ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Λύσσα-στράτη, η νέα υποψηφιότητα (λένε) και μια παρέλαση με…στέρηση βαθμού - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Λύσσα-στράτη, η νέα υποψηφιότητα (λένε) και μια παρέλαση με…στέρηση βαθμού - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Άλλαξε η ώρα αν δεν το πήρατε χαμπάρι. Πήγαμε μία ώρα μπροστά. Καλά που αλλάζει η ώρα και πάμε ένα βήμα μπροστά αυτόν τον τόπο γιατί αν κρίνω από το τι ψηφίζουμε κάθε φορά, πιο πίσω δε γίνεται. Για τις εκλογές θα σας πω πιο κάτω όμως. Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. πόλεμος στην Ουκρανία και σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε. Βγήκε και η ελληνική κυβέρνηση και είπε ότι όλοι αυτοί που διακινούν ή αποθηκεύουν τρόφιμα θα πρέπει να τα δηλώνουν για να ελέγχονται και να μη γίνονται άσκοπες δαπάνες.

 

Σπίτι μας έλα Κυριάκο μου να δεις τι γίνεται. Έτσι και πέσει πείνα και πω να πουλάω χρυσάφι όλα αυτά που στοίβαξε η μάνα μου, στο τέλος ο Μπιλ Γκέιτς μπροστά μου θα μοιάζει με Αλβανό εργάτη για κλάδεμα. Γονάτισαν τα ράφια. Το αλεύρι που έχουμε εμείς θα πρέπει να βάλει τρεις βάρδιες ο Καρανίκας για να το παράξει. Να μη μιλήσω για τα λάδια. Μέχρι λάδι για το καντήλι έκανε κουμάντο. Όλοι σας θα λιμοκτονείτε και γω θα είμαι ο μόνος που θα έχω μπουργκίλες και σβέρκο για σφάξιμο. Δεν ξέρω τι έπαθε η μάνα μου και την έπιασε τέτοια κρίση. Ή κάτι άκουσε στο 4Ε που βλέπει από τους παπάδες ή την πήρε κρυφά τηλέφωνο ο Ζελένσκι και ποιος ξέρει τι της είπε και την ξεσήκωσε. Πάντα μάζευε πράγματα αλλά όχι έτσι. Σε λίγο μεγάλα supermarket θα μοιάζουν μπακάλικα μπροστά σε μας.

 

Σταματάει το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν. Μέχρι τώρα χρωστάει ο καθένας τους από 300 ευρώ. Να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι. Πόσα από τα κατοστάρια που ρίξατε, εισπράξατε; Υπάρχει έστω και μία γριά που να σας πλήρωσε; Σίγουρα καμία. Για χαζούς τους περάσατε ρε τους γέρους. Σας πουλάνε και σας αγοράζουν ρεεεεεε. Δύο τα τινά που σκέφτονται. Πρώτον, και να πεθάνουν το πρόστιμο θα πάει στους κληρονόμους άρα σκασίλα τους και δεύτερον το 23 που θα γίνουν οι εκλογές με τι μούτρα θα τους ζητήσει ο Κούλης να τον ψηφίσουν; Σβήσε για να πάρεις σου λένε. Ρε, τον γέρο δεν τον πιάνεις από πουθενά. Έχει ανεβάσει και έχει ρίξει κυβερνήσεις αυτός, τον Κούλη θα φοβηθεί.

 

Η Ρένα Δούρου, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον δήμο μας και συναντήθηκε με τον Δελιόπουλο για να της πει αν έχουμε προβλήματα και ποια είναι αυτά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το μόνο πρόβλημα (κατά τα λεγόμενα του Δελιόπουλου) που έχει ο δήμος μας είναι ότι δεν έχουμε άτομα στην τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να μη γίνονται μελέτες και να μην προχωράνε τα έργα.

 

Μην ακούσω ξανά άνθρωπο να γκρινιάζει για σκουπίδια, αδέσποτα και ούτω καθεξής γιατί θα σας πάρει η μπάλα. Συγνώμη ρε Στέφανέ μου, η ήδη υπάρχουσα τεχνική υπηρεσία τι κάνει, τίποτα; Αφού δεν κάνουν τίποτα όπως μας λες γιατί όσοι την απαρτίζουν πληρώνονται κάθε μήνα; Από μία μελέτη να έκαναν κάθε χρόνο, μία όχι 5, μία, θα είχαν τελειώσει 9 ολόκληρα έργα. Έχω άδικο; Έπρεπε να έρθει η Δούρου να μάθει και αυτή τα ρεζιλίκια μας δηλαδή; Κλείστε το αν είναι το τμήμα να πάει και ο Ιερεμίας στο σπίτι του να ηρεμήσει.

 

Και μιας και είπα Ιερεμίας, θα ήθελα να τον ρωτήσω τι γίνεται με όλα αυτά που ανεβάζει η κοινότητα Πλατέος για κάποια μαστορέματα που πρέπει να γίνουν στο χωριό του. Μιλάω για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στην πλατεία δίπλα στο δημαρχείο. Δεν έχει μελέτη για να τις προχωρήσει ή ενοχλούν οι συγκεκριμένοι που τις ζητάνε; Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι να τους το πείτε εγκαίρως. Που ξέρετε, ίσως βάλουν κανένα παιδάκι να γράψει γράμμα στον Γκυρίνη και να του ζητάει ένα σιντριβάνι στην πλατεία. Πιο πολλές πιθανότητες έχουν με κάτι τέτοιο... Έχω άδικο μήπως;

 

Οι εκδηλώσεις για τη γιορτή της γυναίκας τελείωσαν με μια θεατρική παράσταση στο «στοιχειωμένο» πνευματικό κέντρο. Τρία πράγματα μας δίδαξε όλο αυτό το αφιέρωμα στις γυναίκας που πραγματοποιήθηκε στο δήμο μας. Πρώτον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ θα πρέπει να κάνει παραπάνω εκδηλώσεις για να συμφιλιωθεί με το μικρόφωνο. Απορώ γιατί το φοβάσαι τόσο Μανώλη μου. Εδώ δεν φοβήθηκες να βάλεις δυο φορές υποψήφιος με τον Γκυρίνη και φοβάσαι ένα μικρόφωνο; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

 

Δεύτερον, ο Γκυρίνης έμαθε όλες τις παγκόσμιες ημέρες. Την μέρα της εκδήλωσης μας είπε ότι ήταν η παγκόσμια ημέρα της ευτυχίας και συνέδεσε τις δύο γιορτές λέγοντας πως «η γυναίκα είναι η ευτυχία της ζωής». Είπε επίσης ότι «οι γυναίκες είτε με το ρόλο της συζύγου, είτε με το ρόλο της μητέρας είτε με το ρόλο της γυναίκας που μεγαλώνει τα παιδιά μας συντελείτε στο το να είμαστε όλοι εμείς ευτυχισμένοι». Δηλαδή, αν δεν είσαι μάνα ή σύζυγος δεν σας χρειαζόμαστε. Αχ ρε Παναγιώτη μου, άλλα θες να πεις και αλλιώς σου βγαίνουν. Το ξέρω ότι έχεις καλή πρόθεση αλλά δεν σου βγαίνει στο αυθόρμητο. Πάρε σκονάκι την άλλη φορά. Σαν την αγελάδα που την αρμέγεις και στο τέλος δίνει μια κλωτσιά τον κουβά και πάπαλα το γάλα. Εγώ πάντως κατάλαβα τι θες να πεις.

 

Και τρίτον η πρώτη θεατρική απόπειρα της νέας θεατρικής ομάδας του δήμου μας. Ειλικρινά δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Επίσης δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω όλη αυτή τη ¨χαρά¨ που δημοσιεύτηκε στο FB. Σαν θεατής και σαν άνθρωπος που είδε πολύ θέατρο στη ζωή του θα πω μονάχα πως ήταν ……η πρώτη φορά. Όλα δικαιολογούνται. Εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια.

m1

Στην είσοδο του πνευματικού υπήρχε και μία έκθεση φωτογραφίας με πορτραίτα γυναικών (θα μπορούσατε να μείνετε σε αυτό και να μην προχωρήσετε παραπάνω). Την έκθεση επισκέφτηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι και κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν μπροστά στο αγαπημένο τους πορτραίτο. Ένας από αυτούς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ με τη σύζυγό του.

m2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην Πλατεία της Ελιάς στη Βέροια. 25 άτομα όλα κι όλα. Ότι σε ένα νομό χιλιάδων κατοίκων έχουμε μόνο 25 ανθρώπους που ζορίζονται οικονομικά, ομολογώ ότι με ξάφνιασε. Παρών ήταν και ο Νίκος ο Μπρουσκέλης. Ειλικρινά Νίκο μου δεν ήξερα ότι ζορίζεσαι... Το Καρπούζι αποφάσισε να συγκεντρώσει τρόφιμα για να στηρίξουμε τον συνδημότη μας. βάλτε και καμιά γάζα ή κανέναν ουροσυλλέκτη μέσα, ιατρείο έχει ο άνθρωπος, ας τον στηρίξουμε...

 

 

Καλά τα αστεία αλλά ο Νίκος έκανε την καλύτερη κίνηση. Όλοι μας έπρεπε να ήμασταν εκεί. Αλλά προτιμάμε να δούμε «Ανθρώπινες Ιστορίες» παρά να διαμαρτυρηθούμε για την άθλια ποιότητα της ζωής μας. Επαναστάτες του καναπέ και κριτές των πάντων είμαστε όλοι.

 

Και σαν να μην έφτανε που πήγες Νίκο μου στη Βέροια, ήρθες και στην Αλεξάνδρεια να συνοδεύσεις τον αρχηγό.

m3

Λυπάμαι που θα το πω αλλά εγώ αυτό το παλιό ΠΑΣΟΚ δεν το θέλω. Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για την κατάσταση της χώρας. Προς Θεού, δεν βγάζω απ΄ έξω την Νέα Δημοκρατία αλλά ο Ανδρουλάκης ήρθε, για αυτόν θα μιλήσω. Φτάνει αγαπητά στελέχη, φτάνει. Τα είδαμε τα χαΐρια τόσα χρόνια. Τραβήξτε και εμψυχώστε νέα πρόσωπα, κάποιοι κουράσατε. Όταν λέμε όμως νέα πρόσωπα, εννοούμε πρόσωπα που να αγαπάνε τον τόπο τους κα να το κάνουν με όρεξη και όχι για αυτοπροβολή. Να μη μιλήσω πάλι για μαϊντανούς και για ανθρώπους που επιδιώκουν ντε και καλά να είναι κάτι. Το κίτρινο λεπτό κεράκι είναι για τα μνήματα. Δεν το στολίζεις ούτε σε γάμο, ούτε σε βάφτιση. Άντε γιατί παράγινε το κακό.

 

Και σα να μη έφταναν όλα αυτά έχουμε και Οικογενειακές τραγωδίες. Ο μπαμπάς Δελιόπουλος με τον Ανδρουλάκη και ο υιός Δελιόπουλος με τον…….

m4

Στέφανε μου, αυτός ο Γκυρίνης θα σε κάνει άλλο άνθρωπο. Μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις, να μου το θυμηθείς. Τέλος πάντων, σε αφήνω να κάνεις ότι θες, μεγάλο παιδί είσαι. Πάω σε κάτι άλλο τώρα, πιο ιντριγκαδόρικο. Εκλογές στον δήμο μας. Τι έχουμε ως τώρα. Έναν Γκυρίνη που πήρε φόρα και μαζεύει αβέρτα υποψηφίους. Μια Κουρκουτά που περιμένει να φύγει ο ανάδρομος για να μας δηλώσει και επίσημα την υποψηφιότητα της. Έναν Βογιατζή που μόλις έγραψα ότι παίζει το όνομα του σταμάτησε να με μιλάει. Και τέλος μια νέα υποψηφιότητα που ακούγεται τώρα τελευταία (εγώ έχω κάποιες αμφιβολίες) και οφείλω να σας την πω. Το όνομα του Νίκου Τάκη παίζει και αυτό ως υποψήφιο για την δημαρχεία.

m5

Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα σενάρια. Καμία υποψηφιότητα δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη, ούτε καν αυτή του Γκυρίνη. ο Νίκος Τάκης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο στο δήμο μας και το σενάριο της υποψηφιότητας του ακούγεται πολύ έντονα τώρα τελευταία. Συμπέρασμα, η Δεξιά είναι γεμάτη από υποψήφιους δημάρχους. Ελπίζω και εύχομαι όλοι αυτοί που κατά καιρούς ακούγονται, να το θέλουν πραγματικά να διεκδικήσουν τον δήμο και να μην αποτελούν «πατερίτσα» για κάποιον άλλον (ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ). Πάντως κατά τη γνώμη μου, όσο περισσότεροι οι υποψήφιοι, τόσο πιο τυχερός ο Γκυρίνης (άποψή μου).

 

Μου άρεσε ο Δήμαρχος (ασορτί κοστούμι με την τέντα της εξέδρας) και η διευθύντρια του σχολείου που παρέλασε πρώτη (επιτέλους και μια σωστά ντυμένη δασκάλα).

m6

Επίσης η Πάττυ φέτος έκανε παρέλαση με τους Πόντιους (μόνο με τον στρατό δεν έκανε ακόμα αλλά το περιμένω και αυτό από Οκτώβρη). Ένα μεγάλο μπράβο στον σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας (όχι για την Πάττυ) που ήταν ο μοναδικός παραδοσιακός σύλλογος που έδωσε το παρών.  Δελιόπουλος και Μοσχοπούλου τα νέα πρόσωπα της Rayban για τη νέα διαφημιστική καμπάνια. 

m7

Και τέλος δεν κατάλαβα τι θέση έχει η Μοσχοπούλου στον δήμο μας. Στην πρώτη 5ετία που πήρε πολλούς σταυρούς την είχαν ως πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου. Στην δεύτερη που πήρε λίγους……..

m8

Έτσι όπως πάει το πράγμα Όλγα μου σε βλέπω του χρόνου να φωνάζεις τα στεφάνια αντί για τον Χολέβα.

 

Σήμερα το Καρπουζάκι ήταν λίγο μεγάλο. Ελπίζω να μη σας κούρασε. Αυτή τη βδομάδα βγήκα Κυριακή αντί για Σάββατο για να πιάσω και την παρέλαση. Ραντεβού το άλλο Σάββατο. Μέχρι τότε…..

m9

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας