ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φάκελος Αντιδήμαρχοι: ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φάκελος Αντιδήμαρχοι: ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Δεν θα ξεκινήσω με κάτι πράγματα που άκουσα για τα αδέσποτα και έφριξα γιατί θα τα διασταυρώσω καλά πρώτα και μετά θα τα πούμε. Θα ξεκινήσω όμως με ένα όνειρο που είδα και με έκανε να χάσω τον ύπνο μου.

 

Ήμουνα λέει σε μια πόλη που είχε τρομερό θέμα με τα νεκροταφεία της. Δεν υπήρχε χώρος να θάψεις κόσμο. Για να λυθεί τάχα μου το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έδωσε εντολή, κρυφά, να ξεθάψουν όλους τους παλιούς νεκρούς, χωρίς άδεια εκταφής και χωρίς να ειδοποιήσει τους συγγενείς. Μάζευε λέει τα οστά και τα πετούσε αβέρτα στο χωνευτήρι.

 

Το έμαθε κάποια στιγμή ένας συγγενής και ήρθε να μου παραπονεθεί ότι δεν έγραψα κάτι για να τους ξεμπροστιάσω. Μα εγώ του λέω δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, εγώ από άλλη πόλη είμαι που ο δικός μας αντιδήμαρχος δεν κάνει τέτοια. Τρόμαξα και πετάχτηκα από το κρεβάτι. Ηρέμησα λίγο όταν κατάλαβα ότι ήταν όνειρο. Άκου τώρα όνειρο στα καλά καθούμενα. Ξανά αγχώθηκα όμως πάλι όταν έφερα στο μυαλό μου ποιος είναι ο δικός μας υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα νεκροταφεία. Ευτυχώς όμως αυτά γίνονται μόνο στα όνειρα και στον κινηματογράφο. Έχω άδικο;

 

Και ας αφήσω στην ξάπλα τους τους νεκρούς και ας πιάσω τους… καθιστούς. Νέα παγκάκια, λειτουργικά με πολλές ανέσεις εγκατέστησε ο δήμος Κατερίνης στην πόλη του. Τι παρέχουν; Φόρτιση κινητών συσκευών επισκεπτών, ενσύρματα και ασύρματα, ενημερωτική πινακίδα στην πλάγια όψη του, φωτισμός Περιβάλλοντος LED (νυχτερινός φωτισμός), Ηχείο Bluetooth και Wi-fi router.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το Καρπούζι για άλλη μια φορά θα κάνει λειτούργημα. Έψαξα και βρήκα παγκάκια που θα ταίριαζαν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Αλεξανδρινού πολίτη. Παγκάκια που δεν σπάνε και που σε τιμωρούν αν δεν τους συμπεριφέρεσαι σωστά. Παγκάκια που θα αντέξουν αιώνες πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να τα…. καθίσεις.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Βέβαια υπάρχει και ένα σχέδιο που στον δήμο μας θα έκανε πάταγο. Αλλά…. να…. φοβάμαι μήπως….πως να το πω…. κάποιοι θα το «κάτσουν» και δεν θα σηκωθούν ποτέ. Αν μας βεβαιώσει η εταιρία παραγωγής ότι δεν…. καίγονται, τότε παρακαλώ πολύ είναι η καλύτερη και πιο ταιριαστή λύση.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και πάμε σε ένα γκάλοπ. Ποια είναι αυτή που βγαίνει φωτογραφία με την υποψήφια ευρωβουλευτή Βούλα Πατουλίδου με την ίδια άνεση που βγαίνει φωτογραφία με τον σκύλο της; Ποια είναι αυτή που βγαίνει φωτογραφία με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη σα να βγαίνει φωτογραφία με τον Γκυρίνη προεκλογικά; Δεν πάει ο νους σας; Κακώς, μόνο μία θα μπορούσε να το κάνει αυτό και μάλιστα να τους πει «έλα από εδώ, αυτή είναι η καλή μου πλευρά».

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αν μπορούμε να πούμε ότι ο δήμος μας έχει celebrities τότε αυτή είναι μόνο μία και ακούει στο όνομα Πάττυ Παράσχου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει ένσταση από κανέναν. Όπως καταλαβαίνεις Πάττυ μου δεν μπορούσα να αφήσω τη μάνα μου απ΄ έξω. Της έδειξα τη φωτογραφία που είσαι με το ανδρόγυνο look και της είπα «σ΄ αρέσει ;».

 

Δεν το ξέρω με λέει το κορίτσι αλλά…. κρίμα, ψηλή φαίνεται, κορμάρα, τι με έβαλε το κοστούμι του μπαμπά σου. Πείραζε να βάλει ένα φουστάνι να δείξει πάνω της; Αν έπαιρνε και σένα από δίπλα θα ήσασταν σαν…..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τι να την κάνω Πάττυ μου, γλώσσα δεν βάζει μέσα.

 

Και πάμε σε θέματα που αφορούν αντιδημάρχους. Τους δικούς μας φυσικά, όχι αυτούς που ονειρεύομαι. Καταρχάς να πω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από μπάλα δεν σκαμπάζω γρι αλλά όλο και κάποιος θα χαρεί που θα το διαβάσει.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεύτερον, δημοσίευσε ο Θέμης Σιδηρόπουλος (αλήθεια, χάθηκε αυτός, περίμενα να κατεβάσει κανένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές αλλά διαψεύστηκα) στο προφίλ του κάτι φωτογραφίες κύριε Τόκα μου, που έκαναν τόσο εμένα αλλά και πάρα πολύ κόσμο να τρομάξει. Αν δεν τις είδες Σωτήρη μου ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τι πίνουμε; Για ποιο λόγο πληρώνουμε νερό αν αυτό που μας ποτίζετε είναι χειρότερο από αυτό της γεώτρησης που είχαμε; Γιατί πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να βάζουμε φίλτρα; Όταν κάνετε αναλύσεις στο νερό, τα βλέπετε όλα αυτά και αν δεν σας αρέσουν, μας ενημερώνετε; Μπορείτε να καταλάβετε τη σοβαρότητα του θέματος;

 

Δεν λέω Σωτήρη μου ότι γίνεται κάτι εσκεμμένα. Λέω απλά ότι αυτό που βλέπω είναι σκ@τ@. Και ότι αν το βλέπετε και σεις και κοιμάστε ήρεμοι τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Το ότι εκλεχθήκατε ξανά μπορεί να σας δίνει το δικαίωμα να διαχειρίζεστε τον τόπο μας αλλά όχι τη ζωή μας. Ελπίζω να μην κάνεις και συ σαν τον Καραμανλή που έλεγε ότι είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι και μετά σκοτώθηκαν τόσα παιδιά. Να περιμένουμε κάποιο δελτίο να μας ηρεμήσεις ή να πάρει ο Θέμης δείγμα και να το πάει για ανάλυση;

 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έρχεται ο Παγγούρας να μας κουφάνει. Δημοσιεύει εβδομαδιαίο πρόγραμμα αποκομιδής σκουπιδιών. Τι γίνεται ρε παιδιά, μας τρολάρουν αβέρτα; Εγώ πρώτος αναγνώρισα ότι κάνει όντως έργο ο αντιδήμαρχος και δεν είναι σαν τους άλλους που «ιδρώνουν» από το γραφείο. Αλλά και πρόγραμμα; Πάει πολύ Σάκη μου. Δεν σε ξέρω όπως γνωρίζω τους άλλους αλλά πραγματικά …. είμαι μεγάλος θαυμαστής σου.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τώρα, όλες οι θιες θα ξέρουν πότε περνάει το απορριμματοφόρο και δεν θα γκρινιάζουν ότι άργησε. 10 χρόνια Σάκη μου, δεν ήμασταν μαθημένοι έτσι. Περνούσε το απορριμματοφόρο όποτε είχε κέφια ο Σαρακατσιάνος. Η μάνα μου του έριχνε το ένα καντήλι πίσω από το άλλο. Τώρα, ποιον θα βρίζει; Δεν μπορεί, όνειρο θα είναι και αυτό. Δεν μπορεί στον δήμο του απολύτως τίποτα να λειτουργεί κάτι τόσα τέλεια. Που θα πάει, κάπου θα ξεφουσκώσει και τότε θα σε περιμένω στη γωνία (μακάρι ποτέ).

 

Και θα κλείσω με τον δήμαρχο. Την Πέμπτη υποδέχτηκε στο δημαρχείο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, κο Νίκο Παπαθανάση και του μετέφερε τρία σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας. Την Ανέγερση Ειδικού Σχολείου ( Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), το πρόβλημα της γέφυρας Προδρόμου και τέλος το πρόβλημα του Έλους Κλειδίου. Κατ΄ άλλα είμαστε καλά, δεν μας λείπει τίποτα.

 

Αλήθεια δήμαρχε, να μας αγοράσει κανένα ασθενοφόρο να μην ψοφάμε μέσα στο δρόμο, δεν πήγε το μυαλό σου να του πεις; Να χρηματοδοτήσει κανένα κυνοκομείο για να μην κάνουν στειρώσεις εδώ και κει, ούτε αυτό σκέφτηκες; Ξέρεις πόσα μπορώ να σκεφτώ….. ουουυυυ…… πέντε Καρπούζια θα έγραφα. Δε λέω ότι αυτά που ζήτησες δεν είναι αναγκαία, ειδικά το πρώτο. Λέω απλά ότι πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Σαν τη ζωή δεν υπάρχει τίποτε άλλο δήμαρχέ μου.

 

Αν δεν με πιστεύεις δες τη μάνα μου. Για να μην την τσιμπάνε κάτι τσουκνίδες όταν πάει να πάρει τα αβγά αποφάσισε να με βάλει να τις ραντίσω. Υπήρχε όμως ένα μικρό θεματάκι που με έστειλε να διευθετήσω.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν ξέρω αν εσείς τη ραντιστήρα τη λέτε ψιχαστήρα πάντως για τα τσουκνίδια κάνουν και οι δύο. Τι δεν καταλαβαίνεις μου λέει, ψεκάζει. Ε, τότε ψεκαστήρας βρε μάνα. Ψε, ψι, πάνε πάρε ιμάντες και έλα γιατί μ΄ έφαγαν οι τσουκνίδες τα κότσια.

 

Δεν το συνέχισα, όπως πάντα είχε δίκιο. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας