ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φτιάξτο μόνος σου. Νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φτιάξτο μόνος σου. Νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Αλεξάνδρειας.  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας.  Όχι, μην επιμένετε, δεν θα μιλήσω για τους χορούς των λυκείων. Δεν πρόκειται να πω λέξη για (κυρίως) τις μαθήτριες που περιμένουν αυτή τη μέρα λες και είναι το παν. Δεν θα πω κουβέντα για το πώς ντύνονται. Ούτε μια δεν μοιάζει με κοριτσάκι της ηλικίας της, όλες το λιγότερο 40.

 

 

Πλάτες έξω, στήθος έξω, μπούτια έξω….. δεν το παίζω σεμνότυφος ούτε ηθικός. Απλά πρέπει να σεβόμαστε τον σκοπό που υπηρετούμε. Σχολικός χορός είναι όχι το πάρτι του Καλιγούλα, έλεος. Δεν λέω να μην τα βάλουν αλλά να ξέρουν που τα βάζουν. Αυτά αν τα αφήσεις αμολητά και στην εκκλησία όταν πάνε για την παρέλαση με στράπλες τα έχω ικανά να καταφτάσουν.

 

Κορίτσια, όταν ο Θεός έπλασε την γυναίκα είπε στον άντρα ότι θα βρει καλές γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης. Και μετά έκανε τη γη…. στρόγγυλη. Ίσως εκεί να το χάσατε λιγάκι. Όχι σας λέω, δεν θα πω τίποτα.

 

Επίσης δεν θέλω να βγάλω άχνα και για την Αλεξία Μπακογιάννη που ξαφνικά βρέθηκε να είναι μέτοχος σε διυλιστήριο που αγοράζει με 1,5 δισ. εργοστάσιο πετρελαίου στη Σικελία. Εμείς ψάχνουμε 240 ευρώ να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας και αυτή σκορπά τα δις σα χαρτοπετσέτες. Που βρήκε τόσα λεφτά; Ας μου απαντήσει παρακαλώ το 41%.ΤΩΡΑ.

 

Αλλά ας πάμε σε αυτά που θέλω να μιλήσω. Η Κουρκουτά μάζεψε όλους τους υποψήφιους της (είχε και αρκετές απώλειες, να τα λέμε αυτά) και πήγαν να φάνε για να τους πει τα ευχάριστα. Κατετέθη τελικά η ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. Εγώ Δώρα μου, θα σου θυμίσω κάτι. Και ένας άλλος πριν πολλά πολλά χρόνια τους τραπέζωσε αλλά στο τέλος…. τον πρόδωσαν. Έχε το στην άκρη του μυαλού σου.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και αφού τέλειωσε με τα τραπεζώματα είπε να θυμηθεί και λίγο τη δουλειά της. Αράδα οι κοινοποιήσεις της ένστασης προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Δεν ξέρω γιατί και δεν πήρα να μάθω αλλά μάλλον έτσι θα ορίζεται από το νόμο. Δε νομίζω να ξύπνησε ξαφνικά και να είπε «ποια είναι η Λαφαζάνη που την είδε και πρόεδρος ΚΕΔΑ, πάρε μια ένσταση». Λογικά αυτό θα απαιτείται.

 

 

Και μιας και είπα Λαφαζάνη, σβάρνα τα πήρε τα σχολεία για να καλέσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στη φιλαρμονική του δήμου μας. Παίζεις κάποιο όργανο αγαπητέ μαθητή (όχι αυτό που πάει το μυαλό σου, αυτό δεν βγάζει ήχο); Η φιλαρμονική σε γυρεύει. Να μην έχω ρε γαμ@το ένα παιδί να στείλω. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή να παίζει το παιδί σου φλογέρα στην παρέλαση και να δίνει το ρυθμό στον Γκυρίνη να ανέβει στην εξέδρα; Τέτοιες βλακείες έκανα και τώρα το χτυπάω το κεφάλι μου.

 

 

Εμένα πάντως η Λαφαζάνη ως προεδρίνα της ΚΕΔΑ μου αρέσει. Και διάθεση να δουλέψει έχει αλλά και κέφι. Κάτι που δεν έχουν όλοι οι υπόλοιποι. Όχι, δεν ξύπνησα στραβά, τα γεγονότα τρέχουν. Κοντεύει να χρονίσει το γήπεδο μπάσκετ στο 1ο δημοτικό σχολείο. Ζήτησαν οι δάσκαλοι, κύριε Παντόπουλε μου (και δεν θέλω να σε μαλώνω καθόλου αλλά θα το κάνω) να τους βάλετε νέες μπασκέτες γιατί οι παλιές είχαν καταστραφεί.

 

Και τι κάνατε; Πήγατε και τις βγάλατε.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Από ότι βλέπω στις φωτογραφίες, από ξεπάτωμα είστε μάνα, καμιά γούρνα όμως δεν κλείσατε. Όλα τα μικρά με διάστρεμμα θα πάνε σπίτι. Αλλά το προσπερνάω και αυτό. Ένας χρόνος πέρασε, που είναι οι μπασκέτες οεο; Είχατε εκλογές και δεν προλαβαίνατε κύριε Σάκη μου; Αυτά είναι μικρά αντιδήμαρχέ μου, δεν ξέρω άμα τα κόβει να παίξουν και με τίποτε άλλο. Θέλουν παιχνίδια να ασχολούνται, ντε και καλά να τα πονηρέψετε μια ώρα νωρίτερα.

 

Μισό λεπτό, ναι, ναι, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι αυτή την ώρα τοποθετούνται οι νέες μπασκέτες στο γήπεδο μπάσκετ του 1ου δημοτικού. Έτσι σας θέλω, γρήγορους και αποτελεσματικούς. Για να δούμε τι ωραία πράγματα μας φέρατε.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν έχω λόγια, μέχρι και ο Αντετοκούνμπο, μόλις τις είδε, ζήλεψε και θέλει να έρθει να κάνει τα εγκαίνια του γηπέδου. Χαλάλι το 80% που πήρατε, παίρνω πίσω όσα είπα και έγραψα για σας. Τέτοια έργα στολίζουν τον δήμο μας. Ανυπομονώ να δω τις πλατείες.

 

Κύριε Παντόπουλε, υπάρχουν οι κεφτέδες από κιμά και οι κεφτέδες από…. κουνουπίδι. Αυτούς που θα τρώγατε και σεις να δώσετε και σε μας, όχι τους άλλους. Κρατήστε με, θα …….

 

Βέβαια, για να είμαι σωστός, δεν φταίτε σε όλα. Δεν ξέρω πως την είδαν κάποιοι αλλά, θεωρώ ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια. Και φυσικά μιλάω για μας, τους δημότες. Η δημοτική αρχή εκλέχθηκε για να μας βοηθήσει και να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Όχι για να μας υπηρετεί.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Εσύ, που πέταξες όλα αυτά τα κλαδιά επάνω στο πεζοδρόμιο, έχεις την απαίτηση να έρθουν να στα μαζέψουν κιόλας; Γιατί μπήκες στον κόπο και δεν περίμενες να έρθουν να στα κλαδέψουν αυτοί; Συνεννοήθηκες με τον δήμο για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά και πότε; Από το οικόπεδο μου να φύγουν και χέστηκα που θα πάνε;

 

Όχι ρε φίλε, όχι. Νευριάζω γιατί με άτομα σαν εσένα δεν πρόκειται να πάμε ούτε ένα βήμα μπροστά και επίσης νευριάζω γιατί εξαιτίας σου, με κάνεις και δίνω δίκιο στον Γκυρίνη (δεν το θέλω αλλά δεν γίνεται αλλιώς). Δεν μας φτάνουν τα σκουπίδια που δεν τα προλαβαίνουν, έχουμε και τα δικά σου κλαδιά. Εκτός κι αν τον ψήφισες και σου έταξε, εσύ να κόβεις και αυτός να φορτώνει. Εδώ αλλάζει το πράμα.

 

Το χορευτικό Αντάμωμα και συνάμα Παραδοσιακό γλέντι έγινε και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε και το διασκεδάσαμε όσο τίποτε. Το FB κατακλύστηκε από φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση. Εγώ διάλεξα μια, έτσι, στην τύχη για να σας δείξω πως αυτό το γλεντάκι κέρδισε τον κόσμο και τον έβαλε…. σε σκέψεις.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Και εδώ, εντελώς στο ξεκάρφωτο θα πω και κάτι που διάβασα και μου άρεσε. Άντρας δεν είναι αυτός που αν πιει ένα ποτηράκι παραπάνω ξεχνάει τα πιστεύω του, άντρας είναι αυτός που δεν φοβάται να γεράσει μόνος του.

 

Και θα κλείσω με την μάνα μου (κλασικά). Μάνα, ξέρεις τι είναι Reunion; Αυτό που μαζεύεστε και αλλάζετε το χρόνο στα ξένα σπίτια, η απάντηση. Ελπίζω να μη σας έκαψα περισσότερο. Αυτά για σήμερα, ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας