ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Queen των εδράνων και ο Αγκαλίτσας της προσφοράς - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Queen των εδράνων και ο Αγκαλίτσας της προσφοράς - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Έχω γίνει λιγάκι κουραστικός με την πανδημία αλλά βαρέθηκα, κουράστηκα κι αηδίασα (που λέει και το γνωστό άσμα). Άνοιξαν τα σχολεία και τα κρούσματα έπεσαν βροχή. Εγώ αυτό δεν το κατάλαβα. Τι μάνες είναι αυτές που το παιδί τους είχε Κορονοϊό και δεν το κατάλαβαν παρά μόνο όταν πήγε στο σχολείο; Όλα τα μικρά ήταν ασυμπτωματικά; Ένα δεν βρέθηκε με βήχα, μύξα ή πυρετό πριν πάει στην τάξη; Όλα στο πορτάκι του σχολείου θυμήθηκαν να αρρωστήσουν; Θα μου πείτε ότι κάποιοι γονείς έκαναν τα τεστ από την Κυριακή. Ε και, εκείνη τη μέρα κόλλησαν όλα τα μικρά; Τι ομαδική παράκρουση ήταν αυτή;

 

Την προηγούμενη φορά τα δώσαν τα καημένα κάτι μάσκες τσουβάλια. Για καμιά βδομάδα η ανιψιά μου δεν έπαιρνε τσάντα στο σχολείο. Έβαζε τα βιβλία στη μάσκα και πήγαινε. Πάντως, για να μην είμαι μόνο κακοπροαίρετος να σας πω πως όπου να΄ ναι τελειώνουμε με τον Κορονοϊό. Άρχισε να ακούγεται σιγά σιγά. Βέβαια τελειώνουμε με το πανδημικό στάδιο που σημαίνει ότι θα φύγουν λίγα χαζά από αυτά που κάνουμε. Το πώς θα εξελιχθεί, κανείς δεν μας λέει. Α ρε Πλεύρη, ...... αχ.

 

Κυρίες και κύριοι, υποκλιθείτε. Η αυτού εξοχότης, η (ξανά μανά) βασίλισσα των δημαρχιακών εδράνων, the majesty Όλγα Μοσχοπούλου.

m1

Η Όλγα Μοσχοπούλου εκλέχθηκε εκ νέου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας στην Ειδική Συνεδρίαση για την ανάδειξη Προεδρείου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Συγκινημένη μίλησε για την «υψηλών επιπέδου» συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο και ότι η πρόταση του δημάρχου να συνεχίσει για άλλα δύο χρόνια αποτελεί τιμή στο πρόσωπό της.

 

 

Ποιον άλλον να βάλει Όλγα μου; Υπάρχει κανένας άλλος; Και τον Καμανά να ήθελε να βάλει, δεν τον χωράν τα έδρανα εκεί πάνω. 2,5 μέτρα είναι πανάθεμα τον. Να βάλει την Τζένη; Άξια και ικανή αλλά θα μπερδευόταν. Αντί για 22 υπέρ θα έλεγε 22 τριγλυκερίδια, πολύ χαμηλά για την ηλικία σας. Άσε που θα σας είχε ψοφήσει στα ράπιντ. Όλη μέρα με μια μπατονέτα θα σας κυνηγούσε.

 

Κατ΄ εμέ Όλγα μου δεν χρειαζόταν να βγάλεις λόγο. Δεν κέρδισες κάτι, δεν αναμετρήθηκες για να πάρεις τη νίκη. Ήσουν η μοναδική υποψηφιότητα. Δεν γίνεται να τρέχει μόνος και να βγαίνεις δεύτερος. Ένα ευχαριστώ και έξω από την πόρτα που λέει και ο σοφός λαός. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι οι σταυροί που πήρες και δεν πήρες. 22 υπέρ και 9 …λευκά. Τους πρώτους τους καταλαβαίνω. Επίσης και τον έναν από τους 9 καταλαβαίνω. Το ΚΚΕ πάντα είναι πνεύμα αντιλογίας. Η ομάδα Κιρκιλιανίδη δεν κατάλαβα γιατί έριξε λευκό. Είχαν τη δυνατότητα να εκλέξουν κανέναν δικό τους ή απλά …. έτσι, για να πούνε ότι κάνουν αντιπολίτευση; 

 

Γιάννη μου, αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό, κάτσε και απόλαυσέ τον λέει ένα ρητό. Το metoo βρε χαζούλη ισχύει για τους πραγματικούς εξαναγκασμούς,  αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα όσα πέρασε η Μπεκατώρου. Αλλά μην έχεις παράπονο, έβγαλες τον  Δημήτρη Ματσούκα αντιπρόεδρο, κάτι είναι και αυτό. Για τη θέση του Γραμματέα εκλέχθηκε ο Γιώργος Μαντζώλας. Ξανθό, μαύρο και γκρι τα χρώματα του νέου προεδρείου. Το ξανθό συνεχίζει να με εκπλήσσει. Και γω που νόμιζα πως ήταν μόνο για πρωινό στον ANT1.

 

Επίσης, διορθώστε με αν κάνω λάθος, φέτος δεν κόψατε βασιλόπιτα. «Ποιος να το σκεφτεί» ήτο η απάντηση.

m2

Και αφού τα παιδιά έβγαλαν νέο προεδρείο είπαν να βγάλουν και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τι είναι αυτά; Απολύτως τίποτα, απλά ψηφίζονται για να υπάρχουν αλλά κουμάντο κάνει ο Γκυρίνης. Είναι η ευκαιρία του δημάρχου να χώσει τους πάντες σε αυτές τις επιτροπές, ότι δήθεν και καλά είναι κάτι σημαντικό και γλιτώνει τον κόπο να τους πει ότι δεν θα αναλάβουν κάποιο υπεύθυνο πόστο.

 

Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση δήμαρχε μου είναι που έβαλες τον Κούγκα στην Ποιότητα Ζωής. Για ποια ποιότητα ακριβώς θα μεριμνήσει; Αν μας δεις με τα σώβρακα μέσα στην πόλη, μη νομίσεις ότι χάζεψαν οι δημότες σου. Ποιότητα θα κάνουμε και μεις. Για να προσφέρεις την ποιότητα πρέπει και να την έχεις. Κάνω λάθος δήμαρχε μου;

 

Και μιας και σε έχω από κοντά δήμαρχε μου πάμε σε κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε. «Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, καλούν όλους τους πολίτες, να “αγκαλιάσουν” το έργο του, προσφέροντας τη δική τους διαφορετική “αγκαλιά” στις ωφελούμενες οικογένειες της δομής προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης».

 

Πρώτον, δεν καταλαβαίνω το «ωφελούμενες οικογένειες της δομής». Αφού είναι ωφελούμενες γιατί να βοηθήσω; Μάλλον θα εννοείτε αυτές που χρίζουν βοήθεια και ωφελούνται κατά καιρούς από εσάς. Τότε ναι, πάω πάσο.

 

Δεύτερον, τρελαίνομαι όταν υιοθετείτε αμερικανιές και γιορτάζεται παγκόσμιες ημέρες που ούτε καν ξέρατε ότι υπάρχουν. Πάλι καλά που μας είπατε να φέρουμε μόνο τρόφιμα. Είμαι σίγουρος πως αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός θα μας βάζατε να αγκαλιαζόμαστε μέσα στο δρόμο με όποιον βρούμε, π.χ εσύ με τον Σταυρή, εγώ με τον Ιερεμία και άλλα τέτοια όμορφα.

 

Και τρίτον, δεν ήξερα ότι είσαι της αγκαλιάς. Με ξάφνιασες. Το ότι μου βγήκες αγκαλίτσας με ξεπερνάει.

m3

Το μάθατε ότι ο Άδωνης θα κυνηγήσει όσες κυρίες δουλεύουν μαύρα φτιάχνοντας νύχια και μαλλιά στα σπίτια. Ναι, ναι. Τέρμα τα βραστά μπικουτί και το «φτιάξε καφέ και έρχομαι για νύχι». Ξεχάστε τα όλα αυτά. Θα πατάξει το έγκλημα ο ντουσμάνος. Επειδή τα έχω πει πολλές φορές και δεν με ακούει, υπάρχει κανένας που να τον ξέρει να του στείλει τα χαμπέρια από κοντά; Για ποια νύχια μας μιλάει ο ανόητος όταν το ρεύμα ανέβηκε 120%; Για ποια περμανάντ μας μιλάει όταν τα super market έγιναν απλησίαστα; Μπορεί να του πει κάποιος ότι μπορεί να μην φτάσαμε ακόμα τα ξεφτυλίκια του Ερντογάν αλλά σίγουρα προς τα εκεί πάμε;

 

Το ξέρει το παλικάρι πως αν δεν ήταν βουλευτής και υπουργός και πουλούσε βιβλία θα έτρωγε τα εξώφυλλα; Πληρώναμε 150 ευρώ ρεύμα το μήνα, μας ήρθε 460 και το κράτος λέει ότι θα μας δώσει 50 ευρώ ως βοήθεια. Να μη σας πω που να το βάλετε το 50άρικο αγαπητοί μου βουλευτές. Αλλά τι καλύτερο να περιμένεις όταν έχεις τον Κούγκα στην ποιότητα ζωής !!!

 

Αυτά για σήμερα Καρπουζάκια μου. Ελπίζω κάποια στιγμή να βάλουμε μυαλό αρκεί όμως να μην είναι αργά. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.    

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας