ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Οι Δύο Όψεις … ενός δράματος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Οι Δύο Όψεις … ενός δράματος - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Στεναχωριέμαι όταν πρέπει να ξεκινήσω το Καρπουζάκι με αυτό τον τρόπο. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ένας φίλος, ο άνθρωπος που τα δύο τελευταία χρόνια κάναμε ατελείωτες συζητήσεις, ο κύριος Γιώργος Ουσταμπασίδης.

Πότε δεν μάσησε τα λόγια του, γινόταν νέος με τους νέους και πάντα είχε μια συμβουλή να μου δώσει. Χαίρομαι που τον γνώρισα και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε. Καλό ταξίδι κύριε Γιώργο.

 

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με το νέο οικονομικό σκάνδαλο με άρωμα Αλεξάνδρειας που δημιουργήθηκε. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα φαγωθούν μόνοι τους...οι Άριστοι...υγεία να έχουν!

Είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ ο κόσμος να κλείνετε στο σπίτι του και κάποιοι να κάνουν μπίζνες πάνω στην πλάτη του εν μέσω πανδημίας ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι αγρότες ζορίζονται και ο κόσμος δεν έχει ψωμί να φάει.

 

Ο κορονοϊός μας έχει αποσυντονίσει τελείως. Πρώτον, μετά από τόσες ώρες ξάπλα θα έπρεπε να θεωρηθεί ο ύπνος πλέον ως επάγγελμα. Κανονικά, με ένσημα και άδειες. Και μιλάω για τον κανονικό ύπνο και όχι για αυτόν που κάνουν κάποιοι εκλεγμένοι. Πέρασα προχθές από το λύκειο της Κορυφής και τρόμαξα. Τα γκαγκάνια σκέπασαν την πόρτα. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα είναι και τα υπόλοιπα σχολεία. Τι περιμένουν τόσο καιρό δηλαδή και δεν τα κόβουν; Να μπουν οι μαθητές μέσα και έξω να ακούγεται ο υπάλληλος με τη μεσινέζα; Ένας σε κάθε σχολείο να πήγαινε τόσο καιρό και όλα θα ήταν τζάμι. Όταν σας λέω να βάλετε μία τάξη στα σχολεία δεν εννοώ την Δ΄ λυκείου. Εννοώ να τα συμμαζέψετε, να τα ομορφύνετε λιγάκι. Είναι σα να σας λέει η γυναίκα σας «πάνε να αλλάξεις το μωρό» και συ να απαντάς «και τι να πάρω;». Μη κάνετε τους χαζούς. Τόσες μέρες καθισιό, όλοι μας μάθαμε ότι η συσκευασία με τις φακές των 500gr έχει μέσα 2567 φακές. Καιρός να μάθουμε ξανά πως κόβεται η βούλιαρη.

 

Πάντως, όλοι εσείς που ψηφίσατε Μητσοτάκη, τα συγχαρητήρια μου. Αν νομίζεται ότι μετά τις 4 Μαΐου θα ξεμπερδέψουμε από τον covid19 κάνετε λάθος. 4 χρόνια θα τον έχουμε κατσικωμένο. Όσο θα κρατήσει και η θητεία του Κούλη δηλαδή. Εμείς στο σπίτι και αυτός θα κόβει και θα ράβει μόνος. Έβριζε τον Τσίπρα που πούλησε τη Μακεδονία και αυτός πήγε υπέγραψε για να μπουν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι είχες Γιάννη μ΄, τι είχα πάντα. Να δω πότε θα βγούμε όλοι μας από το μαντρί.

 

m1

Ο Κορονοϊός να σας πω ότι μάλλον μας βαρέθηκε και την κάνει σιγά σιγά (προσωρινά). Να περάσει και η πρωτομαγιά και να αρχίσουμε να μπαίνουμε στους ρυθμούς μας είπε ο Κυριάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα λιανεμπορίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει σταδιακά εμπρός η οικονομία, αλλά, ταυτόχρονα να βελτιωθεί και η ψυχολογία των πολιτών που παραμένουν σε καραντίνα σχεδόν δύο μήνες. Το άνοιγμα θα συνοδευτεί από συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως η χρήση μάσκας και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού πελατών ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Πέθανα στο γέλιο. Πρώτα απ΄ όλα ανοίγουν τα κομμωτήρια. Σου λέει, ας τα ανοίξω να πάνε να σουλουπωθούν για να μπορούν να γνωρίζονται μεταξύ τους. Μη περάσει από δίπλα σου καμιά γριά που ξέρεις και την περάσεις στο ντούκου. Το τι τρίχα έχει να πέσει μέσα στα κομμωτήρια, δε λέγεται. Το τι μουστάκι και μπικίνι έχουν να μαδήσουν τα ινστιτούτα…. Ουυυυ φωτιά θα πάρουν τα κεριά. Σαν αυτούς του Νεάντερνταλ καταντήσαμε. Προχθές είδα τη θεία μου και δεν τη γνώρισα, νόμισα ότι ήρθε ο Κόκοτας στο χωριό.

m2

Το μόνο κακό είναι ότι δεν ανοίγουν ακόμα τα σχολεία (δημοτικά- γυμνάσια). Οι μάνες με τα μικρά στο σπίτι έφτασαν στα όρια τους. Ήθελαν να γίνουν μάνες αλλά αυτό δεν ήταν στη συμφωνία. Κι αν δεν ανοίξουν καθόλου τότε το σίγουρο είναι ότι θα ξανανοίξει ο Δερές. Οι μόνες που ηρέμησαν είναι οι πεθερές που τα κοιτούσαν. Για αυτές ο μήνας έχει 9.

 

Αυτός ο ιός μας αποσυντόνισε τελείως. Θα μας παρακαλάνε να βγούμε και δεν θα βγαίνουμε γιατί μάθαμε μέσα. Γιατί δεν προλάβαμε να δούμε τον 8ο κύκλο από το Game of Thrones. Γιατί δεν προλάβαμε να καθαρίσουμε τον τελευταίο αρμό από τα πλακάκια του μπάνιου. Το σπίτι μας είναι τόσο καθαρό όσο και την πρώτη μέρα που μπήκαμε. Αφού σκέφτομαι να φέρω τον παπά να κάνει αγιασμό. Το δικό μας, αν του βάλεις 3 αναπνευστήρες άνετα γίνεται ΜΕΘ. Θα βάλουμε μπρος και τα αυτοκίνητα μας επιτέλους. Σέρβις θα θέλουν από την ακινησία αλλά τέλος πάντων. Εδώ θέλουν σέρβις τα σκυλιά. Τα ψόφησαν στη βόλτα οι αθεόφοβοι όλες αυτές τις μέρες. Αν είχαν μετρητή θα έδειχνε πάνω από 10.000 χλμ τη βδομάδα. Αυτά κι αν θέλουν αλλαγή σε φίλτρο και λάδια. Για να δω πόσοι θα κάνουν το ίδιο τώρα που θα λήξουν τα μέτρα. Θα τα πάνε ως το αμφιθέατρο ή μέχρι την πρώτη μανόλια για κατούρημα και πίσω;

m3

Και μιας και είπα αμφιθέατρο, λαμπόγυαλο το έκαναν για ακόμη μια φορά. Τι κατάρα να σε έδωσε ρε Σταυρή ο Δελιόπουλος ήθελα να ήξερα. Τίποτα δεν σου πήγε καλά από τη μέρα που ανέλαβες. Γιούφτσα να σε καταριόταν, τέτοια γκαντεμιά δεν θα είχες. Όταν θα γίνουν αλλαγές στις θέσεις, παράτα τα και τράβα πάρε την ΟΠΑΚΟΜ να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τώρα που είπα για αλλαγές, ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Δελιόπουλος θα αναλάβει τα σκουπίδια. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια όμως. Αν όμως ισχύει, πεθαίνω να δω που θα πάει ο Κούγκας (γιατί κάπου θα πάει, αυτό είναι σίγουρο). Αν και δεν το πιστεύω γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι σα να παραδέχεται ο Κούγκας ότι είναι ανίκανος. Ύστερα, με τα όσα ακούστηκαν μετεκλογικά, τον Σεπτέμβριο θα μας αποχαιρετήσει ο Βενιόπουλος. Να χαρεί ο Ιερεμίας ή τζάμπα θα κάνει όνειρα;

Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Να μου το θυμηθείτε. Αυτή τη στιγμή ο Γκυρίνης βολεύεται και συνεχίζει έτσι. Να δείτε ότι θα έχουμε ριζικές αλλαγές. Μπορεί να ξεκίνησε με Πανταζόπουλο αλλά κάτι μου λέει ότι θα κλείσει με Ναλμπάντη, συγνώμη Κιρκιλιανίδη ήθελα να πω. Λίγο που τα μέτρησα, δεν μου βγαίνουν τα κουκιά. Κοντός ψαλμός…..

m4

Όπως θα καταλάβατε ήδη τα θέματα αυτής της βδομάδας ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Ότι μπορούσα έκανα ο καψερός. Αποφασίσαμε όμως να εντάξουμε μέσα στο Καρπούζι μια καινούρια ρουμπρίκα. Όλες αυτές τις μέρες στο σπίτι, έχω δει στο ιντερνέτ χιλιάδες πράγματα (μέχρι πως γεννάει ο ιπτάμενος λεμούριος). Για τέτοια απογοήτευση σας μιλάω. Ένα από αυτά τα χιλιάδες που είδα, το ζήλεψα. Όχι, όχι μη τρομάζετε. Δεν θα αρχίσω να ξεγεννάω όποια έγκυο βρω στο δρόμο. Άλλο θα κάνω. Είδα λοιπόν μια εκπομπή στην οποία βάζεις απέναντι σου κάποιον και του θέτεις διάφορα διλήμματα. Από τα πιο σοβαρά ως τα πιο γελοία. Σκέφτηκα…. γιατί όχι! Και έτσι γεννήθηκαν ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. Στην καρέκλα απέναντι μου δεν θα καθίσουν μόνο επώνυμοι που κατέχουν θέσεις και αξιώματα. Θα καθίσουν όσοι θέλουν. Όσοι έχουν χιούμορ και δεν μασάνε τα λόγια τους. Πρώτη λοιπόν πήρε το βάπτισμα η πολύ καλή μου φίλη, Όλγα Καστανά. Σας ορκίζομαι δεν ήξερε καμιά από τις ερωτήσεις. Το σίγουρο είναι ότι γελάσαμε πολύ. Καλή αρχή λοιπόν.

ΒΙΝΤΕΟ

Ραντεβού το άλλο Σάββατο. Ααααα και αύριο γιορτάζω, να με χαίρεστε (όσοι θέλετε φυσικά).

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας