ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Προεκλογικός Αγώνας 2023. Κηρύσσω την έναρξη - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ -  Προεκλογικός Αγώνας 2023. Κηρύσσω την έναρξη - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καραντινιώτες και καραντινιώτισες καλημέρα. Όσοι κοιμηθήκατε νωρίς την Πέμπτη το βράδυ δεν πήρατε χαμπάρι. Κατά τις 1 έριχνε πατσαβούρια. Στο χωριό μου χιόνιζε τόσο που δεν έβλεπες να έρθεις. Ωχ, προδόθηκα. Δεν γυρνούσα από βόλτα, προς Θεού, επίτηδες βγήκα για να κάνω έρευνα, τι νομίσατε. Άκουσα ότι θα μας χτυπήσει ο Λέανδρος και βγήκα να δω αν αληθεύει. Αυτό που κάθε σταγόνα που θα πέσει πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο, ποτέ δεν το κατάλαβα. Μέχρι τώρα είχαμε τη Lila Pause, τώρα έχουμε και τα καιρικά φαινόμενα.

 

Διαλέξουν όμως οι κερατάδες κάτι τρανταχτά ονόματα που σε κάνουν να κρυώσεις πριν ακόμα δεις το χιόνι. Λέανδρος, επιβλητικό. Αν το έλεγαν Πιπίτσα σιγά μη το έπαιρνες στα σοβαρά, ούτε κασκορσέ δεν θα έβαζες. Τέλος πάντων, είδαμε λίγο χιονάκι και ελπίζω να μην ξαναδούμε άλλο (δεν το θέλω ντιπ). Ανακοίνωση έβγαλε ο δήμος μας ότι είναι σε ετοιμότητα με όλο τον στόλο του για να αντιμετωπίσει κάθε γεγονός που θα προκύψει. Εμένα αυτή η ανακοίνωση και με ηρεμεί αλλά και με τρομάζει λιγάκι. Πρώτον εδώ και λίγο καιρό, ξύπνησαν επιτέλους και μας ανακοινώνουν κάθε τι που κάνουν για να μαθαίνουμε επιτέλους ότι κινούνται (έστω και αυτό το λίγο) και κάπως με καθησύχασε ότι κάποιοι θα φροντίσουν για μας. Δεύτερον, δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά όλες τις ανακοινώσεις τις υπογράφει ο… δήμαρχος. Που είναι το κακό θα με ρωτήσετε. Κακό δεν είναι αλλά κάπως έτσι δεν ακυρώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες; Την ανακοίνωση για τα χιόνια δεν έπρεπε να την βγάλει η ΔΕΥΑΛ ή η αντιδημαρχία καθαριότητας στην οποία ανήκει και ο στόλος; Όταν μάζεψε τα σκυλιά από το αμφιθέατρο δεν έπρεπε να υπογράφει ο Σταυρής που είναι και υπεύθυνος; Για τα σχολεία….. που είναι ο Δριστάς;

 

Από τη μία τον δικαιολογώ γιατί «κάηκε από το γιαούρτι» πολύ πολύ νωρίς (βλέπε Αλεξόπουλο, Χαλκίδη, Ναλμπάντη….) και δεν θέλει ξανά τα ίδια. Και αν προσέξετε ποιους «βγάζει στην μπάντα» θα καταλάβετε ότι ξεκίνησε να παίζει το προεκλογικό παιχνίδι του από πολύ νωρίς. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να ακυρώνεις ανθρώπους που ήταν μαζί σου από την αρχή (ως το τέλος δεν θα πω, επιφυλάσσομαι). Έμαθα δήμαρχε ότι μοίρασες αλάτι στα σχολεία. Τώρα που αερίζουν συχνά πυκνά τις αίθουσες, άσε το αλάτι και στείλε στα παιδιά ισπανικές κουβέρτες. Μπορεί τον covid να τον γλυτώσουν αλλά τις χιονίστρες και την πνευμονία δύσκολα το κόβω.

m1

Ανοίγει η αγορά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με απαγόρευση μετακίνησης εκτός Δήμου για τα ψώνια. Θα στέλνουμε SMS 2 στο 13033 και θα έχουμε χρονικό όριο 2 ωρών για τις αγορές μας. Μας τρέλαναν με αυτά τα click. Εμείς πλέον δεν είμαστε πελάτες στα μαγαζιά, φωτογράφοι είμαστε. Ακούμε κλικ και γυρνάμε. Click και ντεφ να γίνεται λέω εγώ. Βέβαια για πόσο καιρό θα μείνουν ανοιχτά δεν ξέρω να σας πω γιατί τώρα τελευταία ακούμε και για το ….. τρίτο κύμα. Για ηρεμήστε λέω εγώ γιατί έτσι που το πάτε το τρίτο δεν θα είναι κύμα αλλά τσουνάμι και θα σας καταπιεί. Χαλαρώστε, καταντήσαμε σαν την Ελενίτσα από το Κωσταλέξι.

 

Προχθές και ενώ ήμουνα στο δωμάτιο μου άκουσα από έξω το σκουπιδιάρικο του δήμου. Τι έγινε ρε παιδιά, απόρησα. Και ενώ ήμουν σίγουρος ότι άκουσα σωστά σηκώθηκα να δω για να το επιβεβαιώσω. Αυτό που είδα με σόκαρε.

m2

Σκουπιδιάρικο ανακύκλωσης συσκευών σε έναν δήμο που δεν ξέρει ούτε πως γράφεται η λέξη. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε ξαναδεί το συγκεκριμένο όχημα αλλά για μένα ήταν η πρώτη φορά. Πήρα μια βαθιά ανάσα και έκατσα στο κρεβάτι. Φώναξα τη μάνα μου να φέρει το πιεσόμετρο, μπας και ανέβηκε η ρουφιάνα και έχω παραισθήσεις. Τι το ήθελα; Από τη μια η μάνα μου να φωνάζει «κόψε το τσιγάρο, ανεβάζει την πίεση, δεν τρως κιόλας» και από την άλλη η εικόνα του σκουπιδιάρικου. 17 η μεγάλη, 9 η μικρή. Μ΄ έφαγες μπαμπέσικα Σαρακατσάνε, μ΄ έφαγες.

m3

 

 

Δεν ξέρω αν το είδατε το νέο σήριαλ αλλά αν δεν το προλάβατε εδώ είμαι εγώ να σας πω το ρεζουμέ. Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ανεβάζει στο προσωπικό του προφίλ ο Στέφανος Δελιόπουλος ένα post στο οποίο μας προτρέπει όλους να κάνουμε το εμβόλιο. Λογικά ο άνθρωπος ανέβασε το post με την ιδιότητά του ως γιατρός αν και δεν ξέρω κατά πόσο η οδοντιατρική μπορεί να είναι τόσο εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα των λοιμώξεων. Εκτός κι αν όσοι είναι γιατροί έχουν το δικαίωμα να μιλούν για όλα όσα αφορούν την ιατρική. Αν είναι έτσι όταν με πονάει η κοιλιά να μην πάω σε παθολόγο αλλά να πάω στη Βάνα που είναι ωριλά και είναι και γνωστή μου. Κάτι θα ξέρει, γιατρός είναι.

 

m4

Τέλος πάντων, δεν θα εξετάσω το γιατί αλλά θα πω μονάχα ότι ο άνθρωπος (με την καλή του την καρδιά) προσπάθησε να μας πει την άποψη του που κατ΄ εμέ είναι σεβαστή. Το τι ακολούθησε δεν έχει προηγούμενο. Εγώ πάλι, κατά έναν παράξενο λόγο θα συμφωνήσω με όλους. Στην συνομιλία που ακολουθεί έχω αλλάξει τα ονόματα των ομιλητών. Δείτε λοιπόν τη συνομιλία του Στέφανου με τον «Δημήτρη».

m5

Δεν ξέρω αν υπήρξε ειρωνεία, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Εγώ έχω να πω ότι τη ρήση «πάρε και μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλον γιατρό» δεν την εφεύραμε εμείς αλλά μας την έμαθαν οι ίδιοι οι γιατροί. Θεωρώ ότι εν έτη 2021 όλοι μας έχουμε την ικανότητα να αντιληφθούμε λίγο πολύ τι παίζει. Από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό ας κάνει ο καθένας αυτό που θεωρεί σωστό για τον εαυτό του.  Νομίζω φτάνει αυτό, ας μην επεκταθώ.

Βέβαια δεν τελειώνει εδώ. Τώρα αρχίζει το καλό. Κάποιοι ένιωσαν ότι ο Στέφανος βάλλεται από παντού και έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

m6

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ανατρέξετε να δείτε πια είναι η «δικηγόρος υπεράσπισης». Εγώ δεν θα μιλήσω, όχι γιατί δεν έχω κάτι να πω αλλά γιατί η παρακάτω κυρία τα είπε όλα. Πέθανα στο γέλιο. «Κούλα» μου, δεν σε ξέρω αλλά να σε έχει ο Θεός καλά. Χρόνια είχα να γελάσω τόσο.

m7

Στείλε μου (Κούλα) σε παρακαλώ μήνυμα στο FB πότε να επικοινωνήσω μαζί σου. Θέλω οπωσδήποτε να σε πάρω μια συνέντευξη στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. Μ΄ αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν το μπαμ με…… ευγένεια. Χίλια χρόνια να ζήσεις, γέλασα με δάκρυα.

Βέβαια γράφτηκαν πάρα πολλά, άλλα θετικά και άλλα όχι. Για μένα η κορυφή όλων είναι η πρόκληση και αυτό μόνο μία το κατάφερε. Αφήνω αυτούσια τη συνομιλία γιατί η Σοφία είναι φίλη μου και δεν έχει πρόβλημα (όχι ότι οι άλλοι έχουν, έτσι και αλλιώς δημόσια γράφτηκαν όλα).

m8

Σοφάκι μου, δεν ξέρω αν θα το κάνει ο Στέφανος δημόσια αλλά μη σκας. Το Καρπουζάκι να είναι καλά. Θα σε βγάλω εγώ από την επιθυμία να τον δεις να κάνει το εμβόλιο στο πιτς φυτίλι. Δικό σου.

m9

Στέφανε, ξέρω καλά ότι αυτό που ανέβασες δεν το έκανες για να πουλήσεις μούρη. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μία φάση που δεν την επέλεξε και όλα και όλοι είναι στην τσίτα. Βαρεθήκαμε να ακούμε ότι πρέπει να κάνουμε αυτό και εκείνο. Οι μισοί γιατροί λένε ναι και οι άλλοι μισοί όχι. Βρείτε τα μεταξύ σας και μεις εδώ είμαστε. Και επίσης δεν είμαστε όλοι για όλα. Αν θέλω απονεύρωση δεν θα πάω στον Τσιόδρα.

m10

Ζωντανεύουμε πίνακες, συνέχεια. Διάσημοι και μη έχουν επιδοθεί σε αυτό το «παιχνίδι» και κάποιοι με μεγάλη επιτυχία. Ο Sir Mr Bean, ο διάσημος άγγλος κωμικός είναι αυτός με τις περισσότερες πετυχημένες αναπαραστάσεις. Σήμερα την τιμητική του έχει ο Argy κατά κόσμο Αργύρης Πανταζόπουλος. Μια προσωπογραφία του 14ου αιώνα, ένας πίνακας ανυπολόγιστης αξίας. Αφού τα κατάφερε ένας Sir γιατί να μη τα καταφέρει και ένας Chief !!!

m11

Αυτά για σήμερα, νομίζω έγραψα πολλά. Το τι ακούγεται αυτήν την περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Από το ότι ο Trump θα σώσει τον κόσμο μέχρι το ότι ο Τσιόδρας είναι στην εντατική μετά το εμβόλιο με άλλο όνομα. Δεν θα τα ψάξω ούτε θα τα αναλύσω. Νομίζω με κούρασαν όπως θέλω να πιστεύω και εσάς. Θέλω μόνο να πω ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν οι έξυπνοι και οι κουτοί. Στους κουτούς δικαιολογούμε κάθε λάθος γιατί μέχρι εκεί τους φτάνει. Στους έξυπνους δικαιολογούμε τα πάντα εκτός από ένα.

 

Να νομίζουν ότι είναι οι μοναδικοί έξυπνοι που γεννήθηκαν σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας