ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Κυριακή 7 Απριλίου: Νέα Ημέρα Απελευθέρωσης του Γιδά; Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ Κυριακή 7 Απριλίου: Νέα Ημέρα Απελευθέρωσης του Γιδά;  Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Οι εξελίξεις τρέχουν σα τρελές και έρχομαι εγώ κάθε Σάββατο να τις «αναλύσω» όπως πρέπει και όχι όπως μου είπαν κάποιοι ότι πρέπει. Αλλά πριν πάμε σε αυτές ας δούμε μερικά άλλα που πρέπει να γνωρίζουμε. Την προηγούμενη Παρασκευή 9/2 ήταν η παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας.

 

 

Ναι, καλά ακούσατε, Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας. Μια μέρα που γιορτάστηκε παντού σε όλο τον κόσμο εκτός…. από την Ελλάδα φυσικά. 19 δημοτικά σχολεία στην πόλη Μιζάτο της Ιαπωνίας, για να την τιμήσουν γεύτηκαν ελληνικό φαγητό και γέμισαν τα σχολεία τους με ελληνικές σημαίες. Και όλα αυτά στην Ιαπωνία.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Δεν ξέρω τι πρέπει πραγματικά να σχολιάσω γιατί η όλη κατάσταση με κάνει και ντρέπομαι λιγάκι. Να σε ξεχωρίζει ο κόσμος για κάτι καλό και συ να το περνάς στο ντούκου. Κλασσικά…. Έλληνες, εμείς και κανένας άλλος.

 

 

Και μιας και είπα εμείς, όταν θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι ή έναν επαγγελματικό χώρο, τι κάνουμε; Ψήνουμε καφέ και παίρνουμε μια εφημερίδα, πάμε στη σελίδα με τα ενοικιαστήρια και ψάχνουμε. Ή ρωτάμε κάποιους γνωστούς και φίλους αν ξέρουν κάτι. Ή καθώς περπατάμε αν δούμε κανένα ενοικιάζεται παίρνουμε τηλέφωνο. Έτσι δεν είναι;

 

 

Κι όμως όχι, ξεχάστε τα όλα αυτά. Πολύ μάγκες την είδατε αγαπητοί ιδιοκτήτες και τα περιμένετε όλα έτοιμα. Εμ θα σας δώσω λεφτά εμ θα σας ψάχνω κιόλας; Όχι ρε φίλε, κάλμαρε. Εσύ θα με ψάξεις, όχι εγώ.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

«Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ, πως με λένε και η σκούφια μου από πού κρατάει» τραγούδησε κάποτε με μεγάλη επιτυχία η Άννα Βίσση και σίγουρα ήξερε τι έλεγε. Σιγά μη πιει καφέ με εφημερίδα ολόκληρος πρόεδρος συλλόγου!!! Που το είδατε αυτό γραμμένο, που; Ήθελα, Πρόεδρε να σου κάνω μια πλάκα αλλά παρεξηγείσαι εύκολα.

 

 

Ήθελα να βάλω καμιά δεκαριά άτομα να σε πάρουν τηλέφωνο και να σου προσφέρουν τα ακίνητά τους και μάλιστα να προσφερθούν να έρθουν αυτά να σε πάρουν για να τα δεις, να μην ταλαιπωρείσαι αλλά είπα, αρκετά μάλωσες μόνος σου μαζί μου τόσα χρόνια, φτάνει.

 

Και πάμε στα εκλογικά μας. Θα βγει, δεν θα βγει ημερομηνία, θα γίνουν, δεν θα γίνουν εκλογές, λένε αλήθεια της Κουρκουτά ή κάτι ξέρουν παραπάνω του Γκυρίνη; Ερωτήματα που μας τρέλαναν όλο αυτό το διάστημα. Και να που τελικά ήρθε αυτό το ρημάδι το χαρτί και τα βάζει όλα στη θέση τους.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Μέσα σε δύο μήνες από τότε που δικαίωσε το δικαστήριο την Κουρκουτά πρέπει ο Καλαϊτζίδης να ορίσει ημερομηνία εκλογών, τελεία και παύλα. Και μάλιστα η τελευταία ημερομηνία πρέπει να είναι η 7η Απριλίου. Αυτά μάλλον είχε προβλέψει η πλευρά Γκυρίνη και νοίκιασε από πριν (λες και ήξερε) νέο εκλογικό κέντρο. Το παλιό Dimel λοιπόν θα φιλοξενήσει τη νέα προσπάθεια της Ώρας Ευθύνης.

 

 

Εδώ που τα λέμε, μπορεί να με κούρασε ο Γκυρίνης αλλά λίγο τον λυπάμαι. Ως που να πει «βγήκα» πλάκωσε η χαρτούρα και του έκοψε όλη τη χαρά. Άντε ξανά μανά τρέξιμο, χρήμα και άντε να πείσεις όσους ¨έταξες και δεν έδωσες¨ στις προηγούμενες. Τα λέω όλα αυτά για να δούμε όλοι εμείς ότι η δουλειά του δημάρχου δεν είναι καθόλου εύκολη.

 

 

Τι; Δεν είναι αυτή η δουλειά του δημάρχου; Αυτά είναι μέχρι να βγει δήμαρχος; Τι λέτε ρε παιδιά, 9 χρόνια μόνο αυτό έκανε ο Παναγιώτης, δεν ήταν δήμαρχος μας δηλαδή; Δεν μπορεί, όλο και κάτι άλλο θα έκανε, υπάρχει κάποιος να μας θυμίσει;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Μπράβο ρε Στέφανε, έβαλες τα πράγματα στη θέση τους. Βλέπω χρίστηκες αντιδήμαρχος τύπου μιας και δεν κάνεις τίποτα που να αφορά το αντικείμενο σου και ανεβάζεις μόνο τα δελτία τύπου της ομάδας σου. Τώρα σε έπιασε η φούρια Στέφανέ μου; Τώρα; Άλλες δύο φορές ορκιστήκατε και δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Κάνω λάθος; Αλλά θα μου πεις τις προηγούμενες δύο τον είχατε δεμένο τον γάιδαρό σας. Τώρα που ο γάιδαρος έκοψε ζέβλα και άρχισε να τρέχει σας έπιασε πρεμούρα.

 

 

Επίσης στα σχόλια διαβάζω και κάτι περί παραίτησής σου. Το έψαξα λιγάκι και έμαθα (μπορεί να κάνω και λάθος, ζητάω προκαταβολικά συγνώμη) ότι όντως έκανες αίτηση παραίτησης. Που σημαίνει ότι μάλλον έγινε δεκτή. Τώρα, τι άλλαξε και επανήλθες, δεν το γνωρίζω. Εξάλλου είναι γνωστό σε όλους μας πόσο σταθερός είσαι σε αυτά που αποφασίζεις. Να σου θυμίσω κάτι παλιότερο (μ…νι) ή να το αφήσω να περάσει;

 

 

Τώρα, αν μπορεί ένας υπηρεσιακός να παραιτηθεί….. σύμφωνα με την Κουρκουτά μπορεί. Σύμφωνα με σας, που ποτέ δεν παραδεχτήκατε αυτό τον όρο, μπορεί ακόμα πιο εύκολα. Τι φοβάσαι, μήπως δεν βρει άτομο να σε αντικαταστήσει; Μην αγχώνεσαι βρε, έχει πολλούς τώρα. Άντε, επειδή σε πίκρανα πολύ πες μας για τα σκυλιά.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Και απ΄ ότι μαθαίνω ήδη τάξατε και κάποιες θέσεις για το κυνοκομείο που οσονούπω (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας δηλαδή) έρχεται. Μπορεί να είναι και φήμες αλλά με όσα είδαμε τον τελευταίο καιρό όλα τα πιστεύουμε.

 

 

Άσε τώρα τα σκυλιά και πες μας για τα μνήματα. Τι γιορτάζουμε και τα καθαρίσατε; Τι έπαθε ο Γκιουρτζής και έπιασε δουλειά; Βάψατε βλέπω, κόψατε χόρτα, μπράβο. Τόσα χρόνια που τους έφαγε τους καημένους τους πεθαμένους η βαμβακάδα και η αγριάδα δεν το βλέπατε; Είμαι αχάριστος ε; Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Παρόλα αυτά δεν μπορείτε να ξεχάσετε τον παλιό καλό σας εαυτό. Καθαρίσατε έναν χώρο αλλά βρωμίσατε έναν άλλον. Ή μήπως τα φόρτωσε ο συνδυασμός της Κουρκουτά και τα πέταξε για να σας σαμποτάρει; Έτοιμους σας είχα να το πείτε και αυτό. Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, κανείς δεν σας πιστεύει πια Στέφανέ μου. 

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ούτε εσένα που με τόσο σβελτάδα κοινοποιείς ότι ανεβάσει ο αρχηγός σου αλλά ούτε και τον Γκιουρτζή που θυμήθηκε μετά από 9 χρόνια να ρίξει τρισάγιο. Και επειδή δεν είμαι προκατειλημμένος (όπως νομίζετε) πρέπει να πω πως υπάρχει και ένας αντιδήμαρχος που τρέχει και κάνει δουλειά με αποτελέσματα που όλοι μας μπορούμε να δούμε. Δυστυχώς για σας δεν λέγετε Στέφανος αλλά Σάκης Παγγούρας.

 

 

Αν κρίνω από το χωριό μου (λογικά το ίδιο θα συμβαίνει παντού) τα σκουπίδια μαζεύονται μια φορά την εβδομάδα. Φτάνει; Και βέβαια όχι αλλά από το μία φορά το μήνα με τους προηγούμενους, είναι σαφώς καλύτερα. Και ξέρετε κάτι αγαπητοί Στέφανοι, ο Παγγούρας είναι νέος στην τοπική πολιτική. Τέτοιους μάλιστα, τους επαγγελματίες τους βαρεθήκαμε.

 

 

Μισό λεπτό, έχουμε ραγδαίες εξελίξεις όπως με ειδοποιούν από το control. Ναι, ναι, μάλιστα. Απ΄ ότι με ενημερώνουν από την αίθουσα σύνταξης Παρασκευή 8 Μαρτίου ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος και Κυριακή 7 Απριλίου είναι η επίσημη ημέρα των εκλογών διά στόματος Καλαϊτζίδη. Άντε να δω τώρα τους βουλευτές του νομού μας τι θα κάνουν που πρόλαβαν και κοτσαρίστηκαν δίπλα στον Γκυρίνη στις προηγούμενες.

 

Τι γίνεται τώρα Στέφανε, που λόγω επίσημης ανακήρυξης πρέπει να σταματήσετε τα έργα που με τόσο λαχτάρα ξεκινήσατε για τον λαό σας; Βρε τι κακό σας βρήκεεεεεε. Επιμένετε ότι θα σας δικαιώσει το Επικρατείας που και αυτό θα γίνει σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα; Δεν θέλω να σας μαυρίσω την ψυχή γι΄ αυτό αρχίστε να αγοράζετε κανένα φίκο για να στολίσετε το εκλογικό σας κέντρο.

 

 

Μόλις έμαθα την ημερομηνία έτρεξα να το πω στη μάνα μου για να πάρω νέο μαργαριτάρι. Και πήρα…. Διαμάντι. «18 Οκτωβρίου απελευθερώθηκε ο Γιδάς από τους Τούρκους, 7 Απριλίου θα απελευθερωθούμε εμείς από τον Γκυρίνη. Να γίνει και τότε παρέλαση να πεις την Κουρκουτά». Αυτά με είπε η Πυθία, αυτά σας λέω και γω.

 

 

Και κάπως έτσι τελειώνει ένα παραμύθι που ξεκίνησαν κάποιοι λέγοντας με μεγάλη ευκολία ότι «εκλογές δεν θα γίνουν». Θα παραφράσω λοιπόν τα λεγόμενα τους και θα πω «και εκλογές θα γίνουν και πολύ γέλιο θα ρίξουμε». Για να δούμε...

 

 

Αυτά για σήμερα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.   

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας