ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Παρέλαση με Fist Bump και άλλα τέτοια κουλά - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Παρέλαση με Fist Bump και άλλα τέτοια κουλά - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πολλές είναι οι φορές που κάνω λάθη και μερικές από αυτές μάλιστα δεν μπορώ και να τα διορθώσω.

Ευτυχώς αυτή τη φορά διορθώνεται και αυτό σκοπεύω να κάνω αμέσως. Στο προηγούμενο άρθρο σας έγραψα για τη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» που ανέβασε η θεατρική μας ομάδα. Ξέχασα όμως να αναφέρω και ένα μέλος της παράστασης που έπαιξε πραγματικά πολύ σημαντικό ρόλο. Την Αθηνά Αποστολάκη. Η Αθηνά δεν πήρε απλά μια βούρτσα και χτένισε. Δεν έβαλε 5 καούκες και μετά ήπιε καφέ. Επί τρεις μέρες δημιουργούσε γλυπτά επάνω στα κεφάλια των πρωταγωνιστών. Δεν ξέρω πραγματικά πως θα ήταν η παράσταση χωρίς αυτά τα δημιουργήματα. Αθηνούλα μπράβο σου και σόρυ που σε ξέχασα.

001

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε την παρέλαση. Ένα θα σας πω, επιτέλους ντύθηκαν οι δασκάλες. Δεν είδα ούτε ένα ξέκωλο. Όλα σεμνά. Αφού νόμιζα πως πήγα για να δω παρέλαση στην Κοζάνη. Ούτε ένα μπουτάκι δασκάλας στο μπαϊρι. Επίσης, η εξέδρα των επισήμων, δεν την έχω ξαναδεί ποτέ μου τόσο άδεια. Οι ιερείς, τα σώματα ασφαλείας και ότι έμεινε από τη διοίκηση του δήμου μας. μέχρι και ο Πουρλιοτόπουλος ήταν επάνω. Μάλλον του έκαναν το ορίστε για να φαίνονται πολύ. Ένα όμως πράγμα δεν κατάλαβα. Η Μοσχοπούλου ήταν επάνω λόγο αντιπολίτευσης; Δεν είδα όμως κανέναν άλλον από την αντιπολίτευση πάνω. Μήπως ανέβηκε επειδή ανήκει πλέον στην Ώρα Ευθύνης; Ε μάλλον, αλλιώς δεν βρίσκω τον λόγο.

002

Και ενώ όλοι περιμέναμε να ακούσουμε αν κάποιο τμήμα τραγουδήσει το Μακεδονία Ξακουστή, να΄ σου το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα παλικάρι που έδινε τον παλμό. Οοοο, ααααα. Μπράβο τσολιά μου. Αλήθεια, γιατί κανένας δεν τον πήρε ως υποψήφιο στον συνδυασμό του ακόμα; Ξέρετε ότι είχε παππού κοινοτάρχη και θείο παιδίατρο; Σάκη μου μη μασάς, σε κρατάνε για το τέλος. Αν και μετά την υποψηφιότητα Γατόπουλου νομίζω ότι ο χώρος σου είναι με τον Argy. Έχε υπομονή.

003004

Τον συνδυασμό Δύναμη ενότητας και ελπίδας του Αργύρη εκπροσώπησαν στην παρέλαση δύο ογκόλιθοι της πολιτικής σκηνής του τόπου μας που έγραψαν ιστορία. Ο Δημητριάδης και ο Κούγκας. Κύριε Φώτη μου και κύριε Σάκη μου, νομίζω ότι τόσα χρόνια γράψατε μια ιστορία που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Δε νομίζετε ότι πλέον ήρθε ο καιρός να καθίσετε σπίτι σας και να αφηγηθείτε αυτή την ιστορία στα εγγόνια σας; Οι καρέκλες του δημαρχείου δεν ανήκουν σε κανέναν. Είναι καλύτερα να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. Εσείς πρέπει να μας διδάξετε ήθος, όχι εμείς.

005

Και μιας και είμαι στο στρατόπεδο του Argy να σας πω ότι μέσα στη βδομάδα που πέρασε έκανε συγκέντρωση υποψηφίων. Αργύρη μου, εάν έβαλες και το κλιματιστικό να καίει όπως γράφει και η πόρτα, τότε σίγουρα μπήκες μέσα. Γιατί δεν τους έφερες βρε παλικάρι μου στο μαγαζί που δουλεύω, να σας κεράσω εγώ ένα καφεδάκι να φύγεις από την υποχρέωση; Δέκα νοματαίοι ήσασταν όλοι και όλοι. Εσύ, εγώ κι η θεια μου η Γωγώ. Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις.

006

Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί και τελικά το αποφάσισα. Αν θέλουμε πραγματικά να αναμορφώσουμε τον δήμο μας θα πρέπει όλοι μας να ψηφίσουμε Argy. Αλήθεια σας λέω, εάν τον ψηφίσουμε τότε σίγουρα και πιο μοντέρνοι θα γίνουμε και μέσα σε όλα θα είμαστε. Δεν με πιστεύεται ε; Εδώ έβαλε να τον Κούγκα να κάνει facebook, με μας θα μασήσει;

007

Από βδομάδα περιμένω να κάνει και twitter και Instagram. Μηνύματα για το καλωσόρισμα στα social media έστειλαν στον Κούγκα, η Κιμ Καρντάσιαν και η Μαντόνα. Να σε δω να βγαίνεις και σέλφι και μετά να πάω να κλειστώ σε μια σπηλιά σαν τον Λιαντίνη.

Ο κόσμος φέτος στηρίζει και θέλει γυναίκες. Το άκουσε ο Ναλμπάντης και αμέσως το έκανε πράξη. Πήρε παραμάσχαλα Καστανά και Καρανικολοπούλου και βγήκε για παρέλαση. Κώστα μου πάχυνες όμως και θα σε μαλώσω. Θα μου πεις αγχώθηκες μέχρι να βρεις υποψήφιους και το έριξες στο φαί. Άμα πας την δεύτερη Κυριακή, τι θα κάνεις; Με πιτζάμες θα βγεις να χαιρετίσεις τον κόσμο γιατί θα είναι οι μόνες που θα σε χωράνε.

008

Πάντως πρέπει να σου αναγνωρίσω και κάτι. Ενώ οι άλλοι ασχολούνται ακόμα με το ποιους θα κλείσουν για υποψηφίους (τέτοιο άγχος ούτε ο Παπαργυρόπουλος όταν έκλεινε το Ρέμο για το Αθηνών Αρένα) εσύ βγήκες και μας είπες τι θα κάνεις στο δήμο. Συγκεκριμένα μίλησες για κάποια κτήρια τα οποία είτε έχουν οι τράπεζες είτε ερημώνουν και μας είπες ότι θα προσπαθήσεις να τα αξιοποιήσεις για το κοινό καλό. Δεν ξέρω πλέον, μετά από όσα ακούσαμε τόσα χρόνια αν μπορώ να πιστέψω τέτοια σχέδια, βλέπω όμως ότι ασχολείσαι με τα προβλήματα του δήμου και όχι μόνο με το ψηφοδέλτιο. Γαλοπούλα να τρως, το ζαμπόν έχει λιπαρά.

Και περνάω στη Νέα σελίδα του Μιχάλη Χαλκίδη. Στην παρέλαση πήγε μόνος. Θα μου πείτε, τους ξέρεις όλους τους υποψηφίους και λες ότι ήταν μόνος; Όχι. Ίσως και να είχε και κάποιους μαζί του αλλά ήταν σαν να μην υπήρχαν. Εγώ την Κοζίδου από τον χορό θυμάμαι αλλά σίγουρα ήταν πολύ νωρίς η παρέλαση για να πάει. Στην εκκλησία πάντως μιλούσε συνέχεια με τον Δημούλη. Ρε Ναλμπάντη, τον είπες τον πεθερό σου ότι ο Χαλκίδης είναι σε άλλο ψηφοδέλτιο ή μπερδεύτηκε ο άνθρωπος; Πλάκα κάνω, μπράβο στον κύριο Δημούλη που βάζει πρώτα τους ανθρώπους και μετά τις εκλογές. Ένα θα σας πω και θα το τελειώσω εδώ. Δείτε στην πρώτη φωτογραφία πως τους κοιτάει ο Γκιουρτζής και στη δεύτερη πως τους κοιτάει ο Τόκας. Πέθανα.

009

Στο Voice οι υποψήφιοι έλεγαν «με τον Κωστή». Ο Κώστας είπε me ton Mixali. Και σα να μην έφτανε μόνο αυτό του έμαθε και fist bump. Ειλικρινά δεν ήξερα τι είναι και γκούγκλαρα για να το δω. Fist bump είναι όταν δύο άτομα ενώνουν τις γροθιές τους για να χαιρετηθούν.

010

Με τον Κώστα λοιπόν αντιδήμαρχο εκτός από το fist bump θα μάθουμε το go pro, το take five και πολλά άλλα τέτοια. Για ποια σκουπίδια και χωματερές μας έλεγες Μιχάλη μου; Τώρα θα μπαίνουμε στο δημαρχείο, θα πετάμε στον υπάλληλο ένα yo man και θα μας δίνει τον αριθμό πρωτοκόλλου σε χρόνο ντε τε. Αυτό θα πει νέα σελίδα. Αγαπητοί συνδημότες, αν κάποιος στο δρόμο σας ρωτήσει τι θα ψηφίσετε, η απάντηση είναι μία. Me ton Mixali. Μόνο με ράστα να μη σε δω Μιχάλη μου και όλα καλά.

Βέβαια, δεν ήθελα να με πούνε χωριάτη και έβγαλα και γω μια fist bump φωτογραφία για να σας δείξω. Αν και θα ήθελα πολύ με τον Χαλκίδη αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Τι να κάνω και γω, βολεύτηκα με ότι βρήκα.

011

Και πάμε στην Ώρα Ευθύνης τώρα που εσκεμμένα άφησα τελευταία. Η παρέλαση είχε αντρικό χαρακτήρα για τον Παναγιώτη. Δελιόπουλος, Τόκας και Γκιουρτζής δεν τον άφησαν από τα μάτια τους. Μιλάμε για πολύ αγάπη αλλά είμαι και σίγουρος πως και ο Παναγιώτης τους αγαπάει το ίδιο.

012

Πριν όμως πούμε για την παρέλαση ο συνδυασμός έκανε δύο συγκεντρώσεις. Στην μία μας παρουσίασε όλες τις γυναίκες και στην άλλη όλους τους υποψηφίους που έχει ως τώρα. Γιατί βρε πασά μου, αφού άνοιξες που άνοιξες το γραφείο γιατί δεν τους μάζεψες όλους μια φορά; Είναι καιρός για διπλά έξοδα; Μια φοντανιέρα, ένα σοκολατάκι, ένα λικέρ και φτάνει. Γιατί να τα κάνεις όλα δυο φορές; Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι οι πιο τυχεροί από όλους μας είναι οι Λουτρότες. Με την Πάτυ στο ψηφοδέλτιο, μπορεί έργο να μην δούνε αλλά όλοι θα κάνουν κορμιά. Θα τους ταράξει στη ζούμπα. Τι θες εσύ, να σου αδειάσω τους κάδους; Βαθιά εισπνοή και πάμε, βήμα, βήμα και πάνω τα χέρια. Στα 70 οι θειες θα αποκτήσουν κοιλιακούς. Θα γεμίσουν οι σκουπιδοτενεκέδες με κορσέδες.

013

Έκανε την εμφάνιση του στη σελίδα της Ώρας Ευθύνης. Έμεινε στον αέρα μόνο για κάνα δυο ωρίτσες και μετά εξαφανίστηκε. Όταν μιλάμε για ανεξάρτητο συνδυασμό, το εννοούμε. «Μπες στην ομάδα εθελοντών της Νέας Δημοκρατίας» έλεγε το κείμενο. Σε ποιους απευθυνόταν; Στους νεοδημοκράτες ή στους ψηφοφόρους του συνδυασμού; Οι ψηφοφόροι είναι μόνο δεξιοί; Μήπως στους υποψηφίους; Για να είσαι «ανεξάρτητος» θα πρέπει να μη στηρίζεις μόνο μία παράταξη. Να περιμένω από βδομάδα και το πρόγραμμα ομιλιών της Γεννηματά;

014

Γι΄ αυτό σου έλεγα Στέφανε Δελιόπουλε ότι σε αγαπάει ο Παναγιώτης. Εσένα πήγε να προφυλάξει και ανέβασε αυτή την ανακοίνωση. Μέχρι τώρα όλοι σου λένε τι δουλειά έχεις εσύ πασοκσής άνθρωπος με τον Γκυρίνη. Γράψου τώρα ως εθελοντής για να μην μπορεί κανένας να σου πει τίποτα. Μήπως να περιμένω να σε δω και στην ομιλία του Μητσοτάκη στη Βέροια Στέφανέ μου;

Όλα μου τα χρόνια ψήφιζα ΠΑΣΟΚ ενώ στις δημοτικές εκλογές πάντα ψήφιζα δεξιό δήμαρχο. Ή είμαι ο μοναδικός που δεν βάζω τα κόμματα πάνω από το κοινό καλό ή είμαι μ@λ@κ@ς. Κάτι άλλο δεν παίζει Στέφανέ μου.

Για την παρακάτω φωτογραφία θα βάλω μόνο τίτλο. Πιο Στρουμφίτα πεθαίνεις. Είχα να δω τόσο γαλάζιο σατέν από τότε που παντρεύτηκε η πριγκίπισσα Σίσυ.

015

Κι όμως, είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Ναι, αλήθεια σας λέω, το στεφάνι της Φιλόπτωχου το κατέθεσε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Και ενώ όλοι μας περιμέναμε την Βέτσιου να βγει να καταθέσει το στεφάνι, σκάει μύτη η επίτροπος της ευρωπαϊκής ένωσης. Του χρόνου να μας φέρετε την Κεφαλογιάννη που μ΄ αρέσει κιόλας. Μπράβο σας, κάνατε τη διαφορά.

016

Και θα κλείσω την παρέλαση με τις πιο όμορφες αγκαλιές. Όταν τα ζουζούνια γελάνε, γελάει μαζί τους όλος ο κόσμος.

017018019

Σας είπα από την αρχή ότι στο Καρπούζι θα μπαίνουν οι κάρτες υποψηφίων που εκτιμώ και που πιστεύω ότι έχουν κάτι να μας δώσουν. Ο Άκης είναι ένα παιδί που ξέρει πολύ καλά ότι την επομένη των εκλογών πάλι παρέα θα πίνει τον καφέ του με όλους όσους είναι συνυποψήφιοι του. Έχει πάντα μια καλή κουβέντα για όλους και αγωνίζεται με ήθος κόντρα στα «περαστικά» κάποιων που τον θεωρούν ως «απέναντι».

020

Όσο παρατηρούσα την κάρτα του είδα ότι του λείπει ένα χέρι. Όχι, δόξα το Θεό είναι αρτιμελής. Αμέσως το μυαλό μου πήγε σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη της μουσικής που του έλειπε όντως το ένα χέρι.

021

Εύχομαι Άκη μου να έχεις την καριέρα του μεγάλου Ζαγοραίου. Αυτός στο τραγούδι, εσύ στην πολιτικά.

Ύστερα όταν σας λέω ότι δεν πάμε καθόλου καλά, εσείς δεν με πιστεύεται. Η άλλη περίμενε το λεωφορείο για να πάει στο χωριό της. Μέχρις εδώ όλα καλά. Τα ΚΤΕΛ και αίθουσα αναμονής έχουν αλλά και πεζοδρόμιο με παγκάκι για να περιμένεις. Δείτε, για να μη λέτε ότι σας λέω ψέματα, που στάθηκε για να περιμένει το λεωφορείο.

022

Μέσα στη μέση του δρόμου. Και που να πιάσουν οι κάψες. Να την πατήσεις και να την αναγνωρίσεις από το εισιτήριο που έκοψε. Τουλάχιστον θα ξέρουμε σε πιο χωριό να τη θάψουμε. Και σα να μην έφτανε αυτή, πήγε ο άλλος και έκανε το κούρεμα του βραδύποδα. Αυτό που δεν με πιστεύεται με γυρνάει το μυαλό. Πάρτε για να έχετε.

023024

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας