ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Φήμες λένε ότι έφαγε και την καρέκλα στο κεφάλι - Μυαλό έβαλε; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Φήμες λένε ότι έφαγε και την καρέκλα στο κεφάλι - Μυαλό έβαλε; -  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τα μάθατε ελπίζω τα νέα; Έκλεισε η ΕΒΖ. Ναι, ναι και μάλιστα με δάκρυα στα μάτια και πονεμένα λόγια... «Ούτε κόκκος της που θα έχει καλλιεργηθεί και παραχθεί στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει πλέον στα ελληνικά σουπερμάρκετ». Πείτε με κακό, πείτε με σκύλο μαύρο, δεν με νοιάζει. Όταν κάποιοι κονομούσαν αλόγιστα, δεν σκεφτόσασταν τον «τελευταίο κόκκο»;

Όταν κάποιοι έπαιρναν μισθούς -για να διοικούν ντεμέκ- μεγαλύτερους (ίσως και τριπλάσιους) από τους γιατρούς, δεν σκεφτόσασταν τον «τελευταίο κόκκο»; Άστο, όσοι κονόμησαν, κονόμησαν, φτάνει. Τον καημένο τον κοσμάκη λυπάμαι και τους αγρότες που έμειναν χωρίς μεροκάματο, μόνο αυτό. Αφού είμαστε άχρηστοι να κρατήσουμε μια επιχείρηση υγιή ας κάνουμε κέικ από εδώ και πέρα με ζάχαρη από τη Βουλγαρία. Φάε, φάε, που ξέρεις, ίσως μάθουμε και βουλγάρικα.

Με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα. Θα κάνει και κάτι σωστό αυτός ο άνθρωπος. Απλά δεν θέλω να δω κακοποίηση ανηλίκου, 3 χρόνια, κακοποίηση ζώου, 5 χρόνια γιατί τότε θα τουρκέψω. Και σεις οι πολύ φιλόζωοι μην αρχίσετε να παίρνετε τηλέφωνα και να σχολιάζετε αυτό που έγραψα γιατί αυτή τη φορά θα μας μάθουν και στην Κωλοπετινίτσα.

Μια συνέντευξη έδωσε στο Καρπούζι η Πάττυ την προηγούμενη εβδομάδα και όλα τα όνειρα της εκπληρώθηκαν. Τελικά, εγώ δεν γράφω το Καρπούζι, το Κάνε μια Ευχή έχω. «Ο κύριος Παναγιώτης είναι ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος και θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω τα μυστικά του» είπε ο στόμας της. Και εγένετω το θαύμα.

m1

Τώρα, κατά πόσο μετά από αυτή τη συνάντηση κατάφερε να μάθει τα μυστικά του, δεν ξέρω να σας πω. Εγώ απλά θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Δήμαρχο που παρόλο του ότι δεν με «χωνεύει», με ….διαβάζει. Άραγε, αν του ζητήσω να μου δώσει συνέντευξη θα το κάνει; Ίδωμεν.

Μου έλεγε προχθές ένας φίλος «δεν έχω φάει ποτέ πρόστιμο, ούτε με το αυτοκίνητο, ούτε με το μηχανάκι και έφαγα με τα πόδια». Επειδή δεν φορούσε μάσκα φυσικά. Στο καπάκι βγαίνει ο γκαντέμης και μας λέει ότι σε περιοχές με επικινδυνότητα 3 και 4 η μάσκα απαραίτητη παντού. Καταντήσαμε σαν τις τουρκάλες που γνωρίζονται μόνο από τα μάτια. Την Κυριακή που μας πέρασε λοιπόν έγινε πασαρέλα μάσκας. Καλά διαβάσατε. Στην απελευθέρωση της πόλης έγινε πασαρέλα μάσκας. Και τι δεν είδαμε…… Νικητής φυσικά ο……

m2

Έβαλε το πουά και βγήκε (ασορτί το χρώμα με το κοστούμι φυσικά). Τι να κλ@σουν οι άλλοι μπροστά του με τις άσπρες ή τις νοσοκομειακές μάσκες; Άμα έχεις στυλ φαίνεται αγάπη μου. Στη δεύτερη θέση ο άρχοντας των σκουπιδιών. Με ένα ιδιαίτερο πτι καρό ο Νίκος Σαρακατσιάνος έκανε τα φλας να αστράφτουν

m3

Νίκο μου, δεν ξέρω αν τη μάσκα την έβαλες για τον covid ή για να μη μυρίζεις τη βρώμα από τα σκουπίδια, πάντως για όποιο λόγο και να την έβαλες απέδειξες ότι είσαι fashion icon.

m4

Στο ίδιο happening παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανώλης Σταυρής. Αναμενόμενο θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Άλλο μου έκανε εμένα εντύπωση όμως. Γιατί κυκλοφορεί ο πρόεδρος με bodyguard ; Αν δείτε την παρακάτω φωτογραφία θα δείτε έναν κύριο που στέκεται πίσω του και δεν τον αφήνει από τα μάτια του. Τι έχεις να φοβηθείς Μανώλη και κυκλοφορείς με σωματοφύλακα; Ποιος σε πείραξε;

m5

Οι φήμες βέβαια λένε πολλά αλλά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Μήπως σε εκβιάζει κανένας ή μήπως δεν σε παίζουν οι……. Τι; Δεν είναι σωματοφύλακας; Και τι είναι ρε παιδιά; Αμάν, έχετε δίκιο. Ε που να πάει το μυαλό μου και μένα, μισή φωτογραφία είδα.

m6

Ο Νίκος ο Καμανάς είναι βρε. Είδατε πως γίνονται οι παρεξηγήσεις; Στο λεπτό. Και συ ρε Νίκο μου, μαύρο γυαλί, σηκωμένο γιακά και 2,5 μέτρα ύψος, τι πήγες πίσω από τον Σταυρή; Πάνε δίπλα στον Βεσυρόπουλο. Αμέσως το μυαλό μου στο κακό πήγε.


Αντιδήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας λογομάχησε και ήρθε στα χέρια με επιχειρηματία της πόλης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2020 σε κεντρικό καφενείο της Αλεξάνδρειας πλησίον του Δημαρχείου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και μαρτυρίες περίοικων. Και φυσικά όλοι καταλάβαμε για ποιον αντιδήμαρχο μιλάμε (τη μια με τα βρακιά, την άλλη μέσα στα κανάλια και πάει λέγοντας). Εγώ, όσο παράξενο και να σας φαίνεται δεν θα τα βάλω με τον δήμαρχο που τον κρατάει ακόμα. Για μένα ο δήμαρχος έκανε μια συμφωνία, του έστειλαν 3 άτομα, τα φύτεψε σε θέσεις και τέλος. Θα τα βάλω όμως με τον αρχηγό της παράταξης στην οποία ανήκει ο… αντιδήμαρχος.

Προχθές Αργύρη μου θύμωσες που σε ξανά-δήλωσε υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές και βγήκες και τον άδειασες. Τώρα δεν σε είδα να βγαίνεις και να λες ότι ο συγκεκριμένος αποτελεί ντροπή για τον συνδυασμό σου. Κάνω λάθος; Ή μάλλον έχεις τα κότσια να βγεις και να πεις κάτι για το συγκεκριμένο θέμα; Αρχηγός συνδυασμού δεν είναι αυτός που θα πάρει το μικρόφωνο για να βγάλει λόγο ή αυτός που θα έχουν οι προεκλογικές αφίσες πάνω. Αρχηγός συνδυασμού είναι αυτός που κάνει κουμάντο την ομάδα του, ηγείται, καμαρώνει και δεν ντρέπεται για αυτούς. Κάνω λάθος; Ποιος θα πιστέψει μετά από αυτό ότι, αν το 2023 γίνεις δήμαρχος θα μπορέσεις να κάνεις κουμάντο έναν ολόκληρο δήμο όταν σήμερα δεν μπορείς να ελέγχεις έναν….. αντιδήμαρχο; Και ύστερα θυμώνεις μαζί μου. Έχω άδικο;

m9

Ο ΛΟΝΑΠ το Ρουμλούκι δεν έκανε φέτος την καθιερωμένη γιορτή για την απελευθέρωση λόγο covid αλλά βρήκε έναν πρωτότυπο και ενημερωτικό τρόπο για να γιορτάσει τη μέρα. Πρωτότυπο γιατί φιλοτέχνησε κούκλες με τις παραδοσιακές φορεσιές του Ρουμλουκιού. Μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που αποτελεί παρακαταθήκη για τον όμιλο. Ενημερωτικό γιατί επιτέλους μάθαμε ότι οι παλιές ρουμλουκιώτισσες ήταν όλες ξανθές με γαλανά μάτια και κοκκινομάλλες με πράσινα μάτια.

m10

Το ξέρατε εσείς αυτό; Καστανές και μελαχρινές με καστανά μάτια ούτε που να τις φτύσουν. Και όσες υπάρχουν σήμερα με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι μπασταρδέματα από τις νύφες που πήραμε. Ποια άρια φυλή, ξανθό γένος και π@π@ριές. Όλες από το ρουμλούκι ήταν. Να σας ξανακούσω να μιλάτε για ρωσίδες και σουηδέζες, πιπέρι θα σας βάλω. Επόμενος στόχος του ομίλου ο….. εσωτερικός κόσμος της ρουμλουκιώτισσας. Τι εσώρουχα φορούσαν δηλαδή οι ξανθιές γαλανομάτες και οι κόκκινες πρασινομάτες. Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα.

m11

Σήμερα δεν έχει συνέντευξη. Είπα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα για να σας ξεκουράσω. Όχι μόνο εσάς αλλά και μένα τον ίδιο. Δεν με κουράζει το να παίρνω συνεντεύξεις. Με κουράζει αυτό που ακολουθεί. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Αλλά, μετά από 6 χρόνια έμαθα πια να μη μασάω από τέτοια. Την επόμενη εβδομάδα ετοιμαστείτε για κάτι που θα κάνει πάταγο. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας