ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Έρχεται 5ο κύμα Covid μόνο στην Αλεξάνδρεια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Έρχεται 5ο κύμα Covid μόνο στην Αλεξάνδρεια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ένα τουρλουμπούκι αυτή η βδομάδα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα πιο..... συγκινητικά. Είχαμε τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και γιόρταζε η μισή Ελλάδα.

Να σας ρωτήσω κάτι θέλω. Όταν παίρνετε τηλέφωνο να ευχηθείτε σε κάποιον, του δίνεται ευχές χαράς ή τον κάνετε να κλαίει; Αλήθεια σας το ρωτάω γιατί κάποιος στη γιορτή του πλάνταξε στο κλάμα.

 m1

Τι μπορεί να σου ευχήθηκαν ρε Δημήτρη και να συγκινήθηκες; Να καμαρώσεις τον Ναλμπάντη δήμαρχο; Εμένα μόνο αυτό θα μπορούσε να μου φέρει δάκρυα στα μάτια (και σίγουρα όχι χαράς). Είμαι πολύ περίεργος να μάθω, ειλικρινά.

 

Και πάμε στα ακόμα πιο συγκινητικά. Σε έναν πόλεμο εντυπώσεων και αντιπαραθέσεων που πραγματικά με ξάφνιασε. Θα γίνει ή δεν θα γίνει η παρέλαση τελικά; Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έκανε μια σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης στο γραφείο του με διάφορους εκπροσώπους από όλους τους αρμόδιους φορείς και αποφάσισαν, λόγω μεγάλης διασποράς του ιού στο νομό μας να μη γίνουν οι παρελάσεις. Απ΄ ότι φαίνεται συμφώνησε και ο Δριστάς που εκπροσωπούσε τον δήμο μας μιας και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

Αφού τα συμφώνησαν τα παιδιά, δεν έχασε την ευκαιρία ο Καλαϊτζίδης και βγήκε να τα πει στον ΣΚΑΙ. Όχι ότι θέλει να φαίνεται αλλά να, έπρεπε να το φωνάξει ότι νοιάζεται για τον τόπο του. Μέχρι και συγχαρίκια του έδωσε η Ματίνα Παγώνη λέγοντας του «Κύριε αντιπεριφερειάρχα καλά κάνατε, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τουλάχιστον εσείς θα είσαστε περισσότερο ήσυχοι από όλους τους υπόλοιπους εμάς που θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία». Εμείς θα κάνουμε δηλαδή (όπου «εμείς» ολόκληρη η Ελλάδα) αλλά εσείς να κάτσετε σπίτι.


Συγνώμη, όσοι έχουν Κορονοϊό τριγυρνάνε ελεύθεροι; Δεν κάθονται στα σπίτια τους ή στα νοσοκομεία; Δεν ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ και την αστυνομία; Θα γυρίσουμε πάλι σε περιόδους ασυμπτωματικών και τέτοια; Γιατί χαλάρωσαν τα μέτρα κυρία Παγώνη μου τότε; Εγώ ή εσείς πήρατε αυτή την απόφαση;


Το ακούει όλο αυτό ο Γκυρίνης και ποιος είδε τον Παναή και δεν φοβήθηκε. Η παρέλαση θα γίνει βρέξει χιονίσει είπε κανονικά. Το ότι έχουν πλέον μια μεγάλη «αγάπη» μεταξύ τους, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Δεν θα πάρω θέση όμως σε αυτό.


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά βγαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ και συντάσσεται δίπλα στον οποιοδήποτε, αρκεί αυτός να μην ακούει στο όνομα..... Γκυρίνης. Γιατί να γίνει η παρέλαση, τι στοιχεία έχει ο Γκυρίνης για να παίρνει μια τέτοια απόφαση και πολλά άλλα τέτοια. Ρωτάει βέβαια (και δίκιο έχει) τι έκανε ο Δριστάς στη συγκέντρωση. Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά, βρήκε κάτι γνωστούς που είχε καιρό να τους δει και τους έπιασε κουβέντα. Όταν τον φώναξαν να ψηφίσει, από την παραφασάδα του είπε ένα ΝΑΙ και αυτό ήταν όλο. Μήπως και όχι να έλεγε θα άλλαζε κάτι; Και στο κάτω κάτω εσείς είστε οι τελευταίοι που θα πρέπει να μιλάτε για τα ΟΧΙ που έγιναν ΝΑΙ ή κάνω λάθος;


Απάντησε ο Γκυρίνης, ξαναπάντησαν αυτοί και το σήριαλ τελείωσε με την πραγματοποίηση τελικά της παρέλασης. Τα παιδιά πήγαν στην εκκλησία όπως λέει και το πρωτόκολλο. Κάποιος βέβαια ήταν πολύ κουρασμένος. Δεν ξέρω τι έκανες Αργύρη μου το προηγούμενο βράδυ αλλά ήσουν ο μόνος που καθόταν. Μακάρι να πέρασες καλά και άσε με εμένα να λέω.

 m2

Πες πες το Καρπουζάκι και όλο και κάτι διορθώνεται. Στην Απελευθέρωση ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, τώρα οι αποστάσεις είναι πιο εμφανής. Ιδέα μου είναι ή κάποιος με διαβάζει ανελλιπώς στο δημαρχείο;

 m3

Τι χαρά μπορεί να είχαν όλοι. Μετά από δύο χρόνια χωρίς παρελάσεις επιτέλους ανεβαίνουν στην εξέδρα. Η Μπέλλου δεν σταμάτησε να παίζει όλη μέρα. Σημαίες δεξιά και αριστερά. Μόνο ο Ρεσινιώτης έχει άλλα στο νου του.

 m4

Και η παρέλαση ξεκινά. Ειλικρινά σας λέω, ίσως επειδή είχαμε πολύ καιρό να δούμε, εγώ προσωπικά ανατρίχιασα. Σα να σκίρτησε λιγάκι το μέσα μου. Και φυσικά ο κόσμος βγήκε...πολύ. Τα πάντα ήταν γεμάτα. Γονείς και παππούδες χειροκροτούσαν τα μικρούλια τους. Να πω ότι δικαιώθηκε ο Γκυρίνης ή να περιμένω να δω τα κρούσματα να ανεβαίνουν για να πω ότι δικαιώθηκε ο Καλαϊτζίδης και ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί το επόμενο που θα ακούσουμε είναι ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας έχει πολλά κρούσματα. Μη μου πείτε ότι δεν το περιμένετε από βδομάδα;


Τα τμήματα που παρέλασαν ήταν ολιγομελή όπως αναμενόταν και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι δεν παρέλασαν. Είναι τόσο μεγάλη η φοβία τους ή η ευθύνη τους που δεν παρευρέθησαν καθόλου στην παρέλαση (φοβήθηκαν μήπως τους μαλώσει η Παγώνη). Ή μήπως κάποιοι εκπρόσωποι τους ήταν εκεί; Τα λέω αυτά γιατί κάποιοι εκπρόσωποι συλλόγων που δεν ανήκουν στο δήμο μας και δεν έχουν τα «τυχερά» τα δικά μας, τίμησαν την πόλη με την παρουσία τους, όπως ο σύλλογος ποντίων Μακροχωρίου.

 m5

Ο στρατός δεν παρέλασε γιατί βγήκε απόφαση από το Σώμα να μη συμμετάσχει. Πείτε με όπως θέλετε αλλά την απορία μου θα την πω. Αν έμπαινε ο Ερντογάν στην Ελλάδα θα λέγαμε ότι δεν πολεμάμε γιατί έχουμε covid; Αυτή την ελευθερία που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα κάποιοι άλλοι αγωνίστηκαν για να μας την προσφέρουν. Αυτό να μη το ξεχάσουμε ποτέ.
Και μπορεί ο στρατός να μην παρέλασε αλλά πέρασε κάτι άλλο και τα σάρωσε όλα. Όχι επειδή είναι φίλοι μου αλλά χωρίς αυτούς η φετινή παρέλαση θα ήταν πολύ πιο φτωχή. Ο Δημήτρης Σαμαράς και η ομάδα του διέσχισαν τη Βετσοπούλου και ο κόσμος τους καταχειροκρότησε. Τελικά κάποιες μικρές ομάδες γίνονται μεγαθήρια στα μάτια του κόσμου με την αξία τους και όχι με .... ξένες πλάτες.

 m6

Αυτό όμως που εμένα μου έλειψε πιο πολύ και από τον στρατό στην παρέλαση ήταν οι..... Δασκάλες. Δύο είδα όλες κι όλες και αυτές ντυμένες λες και θα πήγαιναν στα Πριόνια στον Όλυμπο. Αν μάθω ότι ο νέος αντιδήμαρχος παιδείας τις ¨μάλωσε¨ που έβγαιναν πιο αεράτα ντυμένες, θα σκοτωθούμε. Αυτό έχω να πω.


Βαρεθήκαμε να ακούμε συνέχεια ένα όχι. Ξεχάσαμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Ποιος ξέρει αύριο, ίσως ξεχάσουμε τη γλώσσα και τη θρησκεία μας. Άντε και να μη γίνει η παρέλαση. Βγήκατε να δείτε τι γίνεται έξω; Από το γραφείο βλέπω και γω την Λάμψη άμα λάχει. Φτάσαμε σε σημείο οι εμβολιασμένοι να φοβούνται πιο πολύ και από τους ανεμβολίαστους. Αυτό καταφέρατε, να μη νιώθουμε καμία σιγουριά για τίποτα. Κανέναν δεν ενδιαφέρουν πια οι πολιτικές σας κόντρες. Αν δεν θέλατε όλοι οι πολιτικοί ας μην πηγαίνατε στην κηδεία της Φώφης(την οποία τιμώ) που ήσασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Αλλά εκεί τα μέτρα δεν ισχύουν. Η δικιά μου η μάνα άμα πεθάνει θα πάει άκλαφτη γιατί πολύ απλά δεν έγινε ποτέ βουλευτίνα.
Τελικά, αν ο κόσμος είναι ο κριτής όλων τότε το μπιφ μεταξύ δημάρχου και αντιπερειφερειάρχη έληξε με νικητή τον πρώτο.

 m7

Αφήνω τα της παρέλασης και πάμε στα «Δήμος Αλεξάνδρειας δεν είναι μόνο η Αλεξάνδρεια». Τα χωριά μας ζουν πλέον μια εγκατάλειψη. Κάποιοι απλά χαίρονται ότι κάτι έκαναν αλλά ξεχνάνε ότι το άφησαν μισό. Ας πάμε μια βόλτα στο Πλατύ. Πολλά τα προβλήματα για ένα χωριό που έχει ένα ιδιαίτερα ενεργό τοπικό συμβούλιο. Αυτή είναι η νέα παιδική χαρά κύριε Κιοσέογλου (και απευθύνομαι σε σας γιατί εσείς είστε ο τοπικός -  αρμόδιος Αντιδήμαρχος). Όπου βελάκι τα φώτα που τοποθετήθηκαν και δεν άναψαν ποτέ. Με ένα προβολέα από το ιατρείο φωτίζεται η παιδική χαρά. Όπου κύκλος τα φώτα του ΟΣΕ που είναι μακριά.

 m8

Η παιδική χαρά κοντεύει ένα χρόνο ζωής και τα καλώδια ακόμα δεν περάστηκαν. Για να μη βάλω και τις φωτογραφίες από τον όρχο που είναι πλέον τελείως εγκαταλελειμμένος. Δεν νομίζετε ότι όταν ξεκινάει ένα έργο πρέπει και να τελειώνει;
Σε άλλα χωριά η εγκατάλειψη είναι ακόμα χειρότερη. Θα σας τα δείξω και αυτά εν καιρώ. Φτάνει πια με την πόλη. Ζει κόσμος και έξω από αυτήν.
Και επειδή πολύ θυμώσαμε σήμερα ας κλείσουμε τη μέρα μας με ένα τραγουδάκι από τον γνωστό μας αρχοντορεμπέτη Μπάμπη Τσολάκη. Τα ματόκλαδα σου λάμπουν βρε, σαν τα λούλουδα του κάμπου. Αφιερωμένο σε όλες τις βλεφαρίδες που πεταρίζουν για μια καρδούλα που βρίσκεται λίγο πιο εκεί.

 m9

Αυτό ήταν το Καρπούζι για σήμερα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας