ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Κούγκας - Γκυρίνης, η απόλυτη..….., το «STOP» του Βογιατζή και η «ανταρσία» των προέδρων - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Κούγκας - Γκυρίνης, η απόλυτη..….., το «STOP» του Βογιατζή και η «ανταρσία» των προέδρων - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Σίγουρα θα απορήσατε γιατί το προηγούμενο άρθρο είχε τον τίτλο «Σασμός: έρχεται η νέα σαιζόν με γυρίσματα στον ΛΟΝΑΠ» αφού καμία σχέση δεν είχε με το υπόλοιπο κείμενο. Κι όμως είχε. Το αρχικό κείμενο ήταν άλλο και αφορούσε έναν αρραβώνα που έγινε. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με το ζευγάρι αλλά μονάχα με τα συμπεθέρια γιατί εκεί ήταν το ζουμί. Και φυσικά χωρίς να προσβάλω κανέναν (αυτό είπαν και όσοι πρόλαβαν το αρχικό κείμενο στον αέρα). Μου ζητήθηκε λοιπόν από τον γαμπρό, ευγενικότατα να κατεβάσω ότι αφορούσε αυτούς και να σεβαστώ την προσωπική τους στιγμή.

Η ευγένειά του και μόνο ήταν αρκετή. Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω για κάτι με αφορμή αυτό το περιστατικό (και δεν μιλάω συγκεκριμένα για αυτό). Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό όταν αυτό δημοσιεύεται. Οι κανόνες που υπογράψατε και αποδεχτήκατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό ακριβώς έλεγαν. Και ειδικά όταν αυτό αφορά δημόσια πρόσωπα (με τα οποία ασχολήθηκα, μόνο). Θέλω να πω ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά δεν μπορούν να ακούνε μόνο μπράβο. Καλά θα κάνουν λοιπόν, την οποιαδήποτε αποτυχία τους, τα νεύρα τους και τα κόμπλεξ τους να βρουν τρόπο να τα ξεσπάσουν αλλιώς.

Είμαι άνθρωπος που όταν αδικήσω κάποιον από τα γραφόμενα μου, θα βγω και θα ζητήσω δημόσια συγνώμη. Είμαι επίσης άνθρωπος που η ευγένεια με σκλαβώνει και μπορεί να κάνω και ένα βήμα πίσω. Αλλά βλέπω και πίσω από τοίχους ... Αυτό ας το βάλουν κάποιοι πολύ καλά στο μυαλό τους.

Από σήμερα δεν είμαι ο Μάκης Φιλιππόπουλος. Από σήμερα, φίλοι και εχθροί θα με φωνάζετε «ο Μάκης με το κληρονομικό χάρισμα». Δεν σας είπα εγώ ότι ο Κούγκας θα καταλήξει στον Γκυρίνη; Το είπα ή δεν το είπα; Και για άλλη μια φορά πρώτος (ας μην το ξεχνάνε κάποιοι αυτό). Ε λοιπόν επιβεβαιώθηκα. Κούγκας και Γκυρίνης ξανά μαζί; Μετά από όσα είπαν ο ένας για τον άλλον, τις δηλώσεις τους που έσταζαν φαρμάκι, τις ανελέητες κατηγορίες….. τα ξέχασαν όλα και αγαπήθηκαν για άλλη μια φορά. Τα ξαναπέρασες αυτά Παναγιώτη μου αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω).Εγώ μόλις το έμαθα, ακόμη και σκεπτόμενος την πιθανότητα...ειλικρινά θα σας πω….. ντράπηκα. Για ακόμη όμως μία φορά αποδείχτηκε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί δεν έχουν τσίπα. Όταν όλοι εσείς θα πάτε να ψηφίσετε να τα θυμηθείτε όλα αυτά. Τον «ντε και καλά» αγώνα του Κούγκα να υπάρχει σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο και τον «με όποιο τρόπο-μέσο και να είναι» αγώνα του Γκυρίνη να ξαναβγεί. Λιγότερο από έναν χρόνο πριν έβριζαν ο ένας τον άλλον με βαρύτατους χαρακτηρισμούς... αν τελικά ενώσουν τις δυνάμεις τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώσετε ότι μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας...για το καλό τους και όχι για το καλό μας...

 

Βέβαια παίζει και το γεγονός να τα βρήκαν αλλά...... για άλλο λόγο. Για να σταματήσει όλος αυτός ο πόλεμος και να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Ποιος θα είναι ο χαμένος; Πιστέψτε με κανένας. Και ο Γκυρίνης κατεβαίνει «καθαρός» στις εκλογές αλλά και ο Κούγκας ....... (εμ δεν μπορώ να τα γράψω όλα, θα πέσουν μηνύσεις...).


Μένει απλά να δούμε τι είδους συμφωνία έκαναν και αν είναι η πρώτη φορά μετά από 20 και χρόνια που θα γίνουν εκλογές χωρίς τον Κούγκα υποψήφιο...τελικά!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αλήθεια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Γκυρίνη, τι λένε γι΄ αυτό;

«Με προδώσαν οι φίλοι μου, μα να είναι καλά……» παίζει τέρμα στη διαπασών στο αυτοκίνητο του Βογιατζή. Ή αλλιώς όταν ξεκινάς κάτι με πολύ όρεξη για δημιουργία γιατί είσαι νέος, τεχνοκράτης και το μπορείς και έρχονται δυο - τρεις και σου κόβουν τη φόρα. Όταν δεν σε στηρίζει ο χώρος από τον οποίο προέρχεσαι γιατί απλά ψάχνουν άλλη λύση. Πολλά τα όταν και τα γιατί στην περίπτωση του Βαγγέλη Βογιατζή. Η μέχρι τώρα σίγουρη υποψηφιότητα του φαίνεται να ναυαγεί ή να καθυστερεί μέχρι νεωτέρας ...

Δεν θα πω ούτε κρίμα, ούτε ότι έπρεπε να είναι υποψήφιος. Πολλά είδαν τα ματάκια μας ως τώρα. Πολλούς ψηφίσαμε σαν «καλά παιδιά» και μας βγήκαν Ρεμάλια της Φωκίωνος Νέγρη. Για να φαίνεται πως κάνει πίσω, πάει να πει πως έχει τους λόγους του. Το άκουσμα αυτής της είδησης αναστάτωσε και στενοχώρησε πολλούς πολίτες σε όλο τον κόσμο. Το Λονδίνο είχε να ζήσει τέτοιες στιγμές από το θάνατο της Ελισάβετ.

Screenshot_2.jpg

Η Αθήνα καταδίκασε το γεγονός ότι κάποιοι έβαλαν εμπόδια σε αυτή την υποψηφιότητα. Ο κόσμος χύθηκε στους δρόμους με συνθήματα που θα μας μείνουν για πάντα χαραγμένα στην καρδιά μας.

Screenshot_3.jpg

Ένα θα σου πω Βαγγέλη μου, αν βέβαια ισχύουν όλα αυτά. Καλά έκανες. Είμαστε ένας δήμος που και να θες, δεν μπορείς να πας μπροστά. Κράτα τα λεφτουδάκια σου και πάνε ένα ταξίδι με την οικογένεια σου να περάσεις καλά. Και όσο για τον κόπο που έκανες ή το τρέξιμο που έριξες…. δε γ@μείς..... τι να πει και ο Ναλμπάντης;

Θυμάστε το έργο του Αριστοφάνη «η Λυσιστράτη» που οι γυναίκες έκαναν αποχή από το sex για να σταματήσουν τους άντρες τους από τον πόλεμο; Ε λοιπόν, η νέα Λυσιστράτη γράφεται τώρα, στην νέα της version από τους προέδρους των χωριών του δήμου μας. Όσους δηλαδή ενδιαφέρονται να ξαναβάλουν γιατί είδα και πολλές απουσίες. Φτάνει πια, όποιος μας θέλει μαζί του θα πρέπει να μας ακούσει και να μας δώσει αξιώματα για να μπορούμε να παράγουμε έργο. Φτάνει πόσο κάναμε τα βάζα τόσο καιρό. Και αφού υπέγραψαν το μανιφέστο, βγήκαν και μια φωτογραφία.

Screenshot_4.jpg

Εντάξει, για κανέναν δεν παίρνω όρκο αλλά ο Χρήστος ο Λεπιδάς και ο Γρηγορόπουλος δεν μου κολλάνε στη φωτογραφία(ή μήπως και άλλοι;). Όχι, όχι μια χαρά ομορφόπαιδα είναι απλά, αν οι φήμες που ακούγονται είναι αληθινές τότε δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος είναι με ποιον ακόμη... Θα μου πεις, εδώ βγήκε φωτογραφία η Βίσση με τη Βανδή, αυτό σε πείραξε; Εγώ θα σας δώσω μια συμβουλή και αν θέλετε ακούστε την. Να πείτε σε κάποιους προέδρους ότι όλα δεν λέγονται προς τα έξω. Ελπίζω να καταλάβατε.

Το πιο ωραίο όμως ακολούθησε μετά, όταν η φωτογραφία ανέβηκε στο FB. Βγήκε ο Γιάννης ο Μαλιόγλου και τρόλαρε τους πάντες. Γέλασα με δάκρυα. Και φυσικά ο «πάντα υπερασπιστής του Γκυρίνη» Στέφανος Δελιόπουλος τσίμπησε πρώτος απ΄ όλους.

Screenshot_5.jpg

 Και το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο όταν μπαίνει στην κουβέντα και το δεύτερο «παρεξηγημένο» παιδί της Ώρας Ευθύνης, ο Σωτήρης Τόκας. Ξεκίνησαν τα όργανα και περίμεναν τον κουμπάρο να έρθει να πάρει τη νύφη (ίσως σε λίγο να κατεβάσω αυτή την παράγραφο γιατί γράφω πάλι για νύφες και γαμπρούς και μπορεί να μου ζητήσουν να τη βγάλω..... again). Εγώ τον Μαλιόγλου δεν τον ξέρω αλλά μετά από αυτό του βγάζω το καπέλο. Τρολάρισμα με Τ κεφαλαίο.

Screenshot_6.jpg

Και μιας και είμαστε στα «παρεξηγημένα» παιδιά του Γκυρίνη, ας πάμε σε κάτι που έμαθα και γέλασα με την καρδιά μου επίσης. Όποιος θέλει να γίνει η δουλειά του ας καλέσει την Κουρκουτά. Ναι καλά διαβάσατε, η Δώρα είναι η σανίδα σωτηρίας μας. Την κάλεσαν κάποιοι από την Μελίκη για ένα πρόβλημα που είχαν και ως που να πάει, να δει και να φύγει, πήγε ο Γκυρίνης και το έλυσε. Δεν θα σας πω ποιοι και ποιο είναι το πρόβλημα, δεν αφορά κανέναν. Με αφορά όμως ότι δόθηκε η λύση τσάκα, τσάκα.

(Και επειδή από τα λάθη του μαθαίνει ο άνθρωπος, αποφάσισα να μην ξανακάνω το ίδιο λάθος (για μένα μιλάω). Τι εννοώ; 8 χρόνια είναι στον αέρα το Καρπούζι, όσα και τα χρόνια που είναι στην εξουσία ο Γκυρίνης. 8 χρόνια του έχω γράψει τα εξ αμάξης, μαλώνουμε, με βρίζει, του έχω πει τα χειρότερα και τι; 8 χρόνια είναι στην εξουσία. Άρα τα δικά μου τα μπινελίκια του δίνουν ενέργεια και δύναμη; Τέλος αυτά, ξεχάστε τα. Από δω και πέρα ο Γκυρίνης θα είναι ο κολλητός μου. Μη γελάτε, τζάμπα βρίζω και φωνάζω, αυτός από δήμαρχος δεν κουνήθηκε.

Κανονικά τώρα θα έλεγα ότι «τώρα θυμήθηκε να τα κάνει και να τα διορθώσει όλα; Τόσο καιρό στην καρακοσμάρα του; Είδε την Κουρκουτά και τον πήρε ο πόνος;» και πολλά άλλα τέτοια. Ξεχάστε τα αυτά, αν θέλετε κάποιον να βρίζει τον Γκυρίνη, ψάξτε να τον βρείτε κάπου αλλού.)

Screenshot_7.jpg

Εννοείτε ότι το γνώριζε το πρόβλημα και επίσης εννοείτε ότι η λύση ήταν ήδη προγραμματισμένη. Απλά οι συγκυρίες δεν βοήθησαν. Όλα τα προβλήματα θα λυθούν και θα πάθετε την πλάκα σας. Ο Παναγιώτης έχει τη λύση για όλα, για έναν πιο ανθρώπινο δήμο, για μια καθημερινότητα εύκολη, όμορφη και προσιτή. Ποια Κουρκουτά και ποιος Σιδηρόπουλος θα κάνουν έργα; Τζίφος. Αυτοί ήρθαν μόνο και μόνο για να κηρύξουν πόλεμο και να μας αναστατώσουν. Γκυρίνης, ο άνθρωπος της ειρήνης.

Και συ Μελίκη…… πιπέρι αν ξαναπάρεις τη δικηγορίνα τηλέφωνο. Αυτή το πολύ πολύ να σε κόψει κανένα μειωμένο παράβολο για να σου βγει η δίκη πιο φθηνή. Μην περιμένεις να σου λύσει το πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημα ακούει μόνο σε ένα όνομα και αυτό είναι Παναγιώτης Γκυρίνης.

Αν μετά από όσα έγραψα (δεν με αναγνωρίζω) ξαναβγείς δήμαρχος Παναγιώτη μου, θα πάω στη μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιο Όρος να μονάσω. Δεν νομίζω να με χωράνε πλέον τα εγκόσμια. Θα κάτσω εκεί, δίπλα στον Ηγούμενο να πλέκω κομποσκοίνια, να κουβαλάω πέτρες και να υφαίνω τσουράπια στον αργαλιό για τους ασκητές.

Screenshot_8.jpg

Αυτά για σήμερα. Έχω από χθες μαλώνω με τη μάνα μου γιατί θέλει να με στείλει στον κτηνίατρο να του πω ότι οι κουτσουλιές από τις κότες μας είναι νερουλές και άσπρες. Να μου δώσει κάτι μη ψοφήσουν. 6 μέρες είχα γρίπη και ήμουνα στο κρεβάτι, τις δικές μου τις «κουτσουλιές» δεν ήρθε να τις δει τη χρώμα είχαν. Αβγά πρέπει να γεννήσω για να με προσέξει; Δεν το γλυτώνω το Άγιο Όρος μου φαίνεται.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας