ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Σωβρακοβερμούδα, η νέα τάση της μόδας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Σωβρακοβερμούδα, η νέα τάση της μόδας - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πραγματικά θα σας πω, δεν θέλω ποτέ να ξαναζήσω τέτοια εκλογική αναμέτρηση. Πρώτη φορά στη ζωή μου μπλέχτηκα ενεργά στο κυνήγι του σταυρού, είχα ακουστά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα απογοητευόμουνα τόσο. Στις εκλογές δεν υπάρχουν φίλοι. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με μνήμη. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ότι κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι εκλογές. Οι χειρότεροι φυσικά είναι αυτοί που δεν μπορούν να δεχθούν το αποτέλεσμα και κατηγορούν δεξιά και αριστερά ακόμη και τα έντερα τους.

Κάποιοι με κατηγόρησαν ότι έκραξα τους γέρους που ακόμα πάνε και ψηφίζουν και το χειρότερο, είναι αυτοί που εκλέγουν διοικήσεις. Είχα άδικο; Όλοι οι γέροι, πολύ λίγοι νέοι και ακόμη περισσότεροι αυτοί που υπολογίζουν την αξία της ψήφου στα 50 ευρώ.

Θέλω, έτσι από περιέργεια, μια φορά στις εκλογές για να σε αφήσουν να ψηφίσεις να περάσεις πρώτα κάποιο τεστ. Όχι κάτι δύσκολο. Παραδείγματος χάρη, πόσο είναι το 10% του 100, αν η Κίνα είναι στην Ευρώπη, αν ο σκύλος είναι θηλαστικό, αν τα ντεπόν είναι αντιβιοτικά και άλλα τέτοια. Πολύ φοβάμαι, χωρίς να το παίζω ότι έχω ιδιαίτερη μόρφωση, πως τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. Στις 2 Ιουνίου οι γέροι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Κάτι μου λέει ότι στις 7 Ιουλίου θα ψηφίσουν Γκυρίνη. Με αυτά τα κριτήρια ψηφίσαμε φέτος. Δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα απλά επισημαίνω αυτά που έλεγαν οι υπερασπιστές της Ώρας Ευθύνης. Όχι ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζω δυνατή ΝΔ. Ίσως, αν όλοι αυτοί γνώριζαν ότι η Κίνα ανήκει στην Ασία να καταλάβαιναν ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζαμε δήμαρχο και όχι κόμμα. Και ας έβγαινε πάλι ο Γκυρίνης με 10 μονάδες μπροστά.

Η Αλεξάνδρεια για πρώτη φορά είχε δύο δημάρχους. Κάποιοι, κοιμήθηκαν με δήμαρχο Ναλμπάντη και ξύπνησαν με δήμαρχο Γκυρίνη. Υπουργείο Εσωτερικών και περιφέρεια, έδιναν στο 100% νίκη στον Ναλμπάντη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί το ίδιο. Γι΄ αυτό και πανηγύρισε ο συνδυασμός. Γι΄ αυτό και ο Ναλμπάντης βγήκε με τα νταούλια.

2

 

3

Κλάσματα αργότερα, υπουργείο και περιφέρεια έβγαζαν δήμαρχο τον Γκυρίνη στο 100% της καταμέτρησης πάλι. Kinder έκπληξη; Κάποιο τμήμα του Σταυρού έδωσε λάθος αποτελέσματα και οι 41 σταυροί υπέρ του Ναλμπάντη έγιναν 107 υπέρ του Γκυρίνη. Έλα μωρέ, συμβαίνουν και αυτά. Όλα μέσα από τη ζωή είναι βγαλμένα.

4

 

5

Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι «τρίτοι» χάρηκαν περισσότερο από τους πρώτους. Οι άνθρωποι που μέχρι χθες κατηγορούσαν τον Γκυρίνη για πλήρη απραξία ξαφνικά τα είδαν όλα θετικά και σύμπραξαν μαζί του. Θα μου πείτε ότι και ο Χαλκίδης πήγε με τον Ναλμπάντη. Επειδή θέλω να είμαι καθαρός θα σας πω ότι σε καμία ομιλία του ο Μιχάλης δεν κατηγόρησε τον Κώστα σε αντίθεση με τον Argy που έριξε τα καρφιά του στον Παναγιώτη. Αλλά ποιος τα θυμάται όλα αυτά, Last week.

Όσο για τον Κούγκα, κατάφερε για άλλη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα. Αν και για πρώτη φορά στα χρονικά έρχεται δεύτερος σε σταυρούς παρόλα αυτά δεν άφησε τον Δελιόπουλο να χαρεί τη νίκη του. Έβαλε τη σωβρακοβερμούδα και τράβηξε όλα τα φλας. Είσαι καινούριος στην πολιτική Στεφανάκο μου, έχεις πολλά ακόμη να μάθεις.

6

Με τέτοια αμφίεση επόμενο ήταν να τον συζητάει όλος ο δήμος. Είμαι περίεργος, τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει αντιδήμαρχος, θα βάλει παντελόνι ή θα μας δείξει ότι έχει στο τρίτο συρτάρι της ντουλάπας του; Ξέρετε, αυτό με τα βρακιά. Αλλά ο Κούγκας είναι ο Κούγκας και συνεχίζω να επιμένω ότι δεν είναι αυτός που έφερε την «άνοιξη». Το παιχνίδι παίχτηκε αλλού αλλά δεν θα μπω στον κόπο να το αναλύσω. Ας κάτσουν αυτοί που έχουν τα ζόρια να δουν τι έκαναν λάθος. Το σίγουρο είναι πως στις επόμενες δημοτικές δεν θα χρειαστούν κοστούμια και φορέματα. Θα αναγνωρίζουμε τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από τα μποξεράκια και τις νυχτικιές. Ανάλαφρα πράγματα.

7

Θα μου πείτε τώρα, ο Κούγκας ήταν σίγουρος ότι θα χάσει ο Γκυρίνης και πήγε για ύπνο ή πήρε έναν υπνάκο και έβαλε το ξυπνητήρι για τα συγχαρίκια; Ότι και να ισχύει από τα δύο, ένα είναι το σίγουρο. Από σήμερα αποτελεί fashion icon για όλους μας. Το Καρπούζι για άλλη μια φορά πρωτοστατεί. Θα σας αποκαλύψει, σε πανελλήνια πρώτη, όλα τα συνολάκια που θα φορέσει ο Κούγκας από την ορκωμοσία του ως και το τέλος της θητείας του στον δήμο. Είστε έτοιμοι; Παρακαλώ πολύ, όσοι είστε πουριτανοί και όσοι έχετε θέματα με το αντρικό γυμνό να μην προχωρήσετε παρακάτω. Για σας τελειώνει εδώ το Καρπούζι. Επίσης, όσες γυναίκες έχετε ανενεργή ερωτική ζωή, σταματήστε να διαβάζετε. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης της λίμπιντο σας. Μη το ρισκάρετε.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019. Ορκωμοσία νέου διοικητικού συμβουλίου. Εμφάνιση Κούγκα με μαγιό….. σταθμό.

8

Ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου. Όταν ζορίζεσαι δεν μπορείς να αποδώσεις. Άνετο, σταθερό και ελισσόμενο. Η καλύτερη επιλογή.

9

Δημοτικές εκλογές 2023. Αποχαιρετά την καρέκλα του αντιδημάρχου με ένα πιο ρομαντικό στυλ που δηλώνει νοσταλγία. Όλα συμμαζεμένα.

10

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως πιστεύω ότι το Καρπούζι από εδώ και πέρα θα έχει πολύ υλικό να ασχοληθεί. Φωνάζει το πράγμα από μόνο του. Κύριε Γκυρίνη μου, δεν σε ψήφισα και το ξέρεις. Θα τολμήσω όμως να σου ζητήσω μία χάρη. Μόνο μία. Δώσε μία θέση σε παρακαλώ και στον Argy. Για δύο λόγους στο ζητάω. Πρώτον, έκαναν τόση χαρά, αυτός και οι ψηφοφόροι του που βγήκες (ξέχασαν ότι ήρθαν τρίτοι) που νομίζω δεν θα χαίρονταν τόσο αν έβγαιναν οι ίδιοι. Και δεύτερον, σκέψου λιγάκι και εμένα. Θα έχω υλικό κάθε Σάββατο χωρίς να ζορίζομαι.

Ένα από τα πιο αστεία της περιόδου ήταν και το story που ανέβασε η Σοφία Κολοθά στο προφίλ της. Όλα καλά, μόνο που η φωτογραφία της έπεσε σε λάθος (σωστό) σημείο. Τέτοια χαρά Σοφία νομίζω δεν θα έπαιρνες ούτε και αν έσφιγγες το χέρι του Ρουβά.

11

Πάντως, αυτός που χάρηκε περισσότερο που βγήκε ο Γκυρίνης είναι ο Τσιφόπουλος. Παρόλα τα μηνύματα περί «εκτίμησης» που δεν σε τιμάνε Θέμη μου, τους 602 ψήφους που δεν σου παρέχουν εκλόγιμη θέση, εσύ δεν το έβαλες κάτω και για δύο μέρες είχες τα νταούλια. Ή τόσο μεγάλη ανάγκη το είχες να ξεσκάσεις ή πραγματικά το χάρηκες που δεν βγήκες. Αλλά είπαμε, ο συνδυασμός πάνω από όλα.

12

Ένας ακόμη δεν βγήκε και από τη χαρά του πήρε την καραμπίνα και έριχνε με αποτέλεσμα να πάει αυτόφωρο. Δεν θα σας πω ποιος, όλοι τον γνωρίζετε. Το θέμα μου είναι άλλο. Αυτόφωρο έπρεπε να πάει αυτός με την καραμπίνα... ο άλλος παρακάτω;

13

Θα μου πείτε, είναι κακό που συντάχτηκε με τον Γκυρίνη; Καθόλου είναι η απάντηση. Αν τον έκρινε ως πιο ικανό, καλά έκανε. Το κακό είναι ότι όλο αυτό το διάστημα όλοι μας ακούγαμε για ενωμένη δεξιά και πως τώρα που θα βγει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης θα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα για τον δήμο μας. Στα δικά σας τα αυτιά δεν έφτασαν αυτά τα σχόλια κύριε Φώτη μου; 1990, 1994 και 1998 κατεβαίνατε στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κάνω λάθος; Μια φορά το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε τη δική σας στήριξη και σεις του γυρίσατε την πλάτη. Φαίνετε, ακόμα κρατάτε τη βεντέτα μεταξύ Γικόνογλου και Χρυσοχοϊδη.

Υποψήφια της Ώρας Ευθύνης, εδώ και τόσους μήνες νιώθει αδικημένη για όσα λέχθηκαν για αυτήν, μάλωσε με πολύ κόσμο και ακόμα συνεχίζει, υποτιμάει κόσμο ότι δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους λέει και συνεχίζει να το παίζει δικηγόρος. Παρόλα αυτά έχει καταλάβει μία από τις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου. Τελικά ο λαός είναι σοφός. Δεν είναι τυχαία η ρήση «οι άδειοι τενεκέδες κάνουν περισσότερο θόρυβο».

Και μιας και μιλάω για σκουπίδια, αυτοί είναι οι νέοι κάδοι που θα τοποθετηθούν στο δήμο μας. Φιρμάτοι και με άποψη. Το κακό είναι ότι δεν θα τους τοποθετήσει ο Στέφανος Γκιορτζής αφού και πάλι ο σοφός λαός έκανε την μ@λ@κί@ και δεν τον εξέλεξε. Δυστυχώς ψηφίζουμε αυτόν που συμπαθούμε και αυτόν που θέλουμε να βολευτεί και όχι αυτόν που αξίζει. Την Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Στέφανος και ο Ράπτης ήταν οι μόνοι που πήγαν στο δημαρχείο. Και δυστυχώς, οι μόνοι που δεν εκλέχθηκαν. Άδικε ντουνιά.

15

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τον Νίκο να στενοχωριέται που έκλεισε η Δέλτα στο Πλατύ και έμειναν 76 εργαζόμενοι στο δρόμο. Ποιον Νίκο; Τον Μπρουσκέλη φυσικά. Νίκο μου θα κάνουμε μία συμφωνία. Στις 7 Ιουλίου θα σε ψηφίσουμε για να εκλεγείς βουλευτής, μιας και κατεβαίνεις υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και συ θα μας υποσχεθείς ότι όταν θα αναλάβεις θα ξανανοίξεις την ΔΕΛΤΑ. Μέχρι τότε όμως, για να μη σε πιάσουν αδιάβαστο στη βουλή θα πρέπει να μάθεις κάποια πραγματάκια. Όπως ότι αρμέγουμε τη θηλυκή και όχι την αρσενική αγελάδα. Πως πιάνουμε τα μαστάρια χωρίς να τα πληγώσουμε και άλλα τέτοια. Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι τέρμα τα νησιά. Αγροτουρισμός. Πάρε τη Βάνα παραμάσχαλα και όπου βρείτε στάβλο βουρ. 8 κουβάδες ο ένας την ημέρα γάλα για να μάθει το χέρι. Άντε πασά μου, μη μας κοροϊδεύει το κοινοβούλιο. Πιάνω, τραβάω, πατάω. Πιάνω, τραβάω, πατάω.

16

Αυτά για σήμερα. Να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στη νέα διοίκηση του δήμου μας και ελπίζω να έμαθαν από τα λάθη τους και να μην τα ξανακάνουν. Και χαμηλά τη μπάλα, ειδικά από τους καινούριους. Το να εκλεγείς είναι πολύ πιο εύκολο από το να διοικήσεις. «Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια». Κάτι παραπάνω ήξερε ο Νικήτα Χρουστσώφ (ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ψυχρού Πολέμου) και το έλεγε.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας