ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φωνές Γυναικών...Αποκαλύψεις που σοκάρουν - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φωνές Γυναικών...Αποκαλύψεις που σοκάρουν - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Με ανησυχεί πολύ κάτι και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Δεν βγήκε κανένας ακόμη να μετρήσει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα αλλά ούτε και στολισμένα δέντρα είδα ακόμη στο FB. Ξέρετε, «στόλισα και άλλαξε το σπίτι», «έτσι φωτεινή να είναι από εδώ και πέρα η ζωή μας» και άλλα τέτοια χριστουγεννιάτικα που τα διαβάζεις και σου έρχεται να ξερνάς τη φακή που έφαγες πριν δυο μέρες.


Που είναι οι γνωστές (να μην πω ονόματα) που στόλιζαν από 30 του Οκτώβρη και έκαναν το σαλόνι Βιέννη από τα λαμπιόνια και τις μπάλες; Λιτότητα ε; Εμ, έχετε και τα δίκια σας, 15 ευρώ το λίτρο έφτασε το λάδι και ακόμα ανεβαίνει, που μυαλό για δέντρο.


Αλήθεια, τι γίνεται με τις τιμές στα super market; Πήγα προχθές και έπαθα σοκ. Ας πει κάποιος στον Κούλη ποιος είναι ο βασικός μισθός που ο ίδιος θέσπισε για να μη το ξεχνάει. Περσινό λάδι, φετινή τιμή; Why; Δηλαδή όπου και να γίνεται πόλεμος θα την πληρώνουμε εμείς; Και τι σχέση έχει η Χαλκιδική με την Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας; Προτιμούν να το εξάγουν γιατί είναι πιο ακριβό; Ας το κάνουν άλλα να έχουν και κυρώσεις. Εδώ ζεις ρε, πάρτο απόφαση. Ούτε διπλές γούνες φοράς για να αντέξεις το Ουκρανικό κρύο άλλα ούτε μαντίλα και να κρύβεσαι από τη Χαμάς. Έλεος.


Έρχονται τα Χριστούγεννα λέω στη μάνα μου, μακάρι να είναι καλύτερα από τα περσινά. Καλύτερα θα ήταν αν είχες παντρευτεί μου απαντάει. Έκανα τον καφέ μου και βγήκα έξω να τον πιω γιατί ήξερα τι θα ακολουθούσε. Όσοι είναι κοντά στην ηλικία μου θα θυμούνται ότι παλιά στέλναμε κάρτες για τις γιορτές. Περίπου 2 ευρώ η μια. Μετά το γυρίσαμε σε sms, γύρω στα 0,20 ευρώ. Συνεχίσαμε με mail. Φέτος προβλέπω να το ποστάρουμε στον τοίχο μας και όποιος το δει, το είδε. Εμείς πάντως ευχηθήκαμε.


Ξεκινάνε τα χιόνια από το Σάββατο. Στα ορεινά μεν αλλά το κρύο θα φτάσει και στα πεδινά. Άντε κατέβασε τα χειμωνιάτικα, άντε τρέξε να μπεις στο αυτοκίνητο, άντε πιες καφέ έξω και τουρτούριζε (αναθεματισμένο τσιγάρο), άντε..... άντε..... Αυτά είδε και η Κουρκουτά και τελικά κατέθεσε την ένσταση για να μας ζεστάνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 Εγώ ένα πράγμα έχω να πω μόνο Δώρα μου. Ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου αν πάρει την έγκριση; Ρωτάω γιατί το ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ το γνωρίσαμε με σένα στο τιμόνι και οποιαδήποτε άλλη αλλαγή (κατ΄ εμέ) νομίζω θα αποβεί μοιραία. Κάνω λάθος; Γυναίκα ήθελε ο κόσμος. Από τους άλλους έχουμε χορτάσει.


Αλλάζω και πάω στα.... οικονομικά (τρομάρα μου). Εξοντωτικά πρόστιμα για τα myDATA, που φτάνουν έως 100.000 ευρώ, αλλά και διαπόμπευση υποκρύπτουν διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.


Η εφαρμογή των συγκεκριμένων προστίμων για παραβάσεις τυπικές, στις οποίες μπορεί να υποπέσει από λάθος ο επιχειρηματίας ή ο λογιστής του οδηγούν κυριολεκτικά στο λουκέτο, καθώς είναι δυσβάσταχτες. Πρέπει να σημειωθεί, πως οι ποινές είναι αυστηρές, ακόμα και στις περιπτώσεις που ενώ εκδόθηκε κανονικά το φορολογικό στοιχείο, απόδειξη ή τιμολόγιο, δεν διαβιβαστεί εντός των προθεσμιών στα myDATA.


Ερώτηση, μόνο οι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν; Είδε κανένας το πόθεν έσχες των πολιτικών; Αναρωτήθηκαν αυτοί στο my DATA από πού έκαναν τόσα λεφτά; Ισχύει η ίδια φορολογία σε μένα και σε αυτούς; Με τα κόμματα τι παίζει; Θα διαπομπευθούν και αυτά; Άντε πάτε να δείτε αν έρχομαι.


Άπλετο φως για τα Τέμπη ζήτησαν να χυθεί η κυβέρνηση και οι βουλευτές της. Αλήθεια, το ζήτησε και ο Κώστας Καραμανλής (πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών); Ναι, ναι αυτός που μας έλεγε ότι είναι όλα ασφαλή και τελικά τράκαραν τα τρένα και σκοτωθήκαν τόσες ψυχές. Ναι, ναι αυτός που παραιτήθηκε από υπουργός αλλά ξανά- έβαλε υποψηφιότητα. Ναι, ναι αυτός που ξανά- εκλέχθηκε με την ψήφο μας παρόλα τα όσα είχαν γίνει. Και έχετε την απαίτηση να χυθεί άπλετο φως μετά από όλα αυτά; Μήπως με την ψήφο σας βάλατε εσείς την ταφόπλακα;


Πήγα προχθές στο δημαρχείο για μια επικύρωση. Με εξυπηρέτησε ο Παντόπουλος (βέβαια ήταν και μόνος που βρίσκονταν εκεί, να το λέμε αυτό, η ώρα ήταν 11 και μισή). Καθώς έφευγα έπεσα πάνω σε κάποιον υποψήφιο του Γκυρίνη που δεν εκλέχθηκε. Γιατί έκραξες τον Σαρακατσιάνο μου λέει για τα σκουπίδια;


Το ξέρεις μου λέει ότι πήρε 1610 σταυρούς; Αν δεν σας έκανε ας μην τον ψηφίζατε μου λέει, ας δίνατε τη δυνατότητα σε κάποιον καινούριο να μπει και να δοκιμαστεί. Εγώ μου λέει αν ήμουν στη θέση του όχι σκουπίδια δεν θα μάζευα αλλά θα σας έφερνα και τα δικά μου από το σπίτι να τα έχετε. Για μια στιγμή πίστεψα ότι ψήφισα και γω τον Σαρακατσιάνο και ας μην το έκανα.


Το θέμα δεν είναι πως σκέφτεται αυτός που δεν εκλέχθηκε. Το θέμα είναι πως αν ρωτήσω και τον ίδιο τον Σαρακατσιάνο, πολύ φοβάμαι πως θα μου πει το ίδιο (εννοώντας πως αφού τον ψήφισαν παραπάνω κόσμος κάνει σωστά τη δουλειά του). Πλούσια η ελληνική γλώσσα, όπως θες τη μεταφράζεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος εν όψει της παγκόσμιας ημέρας θέατρου στην εκπαίδευση προσκαλεί τη θεατρική ομάδα «Δρυάδες & θεατρομπόμπιρες» για μια παράσταση στο δημοτικό θέατρο Πλατέος. Πολύ αξιόλογη προσπάθεια από τον δραστήριο σύλλογο που πάντα προσπαθεί να εντρυφήσει στο μικρό μυαλουδάκι των παιδιών αυτά τα λίγα καλά που μας έχουν απομείνει.

 

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Και πάμε στη παράσταση που εδώ και πολύ καιρό περιμέναμε όλοι μας. ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ από τη θεατρική ομάδα Θέρως της Κινηματοδρασις. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, στις 8:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας έρχεται μια παράσταση- διαμαρτυρία βασισμένη στη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η Χρύσα Αντωνίου και μια πλειάδα παλιών και νέων ηθοποιών έρχονται να μας προβληματίσουν και κυρίως (να το ακούν κάποιοι) να μας δείξουν τι θα πει θέατρο.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Όλα καλά και όλα ανθηρά αλλά έχω κάποιες ερωτησούλες να κάνω. Στο Πνευματικό Κέντρο; Μέχρι χθες δεν σας αφήναν να περνάτε ούτε απ΄ έξω και τώρα σας το δίνουν απλόχερα; Όχι, όχι, δεν θα σκεφτώ πονηρά απλά..... κατάλαβαν την αξία σας, αυτό είναι, συνεχίζω.


Είδα ονόματα νέων ηθοποιών που με έσκιαξαν (με την καλή έννοια) λιγάκι. Γι αυτό και έψαξα και βρήκα τους ρόλους που θα παίξουν. Την γυναίκα που την έδερνε ο άντρας της για να τρώει, να είναι στρουμπουλή αλλά αυτή δεν ήθελε θα την παίξει η.... Αλεξάνδρα Δούκα (κόντρα ρόλος Αλέκα μου, περιμένω ρεσιτάλ ερμηνείας). Της πετούσε λέει τα μαρούλια και τα αβοκάντο και την μπούκωνε με ψητή παντσέτα και παστό χοιρομέρι. Αίσχος. Στο ρόλο του σατράπη ταϊστή ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος.


Τη σύζυγο ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου που δεν κατάφερε να κατέβει καν στις εκλογες και χειροδικούσε από τα νεύρα του πάνω της φωνάζοντας της «α ρε Δώρα τι φωτιά μου άναψες» θα παίξει η Γιώτα Σίγγου. Τον σύζυγο, εντελώς τυχαία θα παίξει ο Απόστολος Απικέλλης. Αχχχ, πως τα ταιριάζει έτσι η ζωή.


Ένα μικρό αφιέρωμα θα γίνει και στη βία κατά των ανδρών με την Ιουλία Ζωντανού και την Αγγελική Κακαγιάννη στο ρόλο της..... αφέντρας που δέρνει κατά παραγγελία τον πελάτη. Θα μου πείτε, που είναι η βία αφού ο πελάτης θέλει να φάει ξύλο. Ε, δεν θα βγάζουν και λίγο τα σπασμένα τους στον πελάτη; Η μια όλη μέρα με τα μικρά, η άλλη μετακομίζει κάθε τρεις και λίγο, κρόσσια τα νεύρα. Ξύλο με τη σέσουλα. Στο ρόλο του πελάτη ο Νίκος Πανταζής.


Πολύ δυνατός είναι ο ρόλος που θα παίξει μια νέα, εκκολαπτόμενη ηθοποιός που ακούει στο όνομα Χριστίνα Βάφα. Θα παίξει την πασίγνωστη κόρη ενός Μικρασιάτη εμπόρου καφέ, την Δωροθέα που ήθελε, το 1920, να φέρει μια νέα ποικιλία καφέ στην Ελλάδα από την Κολομβία, το espresso αλλά την έδερνε ο μπαμπάς της γιατί τη θεωρούσε ονειροπαρμένη και τέτοια.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ξέρω, θα θύμωσε η Χρύσα που σας αποκάλυψα τόσα πολλά για την παράσταση αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Με ανυπομονησία περιμένω να δω τα όσα έχουν ετοιμάσει (ειδικά αυτό της Αγγέλας και της Ιουλίας). Μέχρι τότε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας