ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Καλά Χριστούγεννα - έχω δει και καλύτερα Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Καλά Χριστούγεννα - έχω δει και καλύτερα  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας.   Το πράγμα έχει παραγίνει. Έτσι δεν έβλεπα τηλεόραση, τώρα την έκοψα τελείως, δεν την ανοίγω καν. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι είναι το political correct; Από πότε οι λέξεις χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός έγιναν βρώμικες; Γιατί όταν θα πω σε κάποια ότι αδυνάτισες πρέπει να εννοώ ότι πριν ήσουν χοντρή;

 

 

 Έτσι όπως πάνε να μας το περάσουν είναι για να τρελαίνεσαι. Λες σε κάποια ότι σου πάνε πιο πολύ τα μακριά μαλλιά και αμέσως είσαι λάθος γιατί υπονοείς ότι πριν με τα κοντά ήσουν χάλια. Πάμε καλά; Τα γράφω όλα αυτά γιατί κάποια κυρία μου είπε (πολύ ευγενικά) ότι όταν γράφω και χρησιμοποιώ τη λέξη «γριά» αμέσως αμέσως προσβάλλω τις ηλικιωμένες γυναίκες.

 

 

 Και ρωτάω τώρα εγώ, είναι κακή λέξη η γριά; Αν την έλεγα ηλικιωμένη δεν θα μου έλεγε ότι την προσβάλλω; Πως επιτέλους χαρακτηρίζεις μια γυναίκα 80 ετών όταν αναφέρεσαι στην ηλικία της; Δε νομίζετε ότι απομονωνόμαστε με όλα αυτά; Πως μπορώ να περιγράψω το έργο Γκυρίνη και να είμαι political correct; Και δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τον σεξουαλικό προσανατολισμό που δηλώνει ο καθένας. Μόνο στο Facebook υπάρχουν 58 διαφορετικές προτιμήσεις.

 

 

 

Πρότειναν να υπάρχουν διαφορετικά ασανσέρ, ένα για άντρες και ένα για όμορφες γυναίκες για να αισθάνονται ασφαλής και να μην έχουν το φόβο να τις χουφτώνουν. Και γω ρωτάω, θα είναι για όλες τις γυναίκες αυτό το ασανσέρ ή θα υπάρχει κάποιος να ορίζει ποια κινδυνεύει να χουφτωθεί και ποια όχι; Αν κάποια μπει στο αντρικό ασανσέρ θα σημαίνει ότι τα θέλει ο κω…. της;

 

 

 

Θεωρώ πολλά από αυτά ακραία. Καταργείτε η ελευθερία του λόγου στην οποία πάντα υπήρχαν δικλείδες ασφάλειας (όρια που δεν πρέπει να ξεπερνάμε). Θα μου πεις, γιατί πρέπει να χαρακτηρίσεις κάποιον όταν έχεις δημόσιο λόγο; Θα μιλήσω για μένα, ποτέ δεν μίλησα για την προσωπική ζωή κανενός και ποτέ δεν έκανα, με άσχημους και απρεπείς χαρακτηρισμούς προσωπική επίθεση σε κανέναν.

 

 

 Γράφω μόνο για το έργο που παράγει ή όχι κάποιο δημόσιο πρόσωπο και γενικά για όλα όσα αφορούν τη δημόσια ζωή. Και αυτό θα κάνω και σήμερα.

 

Τη Λαφαζάνη την συμπαθώ και αναγνωρίζω τη φιλότιμη προσπάθεια που κάνει αλλά τα Χριστούγεννα στην Πόλη…. λίγο με χάλασαν.

 

 

 

Το άναμμα του δέντρου κόστισε 10664 ευρώ (6944 συναυλία , 2480 ήχος , 1240 πυροτεχνήματα) και το ευχαριστήθηκαν όσοι ήταν παρών. Το επικοινωνιακό κομμάτι των εκδηλώσεων με έκανε να γελάσω. Τύπωσαν αφίσες σε απλό χαρτί Α4 στην ΚΕΔΑ και τις μοίρασαν. Δηλαδή, εκεί σας έπιασε η τσιγκουνιά; Δώσατε 10 χιλιάρικα και τσιγκουνευτήκατε ένα 50ρικο; Θα συμφωνήσω απόλυτα με την τοποθέτηση του Δημήτρη Πανταζόπουλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Την όλη οικονομία την κάνατε από τις αφίσες; Οκ, οι εκδηλώσεις δεν λένε και πολλά. Αυτά είχατε, αυτά μπορέσατε να κάνετε. Κάντε τα όμως σωστά. Ας πετούσατε ένα πυροτέχνημα λιγότερο η ας κόβατε από την LILA και τον Μπράβο από 50 ευρώ.

 

 

 

Να μη μιλήσω για το αντάμωμα καλλιτεχνών του τόπου μας. Από πότε αναγνωρίστηκαν διαχρονικά αυτοί οι άνθρωποι ως καλλιτέχνες αυτού του τόπου; Πότε τους δώσατε τη δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους; Πότε βάλατε έστω έναν από αυτούς να ανοίξει μια συναυλία στο αμφιθέατρο με δυο τραγούδια; Ποτέ. Τώρα ξαφνικά έγιναν καλοί, τους είδατε για πρώτη φορά γιατί πολύ απλά ίσως σας γέμισαν άλλη μια μέρα.

 

 

 

Και φυσικά, να μην το ξεχάσω, φροντίσατε οι γιορτές να έχουν ¨εκπαιδευτικό χαρακτήρα¨ για όλους τους νέους φέρνοντας για ακόμη μια φορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που φυσικά παραπέμπουν ακριβώς στο πνεύμα των Χριστουγέννων! Χριστούγεννα χωρίς FIFA δεν γίνονται. Η γιαγιά μου έλεγε «με τρίχες κανταΐφι δε γίνεται». Αυτό θα πω και γω.

 

 

 

Και φυσικά με το δέντρο και με όλον αυτόν τον χριστουγεννιάτικο ¨οργασμό¨΄ (που μόνον εσείς νιώθετε) ξεχάσατε να πάτε στο χορό της τρίτης λυκείου Κορυφής. Το γεγονός το σχολίασε η Διευθύντρια του σχολείου Γεωργία Παπαποστόλου η οποία είπε χαρακτηριστικά “Δυστυχώς παιδιά, οι εκλογές τελείωσαν”. Δεν προλάβαιναν Γεωργία μου, είχαν να πατήσουν το κουμπί για τα λαμπάκια, δείξε λίγη κατανόηση.

 

 

 

 

Εξάλλου όλα τα site ήταν εκεί για να τους βγάζουν φωτογραφίες. Και φυσικά για άλλη μια φορά  μας περνάτε για χαζούς. Για να σταματήσει την όλη βαβούρα που δημιουργήθηκε, την άλλη μέρα ειδοποίησε το σχολείο ότι θα τους δώσει 500 ευρώ για την εκδρομή τους. Δήμαρχε, λύκεια δεν είναι μόνο αυτά της Αλεξάνδρειας. Μπορεί να είμαστε χωριάτες αλλά είμαστε κιμπάριδες, να το θυμάσαι αυτό.

 

 

 

Και πάμε στα της Αράχωβας και της Νεοχωρούδας. Μισή ώρα στα δελτία η κακοποίηση του σκύλου, δέκα λεπτά η επίθεση και δολοφονία της Βέτας. Και λέω Βέτα γιατί είχα την τύχη να την γνωρίζω από πολύ μικρή μιας και ήμασταν γειτονιά. Αν πω όσα αισθάνομαι θα με κυνηγάνε όλες οι φιλοζωικές.

 

 

 

Εννοείτε ότι αυτό που έγινε στην Αράχωβα ήταν αποτρόπαιο. Εννοείτε ότι πρέπει να συλληφθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Με τη Βέτα τι γίνεται όμως; Που είναι το κράτος, ο δήμος; Πως επιτρέπουν να υπάρχουν ζώα χωρίς φροντίδα, χωρίς μέριμνα; Πως επιτρέπουν να μας χωρίζει μόνο μια σίτα από ανθρώπους που δεν φροντίζουν όπως πρέπει τα ζωντανά τους;

 

 

 

Τι έφταιγε η Βέτα; Τι έφταιγαν τα παιδιά της; Θέλω να πω και αλλά, αλλά ξέρω ότι θα βρω τον μπελά μου και δεν θα το κάνω. Απλά θα πω πως μια ανθρώπινη ψυχή χάθηκε τόσο άδικα.

 

 

 

Και φυσικά όλο αυτό σχολιάστηκε ποικιλότροπως στο διαδίκτυο. Για να ελαφρύνω λίγο την κατάσταση επέλεξα μια συνομιλία που, εγώ προσωπικά δεν πολύ-κατάλαβα. Διαβάστε και πείτε μου αν καταλάβατε εσείς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει κρύο αίμα; Βρυκόλακας είναι; Ποιοι άνθρωποι έχουν κρύο αίμα και πως το μετράνε; Όσο για τον δεύτερο κύριο έχω να του πω πως «φθανασια» χρειάζεται ο ίδιος και όλοι αυτοί που μπορούν και δεν κάνουν τίποτα και όχι τα αδέσποτα. Κατά τα αλλά θα συμφωνήσω στα υπόλοιπα.

 

 

 

Βέβαια ο δήμος μας σε αυτό το θέμα είναι ότι χειρότερο έχουμε δει. Θα ήταν πολύ κρίμα να θυσιαστεί και άλλη μια Βέτα για να δούμε να γίνονται κάποια πράγματα. Σκεφτείτε να ήταν το παιδί σας σε αυτή τη θέση κύριοι. Τότε τι;

 

 

 

Α και κάτι ακόμα, το δημοτικό σχολείο της Κορυφής έχει γεμίσει αδέσποτα που ορμάνε να φάνε το κολατσιό από τα παιδάκια. Έμαθα ότι σας ενημέρωσαν γραπτώς αλλά για ακόμη μια φορά ήσασταν άφαντοι. Ξέρετε, αν μια το παιδάκι δεν δώσει στον σκύλο να φάει, αν δυο το παιδάκι δεν δώσει στον σκύλο να φάει, την τρίτη ο σκύλος μπορεί να φάει το ίδιο το παιδάκι και τότε δεν θα σας χωράει ο τόπος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν δαγκώνουν μόνο στη Νεοχωρούδα τα σκυλιά δήμαρχε και αρμόδιε αντιδήμαρχε, τα δικά μας είναι πιο πεινασμένα. Τσεκαρισμένο από πρώτο χέρι. Πριν δυο χρόνια δάγκωσαν και μένα, μιλάω εκ πείρας.

 

 

 Θέλω να καρφώσω και κάτι στη Λαφαζάνη για να μην την κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη της. Αν σου ζητήσει η Αστερούπολη στο Πλατύ λεφτά, μην της δώσεις. Πρέπει να έχουν και μάλιστα πολλά. Ένα θα σου πω Ελένη μου, τύπωσαν προσκλήσεις. Αλήθεια σου λέω, εσύ ολόκληρη ΚΕΔΑ με φωτοτυπία στην πρώτη κεντρική σου εκδήλωση και αυτοί κανονική εκτύπωση. Αν δεν είναι αυτό ιεροσυλία τότε ποιο είναι; Που ακούστηκε…..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

24 με 31 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες της για δέκατη συνεχομένη χρονιά η Αστερούπολη στο Πλατύ και μας περιμένει όλους μας. Μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά από αυτά που βλέπουμε στο Γιδά σίγουρα καλύτερα.

 

 

 

Και πάμε να κλείσουμε με ένα θέμα που βασανίζει πολλές γενιές. Γιατί τα παιδιά δεν θέλουν να παρουσιάζουν την μάνα τους, στους φίλους τους. Η απάντηση δόθηκε ξεκάθαρα την Τέταρτη τα ξημερώματα έξω από ΓΕΛ της Αλεξάνδρειας, την ώρα που οι μαθητές της τρίτης ξεκινούσαν για την πενταήμερη εκδρομή τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Που πας έτσι χριστιανή μου, που; Καλύτερα να έβγαινες με τη ρόμπα. Καρό μπουφάν, βυσσινή φόρμα, κρεμμυδί κάλτσα και προβατίσια παντόφλα. Μπροστά σου η Ζουμπουλία θεωρείτε μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της Ελλάδας. Ακόμα θα το στοιχειώνει το παιδί σου αυτή η εικόνα (ας ελπίσουμε αυτές τις 5 ημέρες στην Πράγα να καταφέρει να ξεχάσει).

 

 

 

Αυτά για σήμερα. Έχω μια βδομάδα παρακαλάω τη μάνα μου να γυρίσουμε βιντεάκι όταν θα κάνει τον μπακλαβά αλλά με έχει όλο στο μπινελίκι. Για να σε πατάνε εσένα χεράκι θα κάνω εγώ τον καραγκιόζη μου είπε. Ρε μάνα, η Μπαρμπαρίγου είναι καραγκιόζης; Δώσε με και μένα 500 ευρώ για κάθε βίντεο και θα σε κάνω εγώ και λαχανοντολμάδες. Ελάτε πάρτε την να κάνω ήρεμος Χριστούγεννα.

 

 

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας