ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Σου Τελειώνουν οι Ελπίδες ή κρύβεις άσσο στο μανίκι; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Σου Τελειώνουν οι Ελπίδες ή κρύβεις άσσο στο μανίκι; - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ήθελα να ήξερα πραγματικά τι είναι αυτό που μπορεί να γίνει και να μας σηκώσει από τον καναπέ, να επαναστατήσουμε ρε αδελφάκι μου. Δεν υπάρχει πλέον δωρεάν υγεία, τέλος και η δωρεάν μόρφωση και να μη μιλήσω για το φαγητό μας. Η αισχροκέρδεια δεν έχει σταματημό.

 

 

Κυκλοφορεί στο FB τώρα τελευταία μία τέτοια περίπτωση και κανένας μας δεν διαμαρτύρεται. Τα φασολάκια του γνωστού Μπάρμπα έχουν 5,67 το κιλό ενώ τα φασολάκια μιας άλλης ελληνικής εταιρίας 2,34 το κιλό. Παρόλα αυτά η δεύτερη έφαγε πρόστιμο 742.000 για… αθέμιτη κερδοφορία.  

 

Εγώ πάντως που ψωνίζω στα super market χρόνια αγοράζω από την εταιρεία που έφαγε το πρόστιμο γιατί έχει τις φθηνότερες τιμές. Έτσι έπεσα από τα σύννεφα με το πρόστιμο για αισχροκέρδεια. Βέβαια διαβάζω ότι ανταγωνιστική εταιρεία με πολύ υψηλές τιμές ανήκει σε fund που έχει σχέση με πολιτικό. Γι αυτό και για να μην την κλείσουν θα συνεχίσω να αγοράζω από αυτήν που είναι και ελληνική και τιμωρήθηκε.

 

 

Το «έχω σήμερα και να πάει να γ@μη#$ το αύριο» δεν είναι το σωστό. Θα έρθει και το αύριο και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόμαστε. Και τότε τι; Ραδίκια από τα χωράφια κι ας τα έχουν κατουρημένα τα σκυλιά; Πότε έχουμε σκοπό να ξυπνήσουμε δεν ξέρω. Πολύ καλά λοιπόν απάντησε ένας χρήστης του διαδικτύου στον Άδωνι.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αλλά πριν πάμε σε ακόμα πιο ενδιαφέροντα για τον τόπο μας θέματα, ας πάμε στη γιορτή της γυναίκας που για ακόμη μία φορά διοργάνωσε η Φιλόπτωχος. Αφού μαζεύτηκαν όλες, χτενισμένες και περιποιημένες και αφού άκουσαν όσα είχε να τις πει η Όλγα, είπαν να το ρίξουν και λίγο, λόγω των ημερών στο κε τέλα μπόγκα κε τέλα μπόγκα. Και ιδού το αποτέλεσμα.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Οι αποκριές δεν έχουν ηλικία και γενικά δεν έχουν σύνορα αρκεί αυτό που θα ντυθείς να σου πάει. Και σίγουρα οι Φιλόπτωχες το πέτυχαν. Στη μία άκρη η cat woman, στην άλλη ο Μπομπ ο μάστορας και στη μέση η…..μοναχή!

 

 Καλή αποκριά κορίτσια άντε και…. αδελφές-ψυχές. Και πάμε στις εκλογές. Όχι αυτές του Δήμου αλλά στις εκλογές των ποντίων Αλεξάνδρειας. Αλήθεια, αυτές δεν έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια ή κάνω λάθος; Τέλος πάντων, η διοίκηση αποφάσισε να τις κάνει στις…. 10 Μαρτίου αλλά τελικά αναβλήθηκαν λόγω….

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Τίνος ήταν αυτές οι υποχρεώσεις και στάθηκαν ικανές να αναβάλουν τις εκλογές; Έχετε ξανά- ακούσει τέτοια δικαιολογία για αναβολή; Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων είναι το πιο σύνηθες αλλά σκέτο…. υποχρεώσεων; Οικονομικές; Στρατιωτικές; Τι; Γι’ αυτό αγαπητοί πόντιοι βάζουμε ένα «ανειλημμένες» και τελείωσε το παραμύθι. Το λέω γιατί μπορεί ο άλλος να σκεφτεί τα χίλια δυο, ότι σας λείπουν π.χ. βασικά βιβλία, πρακτικά ή διάφορα έγγραφα. Να είστε πιο συγκεκριμένοι για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

 

 

Όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στο Πλατύ. Όλο το χωριό είναι μπερδεμένο. Τελείωσαν ή δεν τελείωσαν τα Χριστούγεννα; Να στείλουν τα μωρά για κάλαντα ή θα τους κοροϊδεύει η γειτονιά; Και όλα αυτά γιατί το Πλατύ κινείται ακόμα σε ρυθμούς….. Αστερούπολης (εδώ η Μελίκη κοντεύει να κάψει τον βασιλιά καρνάβαλο και αυτοί….. χιόνια στο καμπαναριό).

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ακόμα και με το παλιό να πάτε είστε ληξιπρόθεσμοι. Θα μου πεις σε 9 μήνες πάλι Χριστούγεννα θα έχουμε. Ε τότε είναι ¨χαζοί¨ οι Μελικιώτες που βάζουν τις πλατφόρμες με τα άρματα στα υπόστεγα και δεν τις αφήνουν στον κεντρικό δρόμο για του χρόνου. Κανέναν δεν λυπάμαι παρά μόνο την Πάττυ που θα ξεροσταλιάζει πάνω στην καρότσα σαν βασίλισσα του Καρναβαλιού.

 

 

Και πάμε στο μεγάλο ντέρμπι των ημερών. Έγινε το ΣτΕ και ήταν γεμάτο celebrities. Τι Βενιζέλος, τι Λοβέρδος, τι Χρυσανθάκης…… απορώ πως δεν εμφανίστηκε και καμιά Βανδή να καταθέσει. Τα νέα λένε ότι ο Χρυσανθάκης ήταν καθηλωτικός από την πλευρά της Κουρκουτά, με τεκμηριωμένο λόγο γεμάτο επιχειρήματα.

 

Από την άλλη ο Βενιζέλος δεν μίλησε νομικά, δεν έφερε δηλαδή αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου ήταν άδικη για τον Γκυρίνη. Μίλησε μόνο για… «κολοβό» συνδυασμό. Ότι δηλαδή ο συνδυασμός της Κουρκουτά είναι μικρός και δεν μπορεί να αναλάβει. Κρίμα που αναγκάζομαι να κάνω υποδείξεις σε έναν από τους μεγαλύτερους συνταγματολόγους της χώρας μας αλλά να του θυμίσω ότι και οι Έλληνες ήταν λίγοι απέναντι στους Γερμανούς αλλά και στους Τούρκους όμως στο τέλος νίκησαν...

 

 

Και τι σε νοιάζει στο κάτω κάτω με πόσους θα κατεβεί; Αν είχε μόνο 15 και δεν έφταναν να καλύψουν τις θέσεις το καταλαβαίνω. 131 δεν φτάνουν; Φτάνουν και παραφτάνουν και αυτό είναι που φοβάται ο Γκυρίνης. Γι’ αυτό και επένδυσε τόσο στο ΣΤΕ. Ίσως να φοβάται πως αν δεν τον δικαιώσει το δικαστήριο είναι χαμένος αγώνας(;)

 

 

Εγώ όμως θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Πολύ χρήμα καταναλώνεται για ένα δικαστήριο. Όλοι αυτοί οι νομικοί δεν έρχονται για την ψυχή της μάνας τους έτσι δεν είναι; Από πού τόσο χρήμα και γιατί τέτοια επιμονή; Όποιος και να εκλεγεί δεν θα θέλει άραγε να το αναπληρώσει ή απλά το σκορπάει για ένα καπρίτσιο;

 

 

Δεν ξέρω τι να υποθέσω πραγματικά. Μετά το δικαστήριο ο Γκυρίνης έκανε δηλώσεις σύμφωνα με πληροφορίες και ανάμεσα σε όλα τα άλλα είπε «ο κόσμος θα κρίνει ποιος αξίζει να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου». Φάσκεις και αντιφάσκεις Παναγιώτη μου, τη μια μας λες ότι το ΣΤΕ θα αποφασίσει και την άλλη ο κόσμος. Εννοείς φυσικά αν η απάντηση του ΣτΕ είναι αρνητική για σένα. Πολύ ωραία γιατί αν θυμάμαι καλά στη συνέντευξη τύπου ήσουν κάθετος ότι το ΣτΕ θα σε δικαιώσει. Άρχισες να το γλυκαίνεις βλέπω.

 

 

Παρόλα αυτά εγώ κρατάω μικρό καλάθι γιατί στη χώρα που ζούμε όλα ανατρέπονται. Μπαζώνουν τρένα, αθωώνουν παιδεραστές, υπογράφουν αράδα μνημόνια για το καλό μας, πουλάνε Μακεδονίες και χίλια δυο άλλα καλά. Που θα πάει, μια βδομάδα έμεινε.

 

 

Και πάμε στα του δήμου, τα άλλα, τα πιο καθημερινά. Σας είχα πει για το Βοήθεια στο σπίτι που ήταν τα 3 από τα 4 αυτοκίνητα χαλασμένα. Ε λοιπόν το ένα έγινε. Έμεινα αυτό της Μελίκης και του Πλατέος χαλασμένα. Και μάλιστα προβλέπεται να είναι έτσι για πολύ καιρό (ειδικά του Πλατέος) γιατί δεν πήγαν ακόμη στο συνεργείο κυρία αντιδήμαρχέ μου.

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αυτό είναι το αυτοκίνητο από το Βοήθεια στο σπίτι του Πλατέος που όπως πολύ καλά μπορείτε να δείτε βρίσκεται ακόμη στον όρχο. Απ’ ότι μαθαίνω και απ’ ότι είδα την Πέμπτη πήραν οι νοσοκόμες δανεικό αυτοκίνητο για να πάνε για νοσηλεία και όχι πιο πριν όπως με διαβεβαίωσε η κυρία αντιδήμαρχος. Δηλαδή από τις 9 Φεβρουαρίου που χάλασε, μόλις στις 14 Μαρτίου κατάφεραν να πάνε να δούνε τους ασθενείς (ζουν, πέθαναν, έχει σημασία άραγε;).

 

 

Θέλετε κυρία αντιδήμαρχέ μου όλα να γίνουν νόμιμα στη διαδικασία του συνεργείου και καλά κάνετε. Στη διαδικασία της νοσηλείας όμως, τι γίνεται; Πόσο νόμιμο είναι να ελέγχουν τους ασθενείς μία φορά το μήνα αντί για κάθε μέρα; Απορώ πως δεν τις είπατε να πηγαίνουν με τα πόδια. Ή μήπως το κάνατε και αυτό; Ε; Μαθαίνω ότι ζητήσατε από το νοσηλευτικό προσωπικό να ζητάνε υπογραφές από τους παππούδες ότι όντως τους εξυπηρέτησαν. Είναι αλήθεια;

 

 

Πρώτον, υποτιμάτε το ίδιο σας το προσωπικό αν ισχύει κάτι τέτοιο (που ισχύει). Δεύτερον, βάζετε σε μια διαδικασία τους ασθενείς που πολλοί από αυτούς δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν ή δεν θέλουν. Έχω και άλλα στοιχεία στην κατοχή μου που προσπαθώ να επιβεβαιώσω και αν ισχύουν τότε τα πράγματα είναι πιο τραγικά από όσο φανταζόμαστε.

 

 

Μπορεί να μας λείπουν τέτοια αυτοκίνητα αλλά από κάποια άλλα έχουμε πληθώρα. Σε αποκλειστική πρώτη σας παρουσιάζω το πολυπόθητο ηλεκτρικό λεωφορείο (που τόσα ακούσαμε κατά καιρούς) το οποίο ακόμα δεν μας παρουσίασαν (μάλλον περιμένουν τις πινακίδες).

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Κατέφτασε και το έχουν να φορτίζει ακριβώς δίπλα σε αυτό της κινητής βιβλιοθήκης που απ’ ότι φαίνεται παρά-μόρφωσε τον κόσμο του δήμου μας και τώρα κάθετε στον όρχο και αυτό.

 

 

Σε λίγες μέρες λοιπόν, αφού δείτε τον Γκυρίνη να φωτογραφίζεται με το νέο λεωφορείο θα μπορείτε να παίρνετε τηλέφωνο την Αλεξία και να κλείνετε τα ραντεβού σας. Θα της λέτε «την Τρίτη στις 10 έχω ραντεβού με τον Γιαννέκα για τα γόνατα» ή «την Πέμπτη στις 8 στην Αμοιρίδου για αιματολογικές» ή ακόμα «είδα ένα παλτό στη Πόπη την Κατσίκα και θέλω να το προλάβω πριν το πάρει καμιά άλλη».

 

 

Αυτή θα κανονίζει τα δρομολόγια και θα σας στέλνει το λεωφορείο να σας πάρει. Προς το παρόν δεν θα καλύπτει δρομολόγια για το παζάρι γιατί είναι 12θέσιο και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη. Κάτι θα σκεφτούν και για αυτό. Τι άλλο θέλετε, τι; Δήμαρχε sorry που σου χάλασα την έκπληξη αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Εγώ στη θέση σου θα το έβγαζα στην παρέλαση να το δείξω. Για σκέψου το λίγο.

ΑΠΟΡΙΑ: μόλις χαλάσει η μπαταρία από το λεωφορείο, θα την αντικαταστήσετε ή θα καταλήξει και αυτό στο όρχο μαζί με τα BMW;

 

 

Και πάμε σε ένα άλλο θέμα. ΔΕΥΑΛ. Τι γίνεται πρόεδρέ μου, όλα καλά; Δεν θα σου πω πάλι για την τρύπα στο δημαρχείο (θα επανέλθω με παραπάνω στοιχεία εν καιρώ) αλλά θα σε ρωτήσω για το νερό που πίνουμε. Ή μάλλον για να είμαι πιο σωστός θα σε ρωτήσω για το νερό στην Αγκαθιά. Τα είδες αυτά;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αυτό πίνουν οι άνθρωποι εκεί; Αυτό πίνουμε όλοι οι δημότες του δήμου; Θα σου πω ότι πήρα και γω φίλτρο και έβαλα και πολύ σύντομα θα σου δείξω τα αποτελέσματα. Τι έχεις να μου πεις γι΄ αυτό; Δεν με νοιάζει αν κάνεις 100 ελέγχους και σου λένε ότι τα κολοβακτηρίδια ή και γω δεν ξέρω πως τα λένε, δεν είναι σε ανησυχητικά επίπεδα. Αυτό που βλέπω πως το εξηγείς;

 

 

Περίμενε, έχω και άλλο. Φαγωθήκατε να συνδεθούν οι άνθρωποι στην αποχέτευση στο Πλατύ. Πήγες καθόλου καμιά βόλτα από κει να πάρεις μια….. μυρωδιά; Πιάτα πλένουν και ξεχειλίζουν τα φρεάτια. Θα είναι βουλωμένα από αυτά που πετάνε μέσα θα μου πεις. Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την αποχέτευση στο Πλατύ; Τέτοιο μεγάλο έργο δεν θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον έναν υπεύθυνο να το ελέγχει σε τακτά διαστήματα;

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Αν πάει μικροβιολόγος να πάρει δείγμα θα καταλάβει από τι πάσχει όλη η γειτονιά. Η μυρωδιά πρόεδρέ μου είναι ανυπόφορη. Δεν ακούνε όταν τους λες να μην πετάνε μέσα ότι να΄ ναι; Βάλε πρόστιμα, τι κάθεσαι. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.

 

 

Και σεις οι Πλατιώτες που κατακλύσατε το FB με τα σκ@τόνερα σας, αλήθεια, τι ψηφίσατε στις εκλογές του Οκτώβρη; Επειδή κάποιους που κάνατε τέτοιες αναρτήσεις ξέρω τι ψηφίσατε, ένα έχω να σας πω. Σσσσσσσσς, σαν κολόνια θα έπρεπε να σας μυρίζει, σαν κολόνια. Θα μου πεις αν βγει η Κουρκουτά θα λυθεί το θέμα; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει παρά μόνο να υποθέτει. Όταν όμως ξέρεις, κανείς δεν μπορεί να σε δικαιολογήσει για αυτό που ψήφισες ή προτίθεσαι να ξανα - ψηφίσεις. Προς το παρών βαθιές εισπνοές και ζήτω ο Γκυρίνης.

 

 

Μαθήματα για σωστή σέλφι φωτογραφία. Κρατάς το πακέτο με τα τσιγάρα στο χέρι. Σηκώνεις το φρύδι για να μη φανεί η βλεφαρόπτωση, κοιτάζεις με υπεροψία το φακό και σουφρώνεις τα χείλη σα να έφαγες καυτερή πιπεριά. Και πατάς το κουμπί. Έτοιμοι; Κλικ….

 

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Έγινε ο ετήσιος χορός του ΛΟΝΑΠ το Ρουμλούκι και πήγαμε, και χορέψαμε και το διασκεδάσαμε. Εκεί ήταν σύσσωμη όλη η πολιτική αρχή του τόπου μας πλην του Γκυρίνη. Γενικά δεν τον είδαμε πουθενά να πηγαίνει τον δήμαρχο. Δύο τα τινά. Ή είχε άγχος για το ΣτΕ και δεν κατέβαινε μπουκιά κάτω ή τον έπιασαν τα ψυχολογικά του και σε λέει, εσείς δεν χορταίνετε χορούς και πανηγύρια, με σας θα τρέχω;

 

 

Δίκιο έχεις δήμαρχέ μου αλλά ο κόσμος λέει πολλά, ακόμα δεν μας έμαθες; Κάποιοι το βλέπουν ως…. αδυναμία. Ότι ξέρεις το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν έχεις κέφια. Είδες τι άτιμη ράτσα είμαστε; Όποιος δεν πάει σε χορούς αμέσως να τον βγάλουμε …… Εσύ να είσαι καλά και από χορούς άλλο τίποτα.

 

 

Επίσης, τρία τραπέζια μεγάλα είχε ο συνδυασμός της Κουρκουτά στον ίδιο χορό. Ε, ρε και δεν σας δικαιώσει το ΣτΕ Δώρα μου, τι εικοσάρικα έχουν να σου ζητήσουν όλοι αυτοί που τους τρέχεις από δω και από κει, χαμός θα γίνει.

 

 

Και κάπως έτσι θα κλείσω το αρκετά μεγάλο Καρπουζάκι μου. Για άλλους είχε πολλά σπόρια για κάποιους άλλους ήταν αρκετά γλυκό. Αλλά τι να κάνεις, όταν το φρούτο δεν είναι στην εποχή του όλα να τα περιμένεις. Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης του ΣτΕ σας εύχομαι Καλή Αποκριά και πολύ, πολύ υγεία. Ραντεβού τα άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας