ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ένας «κόκκινος» χάρτης και ένα self-test πολύ self-service - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ένας «κόκκινος» χάρτης και ένα self-test πολύ self-service - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες, πολύ καλημέρα σας. Πριν ξεκινήσω το σημερινό άρθρο θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημάρχου μας για την απώλεια του αδελφού του. Ο θάνατος ποτέ δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να αποδεχτείς αλλά και να αποφύγεις, όποιος κι αν είσαι, ότι και να είσαι. Ένας θάνατος πάντα σημαδεύει τη ζωή μας, άνθρωποι που μας λείπουν πάντα θα σκιάζουν τις ζωές μας όσο κι αν η ζωή συνεχίζεται πάντα μια θέση θα είναι άδεια. Καλό παράδεισο να έχει.

 

Σήμερα θα ξεκινήσω το Καρπουζάκι διαφορετικά. Με ένα θέμα που ξέρω ότι ενδιαφέρει πολύ (εκτός από κουτσομπολιό και κράξιμο να μορφωνόμαστε κιόλας). Η επίσημη πορνεία στον κόσμο. Ναι, καλά διαβάσατε. Θα σας πω που επιτρέπεται το κοκό και που όχι. Πάταγο είχε κάνει το άρθρο με τις στάσεις που επιτρέπονται στα πορνεία την περίοδο του κορονοϊού. Τώρα θα μάθετε σε ποιες χώρες μπορείτε να τις κάνετε ελεύθερα. Το Καρπούζι πλέον περνάει στο επίπεδο της εκπαίδευσης (όχι παίζουμε).

 

 

Αυτός ο παγκόσμιος άτλαντας δεν χαρτογραφεί την πορνεία στους δρόμους και στις γειτονιές. Αυτό θα ήταν κάτι το αδύνατο. Είναι ένας χάρτης που αποτυπώνει τους νόμους σχετικά με το πλαίσιο της ασκούμενης πορνείας σε κάθε χώρα του πλανήτη. Στην Ολλανδία, στην Ελλάδα, στη Γερμανία το επάγγελμα της πορνείας είναι νόμιμο (σ΄ αυτά δεν μας πιάνει κανείς).

m1

Με κόκκινο: Οι χώρες όπου απαγορεύεται εντελώς η πορνεία. Με πράσινο: Η πορνεία είναι νόμιμη και ρυθμιζόμενη. Με μπλε: Η πορνεία είναι νόμιμη, αλλά οι οργανωμένες δραστηριότητες όπως οίκοι ανοχής και μαστροπεία είναι παράνομες.  Το νομικό πλαίσιο γύρω από την πορνεία δεν είναι ρυθμισμένο. Με πορτοκαλί: Παράνομος ο αγοραίος έρωτας, νόμιμη η παροχή ερωτικών υπηρεσιών. Με γκρι: Δεν υπάρχουν στοιχεία.

 

Στην Ελλάδα το επάγγελμα των εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων έχει απελευθερωθεί. Ο ν. 2734/1999 προβλέπει ότι το εκδιδόμενο με αμοιβή πρόσωπο υποχρεούται να κατέχει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, που εκδίδεται, ύστερα από αίτηση του, από τον Περιφερειάρχη του τόπου κατοικίας του.

 

Τώρα, πως διαπιστώνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης ότι όντως το πρόσωπο κάνει αυτή τη δουλειά για να του δώσει πιστοποιητικό, είναι ένα άλυτο μυστήριο. Το τόσο παράξενο όμως δεν είναι αυτό. Κατ΄ εμέ το πιο παράξενο είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχεις για να βγάλεις βιβλιάριο υγείας για την άσκηση του επαγγέλματος.

 

α. Να έχεις συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (κατανοητό).

β. Είναι άγαμο ή τελεί σε χηρεία ή είναι διαζευγμένο (καθαρά ρατσιστικός όρος). Λεύτερες/οι, χήρες/οι και ζωντοχήρες/οι μπορούν, οι παντρεμένες/οι όχι. Why? Παιδιά έχουν να μεγαλώσουν. Εξάλλου πολλές και πολλοί είναι αυτοί που δεν σταματιούνται, ας βγάζουν και κανένα χαρτζιλίκι, κακό δεν είναι.

γ. Δεν πάσχει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ή άλλη μολυσματική νόσο (τώρα μάλιστα….) .

δ. Δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

ε. Δεν έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για ανθρωποκτονία από πρόθεση (άρθρο 299 Π.Κ.), αποπλάνηση παιδιών (άρθρο 339 Π.Κ.), μαστροπεία (άρθρο 349 Π.Κ.), σωματεμπορία (άρθρο 350 Π.Κ.), ληστεία (άρθρο 380 Π.Κ.) και εκβίαση (άρθρο 385 Π.Κ.), καθώς και για παράβαση των διατάξεων των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.(πληροφορίες από άρθρο του Athens Voice)

 

Για μένα τα 4 τελευταία δεν πρέπει καν να ισχύουν και να αντικατασταθούν από άλλα όπως το να έχει όλα τα δόντια, το στήθος να είναι στη θέση του, να σου δίνει….. πασπαρτού χωρίς αντίσταση και τέλος να σου λέει πάντα ότι ήσουν ακαταμάχητος/η. Έτσι τα κονομάς σε αυτό το επάγγελμα, ξυπνήστε.

 

 Και αφού γαμ….. και σήμερα ας πάμε σε ένα άλλο θέμα.

 

Οι Πρόεδροι σε όλη την Ελλάδα ζητούν να παραμείνει η ανεξάρτητη κάλπη και όχι να μπαίνουν κάτω από τα ψηφοδέλτια των υποψήφιων Δημάρχων. Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα επιλέγεται από τον υποψήφιο Δήμαρχο και δεν θα παίρνει σταυρό. Σταυρό θα παίρνουν μόνο οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Επιπλέον εάν σε ένα χωριό ένας συνδυασμός πάρει 200 σταυρούς και ένας άλλος συνδυασμός πάρει 50 σταυρούς, αν αυτός με τους 50 σταυρούς είναι με τον Δήμαρχο που εκλέχθηκε στον Δήμο, θα είναι αυτός Πρόεδρος του χωριού. Αυτό είναι παραβίαση της εκλογικής βούλησης των κατοίκων των χωριών με πάνω από 500 κατοίκους που θα ψηφίζουν κατ’ αυτό τον τρόπο. Γιατί έτσι δεν θα επιλέγουν οι κάτοικοι τον Πρόεδρο του χωριού τους αλλά ο Δήμαρχος.

m2

Επίσης οι Πρόεδροι ζητούν ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες για να μπορούν μέσα από τον θεσμικό τους ρόλο να επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Μάλλον εγώ ζω σε άλλο πλανήτη. Ουσιαστικές αρμοδιότητες έχουν και είχαν πάντα αλλιώς για ποιο λόγο να τους εκλέγουμε; Θα αγοράζαμε ένα βάζο. Το κακό είναι ότι οι αρμοδιότητες αυτές εξαρτώνται πλήρως από τον εκάστοτε δήμαρχο. Να μην αναφέρω παραδείγματα εκλεγμένων προέδρων που τους αφαίρεσαν το δικαίωμα υπογραφής.

 

Ούτε τελείως αυτόνομοι μπορείτε να είστε αλλά και ούτε τόσο εξαρτημένοι. Εκεί πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

m3

Ανοίγουν τα λύκεια και μαζί τους και τα ρουθούνια των μαθητών. Δυο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Σε ένα μήνα τα παιδιά θα έχουν κάτι ρουθούνια λες και είναι από πατέρα Έλληνα και μάνα από τη Ζιμπάμπουε. Επίσης λένε ότι όσοι δεν κάνουν δεν θα μπορούν ούτε μάθημα να παρακολουθήσουν, ούτε από τηλεκπαίδευση. Μόνο αυτό δεν είχαμε ακούσει ακόμα. Δηλαδή, αν δεις έναν μαθητή με Κορονοϊό μέσα από την οθόνη του υπολογιστή…. θα κολλήσεις;

 

Τόσο καιρό παρακαλούσαμε τις φαρμακευτικές να βρουν το εμβόλιο, τώρα θα παρακαλούμε την Microsoft να βρει το antivirus για να σκοτώσει τον ιό από το pc μπας και τελειώσει το παιδί μας το λύκειο; Ρε πάμε καλά; Ένα χρόνο έχουμε Κορονοϊό, ένα τόνο μ@λ@κίες ακούσαμε και μυαλό ακόμα δεν βάλαμε.

m4


Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επιτράπηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Και μεις χαρήκαμε γιατί μπορέσαμε να πάμε στη Βέροια. Μας πέταξαν άλλο ένα ξεροκόμματο και είπαμε και ευχαριστώ. Ωραία, με αφήνεις να πάω στη Βέροια. Να κάνω τι; Σάββατο και Κυριακή τα μαγαζιά είναι κλειστά, τι να ψωνίσω; Ααααα συγνώμη, εννοούσατε να πάω για καφέ. Και αυτά κλειστά είναι. Άρα γιατί να χαρώ που με αφήνεις να πάω στη Βέροια; Να κάνω βόλτα; Δεν έχουμε δρόμους και πλατείες εδώ,(μια χαρά πάντα ψωνίζουμε και πίνουμε καφέ και στην Αλεξάνδρεια, πρέπει να πάω να το παίξω αδέσποτο σε άλλο Δήμο; Μου φαίνεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφασίζει ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσει το πρωί. Το επόμενο μέτρο μάλλον θα είναι το άνοιγμα των νομών από τις 2 ως τις 5 τα ξημερώματα. Γιούπιιιιι.

 

m6

Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Ημαθίας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σταμάτη Αντώνη για τη δωρεά 2.000 ιατρικών μασκών.  Αντώνη μία χάρη θέλω, τώρα που οι αστυνομικοί θα σε έχουν στα όπα όπα, δώσε τους και μια δικιά μου φωτογραφία να με γνωρίσουν και μένα και να τους πεις να μη με γράψουν αν με δουν μετά τις 9 έξω, ούτε αν με δουν να τρέχω λιγάκι, ούτε αν με δουν να κάνω οτιδήποτε άλλο γιατί αλλιώς θα πάρεις όλες τις μάσκες πίσω και θα τους αφήσεις να κολλήσουν Κορονοϊό. Νταξ;

m7

Αφού εμβολίασα τον πατέρα μου είπα να κάνω το ίδιο και με τη μάνα μου. Την πήρα λοιπόν την Πέμπτη και πήγαμε στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας, στους οποίους και πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο για την πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που κάνουν. Αλλά και αυτοί άνθρωποι είναι και τόση αναποδιά δεν μπορούν να την ελέγχουν. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο, κάθονται ένα τέταρτο και μετά φεύγουν. Εμείς και εδώ δείξαμε την αναποδιά μας. Θυμήθηκε η κυρά Νόπη που πριν από 10 χρόνια είχε περάσει μια αλλεργική αντίδραση και είπε να το αναφέρει. Δεν μπορείς κυρά μου να με πρήζεις όλη μέρα ότι θες να πεθάνεις για να ησυχάσεις επειδή δεν παντρεύτηκα και τώρα ξαφνικά να θυμάσαι την αλλεργία σου. Άμα θες να πεθάνεις κάνε την παλαβή και μη μιλάς. Έτρεχε η έρμη η νοσοκόμα να τις βάλει πεταλούδα, αν πάθει κάποια αλλεργική αντίδραση να την προλάβουμε.

m8

Ένα τέταρτο όλοι, μισή ώρα εμείς. Μόνο καφέ δεν πήραμε για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα. Είχα γράψει ότι όταν θα πάω τη μάνα μου θέλω να κάνω εντύπωση αλλά σίγουρα δεν είχα κάτι τέτοιο στο νου μου. και ύστερα μου κάνει παράπονα γιατί την αναφέρω κάθε Σάββατο στο Καρπούζι. Έχω άδικο;

Αυτό ήταν για σήμερα το Καρπουζάκι από την αεράτη και ψιλοβροχιασμένη Αλεξάνδρεια που λέει και ένας γνωστός μου.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο και να θυμάστε, η Πηνελόπη περίμενε καρτερικά τον Οδυσσέα μέσα στο σπίτι 20 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό κι αν ήταν καραντίνα.

Μήπως κλαίμε άδαρτοι τελικά;

 

Το σημερινό Καρπούζι είναι αφιερωμένο στο φίλο μου και συμμαθητή μου Σάκη Γιοβανόπουλο που ¨έφυγε¨ τόσο νωρίς...

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας