ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Κι όμως…βγήκα Θετικός - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ :  Κι όμως…βγήκα Θετικός - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Είχα ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο Καρπουζάκι για την Τετάρτη αλλά το «σύστημα» το κατάπιε. Είχα ετοιμάσει λοιπόν ένα μοναδικό βίντεο με όλα σχεδόν τα τραγούδια που γράφτηκαν για τον Κορονοϊό τα οποία όμως τα τραγουδούσαν οι «μεγάλες φωνές» του δήμου μας. Και ενώ όλα αυτά τα τραγούδια υπάρχουν ήδη στο YouTube, το δικό μου βίντεο απορρίφθηκε. Ο λόγος δεν ήταν τα πνευματικά δικαιώματα. Τι να πω, το αφήνω στην κρίση σας.

Αποφάσισα λοιπόν να πληρώσω και να κάνω το τεστ για να δω αν έχω τον ιό γιατί τις τελευταίες μέρες είχα ξερόβηχα και λίγα δέκατα. Πήγα λοιπόν στην γυναίκα που εμπιστεύομαι την υγεία μου τα τελευταία χρόνια, την Κική Αμοιρίδου. Όταν πήγα να πάρω τα αποτελέσματα ήταν η μόνη φορά που είδα την Κική να μην είναι χαμογελαστή. Μούδιασα. Και καλά έκανα βέβαια γιατί το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το Καρπουζάκι βγήκε θετικό, δυστυχώς. Δεν πειράζει, θα το παλέψω και αυτό. Θα κάνω αυτό που κάνει και η κοινότητα Πλατέος. Τι έκανε; Έβγαλε το γνωστό πλέον σπιτάκι και έγραψε «το Πλατύ μένει σπίτι». Και άλλα χωριά ζήλεψαν αυτή την κίνηση και όπως συνηθίζεται έπεσε η αντιγραφή της αντιγραφής. Δείτε το πρωτότυπο και δείτε τη έγραψαν και οι άλλοι.

m1

Τελικά, δεν ξέρω τι να πω, ούτε ο Θεός δεν μας βοηθάει να παρανομήσουμε. Δεν βάζετε μυαλό να κάτσετε σπίτι, τώρα θα δείτε. Πάρτε ένα χιόνι πρωταπριλιάτικα να στρώσετε χαρακτήρα. Πάσχα περιμένουμε ή Χριστούγεννα; Μπερδεύτηκα. Λίγο η ώρα που άλλαξε, λίγο η κλεισούρα, λίγο το χιόνι, τα έπαιξε και η μάνα μου. Έβγαλε το χρυσό να κάνει τσουρέκια και τελικά έψαχνε φλουρί γιατί της βγήκαν…. βασιλόπιτα. Άσε που προλάβαμε και βγάλαμε τα λουλούδια έξω και τρέχαμε άρον άρον να τα σκεπάσουμε να μη παγώσουν. Άνοιξε η μέση μου βραδιάτικα.

m2

Το Πνευματικό έκλεισε ένα χρόνο από τότε που άνοιξε και…. έκλεισε. Πως σε λένε; Παναή. Άντε γεια. Μη τον είδατε τον Παναή ένα πράμα. Δεν πιστεύω να ήταν προεκλογικό τερτίπι, αποκλείεται... Κάτι πήγε στραβά και δεν δουλεύει μωρέ. Μπορεί να φταίει και η κατσικοπόδαρη η Ρεμπούτσικα(;). Και στο Ηρώδειο που πήγε έκλεισε για έναν μήνα. Να δείτε, αυτό θα φταίει. Δεν μπορεί να μην έχουν λεφτά να διορθώσουν οτιδήποτε πάει στραβά. Αντί να δώσουν στον covid 19 το μισό μισθό του Ρεσινιώτη (ο μόνος που αποφάσισε να δώσει για 2-3 μήνες τον μισό μισθό του για την πανδημία) ας τον δώσουν να φτιάξουν το Πνευματικό. Στην ανάγκη δήμαρχε μου, μην πληρώνεστε για ένα διάστημα για να φτιάξετε αυτό που με τόσο καμάρι εγκαινιάσατε.

Απορώ που δεν βγαίνει ένας να μας πει επίσημα τι γίνεται με το στοιχειό. Βγες και πες, έχουμε αυτό και αυτό το πρόβλημα. Πιο πολύ θα το εκτιμήσει ο κόσμος από το να κάθεται και να κάνει μόνος του σενάρια. Πως βγήκε ο Θέμης ο Σιδηρόπουλος και είπε ότι είμαστε «οι τύποι και οι τύπισσες του «Καναπέ» και του Ωχαδερφισμού». Που αντί να δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί στα αδέσποτα εμείς τα κλωτσάμε. Που αυτό σημαίνει ότι έτσι είμαστε και στην υπόλοιπη ζωή μας. Που αυτός μας ξέρει καλά λόγω του ότι ήταν χρόνια στην αστυνομία και μας έμαθε.

Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιάσω το «προεκλογικό» ξέσπασμα του. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά αυτό μας πασάρει. Στρώνει έδαφος για το 2023. Εγώ Θέμη μου θα συμφωνήσω σε όσα λες και γράφεις. Ειδικά όταν αναφέρεσαι σε κονδύλια που παίρνει ο δήμος για αυτό το λόγο και τα ακουμπάει αλλού (αν και πριν από αυτό το ξέσπασμά σου, βγήκες και τους ευχαρίστησες που σου έδωσαν τροφές). Θα διαφωνήσω όμως στο ότι κάνεις χρήση της προηγούμενης ιδιότητας σου. Δε νομίζω να σε τιμά το γεγονός ότι ξέρεις κάποια πράγματα για κάποιους. Είναι μικρός ο δήμος μας και ΟΛΟΙ ξέρουμε πράγματα για όλους. Διαφωνείς; Το ότι ήσουν αστυνόμος, μεγειά σου και χαρά σου αλλά κράτα το για σένα. Τα έμαθες τότε που ήσουν, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσεις τώρα που δεν είσαι...πια...

Βάλαμε στο FB όλοι μας παλιές φωτογραφίες. Άλλοι στο πανηγύρι στο Αιγίνιο, άλλοι στη θάλασσα στη Μεθώνη, άλλοι που ξεβοτανίζουν στο καραβοστάσι και άλλο στη disco OLALA. Σκέτη χωριατίλα όλοι μας. Η σωστή παλιά παιδική- νεανική φωτογραφία είναι μία. Νίκος Μπρουσκέλης

m3

Στη Βιέννη ήταν η φωτογραφία αλλά εγώ την άλλαξα λίγο. Αλλά, τι Λωζάννη τι Κοζάνη. Εμείς ούτε στην Κοζάνη δεν πήγαμε, φαντάρος πήγα για πρώτη φορά. Τι φτώχεια πέρασες και συ Νικόλα μου, βούτυρο και αλάτι στο ψωμί να φανταστώ. Εσύ όμως είσαι καλά, οφείλω να παραδεχτώ. Η άλλη είναι που τζάζεψε τελείως. Τι στις ροδακινιές ανέβηκε, τι σε τίγρη μεταμορφώθηκε, δεν μπορώ να την συμμαζέψω. Το τελευταίο κρούσμα της με τελείωσε. Άνοιξε πέτρα για να μπω. Δεν ξέρω άμα ζει η Μαρινέλα αλλά αν ζει σίγουρα θα ζηλέψει. Βίντεο κλιπ για τον κορονοϊό. Πάττυ, ήλιος να μη, ήλιος να μη σε βλέπει, αντί για νύφη πρέπει, πρέπει στα μαύρα να ντυθείς.

m4

Επιτέλους, βγήκαν οι πιο αποτελεσματικές μάσκες για τον ιό. Δεν περνάει τίποτα. Τη φοράς και πας για ψώνια. Δεν πάει να βγάλει το ζνίχι του ο διπλανός, χέστηκες. Δεν σε αγγίζει τίποτα. Και στη Ουχάν να πας για τσίχλες, όπως πήγες θα έρθεις. Εδώ Γη καλεί Δημοσθένη, τι καιρό κάνει εκεί πάνω;

m5

Από σήμερα καλωσορίζω στην μεγάλη παρέα του Καρπουζιού και τις επιχειρήσεις του Αντώνη Σταμάτη. Ο Αντώνης έχει απασχολήσει πολλές φορές το Καρπουζάκι και τώρα θα το απασχολεί εβδομαδιαία αφού αποφάσισε να γίνει χορηγός της στήλης.

m6

Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω πως, αυτή του η κίνηση, δεν του δίνει κανένα ελαφρυντικό για να μην ξανά-ασχοληθώ μαζί του στο μέλλον. Αντώνη, καλωσόρισες.

m7

Έπεσε στα χέρια μου το έντυπο μετακίνησης των αγροτών. Τι πρέπει να συμπληρώνουν οι αγρότες δηλαδή για να πάνε στο χωράφι. Ήθελα να ήξερα ποιος πήγε και φταρνίστηκε στο οργωμένο και πρέπει να πάρω άδεια για να πάω; Τέλος πάντων, ας το δεχτώ και αυτό. Σε λίγο μας βλέπω να συμπληρώνουμε χαρτί για να πάμε τουαλέτα. Θα βάζουμε το νούμερο, το όνομα μας, αν ήταν σφιχτό ή μαλακό και θα περιμένουμε να μας πουν αν θα μπούμε σε καραντίνα ή όχι.

Δείτε το χαρτί των αγροτών.

m8

Είναι ακριβώς ίδιο με το έγγραφο που είχε βγάλει ο γερμανικός στρατός το 1941 για τους κατοίκους της Κρήτης για να πάνε στις εργασίες τους. Τι γίνεται ρε παιδιά; Ας ξεβρακώσει κάποιος την Μητσοτάκη να δει μήπως έχει καμιά σβάστικα πάνω του. Άρχισα να αγριεύομαι. Αν υποψιαστώ... ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται η «ξανθιά γενιά» θα κάνω μήνυση στην Koleston να εξαφανίσει από τα ράφια και τους 32 κωδικούς που έχει στην απόχρωση του ξανθού. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν μου πάει και το ξανθό. Είμαι και σκούρος… σκέτος ξάδελφος της Ερατούς.

m9

Αγώνα κάνει ο δήμος μας να μαζέψει τα σκουπίδια αλλά είμαστε και μεις…. ότι του φανεί του λολοστεφανή. Δείτε τι μου έστειλε αναγνώστης. Φούρνος σε κεντρικό δρόμο εισόδου της πόλης...ας πάει να τα μαζέψει...

m10

Τι να κάνει κι αυτός ο έρμος ο Κούγκας; Ακόμα με στολή δύτη να τον δούμε να μαζεύει από τα κανάλια τα σκουπίδια μας. Άτιμη ράτσα είμαστε, μόνο να φορτώνουμε τα προβλήματα στους άλλους. Εμείς, πάντα καθαροί. Εμείς πρώτα πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι και μετά ο δήμος να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να ξυπνήσουμε.

Στην αρχή σας έγραψα ότι έχω κορονοϊό. Για να γίνω πιο σαφείς, όχι εγώ αλλά το Καρπουζάκι. Η στήλη έχει τον ιό. Έτσι μου είπε κάποιος επειδή έβγαλα τα έκτακτα Καρπουζάκια τις προηγούμενες Τετάρτες. Λίγο η πρωταπριλιά, λίγο που ανακάτεψα την Αμοιρίδου, είπα να το κάνω πιο πειστικό. Είμαι μια χαρά (ακόμα) και ελπίζω μέχρι το τέλος να την πηδήξω. Ένα ψέμα είπα και γω για το έθιμο και μάλιστα με θύμα εμένα. Δεν πιστεύω να χάρηκε κανείς; Και επειδή είμαστε όλοι καλά σας αφιερώνω ένα τραγούδι που είπε η φίλη μου η Ρίτσα μετά από 20 μέρες καραντίνα.

Και θα κλείσω με μια δήλωση - υπόδειξη προς τον δήμαρχο μας. Η ενημέρωση των πολιτών για τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας πρέπει να γίνεται σωστά. Τι σημαίνει το «σωστά»; Σημαίνει συνέντευξη τύπου για ΟΛΑ τα μέσα ή επίσημη ανακοίνωση-δελτίο τύπου και όχι «ως που να φάμε το γύρο ας τα πούμε κιόλας». Αδυναμίες, συμπάθειες, αντιπάθειες και δηλώσεις κατά παραγγελία δεν χωράνε σε τέτοια σοβαρά ζητήματα.

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι δήμαρχε μου.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας