ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Στου Παγγούρα την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και άλλα σοφά λόγια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Στου Παγγούρα την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και άλλα σοφά λόγια - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Ξεκινάς να πας γυμναστήριο. Πριν όμως πας περνάς και παίρνεις φύλλα πίτας για να τα βάλεις στον καταψύκτη. Τα βάζεις και μετά πας να βασανίσεις το κορμί σου. Όταν φτάσεις όμως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πήρες μαζί σου τα αθλητικά σου παπούτσια. Ή μάλλον, είσαι σίγουρη ότι τα πήρες αλλά δεν τα βρίσκεις.

 

Όσο και να ψάχνεις δεν είναι εκεί. Τι κάνεις; Παίρνεις τον άντρα σου, του λες τι κινήσεις έκανες και τον βάζεις να ψάχνει το σπίτι μπας και τα βρει. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το κακό ξεκινάει όταν σε πάρει πίσω εκείνος τηλέφωνο. Τα παπούτσια βρέθηκαν αλλά όχι στην παπουτσοθήκη, ούτε στο χολ, ούτε στον διάδρομο. Τα παπούτσια βρέθηκαν μέσα στον…. καταψύκτη. Ναι, ναι μαζί με τα φύλλα της πίτας.

 

Το περιστατικό που σας περιέγραψα είναι πραγματικό και η ηρωίδα είναι πολύ γνωστή στην πόλη μας. Φανταστείτε πόσο καημό είχε να πάει γυμναστήριο. Καλή μου, από την αρχή έπρεπε να το καταλάβεις ότι δεν σου πάει η γυμναστική. Από πια αρχή; Μα φυσικά από τις πίτες. Όταν πας να γυμναστείς, μαρούλια αγοράζεις, όχι σπανακόπιτα και τυρόπιτα. Σταμάτα το γυμναστήριο γρήγορα πριν βρεις τις φόρμες στο ψυγείο και πάρουν μυρωδιά από τα ψάρια που τηγάνισες εχθές.

 

 

Το είπα στη μάνα μου και με είπε να μην κοροϊδεύω γιατί αυτή έκανε χειρότερα. Δεν το χάνω αυτό, πήρα σοβαρό ύφος και τι ρώτησα όλο αγωνία, τάχα μου, τι έκανε. Εγώ μου λέει αντί να βάλω το βετέξ στο νεροχύτη με τη χλωρίνη, το έβαλα στα τσουρέκια και το κακουλέ στο νεροχύτη. Αποτέλεσμα: και τα τσουρέκια πέταξα και ο νεροχύτης βρωμούσε πασχαλιά μια βδομάδα. Α ρε μάνα αθάνατη, πάντα πρώτη σε όλα.

 

Και πάμε σε έναν αντιδήμαρχο που κατ΄ εμέ είναι ο ένας από τους δύο που μέχρι τώρα παρουσιάζει έργο. Μιλάω για τον Σάκη Παγγούρα. Όχι, όχι δεν θα σας πω για το έργο του, θα σας πω για τα post που ανεβάζει. Με έχει προβληματίσει εδώ και πολύ καιρό αλλά τώρα πήρα την απόφαση να το κάνω. Τι εννοώ.

 

Ήθελε να μας ενημερώσει ότι τώρα το Πάσχα και λόγο της 5ήμερης αργίας του ΧΥΤΑ τα σκουπίδια δεν θα μαζευτούν και να δείξουμε κατανόηση. Αντί αυτού μας κότσαρε ότι έχουν παρόμοια προβλήματα και στην Εύβοια, ότι δεν φτάνει το προσωπικό και ότι δεν μας λέει ψέματα αλλά αλήθεια.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Είναι πολύ απλά τα πράγματα Σάκη μου. αυτοί που σε συμπαθούν θα σε πιστέψουν ενώ οι άλλοι όχι. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που ακόμα και σήμερα λένε ότι τα σκουπίδια επί Σαρακατσιάνου ήταν καλύτερα. Ναι, ναι αυτά που μάζευε μια φορά το μήνα. Μη χαλιέσαι τζάμπα και βερεσέ, άκου τι σου λέω.

 

Και δεν σταματάς εδώ, έρχεται και συνέχεια. Όσοι σε ξέρουμε γνωρίζουμε ότι εκτός από αντιδήμαρχος έχεις και συνεργείο. Δεν ξέρω πότε βρίσκεις χρόνο για αυτό αφού είσαι όλη μέρα στα σκουπίδια αλλά μάλλον τα καταφέρνεις. Τι ακριβώς εννοούσες με το παρακάτω.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Αν μιλάς για τη Στεφανίδου να αγιάσουν τα πεθαμένα σου λέει η μάνα μου, δεν την χωνεύει καθόλου. Αλλά Στεφανίδου και τρακτέρ…..; Λίγο μου τα μπέρδεψες. Εγώ μέχρι σήμερα το ήξερα «γ…. της που…..ς το μ….ί». Τώρα, αν την που….α την έλεγαν Τατιάνα, δεν ξέρω. Μας έχεις μπερδέψει πολύ ή ξέρεις κάτι που εμείς ούτε να φανταστούμε μπορούμε.

 

 

Και δεν σταματάς εδώ. Όταν σε πιάνουν τα ρομαντικά και αγαπησιάρικα σου, τότε είναι που μας κάνεις το μυαλό κιμά.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Άλαλα τα χείλη των ευσεβών. Θα μου πεις, πλάκα κάνω, τι σε πειράζει εσένα; Δίκιο έχεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπηρετείς έναν θεσμό. Όχι, δεν σου ζητάω να γίνεις δήθεν σαν τους περισσότερους του συναφιού σου. Σου ζητάω απλά να κρατήσεις ένα υποτυπώδες επίπεδο. Σε σένα θα κάνει καλό όχι σε μένα. Όχι απρόσιτος αλλά ούτε και δεδομένος. Σόρυ για την υπόδειξη, αν θες κράτα την αν όχι…….

 

Και θα επαναφέρω σε αυτή τη στήλη μια γυναίκα που πολλοί βιάστηκαν να υποτιμήσουν. «Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας cargo αεροδρομίου στην Ημαθία (αφορά στη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Παλαιοχώρι Ημαθίας) άφησε ο Γ.Γ. Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση».

 

Θυμάστε που τα έλεγε αυτά η Δώρα και πέσατε να τη φάτε; Ανίδεη, άσχετη, ονειροπαρμένη και άλλα τέτοια της λέγατε. Και να που τα λεγόμενα της δεν ήταν απλά….. καρυδότσουφλα. Ο γενικός γραμματέας υποστηρίζει πως στο προτεινόμενο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης», περιλαμβάνεται και η πρόταση για δημιουργία cargo αεροδρομίου στην ελληνική επικράτεια και η σύνδεσή του με οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, καθώς και με λιμάνια, με άμεσο αντίκτυπο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας και την προσέλκυση περισσοτέρων φορτίων.

 

Δεν σας λέω ότι όντως θα γίνει, σας λέω απλά ότι δεν ήταν μόνο σκέψεις κάποιας ονειρόπληκτης. Δεν πειράζει, και τον Χριστό τον σταύρωσαν και μετά τον πίστεψαν.

 

Αλήθεια, με τα αδέσποτα τι γίνεται; Ρωτάω γιατί δεν το βλέπω πια το αυτοκίνητο να γυρνάει. Μέχρι να τελειώσει το ντεπόζιτο το είχατε κλεισμένο ή με το κεφάλι; Επίσης, τι γίνεται με κείνη τη σχολή που θα παρακολουθούσατε για να ενημερωθείτε καλύτερα; Έλεγχο δίνουν να δούμε αν οι απουσίες είναι περισσότερες από τις παρουσίες;

 

Θα υπογράψετε νέα σύμβαση μαθαίνω. Πάλι με το κεφάλι ή μέχρι να λυθεί το πρόβλημα; Ρωτάω γιατί προχθές μια σκύλα στο χωριό μου γέννησε 8. Ένα πήρα εγώ, τα άλλα;

 

Επίσης, με τα χόρτα τι παίζει; Βάζετε ή θα βάλετε πρόστιμα μαθαίνω στα χορταριασμένα οικόπεδα. Στα δημόσια που είναι άκοπα από πέρυσι θα πέσει πέλεκυς; Η σοφή παροιμία λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Στο δήμο της βούλιαρης και της αγριάδας μιλάμε για….. πρόστιμα; Άντε να δω πότε θα μας πειράξει κάτι και θα σηκωθούμε από τους καναπέδες...

 

Και ξημερώνει μια μέρα που ποτέ δεν περίμενες, που ποτέ δεν ήθελες, που ποτέ δεν ευχόσουνα. Μια μέρα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Το σημερινό Καρπούζι είναι αφιερωμένο στον Άκη που από την Πέμπτη δεν είναι πια μαζί μας. Καλό ταξίδι φίλε μου.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Το επόμενο Καρπουζάκι θα είναι εορταστικό. Για άλλη μια χρονιά θα δώσω λαμπάδες στα παιδάκια που ήταν καλά τη χρονιά που μας πέρασε. Το ξέρω ότι τις περιμένουν. Χατίρι δεν χαλάω, για άλλη μια φορά νονός. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.


Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας