ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Παιδιά, έβαλαν βόμβα στην αποθήκη του Τσάρλυ και κινδυνεύει η Λόλα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Παιδιά, έβαλαν βόμβα στην αποθήκη του Τσάρλυ και κινδυνεύει η Λόλα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Δεν θέλω να ξεκινάω δυσάρεστα αλλά οι εξελίξεις δεν με αφήνουν. Μάλλον μας μάτιασαν αλλιώς δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά.

 

Τα βλέπαμε στις ειδήσεις και κανενός νους δεν φανταζόταν ότι θα τα ζήσουμε και στα δικά μας λημέρια. Μιλάω φυσικά για το συμβάν της Αγκαθιάς όπου ένας 13χρονος βίαζε έναν 12χρονο επί 8 μήνες.

 

Ένα απόλυτα τραγικό γεγονός που δεν το χωράει κανενός μυαλό. Δεν θα σταθώ στο τι πρέπει να γίνει, είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Θα σταθώ όμως στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς.


Όχι άλλη ανθρωποφαγία. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Πέσαν όλοι επάνω στον 13χρονο και τον κατασπάραξαν. Είναι ένα παιδί, με πολλά θέματα αλλά δεν παύει να είναι ένα παιδί.

 

Θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε. Δεν του δίνω το ακαταλόγιστο, όχι, απλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι πρέπει να το «ξεσκίσουμε».

 

Δεν χρειάζεται όλοι να πούμε ή να γράψουμε τη γνώμη μας, υπάρχουν ειδικοί να το κάνουν. Φτάνει πια ότι δεν «χτυπάει» το σπίτι μας να πρέπει να το κατασπαράζουμε.


Στη γενιά μου, για να δούμε τσόντα έπρεπε να πάμε στο περίπτερο να αγοράσουμε περιοδικά. Οι σημερινές γενιές το απολαμβάνουν με ένα κλικ. Ένα κλικ που εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να κάνουν.

 

Όταν οι γονείς, για να απολαύσουν τον καφέ τους δίνουν το κινητό στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία, όταν όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε σελίδες ενηλίκων, όταν..... όταν.... τότε όλα αυτά θα γίνονται συνεχώς χειρότερα. Αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους.


Και όταν λέω ειδικούς σίγουρα δεν εννοώ αυτόν.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Που είναι η εκκλησία μας; Που είναι όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι είναι άγιοι και σοφοί(σίγουρα υπάρχουν πάντα τα ¨φωτεινά¨ παραδείγματα;

 

Πως επιτρέπουν σε ανθρώπους που κατέχουν αξιώματα να εκφέρουν τέτοιες απόψεις; Δίδαξε ποτέ ο Χριστός ότι όσοι ντύνεστε καρναβάλια θα σας παίρνω το κεφάλι;

 

 Για όλα αυτά που κατά καιρούς ακούμε να γίνονται γιατί δεν πέφτουν κεφάλια; Γιατί δεν πέφτει κανένας κεραυνός;

 

Σε άλλα ο Θεός κλείνει τα μάτια και σε άλλα σκοτώνει 57 παιδιά στα Τέμπη; Και ύστερα απορείτε που απομακρύνεται ο κόσμος από την εκκλησία;

 

Από την εκκλησία, ΟΧΙ από την πίστη.


Και επιτέλους ας πει κάποιος στον Αμβρόσιο ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα πιστεύω του. Ας τα πει σε κανέναν αρχιμανδρίτη όταν πίνουν καφέ.

 


Αλλά τι να σε κάνει και ο παπάς όταν οι ίδιες οι γυναίκες τα γράφουν όλα (να μην πω που). 8 Μαρτίου (8 μέρες μετά το συμβάν στα Τέμπη) και κάποιες γυναίκες (μάνες και μη) έτρεξαν να πάρουν μέρος.... στο χορό της γυναίκας (δεν θα πω που για να μη τις κάνω περισσότερο ρεζίλι).

 

Έπρεπε να χορέψουν και να διασκεδάσουν λες και είναι από αυτές τις καταπιεσμένες που δεν έχουν ίσα δικαιώματα, λες και δεν τους ένοιαξε που χάθηκαν τόσα παιδιά. Αλλά, δεν ήταν τα δικά τους.

 

Δεν είμαι λαϊκιστής, αυτές είναι Μουλάρες με Μ κεφαλαίο.

 


Ας αλλάξουμε θέμα και ας πάμε στα του δήμου μας. Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η σκούπα που αγοράστηκε πριν λίγα χρόνια και δούλεψε μόνο μία φορά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όσοι με διαβάζουν καιρό σίγουρα θα θυμούνται τα ονειρεμένα κραξίματα που έριχνα τότε στο Σωτήρη Τόκα (τότε αντιδήμαρχο καθαριότητας) για αυτήν την περιβόητη σκούπα.

 

Όπως σας έχω ξαναγράψει ο δήμος μας θα προμηθευτεί άλλες δύο παρόμοιες οσονούπω.

 

Ο λόγος; Σας περισσεύουν λεφτά; Ήσασταν τόσο πολύ ευχαριστημένοι με την προηγούμενη και είπατε να επενδύσετε ή έχει πολύ χώρο στον όρχο και θέλετε να τις στοιβάξετε για να σκουριάσουν παρέα;


Αλήθεια, τη φράση «η μ@λ@κί@ πάει σύννεφο» την έχετε ακουστά;

 

Στον προεκλογικό αγώνα θα τις ανεβάσετε και στην εξέδρα, όπως τον βουλευτή που πήρε το βαγόνι στο χωριό του τάζοντας πως θα περνάει τρένο από κει;

 

Θα βγει επιτέλους κάποιος επίσημα να μας πει γιατί δεν δούλεψε η παλιά και γιατί παίρνετε καινούρια; Δεν παρακαλάμε, το απαιτούμε; Πόσο θα περιμένουμε ακόμα;

 

Τα λεφτά ξέρετε είναι δικά μας...των πολιτών...

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Και πάμε στον αθλητικό τομέα και στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Δείτε το αθλητικό στάδιο της πόλης έτσι όπως το είδαν οι αναγνώστες του Καρπουζιού.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στην πρώτη εικόνα υπάρχει μηχάνημα που έχει μεγάλα καρφιά περιμετρικά.

 

Στη δεύτερη εικόνα το «γεφυράκι» γλιστρά του θανατά. Και τα δύο βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου.

 

Εκεί που τρέχουν μικροί και μεγάλοι. Εκεί που παίζουν παιδιά όταν τρέχουν οι γονείς τους. Και επειδή κάποιοι «καλοπροαίρετοι» θα πούνε (όπως ήδη είπαν) γιατί τα γράφεις αυτά τώρα, όταν δούλευες στην επιχείρηση του προέδρου της ΚΕΔΑ δεν τα έβλεπες, θα πω ότι ποτέ δεν πληρώθηκα για να γράψω κάτι το οποίο δεν πίστευα, ούτε και μου ζητήθηκε.

 

Πληρωνόμουν για τη δουλειά μου και μόνο. Απλά, ίσως να μεγαλοποίησα κάποια πράγματα (κυρίως) ή να απέφυγα να σχολιάσω κάποια άλλα (για ευνόητους λόγους). Αφήνω τα «λαδώματα» για κάποιους άλλους που ζουν από αυτά.


Και θα κλείσω τα του γηπέδου με την παρακάτω φωτογραφία.

 

Δεν ξέρω αν χρησιμοποιούνται αυτά τα αποδυτήρια, σίγουρα όμως δεν είναι εικόνα γηπέδου που φιλοξενεί «Διεθνές τουρνουά στίβου» κύριε Σταυρή μου.

 

Αν δεν μπορείτε να το επισκευάσετε, πείτε στον Τσολάκη (πρόεδρος Κλειδίου) να σας δώσει μια φωλιά από πελεκάνους (έχει πολλές το χωριό) να βάλετε στην τρύπα.

 

Που ξέρετε, ίσως το δουν σαν εικαστική πρωτοτυπία και σας πάρουν και στην Biennale.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Και σα να μη μας έφταναν όλα αυτά ήρθε και ο Μπιλ Λάντεν.

 

«Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας ύστερα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2023. Άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εκκένωσης του δημαρχείου, ενώ στον χώρο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας».

 

Θυμήθηκα τα νιάτα μου, τότε που παίρναμε με απόκρυψη στο Λύκειο και λέγαμε για βόμβα μπας και γλυτώσουμε καμιά ώρα.

 

Θα σας πω αμέσως, με τη μέθοδο της αφαίρεσης, ποιος σίγουρα δεν το έκανε και δεν πρέπει να είναι μέσα στους υποψήφιους δράστες.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν το έκανε σίγουρα ο Δελιόπουλος γιατί με μία ώρα το πρωί και μία το μεσημέρι, δεν προλαβαίνει να βαρεθεί.

 

Δεν το έκανε σίγουρα ο Δριστάς γιατί που τον χάνεις, που τον βρίσκεις όλο απέναντι στο καφενείο είναι.

 

Δεν το έκανε σίγουρα ο Παντόπουλος γιατί αυτός τρελαινόταν να πηγαίνει στο δημαρχείο όταν δεν ήταν τίποτα, όχι τώρα που έχει και αντικείμενο.

 

Ο Καμανάς αποκλείεται γιατί έχει οργώματα, να κατουρήσει δεν προλαβαίνει. Η πλευρά Πανταζόπουλου πάει δεν πάει, ένα και το αυτό, άρα τι μας μένει;

 


Δήμαρχε, αν υποψιαστώ ότι νύσταζες ή βαριόσουνα και σκαρφίστηκες κάτι τέτοιο, θα μπω στο πρώτο τρένο για τα Τέμπη μόλις ανοίξουν οι γραμμές.

 

Αλλά και πάλι.... μπα, αυτός κάνει κουμάντο, κι αν δεν πάει, ποιος θα τον μαλώσει; Κανένας. Το κουβάρι πλέκετε όλο και πιο πολύ και το έργο της αστυνομίας γίνεται όλο και δυσκολότερο.


Το καλό είναι πως δεν βρέθηκε βόμβα (θα συνεχιστεί το νταμάρι) όσο κι αν έψαξαν οι αστυνομικοί και ο σκύλος.

 

Ησύχασε και η Βάσω (από τα πάνω γραφεία) που έτρεχε να κατέβει τα σκαλιά φωνάζοντας «Σταθούλη η μαμά έρχεται».

 

Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά. Την επόμενη φορά, όποιος κάνει φάρσα, να πει ότι ελευθερώθηκε ο ιός Τ-Virous μέσα στο δημαρχείο ο οποίος μετατρέπει όλους όσους είναι μέσα σε πολυεργαλεία ασταμάτητα για δουλειά.

 

Σε 5 δεύτερα, όχι το δημαρχείο αλλά όλο το τετράγωνο θα εκκενωθεί (κακίααααα).


Το τι μηνύματα πήρα για την υποψηφιότητά μου, δε λέγεται. Γι΄ αυτό λοιπόν και γω από το επόμενο Καρπούζι, θα αρχίσω να σας παρουσιάζω τα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο μου.

 

Προμηνύεται θύελλα. Κοντός (όχι αυτόν που πάει το μυαλό σας) ψαλμός.....


Και θα κλείσω με τρεις ομορφάντρες που έστειλαν το πιο όμορφο μήνυμα σε όλους τους οπαδούς των ομάδων. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών συνεχίζεται από τον τουριστικό όμιλο Βεροίας το πρόγραμμα «Ανθισμένες ροδακινιές» με ποδηλατάδα, διαγωνισμό φωτογραφίας και πεζοπορία.

 

Στα χνάρια αυτού του προγράμματος ξεκινά και ο δικός μας δήμος το πρόγραμμα «Ανθισμένες Καλαμιές». Βγάλτε φωτογραφία τις καλαμιές που υπάρχουν μπροστά από το σπίτι σας, στα κανάλια, στους δρόμους και κερδίστε πολλά δώρα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Εκτός διαγωνισμού τα χωριά του δήμου μας γιατί έχουν καταντήσει ζούγκλες και έτσι έχουν μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στους καλαμιώνες.

 

Βγάλτε τα κινητά και αρχίστε τσακ και τσακ. Πόσο μπροστά πια αυτή η διοίκηση, πόσο!!!

 


Στις 8 Μαρτίου είπα στη μάνα μου χρόνια πολλά για τη γιορτή της γυναίκας και της έδωσα ένα λουλούδι. Τι το ήθελα, τι με χρειαζόταν.

 

Γυναίκα είμαι εγώ, με ρωτάει, εγώ στον μπαχτσέ, εγώ στα κοτόπουλα, εγώ να πλύνω πιάτα, εγώ να μαγειρέψω, εγώ να πλύνω, εγώ όλα.

 

Εγώ δεν είμαι γυναίκα μου λέει, άλογο είμαι με όλα αυτά που μου φορτώσατε. Πήρα πίσω το λουλούδι, άνοιξα το ψυγείο, της έδωσα ένα καρότο και έφυγα για να γλυτώσω το δεύτερο μέρος της γκρίνιας.


Αυτά για σήμερα, ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας