ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Μεταξύ μας τώρα αλλά δεν είστε όλοι για λαμπάδες, κάποιοι είστε για ρεσώ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Μεταξύ μας τώρα αλλά δεν είστε όλοι για λαμπάδες, κάποιοι είστε για ρεσώ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Μεγάλη μέρα σήμερα και θα προσπαθήσω να είμαι όσο καλός μπορώ. Εξάλλου λαμπάδες θα δώσω, πόσο κακός μπορώ να γίνω! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μεταμορφώνομαι σε νονό και δίνω λαμπάδες στα παιδάκια που αξίζουν ή που πρέπει (για συμμόρφωση) να πάρουν.

Θα ήθελα πολύ να δώσω και σε κάποιους άλλους και να «παίξω» με το μυαλουδάκι τους αλλά δυστυχώς δεν έχουν. Όχι όλοι αλλά αρκετοί. Γι’ αυτό θα πάω εκ του ασφαλούς και θα δώσω μόνο σε αυτούς που κατέχουν θέσεις κλειδιά. Όχι για να μην λένε κάποιοι ότι έχω εμμονές. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας δούμε τι κλήρωσε για τον καθένα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ, δήμαρχος

Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε φοβήθηκε το μάτι μας. Ότι ήθελες το είχες. Ότι έπιανες ήταν δικό σου. Υπήρχε και ένας άλλος παλιά που ότι έπιανε το έκανε χρυσό αλλά τον ξεπέρασες. Δε γλύφω, απλά περιγράφω αυτά που ζήσαμε. Πάρε λοιπόν λαμπάδα με Το άγγιγμα του Μίδα και ελπίζω, από εδώ και πέρα, να δώσεις στον τόπο σου τη λάμψη που 9 χρόνια τώρα του τη στέρησες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Αντιδήμαρχος των Διευθύνσεων Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ

Νίκο μου είσαι ο μόνος που δεν ξέρω, όχι φατσικά, εννοώ δεν σε ξέρω καλά προσωπικά. Έχω ακούσει όμως πάρα πολλά... Ένα από αυτά είναι ότι θα είσαι εσύ αυτός που θα διαδεχθείς τον Γκυρίνη (αν ποτέ βαρεθεί γιατί μόνο έτσι θα φύγει). Ξέρω, αυτό δεν θα αρέσει σε κάποιους άλλους αλλά έτσι είναι η ζωή, όχι πάντα δίκαιη. Σου δίνω λοιπόν από τώρα τη λαμπάδα με το Δαχτυλίδι της διαδοχής και σου εύχομαι να είσαι τυχερός κάποτε να την ανάψεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης

Στέφανε μου, 9 χρόνια τώρα κι αν δεν σου έδωσα λαμπάδες. Φέτος πιστεύω ότι σου δίνω την πιο εύστοχη. Για να είμαι σωστός θα στην δίνω και τα επόμενα 4 χρόνια. Τα σήμαντρα του πολέμου ήχησαν αλλά εσύ δεν τα ακούς. Τι κι αν δήλωσες ότι δεν θα κατέβεις ξανά κάτω από κανέναν άλλον. Τι κι αν δήλωσες ότι μπορεί να πας για βουλευτής (το ΠΑΣΟΚ το ρώτησες;). Αν έρθεις λίγο στο σήμερα θα καταλάβεις ότι η λαμπάδα που σου δίνω (προσπαθώ να σου ανοίξω τα μάτια) είναι προφητική. Πάρτην και «φύγε» με το κεφάλι ψηλά πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Α και κάτι ακόμα, δήλωσες στο δημοτικό συμβούλιο ότι μετά τις 21 Ιουλίου θα πάρεις παραμάσχαλα την αστυνομία και θα κόβεται αβέρτα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν τα δεσποζόμενα σκυλιά τους μέσα από την περίφραξη, τσιπαρισμένα και στειρωμένα. Αλήθεια, αυτό με το πρόστιμο πολύ με εκνευρίζει. Πρώτα λέτε το πρόστιμο και μετά όλα τα άλλα. Με τον φόβο, μας πάτε δηλαδή;

Γιατί δεν ξεκινάτε να κόβεται πρόστιμα από σας πρώτα; Ο δήμος μας σα δήμος είναι σωστός σε όλα όσα πρέπει να κάνει για τα σκυλιά; Έχετε κυνοκομείο; Κτηνίατρο; Στειρώσατε και τσιπάρατε όλα τα αδέσποτα; Έχετε δημόσιες ταΐστρες και ποτίστρες; Ποιο είναι το πρόστιμο για εσάς Στέφανε μου; Το ότι βγάλατε κάποιον και έκανε εμβόλια για δυο βδομάδες ή το ότι σκέφτεστε να ξανακάνετε σύμβαση, καλύψατε την ανικανότητα σας;

Όταν σας ρώτησαν γιατί δεν ενημερώνετε με φυλλάδιο τον κόσμο μέσω της ΔΕΥΑΛ είπατε ότι φοβάστε μην τα αμολήσουν όλα στο δρόμο και γίνει η κατάσταση χειρότερη. Και είναι καλύτερα να βγεις εσύ και να μαζεύεις χιλιάρικα; Για να το έχουμε στο σπίτι το ζωντανό το αγαπάμε και το φροντίζουμε, δεν είμαστε τόσο ζώα όσο νομίζεις. Τακτοποίησε πρώτα το τμήμα σου και μετά βγες και πάρε κεφάλια.

Αλήθεια, ξέρεις πόσους σταυρούς θα πάρεις το 28 αν βγεις και μοιράσεις πρόστιμα; Και μη μου πεις ότι δεν το σκέφτηκες; Άντε λοιπόν, σε περιμένουμε. Και μη στείλεις άλλον, σε σένα θέλω να δώσω το χιλιάρικο. Γι’ αυτό σου λέω, άναψε τη λαμπάδα που σου έδωσα μια ώρα νωρίτερα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

ΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών

Σάκη μου, τι γίνεται; Όλα καλά; Τι θα γίνει με όλα αυτά που είπε ο Γκυρίνης προεκλογικά; Πολλά τάξατε και σαν αντιδήμαρχος οικονομικών θα πρέπει να χε….ς στο χρήμα (στην κυριολεξία) για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Και επειδή κυριολεκτώ, σου δίνω την λαμπάδα που θα σε σώσει. Απλά τρώγε καλά και… κόβε αβέρτα.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

ΕΛΕΝΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

Μία εκ των δύο που πραγματικά (ως τώρα τουλάχιστον) τιμάει τη θέση της είναι και η Ελένη (πάντα με τα δικά μου κριτήρια). Συνεργάσιμη, πάντα παρούσα, πάντα θετική να σε ακούσει και φυσικά πάντα βοηθητική, όσο της επιτρέπεται. Αλλά δεν παύει να είναι άνθρωπος και κάποια πράγματα να της διαφεύγουν. Θα μου πεις, αρχή είναι ακόμη, έχεις πολλές απαιτήσεις. Δίκιο έχετε γι’ αυτό και γω θα προσπαθήσω να της θυμίσω έστω κάποια.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΑΚΗΣ ΠΑΓΓΟΥΡΑΣ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, Περιβάλλοντος

Στον αντιδήμαρχο καθαριότητας θα δώσω μια ιδιαίτερη λαμπάδα. Μια λαμπάδα μάθημα. Μη σας φαίνεται παράξενο, είναι πραγματικά μια λαμπάδα μάθημα. Από τη μέρα που ανέλαβε (φτου φτου μη τον ματιάσω) ο δήμος είναι καθαρός ή για να είμαι ακριβής, είναι σε πάρα πολύ καλύτερη κατάσταση. Του δίνω λοιπόν μια λαμπάδα με τους προκάτοχους του ώστε όταν την ανάψει να κάνει την ευχή «να μη γίνω ποτέ σαν αυτούς». Συνέχισε έτσι Σάκη μου και του χρόνου θα σου πάρω λαμπάδα με super heroes.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, Περιβάλλοντος

Ο πιο τυχερός άνθρωπος των διοικήσεων Γκυρίνη. Βγει δε βγει, μια θέση πάντα τον περιμένει. Όταν εκλέγεται γίνεται αντιδήμαρχος, όταν δεν εκλέγεται ειδικός σύμβουλος. Τον είπαν κλειδοκράτορα, τον είπαν «δεξί» χέρι του δημάρχου, τον είπαν χίλια δύο. Παρόλα αυτά, αυτός είναι πάντα εκεί και πάντα σε θέση κλειδί. Στον πιο τυχερό άνθρωπο του δήμου λοιπόν κάνω δώρο μια λαμπάδα με ένα τυχερό παιχνίδι. Βρέξει χιονίσει αυτός εφτάρια θα φέρνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΛΗΣ, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης, Περιβάλλοντος

Είσαι νέος στην πολιτική (και ηλικιακά), υποψιάζομαι και γεμάτος όρεξη για δουλειά. Ε λοιπόν σου έχω τη λύση. Για να μην κολλήσεις και συ οξεία τεμπελίτιδα, σου κάνω δώρο το τελευταίας ανακάλυψης εμβόλιο κατά της τεμπελιάς (9 χρόνια οι άλλοι δεν φιλοτιμήθηκαν να το κάνουν). Κάντο και θα με σχωρνάς μια ζωή. Μόνο πρόσεξε μη καταντήσεις και συ σαν τον Παγγούρα και δουλεύεται μόνο οι δυο σας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΘΩΜΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιδήμαρχος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας

Ότι και να πω είναι λίγο για σένα. Το πώς από τον Ναλμπάντη πήγες στον Γκυρίνη χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, δεν μπορεί κανένας μας να το ψυχολογήσει. Είσαι ο καλύτερος κοκτεϊλάς που έχω γνωρίσει. Σου κάνω δώρο λοιπόν ένα σέϊκερ γιατί από σένα περιμένω πολλές…. μίξεις. Αλήθεια, αν καταφέρεις να τους κατεβάσεις στις επόμενες εκλογές ξανά μαζί στον ίδιο συνδυασμό, θα σου βγάλω το καπέλο.

Τι παραπάνω έχει από σένα ο Κοκλώνης που ένωσε Βίσση με Βανδή; Τίποτα απολύτως. Γκυρίνης και Ναλμπάντης ξανά μαζί. Βουρ, μη μασάς.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Τι κατάλαβες, άκουσες το ευχαριστώ; Όχι. Έμεινες μόνος να φυλάς τις Θερμοπύλες και έκανες τους άλλους μάγκες. Την παροιμία την ξέρεις, να μη τη γράφω άδικα. Θα σου δώσω λοιπόν μια λαμπάδα με ένα παλιό παιχνίδι που παίζαμε μικροί. Τη μπουκάλα. Μη το πάρεις όμως στραβά. Απλά τη γύρισες και απέναντι δεν υπήρχε καρέκλα αντιδημάρχου. Ίσα ίσα πρόλαβαν και έσπρωξαν μία για να μη σε έχουν στο όρθιο. Σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΟΚΑΣ (πρ. ΔΕΥΑΛ) και ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ (τσίμα τσίμα δημ. Σύμβουλος)

Σ’ αυτούς τους δύο θα δώσω λαμπάδα μούρλια. Όχι μία για να μαλώνουν ποιος θα την πάρει αλλά δύο ίδιες. Ούτε στην Ανάσταση δεν θα πάνε, να μου το θυμηθείτε. Θα τους δώσω λοιπόν μια λαμπάδα με μένα τον ίδιο επειδή ξέρω πόσο «αδυναμία» με έχουν και πόσο «όμορφα» λόγια λένε για μένα. Όχι μπροστά μου αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Άντε βρε, χαλάλι σας, είναι η μοναδική σας ευκαιρία να μου βάλετε φωτιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αυτά για σήμερα. Ελπίζω να μην άφησα κανένα παιδάκι παραπονεμένο. Εύχομαι σε όλους πραγματική Ανάσταση σε ότι επιθυμεί η ψυχούλα σας και ανανεώνω το ραντεβού μας για το επόμενο Σάββατο. Προσοχή στο φαΐ, τα τριγλυκερίδια δεν αστειεύονται.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας