ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Τα «φληναφήματα», ο «μεταρρυθμιστής» Δελιόπουλος και μια μήνυση…φάντασμα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Τα «φληναφήματα», ο «μεταρρυθμιστής» Δελιόπουλος και μια μήνυση…φάντασμα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ αυτές τις μέρες περνάω υπέροχα. Θα μπορούσα να βγάζω Καρπούζι κάθε μέρα. ¨Λύσσαξαν¨ τα παλικάρια και οι κορασίδες. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

 

Η Κουρκουτά πρέπει να έγραψε τόσες επιστολές όσες δεν έγραψε για μια ζωή. Το τυπικό θα μου πείτε αλλά νομίζω ότι, τόσο στην αποκεντρωμένη όσο και στο υπουργείο πρέπει να ακούν Κουρκουτά και να κρύβονται. Ένα από τα τελευταία της αποκτήματα η επιστολή που αναφέρει τις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής (είναι δεν είναι ακόμα δεν καταλάβαμε) όπως την αποκαλεί διοίκησης.

 

 

Από την άλλη ο Γκυρίνης δεν θέλει να το παραδεχτεί με τίποτα. Ποια είσαι εσύ που θα με πεις εμένα υπηρεσιακό; Και να΄ σου νέο δελτίο τύπου. Η μάνα μου έχει γέλιο. Της είπα αυτό με τις επιστολές και μου λέει (για να δείτε πόσο αγάπη τον έχει) «αυτός αγάπη μου ήταν μαθημένος να του λέει η Κική όλο ναι, βγήκε τώρα αυτή η τσαούσα η Βίρνα (έτσι λέει τη Δώρα επειδή είναι δικηγόρος όπως η Βίρνα Δράκου στη Λάμψη) και του ύψωσε φωνή και δεν του κάθεται καλά, σιγά μη βάλουμε και μαντήλα πες του».

Με αυτά που δεν έκανες 9 χρόνια τώρα είσαι υπηρεσιακός από το 2015 του απάντησε η Δώρα (και η μάνα μου ψήλωσε άλλους 10 πόντους).

 

 

Και αφού τα είπαν τα παιδιά ένα μπερντάκι αποφάσισαν να μαζευτούν και να πούνε τα εσωκομματικά τους. Οι πληροφορίες μου λένε πως ήταν όλοι εκεί, έλλειπαν δικαιολογημένα μόνο τρία άτομα.

 

 

 

Και αφού τα είπε η Δώρα ένα μπερντάκι με την ομάδα της είπε να πάει να τα πει και με τους αγρότες. Εμένα τώρα αυτά δεν μου πολυαρέσουν (πολύ στημένα, ρε Δώρα μου) αλλά τουλάχιστον έδειξε ενδιαφέρον. Σε αντίθεση με τον Γκυρίνη που δεν πήγε να πάρει ούτε ένα ματσάκι δυόσμο από το παζάρι να τους πει έστω ένα γεια.

 

 

Και εδώ ξεκινάει νέος πόλεμος με έναν Γκυρίνη σε παραλήρημα, όπως λέει η Δώρα. Τι για «άγεται και φέρεται από κάποιους που μόνος σκοπός είναι η έμμισθη θέση για πέντε χρόνια. ¨Πλησιάζει η ώρα, θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις, διότι και η ανοχή έχει τα όριά της....¨, τι ότι η Κουρκουτά ζει «στο δικό της παράλληλο σύμπαν και δεν υπάρχει πλέον τρόπος λογικής επικοινωνίας», τι ότι είναι «πεπαλαιωμένη πολιτικά». Με λίγα λόγια την βγάζει τελείως άχρηστη και ανέτοιμη να αναλάβει.

 

Μάλιστα μας λέει ότι «τέλος γνωρίζετε ότι επαναληπτικές εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν» αλλά αφήνει και ένα μικρό παραθυράκι «αλλά και στην, με ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες, περίπτωση που οι εκλογές επαναληφθούν, το διακύβευμα για εσάς γνωρίζετε ήδη πως θα είναι η δεύτερη ή τρίτη θέση στην αντιπολίτευση».

 

Από πού να το πιάσω, βρε Παναγιώτη και που να το αφήσω. Πως γίνεται να νοιάζεστε τόσο πολύ για αυτόν τον τόπο και όλοι εμείς να μην το πήραμε χαμπάρι; Τόσο βόδια είμαστε; Ας πούμε ότι είμαστε βόδια, θες να πιστέψουμε ότι οι δικοί σου σύμβουλοι ανέλαβαν τη θέση για να προσφέρουν και όχι γιατί είναι έμμισθη; Αν θες μπορούν και κι άλλοι να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις αλλά να είσαι σίγουρος πως δεν χρειάζεται...ο τόπος μας είναι μικρός.

 

Τώρα, για το ποιος ζει σε «παράλληλο σύμπαν»….. γελάνε και τα αδέσποτα στους δρόμους. Σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπαθείς να μας πείσεις να δούμε έργα που έκανες και μεις δεν τα βλέπουμε. Άρα, εκτός από βόδια είμαστε και γκαβοί. Δηλαδή, γκαβά βόδια. Έχεις δίκιο αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το 80% που πήρες.( Εντάξει μόνος σου έπαιζες μπάλα αλλά...)

 

Μιλάς με βεβαιότητα ότι επαναληπτικές εκλογές δεν θα γίνουν. Ή είσαι πάνω από την δικαιοσύνη ή αυτή (η δικαιοσύνη) δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά της, δεν εξηγείτε αλλιώς. Δεν ξέρω μέχρι που είσαι ικανός να φτάσεις αλλά η ακύρωση μιας τέτοιας απόφασης (εάν φυσικά υπάρξει) σίγουρα θα μας κάνει να αναιρέσουμε πολλά. Εγώ απλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι πάρα πολύ απλό.

 

Ο κάθε δήμαρχος που εκλέγεται, δεν θέλει να ξέρει ότι είναι αποδεκτός από τους πολίτες του δήμου που διοικεί; Δεν θέλει να ξέρει ότι τον θέλουν αυτοί που τον ψήφισαν; Ή ισχύει το «θα γίνω δήμαρχος βρέξει χιονίσει»; Η απόφαση του δικαστηρίου το λέει καθαρά, Παναγιώτη, ακυρώνονται οι εκλογές. Αν θες να μάθεις αν είσαι ο εκλεκτός …. προχώρα. Αν φοβάσαι ότι το σπαθί θα το τραβήξει άλλος από το βράχο….. κάνε αυτά που κάνεις. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και να ξανά-εκλεγείς, πάλι δεύτερος θα είσαι.

 

Βγαίνει λοιπόν και η Κουρκουτά (σιγά μη δεν έβγαινε) και τον κατηγορεί για χίλια δύο. Τον κατηγορεί ότι είναι χασομέρης και μπορεί να γράφει δύο μέτρα δελτία τύπου, ότι δεν σχεδίασε κανένα έργο, ότι έχασε ευρωπαϊκά κονδύλια, ότι… ότι…. Και πετάει και ένα «φληναφήματα» και ……. νεκρική σιγή. Ο Μπαμπινιώτης σε συνεργασία με τον Πάπυρο Λαρούς κάνουν πάρτι την ερχόμενη Παρασκευή προς τιμήν της.

  

Μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές με Γκιορτζή (Γιάννη) - Κιρκιλιανίδη και τον ινστρούχτορα. Για όλους εμάς τους απλούς λαϊκούς πολίτες το «φληνάφημα» είναι γαλλικό. Μπήκα λοιπόν στο λεξικό και διάβασα για να σας πω. Φληνάφημα λοιπόν είναι ο φλύαρος και ανόητος λόγος, τα λόγια χωρίς λογικό ειρμό. Για να σας δώσω να καταλάβετε δηλαδή, είναι οι μπούρδες. Γιατί ρε Δώρα δεν έγραψες ότι λέει π@π@ριές και μας μάτωσες το κεφάλι να ψάχνουμε τι θέλει να πει ο ποιητής;

 

Υποψιάζομαι ότι το έγραψες για να του δείξεις ότι δεν είσαι όλα αυτά που σε κατηγορεί (ότι δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται δηλαδή) και να του πουλήσεις μούρη. Τι χαζούλα που είσαι. Ας γράψει ο ίδιος ο Γκυρίνης ένα δελτίο μόνος του (χωρίς να του τα γράφουν άλλοι) και τότε να δεις πόσα «φληναφήματα» έχουμε να διαβάσουμε.

 

Ας αλλάξουμε θέμα και ας πάμε στο θέμα των ημερών, το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα. Θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω με τον Δελιόπουλο. Θα συμφωνήσω στο ότι καλά έκανε και δεν πήγε στο φορέα που τον κάλεσε να παραστεί σε ένα καφενείο και να μιλήσουν για το θέμα των ζώων. Αλίμονο αν ο κάθε αντιδήμαρχος πήγαινε να δικαιολογηθεί ή να πει τι σκέφτεται στον κάθε έναν που θα τον καλεί (και μάλιστα όταν αυτός ο καθένας δεν υφίσταται ως νόμιμος φορέας με καταστατικό ή ΑΦΜ).

 

Κατ΄ εμέ άδικη και η επίθεση που σου έγινε στο FB από κάποιους που σε κατηγόρησαν γιατί δεν πήγες. Βέβαια και συ πρέπει να μάθεις ότι όταν απαντάς θα πάρεις και άλλες απαντήσεις που δεν θα σου αρέσουν.

 

 

Βέβαια, επειδή διάβασα τα σχόλια και το post, κανένας δεν σε αναθεμάτισε ούτε σε αφόρισε, να είμαστε δίκαιοι. Συνεχίζω. Πολύ καλή και η κίνηση σου να κάνεις μόνος σου την ενημέρωση για το θέμα των αδέσποτων. Πρωτοφανής για τα δικά μας δεδομένα κίνηση. Χαίρομαι ειλικρινά αλλά…. δεν πιστεύω ότι το έκανες επειδή «αυτές ήταν οι χειρότερες 25 ημέρες που έζησα, βρέθηκα μόνος απέναντι στο πρόβλημα με τα αδέσποτα» όπως είπες.

 

Η ένσταση μου είναι η χρονική στιγμή που έγινε. Θα σε ρωτήσω ευθέως και θέλω μια σοβαρή απάντηση. Αν δεν υπήρχε η απόφαση του δικαστηρίου και η ακύρωση των εκλογών, θα την έκανες αυτή την συγκέντρωση; Θα έμπαινες στη διαδικασία να μας εξηγήσεις; Θα μου πεις, δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για πρώτη φορά, τώρα ανέλαβα, πότε να το κάνω; Θα σου πω πως ναι, έχεις δίκιο, μπορεί να μας ξένισε αλλά έχεις το δικαίωμα. Απλά … είναι αργά πια Στέφανε...το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

 

Δεν βγήκες ποτέ να μας πεις ότι η ΚΕΔΑ έχει πρόβλημα (όσο ήσουν εκεί), δεν βγήκες ποτέ να μας πεις για τα κονδύλια που απορροφήσατε ή όχι όσο ήσουν στο οικονομικών, δεν βγήκες ποτέ γενικά. Γιατί τώρα; Γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή; Πες στον Παναγιώτη ότι μπορεί να είμαστε βόδια αλλά τα βόδια έχουν και κέρατα. Αλήθεια ρε Στέφανε, αν ξανά-εκλεγείτε, θα μας μαζέψεις ξανά να μας πεις και για το πράσινο; Για τα άκοπα χόρτα που αν και ξερά σκεπάζουν δρόμους; Άνοιξη έρχεται, θα πρασινίσουν.

 

Σε πείραξε μετά που βγήκε ο Σιδηρόπουλος και είπε «Δελιόπουλε που ζεις καλό μου παιδί ; να στο πω αλλιώς…..δεν υπάρχετε εσείς ως διοίκηση, είστε πολιτικά ανύπαρκτοι, άπρακτοι, έχετε μαύρα μεσάνυχτα διαχείρισης, είστε ότι ακατάλληλο υπάρχει σ αυτό τον τόπο» ; Γιατί σε πείραξε; Αυτός τουλάχιστον είχε τα @ρχ…. να σε πει με το επίθετο σου και όχι «Προς Κύριο Θέμη ( Ένας είναι ο Θέμης)».

 

Σε κατηγόρησε ότι «Η πολιτική σου βιογραφία Δελιόπουλε και το πολιτικό σου εγκώμιο όπως και του δημάρχου σου είναι μόνο γουρουνοχαρές και πανηγύρια». Λέει ψέματα Στέφανε; Και αυτός τα πήρε σβάρνα αλλά δεν εκλέχθηκε ποτέ για να δούμε αν είναι μόνο αυτά. Εσείς, τι άλλο κάνατε εκτός από αυτά;

 

Του απάντησες με ένα κείμενο φουλ ειρωνικό. Αλίμονο, σε αυτά είστε πολλοί καλοί (διαβάσαμε και τα κείμενα του αρχηγού). Από τη μία ζητάς τη βοήθεια και την κατανόηση του κόσμου και από την άλλη «τη λες» σε όποιον σου φέρει αντίρρηση. Αυτό λέγετε «δεν έμαθα ακόμα τίποτα» Στέφανέ μου. Ο ένοχος απλά σκύβει το κεφάλι, όσο αντιστέκεται τόσο πιο ισόβια μπαίνει...όταν έχει υπάρξει 9 και πλέον χρόνια διοίκηση χωρίς να έχει κάνει τίποτα απλά... σωπαίνει.

 

Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για αυτό το θέμα αλλά θα σας κουράσω. Θα πω μονάχα Στέφανέ μου πως αν σε είχε σε εκτίμηση ο αρχηγός δεν θα σου έδινε αυτό το χαρτοφυλάκιο. Κάτι μου λέει ότι μετά τον Σταυρή είναι η δική σου σειρά.

 

Και θα κλείσω με μια πληροφορία που μου ήρθε. Θυμάστε σίγουρα όλοι τις καταγγελίες Κούγκα για ¨κακοδιαχείριση¨ ανταλλακτικών και λαδιών και τις βαριές κατηγορίες εναντίον του δημάρχου. Η πληροφορία μου λέει ότι ο δήμαρχος πήρε πίσω την μήνυση που έκανε προς τον Κούγκα για όλες αυτές τις συκοφαντίες. Σας λέει κάτι αυτό;

  

Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Η μάνα μου έβαλε να κάνει πατσά και βρομοκόπησε όλο το σπίτι. Θα φας μου λέει και θα στρώσει το στομάχι σου. Ούτε πεθαμένος της απαντάω. Και πεθαμένους ανασταίνει μου λέει. Ε τότε να ρίξουμε λίγο στον τάφο της γιαγιάς (πεθερά της) της λέω εγώ. Ούτε φιδέ σε αυτήν μου απαντάει, 30 χρόνια μου έψησε το ψάρι, θα της δώσω και πατσά. Και που πάω και της ποτίζω το βασιλικό πολύ της είναι.

 

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας