ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Ένας… Κούγκας δεν φέρνει την Άνοιξη - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Ένας… Κούγκας δεν φέρνει την Άνοιξη - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πανικός επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες με τα στρατηγεία των πολιτικών αρχηγών του δήμου μας. Αλλά πριν πάω σε αυτά ας σχολιάσουμε, παρέα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Τον Κούλη; Έλεος. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που με κάνουν να σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Βαρέθηκα σε αυτόν τον τόπο, οι γέροι και οι γριές να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας. Ποιος είναι ο Κούλης; Επειδή ο «πατέρας» του ήταν μια αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα αυτό σημαίνει ότι αυτό το χάρισμα μεταφέρετε και στον γιο; Εμένα ο μπαμπάς μου δουλεύει 100 στρέμματα χωράφια και εγώ δεν ξέρω ούτε κατά που πέφτουν. Γιατί εγώ δεν έγινα ένας αξιόλογος αγρότης; Γιατί σε μένα δεν ήρθε το «χάρισμα»;

Οι γέροι να πάρουν επιδόματα, επιστροφές κρατήσεων από τις συντάξεις, οι γέροι να ψηφίσουν αρχηγό, όλα οι γέροι. Αγαπώ την τρίτη ηλικία αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους και να ασχοληθούν με το ουρικό οξύ τους που έφτασε στα ύψη. Τι θα πει «μια ζωή ψήφιζα ΝΔ»; Και γω μια ζωή ψήφιζα ΠΑΣΟΚ αλλά όταν μπήκε ο Γιωργάκης αρχηγός την έκανα με ελαφριά. Ο Πασχάλης Τερζής είναι φωνάρα αλλά η κόρη του Γιάννα, τραγουδίστρια επίσης, δεν την ξέρει κανείς. Ούτε στον τελικό της Eurovision δεν κατάφερε να περάσει.

Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την Ελλάδα; Απλά την αποτέλειωσε γιατί φρόντισαν άλλοι να την καταστρέψουν πριν από αυτόν. Δείτε τι κυκλοφορεί στο internet για να καταλάβετε τι εννοώ.

2

Κλειδώστε τους γέρους μέσα στα σπίτια. Καμιά Κυριακή να μην πάνε να ψηφίσουν. Ας φροντίσουν το δικό τους μέλλον που είναι να έχουν αξιοπρεπή γηρατειά και ας αφήσουν το μέλλον της χώρας σε μας τους νεότερους. Είναι ντροπή να μιλάνε για περικοπή ή αύξηση των συντάξεων όταν η ανεργία στη χώρα μας χτυπάει διψήφια νούμερα. Ζήστε εσείς για να πεθάνουμε εμείς.

Ας πάμε στα δικά μας τώρα. Θυμάστε την περσινή Eurovision που ενώ νίκησε η Νέτα όλοι θυμόντουσαν μόνο την Φουρέιρα; Κάτι παρόμοιο έγινε και στα δικά μας τα δημοτικά. Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα βγει αλλά σίγουρα τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Argy. Είναι η Φουρέιρα της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.

3

Έκανε τον αγώνα του αξιοπρεπέστατα (ο ίδιος γιατί κάποιοι σύμβουλοί του όχι), δέχθηκε το αποτέλεσμα που τον έφερε στην τρίτη θέση αξιοπρεπέστατα και πήγε σπίτι του σαν κύριος. Το κακό είναι ότι δεν έκατσε εκεί αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω. Την μέρα λοιπόν που κάλεσε τους συνεργάτες του για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν την δεύτερη Κυριακή έγινε το εξής. Πάρκαρα στο στενό δίπλα στο εκλογικό του κέντρο και ξεκίνησα με τα πόδια να πάω στο κέντρο για να πιω καφέ. Περνώντας έξω από το εκλογικό άκουσα φασαρίες αλλά δεν κοντοστάθηκα για να μην λένε ότι είμαι και περίεργος. Αμέσως όμως δέχθηκα επίθεση από κάποιον ψηφοφόρο που βρισκόταν έξω από το χώρο. «Ελάτε κύριε Φιλιππόπουλε, δεν χρειάζεται να κρυφακούτε, εμείς είμαστε δημοκράτες και τα λέμε όλα φανερά όχι σαν εσένα που τα περνάς όλα στα μουλωχτά».

Δεν θα απαντήσω στον ψηφοφόρο γιατί καταλαβαίνω την πίκρα και την στεναχώρια του από το αποτέλεσμα. θα απαντήσω όμως σε σένα Αργύρη. Στις ομιλίες σου έλεγες ότι θα πεις μόνο την αλήθεια και τίποτα παραπάνω μόνο και μόνο για να χαϊδέψεις τα αυτιά των ψηφοφόρων σου. Μόνο την αλήθεια, ναι ή όχι; Γιατί τότε σας πείραξε που αυτό έκανα και εγώ;

Το Καρπούζι δεν είναι πολιτική στήλη. Το Καρπούζι είναι λίγο από όλα. Το Καρπούζι είμαι ΕΓΩ. Το γράφω εγώ με τον τρόπο που σκέφτομαι, με αυτά που εγώ θεωρώ σωστά ή λάθος. Δεν χαϊδεύω κανενός αυτιά. Έχετε την εντύπωση πως αν εκλεγεί δήμαρχος ο Ναλμπάντης θα τα βλέπω όλα ρόδινα και θα ζω στην απόλυτη νιρβάνα; Σας γελάσανε. Είπα την αλήθεια μου, αυτό κάνω 5 χρόνια τώρα γι΄ αυτό και μπορώ και κοιτάω τον κόσμο που με διαβάζει στα μάτια. Και είναι πολύς ο κόσμος που διαβάζει το Καρπούζι Αργύρη μου. Ψήφισα τον Ναλμπάντη γιατί θεωρώ ότι η φίλη μου, Όλγα Καστανά το αξίζει. Αυτό δεν έκαναν και οι δικοί σας ψηφοφόροι Αργύρη μου; Εσένα ψήφισαν ή τους υποψηφίους σου;

6 μήνες τώρα δέχομαι απειλές και προειδοποιήσεις από σχεδόν όλους τους συνδυασμούς γιατί τόλμησα φανερά να πάρω θέση. Βρείτε μου ένα Καρπούζι, όλο αυτό το διάστημα, που να έγραψα ότι στηρίζω τον Ναλμπάντη. Έγραψα ότι στηρίζω την Όλγα. Και μαζί σου να ήταν, το ίδιο θα έκανα, Έγραψα επίσης ότι πιστεύω τον Δελιόπουλο. Τολμάω να πω ότι ο δήμος μας θα είναι κατά πολύ φτωχότερος χωρίς τον Δημήτρη Ράπτη, που δεν εκλέγετε, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε Αργύρη μου. Αφήνουμε έξω τους ικανούς και ψηφίζουμε τα σόγια «για να βολευτεί και αυτό το καημένο». Αυτά έγραφα όλο αυτό το διάστημα Κώστα, Παναγιώτη, Αργύρη, Μιχάλη και Ηλία μου.

Ποτέ μου δεν πήρα ούτε ένα ευρώ για να γράψω αυτά που γράφω. Δεν θα με δεις ποτέ να κατηγορώ τον Ναλμπάντη για Συριζαίο και τον Γκυρίνη για δεξιό. Ούτε να γυρνάω μέσα στην πόλη με τις ντουντούκες να διαφημίζω ομιλίες. Όσο για το αν ο Ναλμπάντης είναι Συριζαίος ή έχει το χρίσμα, αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την μη εκλογή του Μίχου. Όσο για το αν ο Γκυρίνης είναι δεξιός ή έχει το χρίσμα, αυτό αποδείχτηκε από την εκλογή Δελιόπουλου και μάλιστα στην πρώτη θέση. Χόρτασα κατινιές αλλά ευτυχώς δεν μπήκα σε αυτό το τριπάκι.

Εγώ αγαπητέ Αργύρη, ότι είπα το ψήφισα και θα το στηρίξω μέχρι το τέλος, όποιο και να είναι. Οι δικοί σου; Δες τις παρακάτω φωτογραφίες και πες μου που κάνω λάθος.

4

5

«Όποιος πάει με τον Γκυρίνη χρηματίζεται». Δεν το είπα εγώ αυτό Αργύρη μου. Και τι δεν είπε ο στόμας του για την Μοσχοπούλου όλο αυτό το διάστημα. Εσένα, όταν θα μάθαινες ότι αυτός που κατηγορούσε τον Γκυρίνη, τώρα είναι μαζί του, που θα πήγαινε ο νους σου; Όταν θα έβλεπες τον Σταυρή, που έβαλε υποψηφιότητα στις προηγούμενες εκλογές για να τον πετάξει έξω, να είναι πλέον συνεργάτες, τι θα έλεγες; Ήξερα ότι η καρέκλα είναι πλανεύτρα αλλά πίστευα ότι τα ιδανικά προηγούνται. Και στα λέει όλα αυτά Αργύρη μου ένας που έμπλεξε πρώτη φορά με την πολιτική και έφαγε πολύ «τυρί». Ένας που βοήθησε πολλές φορές κάποιους οι οποίοι φιγουράρουν πρώτοι και δεν το σεβάστηκαν προκειμένου να πάρουν μία θέση. Έχω όμως τεράστια υπομονή και δεν ξεχνάω.

Και πάμε στα τελευταία γεγονότα. Πανικός με τις συμπράξεις των συνδυασμών. Πα-νι-κός. Βγήκε το αξημέρωτο ο Ναλμπάντης και μίλησε για συνάντηση με Πανταζόπουλο και Χαλκίδη και για μια προγραμματική συμφωνία που έγινε μεταξύ τους. Διάβασα 150 φορές το κείμενο και πουθενά δεν αναφέρει ότι του υποσχέθηκαν στήριξη. Βγαίνει πρωί πρωί ο Αργύρης και λέει ότι ουδέποτε υποσχέθηκε συνδιοίκηση στον Ναλμπάντη. Αργύρη μου, είσαι μορφωμένος άνθρωπος. Διάβασες πουθενά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναλμπάντης ότι εσύ τον στηρίζεις; Απλά γράφει ότι συμφωνήσατε χωρίς υπόγειες συμφωνίες και χωρίς συναλλαγές με διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία παντού, να γίνουν όλα αυτά για να υπάρξει ένα μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ήσουνα ή δεν ήσουνα παρόν;

Μάλιστα το τι ειπώθηκε το επιβεβαιώνει και ο Χαλκίδης που φανερά πλέον τάσσετε υπέρ του Ναλμπάντη.

7

«Συμφωνήσαμε απολύτως με τον Γκυρίνη στις βασικές μας θέσεις» είπες Αργύρη μου την επόμενη μέρα αφού συναντήθηκες με τον δήμαρχο. Αυτό δηλώνει στήριξη; Κάντο μας λιανά να σε καταλάβουμε. Γιατί εγώ κατάλαβα ότι συμφώνησες και με τον Ναλμπάντη στα ίδια πράγματα αλλά κάποιος σου τράβηξε τα αυτιά και το γύρισες μετά. Για τις ίδιες θέσεις μίλησες και με τους δύο. Τι έγινε με το φως του ήλιου;

Κάποιοι ήδη δοκιμάζουν καρέκλες στο δημαρχείο Αργύρη μου και δεν θα αφήσουν κανέναν, ούτε εσένα να τους χαλάσει το όνειρο. Κάποιοι δεν σε βλέπουν καν. Κάποιοι ήδη μιλάνε για ενωμένη δεξιά. Εγώ έχω να πω σε αυτούς τους κάποιους ότι στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε κόμματα. Τότε μπορείτε να ψηφίσετε και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε ανεξάρτητο δήμαρχο. Το ακούτε; Ανεξάρτητο δήμαρχο Αργύρη μου. Ή μήπως κάποιοι απλά κρύφτηκαν πίσω από το ταμπελάκι της ανεξαρτησίας για να θυμηθούν, τώρα εντελώς ξαφνικά, ότι είναι κομματικοποιημένοι;

Ήρθε το καινούριο απορριμματοφόρο και σε λίγες μέρες θα έρθουν και τα άλλα. Βρέθηκε μόσχευμα καρδιάς αλλά ο ασθενής δεν θα μπορέσει να ξεχάσει με τίποτα το τι πέρασε για να φτάσει ως εδώ.

Θα ψηφίσω αυτόν που θα μου χαλάσει το κραγιόν και όχι τη μάσκαρα μου είπε μια γνωστή μου. Ο κόσμος είναι ελεύθερος να ψηφίσει αυτόν που κρίνει πιο ικανό να κάνει κάποια πράγματα στον δήμο μας και όχι κάποιον που είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Την Κυριακή ψηφίζω Κώστα ή Παναγιώτη. Ας κερδίσει ο πιο άξιος πραγματικά.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας