ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Γιαλαντζί δεν είναι μόνο ο ντολμάς!!! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -  Γιαλαντζί δεν είναι μόνο ο ντολμάς!!! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισες καλημέρα. Ήρθε η Μήδεια και απ΄ ότι φαίνεται θα μας κατσικωθεί για αρκετό καιρό. Χιόνια, παγετός και πολύ κρύο. Κανονικά θα έπρεπε, τουλάχιστον για αυτήν την τετραετία, τα διάφορα καιρικά φαινόμενα να μην επισκέπτονται την χώρα μας. Έχουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, μας φτάνει ένα κακό. 4 χρόνια, όσο δηλαδή αυτός θα διοικεί, δεν πρόκειται να βγούμε από τα σπίτια μας. Τι χειρότερο κακό δηλαδή. Εμείς δεν θα βγούμε από τα σπίτια μας γιατί αυτός….. κώλο δεν έβαλε κάτω...

 

Στην Πάρνηθα απλά έκανε προπόνηση, στα Τρίκαλα περιοδεία για να λύσει προβλήματα και στην Ικαρία….δεν πήγε για να φάει «ντολμάδες γιαλαντζί» όπως είπε στον Παπαχελά.

M1

Αν έφαγες τόσο κράξιμο για 5 ντολμαδάκια τότε...πολύ λυπάμαι. Και αυτός ο βουλευτής από την Ικαρία…. σκοτώθηκε. Η μάνα μου για να κάνει ένα τραπέζι στη θεία μου τη Λαμπρινή ανοίγουν τα σφαγεία και αυτός με «ντολμαδάκια γιαλαντζί» ξεγέλασε ολόκληρο πρωθυπουργό. Γι΄ αυτό έχουν λεφτά, το σκατό τους παξιμάδι το κάνουν. Πάντως Κυριάκο μου, την έκανες την πατάτα. Δεν το σκέφτηκες έξυπνα. 50 άτομα, τόσα σκαλιά για 5 ντολμάδες; Ας τους κατέβαζες κάτω σε τάπερ να τους τρως όταν σε έκραζαν στο δρόμο οι κάτοικοι του νησιού. Γιατί έφαγες πολύ κράξιμο Κυριάκο μου, μη κοιτάς που δεν το έδειξαν τα δελτία. Ευτυχώς υπάρχει το internet.

Και άντε, ας το καταπιώ και αυτό. Πρώτη φορά πρωθυπουργός που πήγε σε αυτά τα νησάκια, πείνασε, έφαγε, ντεφ να γίνει. Την μαντινάδα τη σωστή γιατί δεν μας την δείξατε; Ναι, καλά κατάλαβες. Άλλη σου είπε ο μπάρμπας και άλλη εσείς και το επιτελείο σας μας δείξατε. Καλά που υπάρχει το Καρπούζι και θα βγει η αλήθεια στο φως. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων νησιών μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έβγαλαν ένα δελτίο τύπου που έλεγε ξεκάθαρα ότι, προκειμένου να τους ξαναεπισκεφθεί πρωθυπουργός προτιμούν να προσχωρήσουν στην ιδιοκτησία της Τουρκίας. Ο λόγος ακούει στο όνομα…… 4,1.

Και από τη μια γκαντεμιά πάμε στην άλλη. Δεύτερος καβγάς μέσα σε λίγες μέρες στο δημαρχείο μας. Αντιδήμαρχος εναντίον προέδρου επιχείρησης. Ο λόγος, τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που ο εν λόγω αντιδήμαρχος ήθελε να περιέλθουν σε αυτόν γιατί πολύ απλά …..τα χρειάζεται. Αντιδήμαρχος είναι, έτσι είθισται.

Επικράτησε πανικός και απειλές του στυλ «θα σε διώξω από τη θέση σου». Σπυριά έβγαλε ο Γκυρίνης. Ο παππούς μου Δήμαρχε μου έλεγε δύο σοφά πράγματα. Πρώτον, μην εμπιστεύεσαι κοντό άνθρωπο, έχει κόμπλεξ και θα σου τη φέρει. Και δεύτερον, μην δίνεις εξουσία σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη για να φανούν. Δεν ξέρουν πώς να την χειριστούν και θα σε κάνουν ρεζίλι. Εκτός και αν επίτηδες το κάνεις για να «ξεβρομίσεις» τον τόπο από στοιχεία που ίσως στο μέλλον σου σταθούν εμπόδιο. Δεν ξέρω, απλά υποθέτω.

Ένα θα σας πω μόνο, η εξουσία είναι σαν το βιολί. Την πιάνεις με το αριστερό και την παίζεις με το δεξί. Εξάλου οι τίτλοι είναι απλά για να προσδιορίζουν καταστάσεις και όχι να τις επισημοποιούν. Ο παππούς μου έλεγε (πολλές φορές τον ανέφερα, λόξιγκα θα έχει) «παιδί μου, είτε πόρνη, είτε ιερόδουλη είτε εταίρα την πεις, πάλι πουτ@ν@ θα είναι».

M2

Και πάμε σε μία πρόταση από έναν άνθρωπο που εκτιμώ και σέβομαι. Να αποκτήσουμε δική μας γαστρονομική ταυτότητα, μας προτείνει ο Δημήτρης Ρωσσάκης μέσω της δημόσιας διαβούλευσης του υπουργείου τουρισμού. Η δημόσια διαβούλευση αποσκοπεί στη συλλογή χρήσιμων και εποικοδομητικών παρατηρήσεων, σχολίων κ.λ.π. εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων, των ενδιαφερομένων πολιτών, των επαγγελματιών, της αυτοδιοίκησης, των δημόσιων και των ιδιωτικών φορέων, με ευρύτερο και μακρόπνοο στρατηγικό στόχο την αναβάθμιση της γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας και την ενσωμάτωση ολόκληρου του κλάδου της γαστρονομίας στον εθνικό σχεδιασμό τουριστικού μάρκετινγκ.

M3

Μάλιστα ως ένα πρώτο βήμα για την γαστρονομική μας προβολή του Δήμου Αλεξάνδρειας, έχει ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια με την "Γιορτή της Πίτας". Κάτι αντίστοιχο με τα κρητικά σκαλτσούνια, τους κουραμπιέδες Καρβάλης, τους Ακανέδες (λουκούμια) Σερρών, την Πουτίγκα Κατερίνης, τα τρίγωνα Πανοράματος Θεσ/νίκης, το Ρεβανί Βέροιας και πολλές άλλες περιπτώσεις. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν τους μοναδικούς θησαυρούς του τόπου μας (αρχαία δεν έχουμε δυστυχώς). Ας γίνουμε γνωστοί έστω και για τις πίτες μας παρά για την ολική απραξία μας.

Η Νάουσα βουλιάζει κάθε χρόνο από κόσμο με τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους. Τα δικά μας τα Ρουγκάτσια (μοναδικό έθιμο σε όλο τον κόσμο) είναι καταδικασμένα να αναβιώνουν μόνο σε τοπικό επίπεδο. Πολιτισμός δεν είναι τα διεθνή φεστιβάλ και η γνωριμία μας με την ξένη κουλτούρα μόνο. Πολιτισμός είναι η διάσωση και διάδοση της δικής μας πρώτα κληρονομιάς.

Πολιτισμός είναι να κάνεις την δεύτερη δόση του εμβολίου φορώντας κασκορσέ και κοιτώντας τον φακό με σιγουριά. Νίκο μου είσαι τυχερός που πρόλαβες. Λένε ότι στην χώρα μας μόνο 300.000 εμβόλια θα έρθουν τελικά. Οι υπόλοιποι μάλλον θα κάνουμε βεντούζες, δεν γ@μιέται.

M4

Η μάνα μου δεν θέλει να το κάνει γιατί έχει μέσα…… έτσι λέει αυτή…… τσιπς. Να παραγγείλω ρε μάνα ένα με πακοτίνια άμα δεν σ΄ αρέσουν τα τσιπς, τι να πω. Θέλουν να μας ελέγχουν λέει γι΄ αυτό και βάλαν «τσιπς». Αυτό μάνα το κάνουν και με μεγάλη επιτυχία με δύο ριάλιτι και τρία δελτία ειδήσεων, δεν χρειάζονται ούτε τσιπς ούτε φοφίκο. Όταν τις είπα ότι ο Μπρουσκέλης έκανε και τις δύο δόσεις, πήρα την εξής απάντηση «αυτός και να αρχίσει να τρέμει, μην τον φοβάσαι, γυναίκα γιατρό έχει, θα τον κάνει καλά. Αλίμονο αν τρέμω εγώ και πέσω στα χέρια σου». Άντε τώρα να της εξηγήσω ότι η Βάνα είναι ωριλά και ασχολείται με αυτιά και στόματα. Να μη μιλήσω για την εμπιστοσύνη που μου΄ χει.

M5

Και πάμε στα περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Το θέατρο περνάει ίσως την χειρότερη κρίση του αλλά επιτέλους πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Δεν ξέρω βέβαια αν το προσέξατε αλλά κανένας ωραίος άντρας δεν είναι μέχρι στιγμής ανάμεσα στους καταγγελλόμενους. Όλα τα ¨μπάζα¨ ξαφνικά την είδαν γαμ….. και ξετσουτσούρωσαν. Το θέμα όμως δεν είναι τι γίνεται στις κεντρικές σκηνές της Αθήνας αλλά τι γίνεται στα δικά μας, τα τοπικά. Δύο τα σενάρια.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανόλης Σταυρής να εκμεταλλευτεί τη θέση του και για να παρέχει τα αυτονόητα να ζητάει ως αντάλλαγμα……….

M6

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. Επειδή λόγω περικοπών που επιβλήθηκαν στην ΚΕΔΑ (αυτό θα το αναλύσουμε όταν έρθει η ώρα) τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα ξέραμε. Το μικρό μπάτζετ που έμεινε για τους συλλόγους δεν βοηθάει κανέναν. Θα πρέπει λοιπόν οι σύλλογοι να βρουν τρόπο να αποσπάσουν μεγαλύτερα κονδύλια από την ΚΕΔΑ με ….. άλλο τρόπο.

M7

Μάνο μου, είτε έτσι είτε αλλιώς, καλά θα περάσεις, αυτό είναι το συμπέρασμα. Απλά πρόσεξε ποιοι θα σε καταγγείλουν. Από ….κάποιες δεν ξεμπερδεύεις με τίποτα. Αααααα και κάτι ακόμα, κάνε ένα μεγάλο δώρο στον Καρχαρία. Τι «ευχή» να σου έδωσε όταν σου παρέδιδε την ΚΕΔΑ, θα πεθάνω αν δεν την μάθω.

Όσο για το δικό μας το θέατρο….. τζίφος. Πήρα τηλέφωνο την Χρύσα την Αντωνίου και την ρώτησα ευθέως αν έκανε σεξουαλική παρενόχληση σε κανέναν ηθοποιό. Η απάντηση που πήρα ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική. Εμ δεν δίνουν έτσι αβέρτα ρόλους Χρύσα μου, εσύ μου κάνεις, πάρτον. Τα κρεβάτια δεν μας τα έδωσε ο Θεός μόνο για ύπνο. Τζάμπα πίστευα τόσο καιρό ότι για να πάρει ο Βαγενάς πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ηλίθιους κάτι έπαιξε.

M8

Άσε, αίσχος. Δεν είναι θέατρο αυτό το δικό μας Χρύσα μου. Παρενόχληση μηδέν. Ούτε καν η "σαϊνογυναίκα" δεν βγήκε να σε κατηγορήσει, έστω για λεκτική παρενόχληση (όχι ότι δεν το περιμένω και αυτό από βδομάδα δηλαδή). Κάντε κάτι για να μας κρατάτε σε εγρήγορση και να είστε και επίκαιροι. Βγάλε την Κακαγιάννη να πει ότι την χαστούκισες επειδή δεν έκλεγε με λυγμούς όταν έψαχνε την «γελάδα της» στους Αναγκαίους Στόχους. Βγάλε τον αδελφό σου να πει ότι τον πίεζες να σηκώσει τις πολύ βαριές βαλίτσες στης «Μάνας σου τη σύνταξη» με αποτέλεσμα να πάθει ισχιαλγία. Κάνε κάτι, μας έφαγε το Εθνικό με τις ατασθαλίες του.

Και θα κλείσω με μια ερώτηση. Αν κάποιος σε πάρει τηλέφωνο και σου πει ότι αν ξανασχοληθείς μαζί του και με τον θεσμό που εκπροσωπεί θα σε γ@μ....., αυτό, θεωρείτε σεξουαλική παρενόχληση; Αν ναι, τότε είμαι και γω ένα σεξουαλικά παρενοχλημένο άτομο και να πάω να το καταγγείλω στη Φαίη. Ας με βοηθήσει κάποιος ειδικός.

Και θα κλείσω με κάτι….. έτσι….. για να μαθαίνουμε λέξεις. Μην το πάρετε ως απάντηση σε κάποιους απλά δείτε το ως μια προσπάθεια μου να ξεχωρίσουμε κάποιους ανθρώπους.

M9

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας