ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Λαγούιρας, Μετρό ή Still Standing στους δρόμους της πόλης; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Λαγούιρας, Μετρό ή  Still Standing στους δρόμους της πόλης; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Τα μάθατε πιστεύω τα νέα. Όχι για το χαμό που έγινε με το Αλεξανδρινό meeting (αυτά θα τα πούμε παρακάτω) αλλά για τον κακό χαμό με τα εμβόλια. Μέχρι τώρα κάποια εμβόλια ήταν ασφαλή ενώ τώρα η μία χώρα μετά την άλλη αρχίζουν και απορρίπτουν κάποια από αυτά. Μιλάω φυσικά για το Εμβόλιο γνωστής εταιρείας που μας είπαν ότι όσοι δεν είχαν παρενέργειες από την πρώτη δόση μπορούν να προχωρήσουν στη δεύτερη. Αυτοί που είχαν παρενέργειες πριν μας το ανακοινώσετε και προχώρησαν και στη δεύτερη δόση, τι πρέπει να κάνουν;

 

Και σα να μην έφτανε αυτό βγαίνει και η βουλή και δίνει ασυλία με βούλευμα σε όλους τους λοιμωξιολόγους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, και όλα λάθος να είναι αυτά που μας έβαλαν να κάνουμε κανένας δεν μπορεί να στραφεί εναντίον τους. Δεν θα δω φαντάσματα, δεν θα δω πλεκτάνες, θα δω μόνο καθαρά τα πράγματα. Και η αλήθεια είναι ότι κάτι εδώ πέρα εμένα με προβληματίζει. Μέχρι και ο Χρήστος που παρόλο που έκανε εμβόλιο Pfizer φοβάται. Όχι μη πάθει οξεία μυοκαρδίτιδα αλλά κάτι χειρότερο...

m1

Και ενώ κάποιοι φοβούνται για το εμβόλιο, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να γίνουν πιο δημιουργικοί. 6.851 άντρες, ποσοστό 90% οι αιτήσεις που έκαναν για να παίξουν σε πορνό. Το ποσοστό των γυναικών είναι 9%. Όχι ότι δεν ξέρουν το άθλημα απλά το παίζουν ντροπαλές. Φαίνεται ζει ακόμα ο μπαμπάς. Εύκολο και ευχάριστο χρήμα σου λέει, γιατί να κάνω τον σερβιτόρο. Και ύστερα λένε ότι η Ελλάδα είναι στην 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σύμφωνα με το…. μήκος της. Ψέματα θα πω εγώ, κοντά 7000 άντρες έκαναν αιτήσεις, τι πάνε να δείξουν, το φοφίκο τους; Πρώτοι είμαστε και δεν μας το λένε γιατί το καβαλάμε εύκολα το καλάμι.

 

Αυτά άκουσε και ένας παππούς 91 χρονών από ένα χωριό στη Λάρισα και νόμισε ότι είναι ο Γκουσγκούνης. Είχε μια 50χρονη να του καθαρίζει το σπίτι, βγήκε από το μπάνιο γυμνός και έπεσε πάνω της, ενώ η ίδια τον απώθησε.... Το έλεγε η περδικούλα του, του γέρου. Κι αυτή η 50χρονη….τστστστς….. άστον κυρά μου να χαρεί λίγο το ραμολιμέντο. Τι φοβήθηκες, μη μείνεις έγκυος; Βέβαια η κυρία έκανε μήνυση αλλά ο γέρος δεν συνελήφθη. Τι να τον κάνουν άλλωστε, να τον βάλουν μέσα για να βάλει μυαλό για το μέλλον;

 

Τεράστιο ενδιαφέρον δείχνουν οι Θεσσαλονικείς για συμμετοχή στα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας Barracuda με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα για την ταινία και μπάτζετ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αλήθεια σας λέω, έχω τραγικό πρόβλημα. Κάθε δύο μέρες με παίρνει τηλέφωνο ο Αντόνιο και μου ζητάει να κάνω ένα guest.

 

m2

Τι να του πω, ότι έχουν γεννηθεί άλλοι για να παίζουν ….κομπάρσοι! Έκανε ο Μανουσάκης γύρισμα για το Κόκκινο Ποτάμι και γέμισε κομπάρσους. Πως εγώ τώρα να τους φάω τη δουλειά, ντροπή. Κάποιοι άνθρωποι Αντόνιο έχουν γεννηθεί μόνο για κομπάρσοι, άσχετα που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Στην επόμενη ταινία ίσως σου κάνω τη χάρη.

m3

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε το 1ο Αλεξανδρινό Meeting Στίβου στην πόλη μας με συμμετοχές πρωταθλητών από όλη την Ελλάδα. Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Αμέσως μετά τη λήξη, το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, Μανώλη Σταυρή για την μεγάλη του προσπάθεια να γίνει αυτό το όνειρο, αλήθεια.

m4

Στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε τα συγχαρητήρια έπεσαν σύννεφο. Όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων έδωσαν τα συγχαρητήρια στον πρόεδρο για την άψογη διοργάνωση και για το πείσμα του, αυτό το meeting να παραμείνει στην πόλη και να γίνει διεθνές. Αυτό όμως δεν άρεσε σε κάποιους. Ξέρετε σε ποιους λέω, αυτούς που στα καλά βγάζουν αυτοί τα δελτία τύπου και στα κακά βάζουν τους αντιδημάρχους. Θα ήθελαν μάλλον να πάρει τα συγχαρίκια ο δήμος γενικά και όχι ο Σταυρής. Λες και ο Μανώλης ανήκει στο δήμο Κωλοπετεινίτσας και δεν μετράει.

 

Ξέρετε ποιοι πήγαν να δουν το meeting ; Εγώ το είδα και ντράπηκα. Ντράπηκα γιατί το γεγονός το στήριξαν οι «αντίπαλοι» και όχι οι «συνεργάτες». Και μη μου πείτε ότι απαγορευόταν ο κόσμος γιατί … και κόσμο είχε και η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της και μπράβο της. Ήταν εκεί λοιπόν όλη η αντιπολίτευση. Καλά διαβάσατε, η αντιπολίτευση. Από την διοίκηση ήταν μόνο ο Δελιόπουλος και ο Δριστάς. Ήμουν και γω δήμαρχε μου, παρόλο που δεν ψήφισα τον Σταυρή. Και ούτε με ανάγκασε να πάω... Πήγα γιατί αυτά τα γεγονότα σε ανεβάζουν και δίνουν κύρος στον δήμο που διοικείς και που εμείς κατοικούμε.

m5

Που ήσασταν όλοι εσείς λοιπόν; Με τι μυαλό περιμένατε να ακούσετε συγχαρητήρια στο δημοτικό συμβούλιο; Είμαι σίγουρος πως αν ήταν εκδήλωση συλλόγου και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, δεν θα έλειπε κανένας. Κάνω λάθος; Λυπάμαι που το λέω αλλά το «outsider» σας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Δυστυχώς αργήσατε να συνειδητοποιήσετε ότι όλος ο αθλητικός κόσμος σε όλη την χώρα μας ασχολήθηκε με το Αλεξανδρινό meeting. Ίσως να προσλάβετε έναν ακόμα ειδικό σύμβουλο, που να μη μοιράζει μόνο κάδους, για να σας λέει ότι όλα δεν είναι «Φιλόδημος» και «Τρίτσης».

m6

Αλλάζω θέμα και πάω ….στις τρύπες. Όχι το συγκρότημα αλλά τις τρύπες που ανοίγουν ανά τακτά διαστήματα στους δρόμους της πόλης. Εμένα δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι έχουμε λαγούιρα (τυφλοπόντικα) και σκάβει ασύστολα. Εκτός κι ετοιμάζεται κρυφά μετρό για την πόλη και δεν θέλετε να το μάθουμε. Θυμάστε για την λακκούβα που έγραψα μπροστά στο δημαρχείο και μετά έφεραν το ρομπότ για να δει τι πρέπει να γίνει; Ε λοιπόν βγήκε το πόρισμα. Το ρομπότ αποφάσισε. Δυο ραμπαδέλια πίσσα. Αλήθεια σας λέω, το ρομπότ είπε «δυο ραμπαδέλια πίσσα».

m7

Θα συγκολληθούν βέβαια οι δύο αγωγοί αλλά ως που να γίνει αυτό ας το ισιάξουμε για να μη βρίσκουν τα αυτοκίνητα. Και ως που να πει ησύχασα ο Τόκας, να΄ σου άλλη μια τρύπα. Αυτή τη φορά στη Θεμιστοκλή Σοφούλη. Οδηγούσε ήρεμη και ήσυχη η γυναίκα και ξαφνικά έχασε τον κόσμο. Έπεσε με το αυτοκίνητο μέσα στην τρύπα. Να μην ξέρεις από ποιο δρόμο να πας ρε παιδί μου. Ανοίγουν τρύπες και εξαφανίζεσαι. Ρε λες και παίζουμε το Still standing με την Μαρία Μπεκατώρου και δεν μας το λένε; Αν είναι έτσι να το διασκεδάσουμε. Δεν μπορώ να πω, ο Τόκας την σκέπασε την τρύπα γρήγορα αλλά αλλού είναι το θέμα Σωτήρη μου. Αν δεν βρεις τον λαγούιρα που είναι να του πάρεις το κεφάλι, δεν θα ησυχάσεις ποτέ από τις….. τρύπες.

 

Από το αμφιθέατρο ξεκίνησε, συνέχισε στη Βέροια και τώρα έρχεται στο ….Κονάκι. Δεν ξέρω πραγματικά με τι κριτήρια επιλέγεται ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ. Κοιτάξτε φέτος που θα πάτε στο Κονάκι να το συμμαζέψετε λίγο. Κόψτε τα λιγκαβέτσα και τα νταντούλια που έφτασαν στο Θεό και ραντίστε για τα κουνούπια. Ξένος κόσμος θα έρθει, μη γίνουμε ρεζίλι. Παρεμπίπτοντως ωραία η αφίσα αλλά πολύ απλή... Ήθελε λίγη ίντριγκα, λίγο σασπένς. Βάλτε στο ένα παράθυρο τον Σταυρή και στο άλλο την Αντωνίου και τότε να δείτε τι χαμός θα γίνει. Τόσο κόσμο ούτε ο Ρόκκος όταν ήρθε. Αλλά δεν με ακούτε ποτέ...

 Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ανοίγει τις πύλες του για τους λάτρεις του κινηματογράφου, της μουσικής και της ποίησης (πρόγραμμα)

 

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι για σήμερα. Άλλα 5 Καρπουζάκια έμειναν και μετά θα σας αποχαιρετήσω για το καλοκαιράκι. Να γεμίσουμε όλοι τις μπαταρίες μας. Αλλά είναι νωρίς να μιλάμε από τώρα για διακοπές. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας