνη. Αααα όλα κι όλα, αν κάνει και κάτι καλό πρέπει να το αναγνωρίζουμε. Εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σύστημα και μέθοδο, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, κατάφεραν από κοινού να εξασφαλίσουν την ανανέωση του σχολικού εξοπλισμού για πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας. Ε; Μπορεί να μην έχουμε σκουπιδότοπο αλλά θα έχουμε διαδραστικό πίνακα. Κάτι είναι και αυτό. Αν και κάτι μου λέει ότι ο Μπαρτζώκας τα έκανε όλα και απλά τον έβαλε μέσα να φαίνεται αλλά ντεφ να γίνει. Μπράβο δήμαρχε, φτάνει για φέτος, έκανες πολλά.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

mou11

You wanna be on top? Ο Θέμης Θεοφρονίδης έρχεται στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ αυτής της εβδομάδας για να μας μιλήσει για τη συμμετοχή του στο φετινό GNTM. Τι του είπαν οι κριτές και ιδιαίτερα η Καγιά; Φτάνει μόνο να είσαι όμορφος για να ανοίξουν πόρτες; Κάνουν οι όμορφοι το καλύτερο sex; Πως πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή; Όταν είπα ότι θα του πάρω συνέντευξη κάποια κορίτσια με παρακάλεσαν να του ζητήσω να βγάλει την μπλούζα του. Και φυσικά ….. το έκανα.

Κάποιοι θυμώνουν με αυτά που γράφω, κάποιοι με βρίζουν και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να με δουν ούτε ζωγραφιστώ. Την προηγούμενη εβδομάδα μου έσουραν ένα σωρό πάλι. Θέλω να πω σε όλους αυτούς ότι εγώ δέχομαι την κριτική τους από την στιγμή που δέχτηκα να είμαι «δημόσιο πρόσωπο» αφού γράφω δημόσια. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχθούν και αυτοί τόσο καλύτερο χειμώνα θα περάσουμε. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας