ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Με το μπουρίνι γίναμε Μύκονος και με το φεστιβάλ… Κάννες. Επιτέλους Ευρώπη! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Με το μπουρίνι γίναμε Μύκονος και με το φεστιβάλ… Κάννες. Επιτέλους Ευρώπη! - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Από άλλα σχεδίαζα να ξεκινήσω και σε άλλα κατέληξα. 10 λεπτά αέρας ήταν ικανά να μας δείξουν για άλλη μια φορά ότι πρέπει να προλαβαίνουμε τις καταστάσεις, πριν μας βρουν τα χειρότερα! Μη μου πείτε ότι ήταν Θεομηνεία γιατί με τέτοιες δικαιολογίες καταλήξαμε να είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Κάνε λέμε εξετάσεις Παναγιώτη μου για να προλάβεις το τυχόν κακό που μπορεί να σου έρθει. Γυναίκα μικροβιολόγο έχεις, δεν έμαθες τίποτα τόσα χρόνια;
Τα δέντρα είναι ωραία, κάνουν σκιά, μας δροσίζουν αλλά θέλουν και κλάδεμα και κόντεμα και περιποίηση. Άμα τα αφήσεις όλα, κάποια στιγμή σε αφήνουν!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Να έφευγε μια γλάστρα το καταλαβαίνω. Άντε και τα δέντρα που είναι εκτός...στο πουθενά και αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά τα δέντρα μέσα στην πόλη και στα χωριά, σε σχολεία, σε παιδικές χαρές και δημόσιους χώρους όχι δεν το καταλαβαίνω. Τάχα μου για όλα έφταιγε ο Κούγκας που δεν στέριωνε όπου κι αν τον έβαζες. Οι υπόλοιποι; Πες στους αντιδημάρχους σου πως αν γίνει η ζημία και μετά όλοι θα τρέξουν. Πριν γίνει η ζημία, αντί να τρέχουν στα καφενεία και να το παίζουν άρχοντες ας σηκώσουν τα μανίκια κι ας κάνουν αυτό που πρέπει. Γιατί αν γινόταν κάτι μη αναστρέψιμο ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, θα έτρεχε να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να παραιτηθεί. Μεγάλο πράγμα η ευθύνη, το να φέρει κάποιος εις πέρας το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε και όχι μονάχα να είναι «αντιδήμαρχος».

 

 

Αλλά τι περιμένεις από μια χώρα που κατα κοινή ομολογία τόποτα φεν πάει όπως θα έπρεπε. Σε μια χώρα που η μόνη περήφανη αναφορά που μπορεί να κάνει είναι στους...... αρχαίους ημών προγόνους. Δεν περιμένω να γίνουμε Σιγκαπούρη, ας γίνουμε τουλάχιστον υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Θα δώσει λέει η ΔΕΗ 600 ευρώ πίσω για αυτή τη ριμάδα τη ρήτρα που μας βάζει στο λογαριασμό. Μπαίνεις λοιπόν στην πλατφόρμα και ανακαλύπτεις ότι τελικά τα 600 είναι μόνο.... 20. Γελάς, κλαις, αδιάφορο. Μόνο μην σκεφτείς να τους μουντζώσεις και να οδηγείς γιατί αντί για 20 θα χρωστάς και άλλα 80. Εκατό πήγε το πρόστιμο για κάθε μούντζα που θα ρίχνουμε. Αν βάλουν πρόστιμο και στο «μ@λ@κ@» τότε εγώ θα βγάλω βίζα για Αυστραλία. Το μόνο που θα θυμίζει Ελλάδα πια θα είναι το συρτάκι (ανάθεμα και αν ξέρει να το χορεύει κανένας).


Τα μάθατε τα νέα; Βγήκε ο Μιχάλης ο Χαλκίδης στο δημοτικό συμβούλιο και μάλωσε με τον Κούγκα για όλα όσα έγιναν. Που στενοχώρησε τον δήμαρχο δηλαδή. Εσύ έβγαινες με τα βρακιά για να του δώσεις συγχαρητήρια του είπε. Και συ Μιχάλη μου ήσουν αυτός που συνεργάστηκε με άλλον στις προηγούμενες εκλογές. Εσύ ήσουν αυτός που κατηγορούσε τον Γκυρίνη στις προεκλογικές σου ομιλίες. Τι αγάπη σε έπιασε τώρα για τον δήμαρχο μας;
Σταματήστε να μαλώνετε σαν τα μαϊμούνια, ξυπνήσαμε. Καταλαβαίνουμε πως και με τι τρόπο αγαπιέστε ή μαλώνετε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Μπράβο ρε Κούγκα, δεν θα σε ξεχάσει κανένας. Όλους στα δάχτυλα τους παίζεις.


Ξαφνικά τα κρούσματα ανέβηκαν, ξαφνικά άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση, ξαφνικά ο κορονοϊός ξύπνησε και μας εκδικείται. Ξαφνικά όμως βγαίνουν και κάποια δημοσιεύματα σε έγκριτες εφημερίδες που μας προβληματίζουν. Δείτε και μόνοι σας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Απλά επισημαίνω πράγματα για να μην δεχόμαστε τα πάντα χωρίς να κάνουμε αγώνα εμείς για την ίδια μας τη ζωή, αυτό λέω. Τους πιάσαμε πολλές φορές αδιάβαστους, κάνω λάθος; Πριν λοιπόν κάποιοι βιαστούν να σηκώσουν τα μανίκια ας θυμηθούν ότι πορτοκαλάδα μας δίνουν όταν δίνουμε αίμα, όχι όταν κάνουμε εμβόλιο. Άντε να μην πω και άλλα και την σπάσω στον Μακρόν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μέχρι να ξαναβγείς κιχ δεν έκανες για τον Κορονοϊό αγαπητέ πρόεδρε. Τώρα τα θυμήθηκες όλα. Να σου πω λοιπόν πως η Αυστρία καταργεί πλήρως τη νομοθεσία της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του covid. Μάλιστα ο υπουργός υγείας της είπε ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν θα εμβολιάσει κανέναν». Αντί να προσπαθείς εσύ και οι άλλοι του σιναφιού σου να μας τη σπάσετε, πάρε λίγο ποντικοφάρμακο και ρίξε στα χιλιάδες ποντίκια που τρέχουν στο Παρίσι και κοντεύουν να φάνε μέχρι και τον Πύργο του Άιφελ. Θα μας πεις εσύ για σπάσιμο που γάμπριζες με την δασκάλα σου. Άσε να μιλήσει κανένας άλλος που πρόσεχε στο μάθημα.

 


Και θα κλείσω με αυτό που σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο Καρπούζι. Από τις 29/6 μέχρι και τις 3/7 θα πραγματοποιηθεί για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας. Είμαι τρελός φαν της εκδήλωσης όλα αυτά τα χρόνια. Και προσωπικά αλλά και μέσα από το Καρπούζι. Έχω όμως ένα μεγάλο παράπονο. Τόσα χρόνια τους ετοιμάζω τρέιλερ (παραδεχτείτε το, κάποια ήταν πολύ καλύτερα από τα δικά σας), ανάλογα με το ύφος του Καρπουζιού βέβαια, και ποτέ μα ποτέ δεν πρόβαλαν κανένα. Θα στήσω έναν προτζέκτορα έξω από το Κονάκι και θα το προβάλω μόνος μου. Δεν είναι τέχνη δηλαδή τα δικά μου και είναι μόνο αυτά που εσείς προβάλετε; Πείτε μου για να καταλάβω.

 


Τέχνη ήταν η περσινή ταινία που άνοιξε το φεστιβάλ; Καταλάβατε ποια λέω. Αυτή που είδε ο Δήμαρχος και η Κική και πήγαν την άλλη μέρα για εξομολόγηση. Τέτοια τρέιλερ θέλετε να σας κάνω για να το προβάλετε; Αν είναι έτσι, για του χρόνου, θα ξεβρακώσω όποιον ξέρω και θα τους βάλω να τρέχουν μέσα σε χωράφια με λεβάντες και να φωνάζουν «τι είναι η ζωή, ένα τίποτα». Αυτό θέλετε, αυτό θα έχετε.

 


Φέτος το τρέιλερ σας ήταν πολύ ωραίο (όχι όμως σαν το δικό μου). Το βρήκα έξυπνο και καλογυρισμένο. Ένας τύπος αναρωτιέται αν θα δει κανένας τις ταινίες και αν προλαβαίνουν να το ακυρώσουν. Εγώ λοιπόν πάτησα πάνω σε αυτό και σας ετοίμασα κάτι που πιστεύω θα πάει για Oscar. Δεν καβάλησα το καλάμι απλά έπιασα το σφυγμό σας. Το τρέιλερ του Καρπουζιού για την προώθηση του φεστιβάλ, μπορεί να μην είναι καλογυρισμένο όπως το δικό σας αλλά ξεχειλίζει από πρωτοτυπία και αλήθειες. Πολλές αλήθειες. Αφιερωμένο και ας μην το παίξετε ποτέ.

 

  Αυτό ήταν το Καρπουζάκι για σήμερα. Ας στηρίξουμε το φεστιβάλ γιατί είναι από τα λίγα καλά που παράγει αυτός ο τόπος. Και γι όσους θέλουν χορέψουν ποντιακά, οι Κομνηνοί στο Πλατύ μας περιμένουν όλους σήμερα για ένα τρελό ξεφάντωμα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας