ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Πλέον ζω από περιέργεια να δω τι άλλο θα γίνει. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Πλέον ζω από περιέργεια να δω τι άλλο θα γίνει. Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ο κορονοϊός είναι σαν το κέρατο. Μπορεί να το έχεις και να μην το ξέρεις. Έτσι την έπαθα και γω. Όχι, δεν έχω κέρατο (δεν κόβω και το κεφάλι μου δηλαδή) αλλά κορονοϊό είχα και το πήρα χαμπάρι κατά τύχη. Απλά είπα ας κάνω και γω ένα τεστ που ξέμεινε στο σπίτι για να μη λήξει. Τι το ήθελα; Να δυο γραμμές βαρβάτες χωρίς να νιώθω απολύτως τίποτα.

 


Το παράξενο δεν είναι αυτό. Το παράξενο είναι ότι μόλις το είπα στη μάνα μου, μου έκανε…. φιδέ. Γιατί φιδέ ρε μάνα, μια χαρά είμαι; Και πότε θα τον φάμε μου λέει, όταν έχεις γρίπη τρως φιδέ, τέλειωσε. Οι άλλοι μακαρόνια με κιμά και γω φιδέ με λίγο κοτοπουλάκι. Τι ήθελα και το είπα ότι κόλλησα; Αλλά ας πάμε στα δικά μας και ας δούμε τι έγινε τη βδομάδα που μας πέρασε.

 

 

Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ένστασης του συνδυασμού της Δώρας Κουρκουτά. Μάλιστα μάθαμε και ποιοι θα την εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο. Πρόκειται για τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Χρυσανθάκη Χαράλαμπο και τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και γνωστό πολιτικό κ. Λοβέρδο Ανδρέα.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Τι πιστεύω; Ότι το κλίμα δεν είναι πια το ίδιο. Δεν υπάρχει πια η ίδια ένταση. Κάτι σαν ξανά - ζεσταμένο φαγητό ένα πράμα. Τι θέλω να πω; Καλά κάνει και το κυνηγάει αλλά… δεν ξέρω αν με πείθει πια. Θα μου πεις, καλύτερος είναι ο κύριος 80%; Η απάντηση είναι «και βέβαια όχι».

 


Τόσο ζαμάν φου ποτέ ξανά στα χρονικά. Πραγματικά δεν υπάρχει ντροπή. 80% πήρε θα μου πείτε, θα έπρεπε να ντρέπεται; 80% θα έπρεπε να ντρέπεται αυτός και 160% εμείς (εσείς δηλαδή) που τον ψηφίσατε. Εκτός κι αν σας αρέσει αυτό;

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η υπηρεσία καθαριότητας είναι σα να μην υπάρχει. Όλα ρημαγμένα, όλα ακέφαλα. Δηλαδή πόσο πιο ντροπή; Όλοι εσείς που τρέχατε για την πάρτι του, καμαρώνετε τώρα; Τι ρωτάω, μήπως και όταν τρέχατε ήταν αλλιώς τα πράγματα; Όχι.

 


Αλλά καλά σας κάνει, βρωμίστε κι άλλο, αυτό δεν είναι τίποτα. Πόσο νομίζετε απέχουμε από το να ζωντανέψει ξανά η χολέρα; Σας αρέσει η πόλη σας; Δεν ρωτάω για τα χωριά γιατί είναι τελείως εγκαταλελειμμένα. Η Αλεξάνδρεια σας αρέσει; Τα σκουπίδια ανήκουν στους κάδους, όχι στη ζωή μας, αγαπητή διοίκηση. Ας μας πει κάποιος τι είναι αυτό που λειτουργεί σωστά στο δήμο μας. Μήπως η μέριμνα για τα αδέσποτα;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Αλήθεια, ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά; Υπάρχει έλεγχος για το αν δουλεύουν όλοι αυτοί που πληρώνονται; Νίκο Σαρακατσιάνε, πού είσαι; Σε βρίζουν όλοι, παραπονιούνται άπαντες και συ; Από 18 Οκτωβρίου υπάρχουν αυτά τα κλαδιά εκεί. Τι έκανες εσύ; Τα μάζεψες; Έδωσες πρόστιμο σε όποιον τα πέταξε; Τι έκανες;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η μάνα μου όταν δεν σηκώνω το κινητό θεωρεί πιο εύκολο να με βρουν τεμαχισμένο στα σκουπίδια πάρα να μην το ακούω. Αλλά και το πρώτο να ισχύει, που να με βρουν μέσα σε αυτό το χάος. Η θεατρική ομάδα Θερως ετοιμάζει μια συγκλονιστική παράσταση με τίτλο Φωνές Γυναικών. Έπρεπε Χρύσα μου να το φέρεις πιο πολύ στο σήμερα και να το ονομάσεις Φωνές Μέσα από τα Σκουπίδια.

 

 

Όχι ότι θα καταλάβουν ότι κάτι «βρωμάει» αλλά τουλάχιστον θα είναι μια έντονη διαμαρτυρία. Άρα (και επιστρέφω στην Κουρκουτά) καλά κάνεις Δώρα μου και το κυνηγάς. Δεν ελπίζω σε θαύματα αλλά θέλω πολύ σε κάτι να …ελπίζω. Και μη μας υπολογίζεις εμάς τους ψηφοφόρους, όπως μας στεναχώρησες τότε, έτσι θα μας γλυκάνεις τώρα αν το πετύχεις. Μνήμη…. Χρυσόψαρου, έχουμε γενικά. Είδες τι κάναμε στις εκλογές που πέρασαν, πιο λοβοτομή δεν παίζει.

 

 

 

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών τα είδατε; Όλα καλά; Τους φαίνονται και λίγα όπως λένε και ζητάνε αυξήσεις. Πρώτοι και καλύτεροι οι δήμαρχοι. Γιατί να μην έχω φράντζα να την ξεπατώνω τρίχα τρίχα να περνάνε τα νεύρα μου. Για δημάρχους με πληθυσμό δήμων από 20.000 έως 100.000 κατοίκους, που αποτελούν την πλειονότητα των δήμων, ο καθαρός μισθός διαμορφώνεται περί τα 2.300 ευρώ και όχι 3.420 ευρώ (μικτά).

 


Λιμοκτονούν οι άνθρωποι, κρίμα, τόση δουλειά προσφέρουν. Η μάνα μου λέει «βάλε με δίπλα στο ταμείο όταν θα έρθουν να πληρωθούν και άσε με να τους κοιτάω, ούτε ένας δεν θα τολμήσει να τα πάρει». Μέσω τραπέζης πληρώνονται μάνα της λέω. Πόσο τυχεροί μου λέει, τα ΑΤΜ της τράπεζας δεν έχουν σάλιο.

 


Βέβαια από βαρύγδουπες δηλώσεις άλλο τίποτα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ζητεί-απαιτεί: την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση στους διεθνείς οργανισμούς για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και η διάπραξη απεχθών εγκλημάτων πολέμου που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα αμάχων πολιτών.

 


Λύσανε τα δικά μας, μπήκαν και στη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα. Ελπίζω αυτό το ψήφισμα να το κάνατε για την πλάκα σας και να μην το στείλατε παραέξω. Θα μας γελάει όλο το αραβικό έθνος. Ο Nετανιάχου τρομοκρατήθηκε και την κάνει σιγά σιγά και η Χαμάς σκάβει κι άλλα λαγούμια να κρυφτεί βαθύτερα μόλις το διάβασαν. Τόσο τους τρομάξατε με το «ζητεί- απαιτεί».

 


Ψήφισμα να πέσει η τιμή στο λάδι κάνατε; Το λύσατε αυτό ή φοβάστε μη στεναχωρήσετε τον Κυριάκο; «Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα βασικά προϊόντα, σοκάρει η σύγκριση τιμών με χώρες της Ευρώπης». Το διαβάσατε; Αλλά με 2300 ευρώ μισθό που να πάρεις χαμπάρι ότι ακρίβυναν τα αγγουράκια.

 


Το είπα στο προηγούμενο και θα το πω και τώρα. Εγώ προσωπικά για αυτά τα παιδιά καμαρώνω που είμαι από εδώ και για τίποτε άλλο. Χάλκινο μετάλλιο για τον Γιάννη Νατσιόπουλο του Α.Σ Καράτε ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε Εφήβων - Νέων Ανδρών και U 21.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Μπράβο στον Γιάννη και στους γονείς του που μας έκαναν υπερήφανους. Καλά που υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που αποτελούν παράδειγμα πως οι νίκες δεν έρχονται από μόνες τους αλλά θέλουν πολύ κόπο (να το ακούσουν κάποιοι αυτό).

 


Μπράβο επίσης αξίζει και ο ΛΟΝΑΠ που συνεχίζει μια προσπάθεια πολλών ετών. Το συλλεκτικό ημερολόγιο του συλλόγου είναι έτοιμο και αξίζει, για άλλη μια χρόνια, να μπει στη συλλογή μας. Θέμα του τα….. πανηγύρια.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Συγκλονιστικά κείμενα, τόσο από γνωστούς λαογράφους όσο και από τον για πολλά έτη συνεργάτη τους Γιώργο Παπαδήμα, αφηγούνται μια εποχή που χαράχτηκε βαθιά στις μνήμες όλων μας (όσοι την έζησαν αλλά και όσους μας την αφηγήθηκαν). Συλλεκτικές φωτογραφίες, πολυτελής έκδοση από έναν σύλλογο που ξέρει τι θα πει ιστορία.

 


Αυτά για σήμερα. Σα να μην κάνουν τίποτα για να μην τους πιάσω στο στόμα μου ένα πράμα. Ξεχνάν όμως ότι η υπομονή είναι μια αρετή που με διακατέχει. Αλήθεια, με τις πλατείες τι γίνεται, προχωράνε καθόλου; Ο Κιρκιλιανιδης που είναι (ρωτάω γιατί μόνο τον Μάνο βλέπω να μαλώνει); Τι μας ετοιμάζει η πρόεδρος της ΚΕΔΑ για τα Χριστούγεννα; Αλήθεια, τα 50 χιλιάρικα που πήρατε (όπως μας είπατε) για τους πολιτιστικούς συλλόγους πότε θα τα δώσετε;

 


Ραντεβού το άλλο Σάββατο.Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας