ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Βδομάδα των Παθών συνεχίζεται χωρίς φιλαρμονική (και χωρίς χορωδίες;) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Η Βδομάδα των Παθών συνεχίζεται χωρίς φιλαρμονική (και χωρίς χορωδίες;) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Χριστός Ανέστη σε όλους σας. Άλλη μια βδομάδα των Παθών πέρασε από την εκκλησία μας αλλά απ’ ότι φαίνεται συνεχίζεται για τον δήμο μας. Δεν μπορώ να πω, υπάρχει μια σχετική κινητικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα 9 χρόνια αλλά …ας περιμένουμε λίγο πριν βγάλουμε συμπεράσματα.

 

Τι μου έκανε εντύπωση όλες αυτές τις άγιες μέρες; Μα φυσικά οι ευχές του δημάρχου. Ξεκίνησε με μια ανάλυση συναισθημάτων για τη Σταύρωση και την Ανάσταση, μας ανέλυσε τα μηνύματα που απορρέουν από τα δύο αυτά μυστήρια και τέλος μας είπε το ηθικό δίδαγμα. Το ότι ξαφνικά ο δήμος μας από ΣΤ΄ δημοτικού έγινε απόφοιτος Πολυτεχνείου, με ξεπερνάει.

 

Ήθελα, δήμαρχέ μου να βγάλω παλιές σου ευχές, να δεις τι έγραφες τότε αλλά είπα να μη στο χαλάσω. Απλά πες σε αυτούς που σε «βοηθάνε»  ότι πρέπει να κατεβάσουν λίγο τον πήχη. Έφτανε η τελευταία σελίδα. Μη το ξεχνάς, μετά από τόσα χρόνια γνωριζόμαστε όλοι μας αρκετά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Οι επιτάφιοι στολίστηκαν, οι πιστοί εκκλησιάστηκαν και τα τρυγλυκερίδια έκαναν για ακόμη μια φορά πάρτι. Και κάποιοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Βγήκαν για να μας «μαλώσουν» για το τι κάνουμε σε σχέση με το τι θα έπρεπε να κάνουμε.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

«για όλους αυτούς που χορεύουν, πίνουν, ψήνουν και λένε ότι είναι χριστιανοί». Για όλους αυτούς που δημοσιεύουν το παραμικρό που κάνουν (προσωπικό- επαγγελματικό), προβάλουν τον εαυτό τους συνέχεια, κάνουν τους μεγάλους τους σταυρούς και μετά κρίνουν τους άλλους, βρίσκονται στο FB από το πρωί και γράφουν και μετά πάνε εκκλησία, τι έχετε να πείτε;

 

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο σωστός χριστιανός και πόσο όλοι μας απέχουμε από αυτό. Επίσης όλοι μας γνωρίζουμε ποιος είναι ο σωστός ιερέας και πόσο συμβιβαζόμαστε με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Επίσης όλοι μας γνωρίζουμε τη λέει η Αγία Γραφή και τι απ’ όλα αυτά επιλέγουμε να κάνουμε. Ποτέ όμως όλοι εμείς οι «πιστοί» δεν χρειάζεται να κρίνουμε.

 

Για το ποιος είναι ή δεν είναι καλός χριστιανός, υπάρχει η μέρα της κρίσης και εκεί θα μας κρίνει άλλος. Και αν κάποιοι που βγαίνουν και κρίνουν τον κόσμο πιστεύουν  ότι θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, είναι γελασμένοι. Ο ληστής πήγε στον παράδεισο...ας μην το ξεχνάμε.

 

 

Και ενώ είχαμε συνηθίσει ο επιτάφιος της Παναγίας να κάνει την περιφορά του υπό τους πένθιμους ήχους της φιλαρμονικής, ξαφνικά σιώπησαν και αυτοί. Όλα μούτα.

 

Σίγουρα θα προσέξατε ότι από την περιφορά του επιταφίου στην Παναγία της Αλεξάνδρειας έλειπε η φιλαρμονική. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σύμβαση καθώς και με την πληρωμή του μαέστρου . Μάλιστα λένε ότι του ζητήθηκε να παραμείνει για την περιφορά και να κάνει υπομονή άλλους 3 μήνες.

 

Επίσης, σίγουρα θα προσέξατε τη διαμαρτυρία που δημοσιεύτηκε στο alexandriamou από μέλη των χορωδιών που αναφέρουν ότι :

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Σε επικοινωνία που είχα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ελένη Λαφαζάνη μου είπε πως τα προβλήματα όλα ξεκινάνε από την κατάργηση της ΚΕΔΑ. Πλέον ισχύουν άλλα πράγματα και χρειάζονται άλλες διαδικασίες. Καμία φιλαρμονική δεν έχει διαλυθεί, μάλιστα σε λίγο καιρό θα συγκροτηθεί πάλι με νέο μαέστρο.

 

Όσο για το θέμα των χορωδιών μου είπε ότι ουδέποτε σαν δήμος δεν έδωσαν άδεια, δεν έχει πάει ακόμα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και όταν τη ρώτησα για το δημοσίευμα – διαμαρτυρία, μου είπε ότι ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει. Δεν ασχολείται με τη γνώμη του καθενός.

 

Εγώ από την πλευρά μου έχω κάποιες απορίες και θα παρακαλούσα να μου τις λύσει όποιος γνωρίζει τις απαντήσεις.

 

ΑΠΟΡΙΑ 1η. Οι χορωδίες λέγονται χορωδίες του Δήμου, παίρνουν έγκριση από τον δήμο για να πάνε κάπου, σωστά; Σωστά. Γιατί τότε χρειάζεται να καλύψουν τα έξοδα διαμονής μόνοι τους; Η προσφορά του Δήμου είναι μόνο η παροχή μαέστρου; Δεν εκπροσωπεί η χορωδία μας τον δήμο σε όποιο μέρος κι αν πάει;

 

Όπως λένε τους παρέχουν μόνο λεωφορεία. Ισχύει αυτό; Τα υπόλοιπα; Με στέλνεις κάπου να σε εκπροσωπήσω αλλά θα πληρώσω εγώ τα έξοδά μου; Θέλησα να πάρω τηλέφωνο γνωστό κοντινό μας δήμο να ρωτήσω αλλά ντράπηκα από το τι θα ακούσω και δεν το έκανα (προς το παρόν).

 

ΑΠΟΡΙΑ 2η. Πως μπορεί μια χορωδία να κατοχυρώσει το ΝΑΙ των υπευθύνων ώστε μετά να μη γίνει ΟΧΙ; Ρωτάω γιατί (απ’ ότι λένε) τους αφήσατε ¨ξεκρέμαστους¨.

ΑΠΟΡΙΑ 3η. Η όλη διαδικασία θα κόστιζε περίπου 30 χιλιάδες ευρώ (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή 120 ατόμων). Αλήθεια, τόση μεγάλη αδυναμία έχει ο δήμος μας για να καλύψει αυτό το ποσό; Τόσες πλατείες, τόσοι δρόμοι, τόσα έργα, τόσο αποθεματικό και κολλήσατε σ’ αυτό;

ΑΠΟΡΙΑ 4η. Γιατί θα πρέπει να αλλάξει ο μαέστρος της φιλαρμονικής; Απ’ ότι καταλαβαίνω το λάθος είναι δικό σας (όχι εσκεμμένα αλλά δεν παύει το λάθος να είναι δικό σας).

 

Εγώ θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ και στην αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού για τη διοργάνωση του 4ου Διεθνές Αλεξανδρινού Μeeting Στίβου (υπέροχη διοργάνωση) και θα πω πως είμαι σίγουρος πως θα λυθεί σίγουρα το θέμα χορωδίας και φιλαρμονικής. Αυτά τα δύο στολίδια πρέπει να μείνουν ζωντανά, Ελένη μου (είμαι σίγουρος ότι και εσύ αυτό θέλεις και επιδιώκεις). Όσο για το αν έχει κάποιος δικαίωμα ή όχι να πάει να δει και να μιλήσει με τον δήμαρχο……80% ήταν αυτό. Και γω να ήμουνα επιλογές θα έκανα.

 

Αλλά αυτά δεν είναι τα χειρότερα. Τα χειρότερα έγιναν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρδιανής Τήνου όπου ο πρωθυπουργός μας έκανε Ανάσταση. Ξαφνική καταιγίδα δύο λεπτά πριν το Χριστός Ανέστη και κράτησε άλλα δύο λεπτά μετά το άκουσμά του. Αποτέλεσμα, να σβήσουν όλα τα κεριά και να φύγει ο κόσμος άρον άρον. Τόσο γουρλής ο πρωθυπουργός μας. Εμείς τουλάχιστον είχαμε καλό καιρό. Με τον Γκυρίνη δήμαρχο έχουμε ότι θέλουμε. Κάνει θαύματα ο μπαγάσας (άλλο ένα στη μαγική λίστα του).

 

Και το κακό συνεχίζεται και στον δήμο μας. Έξω από τα ρούχα του βγήκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ όταν καθαρίζοντας κάποια φρεάτια αντίκρυσε τα δικά μας αίσχη. Μας κατηγόρησε ότι είμαστε ανεύθυνοι και ότι δημιουργούμε τεράστια προβλήματα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Στο να βλέπεις τα δικά μας λάθη Σωτήρη μου είσαι μάνα. Με τα δικά σας τι γίνεται; Εν έτη 2024 υπάρχουν ακόμα ανοιχτά κανάλια μέσα στα χωριά (φουλ εστίες μόλυνσης). Η τρύπα που ανοίγει και κλείνει στο δημαρχείο θέλεις να μου πεις «υπεύθυνα» ότι διορθώθηκε; Μπροστά στα ΚΤΕΛ; Λίγο πιο κάτω, στα φανάρια; Το νερό της Αγκαθιάς; Το αποχετευτικό στο Πλατύ που συνέχεια ξερνάει;

 

Βρίσε μας, μάλωσέ μας γιατί και μεις δεν είμαστε καθαροσπόρια. Αλλά…. ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω είπε κάποτε ο Χριστούλης μας, το θυμάσαι;

 

Και πάμε σε κάτι άλλο, πάλι στο δήμο μας. Στην πόλη της Αλεξάνδρειας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2024 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν εκεί όλη η παλιά φρουρά του παλιού καλού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ.

 

Ε ρε χρόνια βρε παιδιά. Αλήθεια, εκείνο το 48% που είμασταν κάποτε, που πήγε; Καλά που έμειναν και αυτοί να κρατάνε τις Θερμοπύλες. Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός «κλαν.. ο πεθαμένος»; Κυρίες και κύριοι, οι τελευταίοι εναπομείναντες του παλιού καλού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ. Κάτι κουρασμένα παλικάρια.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Και θα κλείσω με τη μάνα μου και το Πάσχα. Ξανά θα μαγειρέψω κρέας το δεκαπενταύγουστο, ως τότε μόνο σούπα φιδέ μου είπε. Γιατί καλέ, τι ρωτάω. Τι γιατί μου λέει, πέντε μέρες τρώμε κρέας, τρόμαξαν και τα σκλια της γειτονιάς. Φοβήθηκαν μη τα φάμε και αυτά. Θα ξαναδούμε αδέσποτο στη γειτονιά αρχές Ιουνίου.

 

Τι να πω, έχει και τα δίκια της. Χρόνια πολλά σε όλους και ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας