ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Στο ΣΤΕΦΑΝΙ που φορείς….. Νέο σήριαλ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Στο ΣΤΕΦΑΝΙ που φορείς….. Νέο σήριαλ - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Άντε ξανά μανά το ίδιο έργο. Τι καλά είχαμε ηρεμήσει λιγάκι, άρχισαν πάλι τα όργανα. Μπήκαμε και επίσημα στο επίπεδο 3, γίναμε πορτοκαλί. Μάσκες παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 και πρόστιμα βροχή. Αυτομάτως όλα αυτά συνεπάγονται ότι σε μια βδομάδα θα είμαστε στο 4 και θα γίνουμε κόκκινοι. Αυτό, αυτομάτως σημαίνει 24 ώρες με την μάνα μου. Κάτι μου λέει ότι θα βρω το εμβόλιο εγώ πρώτος πριν το βρουν οι γιατροί. Φάτε σκόρδο μωρέ. Μπορεί να μη μας κάνει καλά αλλά τουλάχιστον δεν θα μας πλησιάζει κανένας σε ακτίνα 5 μέτρων. Όλα ανάποδα μας ήρθαν σε αυτήν την χώρα. Έχουμε τον Κορονοϊό, είχαμε τα επεισόδια στον Έβρο, τον Ερντογάν, σεισμό στη Σάμο και χθες διάβαζα έρχεται και σκόνη από την Αφρική. Αν αυτό δεν είναι «ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα μας σκεπάσει» τότε τι είναι;

Πάντως, λέω ρε παιδί μου, τι σου είναι αυτοί οι Κινέζοι!!! Μια σταλιά άνθρωποι και σε όλα πρώτοι. Ότι και να πάρεις made in china γράφει. Το ότι και ο θάνατος θα ήταν made in china ποιος θα το φανταζόταν; Αυτοί τρώνε τα πάντα, εμείς κολλάμε τα πάντα, αυτοί γίνονται καλά και μεις ακόμα τρέχουμε. Αν έχεις άστρο, το έχεις.

Πάμε λοιπόν, για άλλη μια φορά να ζήσουμε μια καθημερινότητα που έχουμε ξανά-ζήσει. Να σκοτωνόμαστε ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια ενώ μέχρι σήμερα ούτε που τα βλέπαμε. Τα σκυλιά ήδη καταστρώνουν σχέδιο πώς να την κοπανήσουν από τα σπίτια γιατί κατάλαβαν ήδη ότι θα κόψουν πολλά χιλιόμετρα πάλι και μεις να στέλνουμε 4 στο 1311 για να πάμε, δήθεν να βοηθήσουμε μια άπορη οικογένεια (αν ήταν αληθινές οι τόσες άπορες οικογένειες που βοήθησα στο πρώτο κύμα δεν θα έπρεπε να ανησυχώ αν θα πάω στον παράδεισο).

Το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος θα πεινάσει, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και θα πω και κάτι και ας με πούνε για άλλη μια φορά κακό. Συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος στη δίκη Φύσσα και καλά έκανε. Με όλα αυτά που γίνονται τώρα γιατί δεν βγαίνει κανένας από το σπίτι του; Καταλαβαίνεται τι έρχεται; Πόσο πιστεύετε ότι θα αντέξουμε ακόμα; Στην δίκη του Φύσσα δεν κόλλησε κανένας, αν βγούμε στους δρόμους θα κολλήσουμε όλοι; Και λίγα μας κάνουν μου φαίνεται.

Γιορτάσαμε και την 28η Οκτωβρίου. Τα ίδια πάλι, μη φανταστείτε κάτι παραπάνω. Στο τέλος, αν ποτέ ξαναγίνει παρέλαση θα απορούμε γιατί τόσοι άνθρωποι περπατάμε μαζί με το ίδιο βήμα. Ξεχάσαμε τα πάντα. Τα μόνα που θα θυμόμαστε θα είναι, πρώτον, η σωστή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των επισήμων μέσα στην εκκλησία (μπροστά να ήμαστε κι ας ήμαστε ο ένας πάνω στον άλλον) …..

Μ1

Και δεύτερον, η κατάθεση στεφάνων. Όσο γέλασα με την συγκεκριμένη, είχα χρόνια να το κάνω. Πρωταγωνιστής ο Γιώργος Σαμαράς. Τέτοια εκφώνηση είχα χρόνια να ακούσω. Εκτός από τον δήμαρχο (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς) κανέναν άλλον δεν είπε σωστά. Ειδικά με τους συλλόγους έδωσε ρεσιτάλ. Δεν ήξεραν οι εκπρόσωποι αν έπρεπε να πάνε να πάρουν το στεφάνι ή όχι.

M2

Στο τέλος του Καρπουζιού σας ετοίμασα ένα βίντεο με όλα τα ευτράπελα της κατάθεσης στεφάνων και με όλα όσα είπε ο στόμας του εκφωνητή. Μη ξαναβάλετε άλλον να εκφωνήσει ποτέ. Δαγκωτό Γιώργος Σαμαράς

Μ3

Ο ΛΟΝΑΠ το Ρουμλούκι για άλλη μια φορά έκανε τη διαφορά. Την κατάθεση έκανε η….. Queen (αναλυτικά στο βίντεο). Εκτός βέβαια από την μεγαλειοτάτη εντύπωση προκάλεσε και ο…. σημαιοφόρος. Μακεδονομάχος στην απελευθέρωση της πόλης, Ρογκάτσι την 28η. Ο ίδιος πάει και έρχεται σε κάθε παρέλαση. Ήξερα για εθισμούς από τον τζόγο και τα ναρκωτικά. Για εθισμό με την σημαία πρώτη φορά ακούω.

Μ4

Ο Νίκος Ουζούνης λοιπόν έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του ομίλου σε κάθε κατάθεση στεφάνου (μάλλον τον έκλεισαν για όλες τις καταθέσεις για να τους κάνει καλύτερη τιμή). Νίκο μου, πρώτον να σε ενημερώσω ότι η «αλεπού» σε σχέση με κάποια άλλα ζώα, πηδάει πολύ πιο ψηλά. Και δεύτερον, έχω να σου προτείνω την φορεσιά που θα πρέπει να φορέσεις στην κατάθεση στεφάνων την 25η Μαρτίου.

Μ5

Ένα απλό και χαριτωμένο τσολιαδάκι. Όχι άλλα μαγλικοτάρια και παράσημα, φτάνει. Τσολιαδάκι απλό και ταπεινό. Κάντο και θα με θυμηθείς.

Τελικά, με έχουν παρεξηγήσει όλοι. Ότι γράφω θεωρούν ότι τους κοροϊδεύω. Μα γιατί; Τέτοια εντύπωση σας έδωσα βρε παιδιά; Στο προηγούμενο που έγραψα ότι ο Argy με εντυπωσίασε με την μάσκα που φορούσε (μια πουά) νομίσατε ότι τον κορόιδευα; Να, τέτοια πάτε και του λέτε και, δεν με χωνεύει που δεν με χωνεύει, έβαλε την άσπρη και πήγε. Μου τα χαλάσατε όλα.

Μ6

Εγώ Αργύρη μου περίμενα πως και πώς να δω με τι μάσκα θα εμφανιστείς αλλά μου το χάλασες. Αλλά και πάλι κατάφερες να ξεχωρίσεις. Είναι να μην το έχεις. Όταν είδα τη φωτογραφία σου, δεν σε γνώρισα με το γυαλί.  Άμα έχεις άστρο λάμπεις ότι και να φορέσεις. Κράτα αυτό το σετ και την 25η Μαρτίου πρόσθεσε απλά ένα καπέλο. Ένα καβουράκι, όχι κάτι υπερβολικό. Εξώφυλλο θα σε κάνω, από τώρα στο λέω.

Μ7

«Δυο φωνές μου φωνάζουν, δυο φωνές με τρελαίνουν, να φύγω να πάω που; Δυο φωνές μου φωνάζουν, δυο φωνές με τρομάζουν, να μείνω να κάνω τι;» τραγούδησε κάποτε η μεγάλη Άντζελα Δημητρίου. Που να φανταζόταν ότι, πολλά χρόνια μετά, αυτό το τραγούδι θα γινόταν video clip με πρωταγωνιστή τον Τόλη Παπαδόπουλο.

Μ8

Πήγες πασά μου στην κατάθεση και ο νους σου έτρεχε. Ο αρχηγός σου έφυγε και συ δεν έχεις που να πας. Ο νέος αρχηγός σου ήρθε και αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα εκεί. Ένα θα σου πω, πρόσεχε. Ο Γκυρίνης έχει το κληρονομικό χάρισμα και διαβάζει σκέψεις. Φήμες λένε ότι διάβασε στην σκέψη σου και θα σε πλησιάσει πολύ γρήγορα με κάποια δελεαστική πρόταση. Και τότε να σε δω, θα τραγουδάς το ίδιο τραγούδι στον αρχηγό σου ή θα του πεις το «Κάνε στην άκρη να περάσω, απόψε θα σε ξεπεράσω»;

Το νέο διοικητικό του εμπορικού συλλόγου ορκίστηκε και δεν μου έκανε την χάρη. Δεν έφερε τον παπά που τους όρκισε την προηγούμενη φορά (όπως τους ζήτησα) αλλά έφερε τον Ταβλαντά (που τον συμπαθώ και πάρα πολύ). Καλοστέριωτοι να είναι αλλά….. πολύ δύσκολο το κόβω ρε παιδιά. Ο προηγούμενος παπάς σας άγιασε με βασιλικό και ζοριστήκατε αρκετά. Ο Ταβλαντάς σας άγιασε με …..κυπαρίσσι. Το λέω γιατί τα κυπαρίσσια τα βάζουμε στα νεκροταφεία. Τυχαίο; Πόσο καλά μπορεί να σας πάει μετά από αυτό; Και μη με πείτε γκαντέμι γιατί εσείς βαρεθήκατε να πεταχτείτε μέχρι το ανθοπωλείο να πάρετε μια γλάστρα βασιλικό, όχι εγώ.

Μ9

Αυτή τη βδομάδα σας ετοίμασα ένα βιντεάκι που θα σας φτιάξει τη διάθεση. Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση στεφάνων και κανένας (εκτός από το Καρπουζάκι) δεν τα πήρε χαμπάρι. The Queen is back, αλλαγές ονομάτων σε συλλόγους και ένας Γιώργος Σαμαράς για ….Oscar. Δικό σας.

Αυτά για σήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε ελεύθεροι και όχι φυλακισμένοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας