ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Για πρώτη φορά δεν έχω τίτλο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Για πρώτη φορά δεν έχω τίτλο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

«Το παιδί που βασάνισες περισσότερο…. Το παιδί που πάλεψε να ζήσει…. Το παιδί που είδε τα αδελφάκια του να πεθαίνουν…… Αυτό το παιδί φώναξε με όλη του τη δύναμη και τράνταξε τη γη πριν από λίγο: “ Μαμά, είσαι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!”. Απόψε πενθούν όλες οι μαμάδες».

 

Δεν ξέρω αν φταίει το νερό που πίνουμε ή αυτά που τρώμε, το σίγουρο είναι πως δεν πάμε καλά. Και κάπως έτσι καταρρίπτεται ένας μύθος, ότι υπάρχει το «μητρικό ένστικτο». Καμιά γυναίκα δεν είναι γεννημένη να γίνει μάνα. Όσο και να τα λέτε, εγώ πλέον τα ακούω βερεσέ. Μαθαίνεις να γίνεσαι μάνα, δεν γεννιέσαι. Δεν υπάρχει μητρικό ένστικτο, είναι αέρας κοπανιστός. Σχεδόν όλες οι γυναίκες μπορούν να γεννήσουν παιδιά. Αυτό τις κάνει αυτόματα μάνες; Όχι κυρίες μου και λυπάμαι για αυτό. Και η κουνέλα μάνα είναι αλλά τα τρώει τα παιδιά της. Μάνα γίνεσαι όταν πονέσεις για το πλάσμα που γέννησες και όχι όταν πονάει αυτό για τις δικές σου επιλογές. Δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να γίνουν μάνες και ΔΕΝ πρέπει.

 

 

Η Μάνα είναι αξία, είναι ιερό. Μην το κάνεις γιατί απλά μπορείς, κάντο γιατί το θέλει πραγματικά η ψυχούλα σου.

 

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Με όλα αυτά που γίνονται χάσαμε κάθε νόημα για ζωή. Σκέτη απογοήτευση. Δεν ξέρω για σας αλλά το δικό μου το μυαλό δεν το χωράει. Ευτυχώς που ζούμε στην Ελλάδα και έχουμε πολλά και πολλούς που δεν μας αφήνουν να μελαγχολούμε. Πρώτος ο Κυριάκος. Δεν θα υπάρξει άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι και την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μετά από συνεδρίαση της την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα παραμείνουν οι περιορισμοί στην εστίαση, αλλά και ότι θα περάσουμε ακόμα ένα Πάσχα με τα μέτρα να είναι σε ισχύ.

 

Το κρατάς κακία αυτό το παιδί; Όχι, αφού το βλέπεις ότι δεν….. Θα ανοίξεις μια τρύπα στη μάσκα, θα βάλεις μέσα το εντεράκι από το κοκορέτσι και θα ρουφάς. Είναι το λεγόμενο εντεράκι φραπές.

 

Δεν έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο μας λένε (μη χάσουμε και τους τουρίστες, καλοκαίρι έρχεται) αλλά τα κρούσματα ανεβαίνουν (κάντε και κανένα εμβόλιο, να μη μας μείνουν). Όλη η Ευρώπη καθάρισε ενώ εμάς ο κορονοϊός δεν μας ξεπονά. Θέλει να κάνει διακοπές τζάμπα φαίνεται γι΄ αυτό δεν ανεμίζει.

 

Δεύτερο έχουμε τον Τάσο. Πήγε στην λαϊκή αγορά της πόλης να ενημερωθεί για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Μετά ήπιε καφέ με τον Δελιόπουλο και τον Σταμάτη και πήγε στο σπιτάκι του και ανέβασε ένα post. Μεταξύ άλλων έγραφε «Βρέθηκα για ακόμη μια φορά κοντά τους, είδα την ξεχωριστή ποιότητα των προϊόντων τους, την αυθεντικότητα των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και το μεράκι τους, αλλά και τη δύναμη με την οποία αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της συγκυρίας».

 

255825825.jpg

 

Ποια συγκυρία Τάσο μου; Και πριν τον πόλεμο τα ίδια χάλια ήταν Τάσο μου, το ξέχασες; Μέχρι τώρα όλες ό,τι κάνατε το φορτώνατε στον Κορονοϊό, τώρα θα τα φορτώσετε στον Πούτιν; Εσείς δεν φταίτε σε τίποτα; Αυτοί οι άνθρωποι, Τάσο μου είναι αυθεντικοί όπως πολύ καλά διέγνωσες. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι σας ψήφισαν για να είστε και σεις αυθεντικοί, κάνω λάθος; Πίσω από τον πάγκο πήγες Τάσο μου, δεν πήγες από μπροστά να δεις ότι η Καλαμών έχει 6 ευρώ. Με χειραψίες τη βλέπω και γω την άνοιξη να έρχεται Τάσο μου...

 

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά Τάσο μου έρχονται και κάποιοι δεξιοί δήμαρχοι και ζητάνε οι εκλογές του 23 να γίνουν την άνοιξη του 24 γιατί λόγω covid δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν το έργο τους (ευτυχώς ο δικός μας δεν είναι μέσα σε αυτούς, έχει το γνώθεις αυτόν) και φοβούνται μήπως δεν ξαναβγούνε. Πόσο πιο αίσχος δηλαδή; Πόσο άχρηστο κόσμο ταΐσαμε τζάμπα τόσα χρόνια; Τους έφαγε το μαράζι μήπως δεν ξαναβγούνε, άλλη δουλειά δεν ξέρουν να κάνουν τα παιδιά. Δυστυχώς για σας πέθανε και ο Τράγκας για να σας πει το κόλπο πως σε 40 χρόνια δημοσιογραφίας απέκτησε 10 σπίτια (όχι στην Κυδωνιά αλλά Las Vegas, Malibu, Κυανή ακτή κ.α.) και κάτι δεκάδες εκατομμύρια.

 

Τρίτος και καταϊδρωμένος ο Στέφανος.

 

5828228.jpg

 

Με τέτοια ομάδα Στέφανε μου και στη Eurovision πήγαινα, αλοίμονο. Θα σου βρω εγώ μια ωραία πρόκληση για να δώσετε το καλό παράδειγμα και θέλω να δω εσένα και την ομάδα σου πόσο έτοιμοι είστε. Τι λες, πάμε;

 

23121313131.jpg

 

Βάλτε γαντάκια, πάρτε μαύρες σακούλες και δείξτε μας ότι τα σκουπίδια πρέπει να τα πετάμε μέσα στους κάδους και όχι απ΄ έξω. Άραγε οι άνθρωποι, Στέφανε μου τα άφησαν απ΄ έξω γιατί ήταν βαριά η σακούλα ή γιατί οι κάδοι δεν χωρούσαν άλλο (και μη μου πεις ότι οι κάδοι είναι άδειοι γιατί είδαμε και άλλη φορά να αδειάζουν μόνο οι κάδοι και να παραμένουν τα υπόλοιπα); Δεν δικαιολογώ κανέναν, και μεις φταίμε αλλά δείξε μας το σωστό και σου υπόσχομαι πως θα σας ακολουθήσουμε.

 

Επίσης υπάρχουν και κάποια σκυλάκια που σκαλίζουν τα σκουπίδια στα μικρά καλαθάκια που υπάρχουν στα πάρκα. Αυτά τα σκυλάκια λέγονται αδέσποτα και θα παραμείνουν αδέσποτα αν κάποιος δεν μεριμνήσει. Προκλήσεις υπάρχουν πολλές Στέφανε μου, εκτός κι αν σε ενδιαφέρουν μόνο αυτές που έχουν προεκλογικό άρωμα.

 

Και μέσα σε όλα αυτά γεννιέται και κάτι καλό. Η πόλη μας θα ζήσει μεγάλες στιγμές και ελπίζω αυτό να το καταλάβουν όλοι. Μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθεί μέσα Μαΐου στην Αλεξάνδρεια. Εδώ πρέπει να πέσουν τα φώτα και όχι στο αν κατέβει η Κουρκουτά για δήμαρχος.

 

95828282.jpg

 

Ένα τεράστιο μπράβο στην ΚΕΔΑ και στον ΓΑΣ που τολμάνε να ονειρεύονται... Πρώτη φορά η Αλεξάνδρεια στο επίκεντρο του αθλητισμού.

 

Η πρώτη συγγραφική δουλειά της εκπαιδευτικού Μαρίας Παπαϊωαννίδου με διακριτικό τίτλο ¨Σκέψεις γυναικών¨ είναι γεγονός! Είμαι τυχερός για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το Μαράκι είναι φίλη μου και δεύτερον γιατί είμαι από τους πρώτους που διάβασα αποσπάσματα του βιβλίου πολύ καιρό πριν εκδοθεί. Ένα βιβλίο για την γυναίκα αλλά και για τους άντρες που αγαπάνε τις γυναίκες.

 

 

969693.jpg

 

 

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας στις 7μ.μ. Μαράκι μου, σίγουρα θα είμαι εκεί.

 

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι για σήμερα. Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη αν πίκρανα κάποιους. Να θυμάστε ότι αυτοί που μιλάνε καθαρά είναι αυτοί που δεν μπορεί κανείς να πει ότι ….. τους αγόρασε. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 


Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας