ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Η Πίτα τρώγεται με τη…γλώσσα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Η Πίτα τρώγεται με τη…γλώσσα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αλήθεια, πέρασαν άραγε οι 5 μέρες που μας υποσχέθηκε ο κύριος Κούγκας ότι θα καθαρίσει το δήμο από τα σκουπίδια; Σας ρωτάω γιατί δεν είμαι καλός στο μέτρημα. Μια εταιρία παιχνιδιών μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και εμείς για το πότε θα αδειάσουν οι κάδοι. Μόνο διαφήμιση σε τηλεοπτικό σταθμό που δεν το κάναμε. Είπε βέβαια πως αυτό θα γίνει αφού έρθει το νέο προσωπικό. Τι, εδώ και μέρες έχει έρθει; Ας μην είμαστε κακοί, θα καθάρισε σίγουρα την παράνομη χωματερή πίσω από το αμφιθέατρο όπως είπε ότι θα κάνει την άλλη μέρα κιόλας του συμβουλίου. Τι, ούτε αυτό έκανε ακόμα;

Έχεις κ. Κούγκα σκοπό να κάνεις κάτι από αυτά που έταξες ή μόνο τα λάδια και τα πετρέλαια σε νοιάζουν; Να βγάζεις ανακοινώσεις για τα καταστήματα που δεν σπάνε τα χαρτόκουτα ότι θα τους τα αφήνεις στην είσοδο του μαγαζιού τους ξέρεις, να μαζέψεις κανένα σκουπίδι πότε θα μάθεις; Πως θα σου φαινόταν να κάνουμε και μεις το ίδιο; Κάθε φορά που δεν περνάς να τα μαζέψεις να στα φέρνουμε έξω από το γραφείο σου; Ε; Αφού δεν σκέφτεσαι εσύ και μας δουλεύεις εμείς γιατί θα πρέπει να ντραπούμε; Να σου πω εγώ γιατί. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και γνωρίζουμε τι θα πει ευγένεια και ήθος. Σου λένε κάτι αυτές οι λέξεις κύριε Σάκη μου; Πολλοί λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Εγώ θα πω, αφού είναι όλοι ίδιοι γιατί δεν διαλέγετε έναν στην τύχη και ψηφίζετε τον Κούγκα και μάλιστα σχεδόν πάντα πρώτο; Βαρέθηκα να γκρινιάζω για τα αυτονόητα. Δείτε τι έγραψε μια κοπέλα από τον δήμο Δέλτα όταν επισκέφτηκε το αμφιθέατρο για να δει μια παράσταση (1 Σεπτεμβρίου) .

2

Τι να της πω; Ότι άλλαζε ο παλιός πρόεδρος της ΚΕΔΑ και πέτυχε σε λάθος εποχή και ότι ο νέος θα τις κάνει λαμπίκο; Ότι οι κάδοι με τα σκουπίδια ήταν αμάζευτοι γιατί τους έχουμε για ντεκόρ στο χώρο (κάτι σαν εικαστική παρέμβαση ένα πράγμα); Προχθές μια κυρία μου είπε ότι ο δήμος μας ζωδιακά είναι Σκορπιός και αυτό αυτόματα συνεπάγεται ότι είναι άστατος. Όχι κυρία μου, ανοργανωσιά και τεμπελιά  μας δέρνει και άσε τα ζώδια να λένε ότι θέλουν.

Αλλάζω θέμα ή περίπου αλλάζω. Τα μικρά από το 2ο γυμνάσιο κάνανε κατάληψη για θέματα καθαριότητα και υποδομών. Πολύ γελάω όταν βλέπω πιτσιρίκια να διεκδικούν. Βέβαια έχουν και δίκιο. Είδαν τον Τσίπρα που έτρεχε στις καταλήψεις, και έγινε πρωθυπουργός και σου λένε βάρα. Αυτά είναι τα νέα πρότυπα βλέπετε. Βέβαια είμαστε λιγάκι καλύτεροι από τους Γάλλους γιατί όταν ο Τσίπρας έκανε καταλήψεις ο Μακρόν πηδούσε την καθηγήτρια του. Ή μάλλον πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι. Αλήθεια, τι θα προτιμούσατε από τα δύο να κάνει το παιδί σας;

3

Σάββατο πρωί βγήκε το Καρπούζι, Σάββατο μεσημέρι έγινε το θαύμα. Με τους πόντιους έπιασε, μόνο με τον Κούγκα δεν πιάνει. Θα σας κάνω μια πρόταση. Γιατί στον τοίχο πίσω από το μνημείο δεν ζωγραφίζεται μια θάλασσα; Δεν ταιριάζει ε; Δεν πειράζει μωρέ, θα πάει σετ με τα κολωνάκια γιατί ούτε αυτά ταιριάζουν.

4

Περπατάς στο δρόμο και κατουριέσαι, τι κάνεις; Πας σε κάποιο μαγαζί, κατουράς και φεύγεις; Κατουριέσαι πάνω σου γιατί ντρέπεσαι να πας κάπου; Φοράς μια πάνα από το σπίτι για παν ενδεχόμενο; Κατουράς όπου βρεις; Η σωστή απάντηση είναι η τελευταία. Κατουράς όπου βρεις. Τι θα πει διαφωνείτε; Θέλετε να μου πείτε ότι η κυρία δεν έκανε σωστά;

5

Άμα πρηστεί η φούσκα σου δε λογαριάζεις τίποτα. Δίπλα στο Πνευματικό, μπροστά στο Μεζέ Μεζέ, όπου να΄ ναι. Κατούρα καλή μου και μην ακούς τη λένε οι κακές οι γλώσσες. Η κολπίτιδα θερίζει. Ποια Έδεσσα και ποιος Νιαγάρας. Ούζο με θέα τους καταρράκτες της Αλεξάνδρειας. Αυτό θα πει ούζο.

Η παρακάτω κυρία δεν κατουράει όπου βρει αλλά βοηθάει παντού. Ζύμωσε πίτες για τη γιορτή, έψησε πίτες για τη γιορτή, μοίρασε πίτες για τη γιορτή και «δεν έφαγα ούτε ένα κομματάκι γιατί τις μπούχτισα». Εγώ απλά παραθέτω τα ντοκουμέντα. Η απόφαση δική σας. Η τσάντα της ήταν γεμάτη πεταρούδια από τις πίτες. Την πιστεύεται, ναι ή όχι;

6

Και μιας και πήγα στις πίτες ας μιλήσουμε για την 16η γιορτή πίτας. Το άσχημο ήταν ότι απουσίαζαν πολλοί σύλλογοι και δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Δεν ζητάμε μόνο, προσφέρουμε κιόλας. Που ήσασταν παιδιά; Να ψήνω εγώ, να τρώνε οι άσχετοι σκεφτήκατε; Το καλοκαίρι όμως αν θα δω καρέκλες και ήχο της ΚΕΔΑ στις εκδηλώσεις σας, με σένα θα τα βάλω Σταυρή. Να το θυμάσαι. Αυτό όμως που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν που δεν είδα καθόλου αστυνομία στο χώρο. Κάθε χρόνο μας φύλαγαν οι άνθρωποι δεξιά και αριστερά. Φέτος τι τους κάναμε και ούτε να μας φτύσουν; Οεο.

Όταν τους βλέπω έτσι μου ανοίγει η καρδιά. Τι έχουμε να μοιράσουμε αδελφάκι μου; Τι κι αν τρέχαμε στα δικαστήρια, τι κι αν έδωσαν αλλού τις ψήφους. Όλα καλά, μια κακία μένει. Η γιορτή πίτας ενώνει. Αυτό είναι το σύνθημα.

7

Αν τον ρωτήσετε και σας πει ότι χάρηκε εγώ θα αλειφτώ με πίσσα και πούπουλα και θα καώ στην πλατεία Μασούτη. Ήρθε στο περίπτερο που ήμουνα να δώσει το αναμνηστικό και φυσικά σηκώθηκα εγώ για να το πάρω. Τι να κάνει, μου έδωσε το χέρι. Παίρνω όρκο ότι ακόμα με μπενταντίν πλένετε. Σα να ήμουνα εχθρός του. Ένα θα σου πω Παναγιώτη μου, ο καλύτερος τρόπος για να βασανίσεις τους εχθρούς σου, είναι να έχεις πάντα καλή διάθεση. Βρες την εσύ και άσε με εμένα να σιγοβράζω στο ζουμί μου.

8

Πήγε λοιπόν ο δήμαρχος στο περίπτερο της Εστίας. Εκεί τον κέρασαν ένα λικεράκι. Βλέπετε, άλλαξαν δάσκαλο και κάθε τι καινούριο θέλει κέρασμα. Δεύτερο δεν είδα αν έβγαλαν. Τώρα αυτό με το «έφυγε ο Αχιλλέας» εγώ δεν το πολύ-πιστεύω να σας πω την αλήθεια. Ο λόγος είναι ότι έμειναν πίσω άτομα που αν στα αλήθεια έφευγε ο Αχιλλέας, ούτε να τους φτύσουν δεν θα ήθελαν. Αλλά είπαμε, εγώ είμαι κακός και σκέφτομαι πονηρά. Μη μου δίνετε σημασία. Στην υγειά μας δήμαρχε.

9

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα ωραία της γιορτής πίτας, φυσικά με τη μοναδική ματιά του Καρπουζιού. Γιατί κρατούσε παραμάσχαλα η Αμοιρίδου τον δήμαρχο; Σε ποια διάσημοι σταρ αφιέρωσε το λάβαρο του ο σύλλογος Νησίου; Ποιος σύλλογος σπονσοράρει γνωστή αεροπορική εταιρία; Τι κάνανε οι Κολυνδρινοί για να ….ξεπουλήσουν; Αντέχετε; Πάμε.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κολυμβητήριο της ΚΕΔΑ έκλεισε για φέτος. Την τελευταία ημέρα όμως έγινε κάτι αναπάντεχο. Μία από τις κολυμβήτριες έχασε κάτι που την ανάγκασε να αλλάξει τη ζωή της. Ποτέ πια δεν θα ξανά είναι η ίδια. Παρακαλείτε όποιος το έχει βρει να το φέρει στο δημαρχείο. Ας ελπίσουμε ότι δεν το τράβηξε το σιφόνι. Οι σκέψεις μας μαζί σου.

10

Έχω έναν παππού στη γειτονιά που πήγε 12 εκδρομές, μόνο αυτό το καλοκαίρι με το ΚΑΠΗ και γυρίζει και μου λέει « αχ τι να πεις, για σας τους νέους είναι η ζωή». Να κλάψω, να γραφτώ και γω στο ΚΑΠΗ ή να πω τον Ρεσινιώτη να μην τους πάει πουθενά του χρόνου;

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας