ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - «Τα σκυλιά που γαβγίζουν είναι εδώ» είπε ο μέγας φιλόσοφος Τόκας ο Σταυριώτης - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - «Τα σκυλιά που γαβγίζουν είναι εδώ» είπε ο μέγας φιλόσοφος Τόκας ο Σταυριώτης - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Το ξέρετε ότι η χώρα μας έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Βουλγαρία; Ε ναι λοιπόν, έγινε και αυτό. Το είπα στη μάνα μου και με ρώτησε «τα Σκόπια είναι πιο πάνω από μας;». Δεν της είπα ότι τα Σκόπια δεν είναι στην Eυρωπαϊκή Ένωση αλλά της είπα, επίτηδες, ότι ναι, είναι σε καλύτερη θέση.


Άστραψε και βρόντηξε. «Εμ, χαζοί είναι αυτοί που σε κάνουν το σφράγισμα με 15 ευρώ, έτσι μαζεύουν λεφτά να πεις στον Μητσοτάκη. Όχι σαν τους δικούς μας, 50 ευρώ να σου κλείσουν μια τρύπα και χωρίς απόδειξη. Να μου το θυμηθείς, αυτοί από τις γέφυρες και τα σφραγίσματα μας πέρασαν και έκαναν προκοπή. Σε λίγο θα έρχονται με λεωφορεία εκδρομή από τα Σκόπια στη χώρα μας για να δουν πως ζουν οι φτωχοί. Ο Γκυρίνης φταίει σ΄ αυτό ή τζάμπα θα τον βρίσω;».


Με γονάτισε, πήρε φόρα και στόλιζε όποιον ήξερε. Άμα της έλεγα ότι φταίει ο Γκυρίνης, θα είχε λόξιγκα ο άνθρωπος για ένα μήνα. Α, ρε μάνα, αθάνατη.


Τα μάθατε ελπίζω τα νέα (τα δικά μας). Κλείνει και το ειρηνοδικείο στην Αλεξάνδρεια. Βασικά κλείνουν όλα τα ειρηνοδικεία και της Νάουσας γίνεται Περιφερειακό. Δυστυχώς όχι το δικό μας. Το κέρδισε η Νάουσα λόγω του μεγάλου αγώνα που έκανε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης και σίγουρα και ο προηγούμενος δήμαρχος ο κ. Καρανικόλας. Και μάλιστα σε ένα κτήριο που είναι ενοικιαζόμενο, κλειστοφοβικό και όχι ιδιόκτητο όπως το δικό μας.


Ο δικός μας ο δήμαρχος τι έκανε; Οι δικοί μας βουλευτές; Όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους πρόεδρους των δικηγορικών συλλόγων της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης και τους τοπικούς βουλευτές για αυτό το θέμα, γιατί εμφανίστηκε μόνο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας κ. Στέργιος Σουροβίκης; Καταλάβατε ότι καταντήσατε την πόλη σαν ένα μεγάλο χωριό; Είχαμε τα πάντα και τώρα τίποτα.

 

Γιατί ακριβώς αισθάνεστε δικαίωση για την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Νάουσας σε περιφερειακό Πρωτοδικείο κ. Τσαβδαρίδη; Οι πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας τι πρέπει να αισθάνονται; Mήπως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;


Δεν μπορούσατε να κάνετε τίποτα ή το μαθαίνετε τώρα; Ο επόμενος στόχος σας ποιος είναι; Να φύγουν τα ΚΤΕΛ και το ταχυδρομείο; Μήπως να ξηλώσετε και τις γραμμές των τρένων; Ολοταχώς πίσω δηλαδή; Μήπως να αλλάξετε τις πινακίδες που λένε Αλεξάνδρεια και να βάλετε τις παλιές που έλεγαν Γιδάς; Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά καταντήσαμε ασπρόμαυροι (ΥΕΝΕΔ).


Στο προηγούμενο Καρπούζι έγραψα ότι η Κοτσιφού έκανε τα κόλλυβα για τα εννιάμερα του συνδυασμού Μαζί Αλλάζουμε. Χαίρομαι τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ και παρόλες τις αντιξοότητες δεν το βάζουν κάτω. Δείτε κάποια από τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εσύ τουλάχιστον Δώρα μου θα φας από τα κόλλυβα σου. Κάποιοι άλλοι μας «πεθαίνουν» καθημερινά και ούτε ένα πιάτο κόλλυβα δεν φιλοτιμήθηκαν να κάνουν.
Αλήθεια, με τις εκλογές του συλλόγου ποντίων Αλεξάνδρειας, τι γίνεται; Είπαν θα γίνουν, ακυρώθηκαν μετά και από τότε κανένα νέο. Μη θυμώνεις πρόεδρε μου, δεν με ενδιαφέρει προσωπικά το θέμα. Οι ίδιοι οι πόντιοι ρωτάνε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Έχετε να απαντήσετε κάτι σε αυτό; Μπήκαμε μια φορά και κατσικωθήκαμε ή συνέβη κάτι σοβαρό και ξεχάσατε να κάνετε εκλογές; Να σας θυμίσω απλά πως πριν τις εκλογές πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και να απολογηθείτε για όλα αυτά. Και όχι απλά να απολογηθείτε αλλά και να σας πιστέψουν τα μέλη σας. Ο Θεός μαζί σας.


Και μιας και μιλάμε για εκλογές...... γιόρτασαν τα παιδιά. Μαζεύτηκαν στο χωριό του Τόκα και έσφαξαν το μόσχο τον σιτευτό για να γιορτάσουν. Όχι τον Κυτούδη, κανονικό μόσχο. Και μάλιστα σχολίασαν το γεγονός (ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ) με αρκετή έπαρση και ειρωνεία που δεν χρειάζεται...


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Τον αλαζόνα από τον ηγέτη Σωτήρη μου τους χωρίζει ένα... εγώ. Όταν το Εγώ το προσθέσεις στην εξουσία γίνεσαι αλαζόνας. Όταν το αφαιρέσεις γίνεσαι ηγέτης. Και συγκεκριμένα εσύ, ξεχνάς πολύ εύκολα απ΄ ότι φαίνεται. Αλλά, τι να κάνεις, πας και συ εκεί που πάει το ρέμα. Δεν θα πω περισσότερα γιατί σε εκτιμώ σαν άνθρωπο.


Θα πω μονάχα πως η Μπέσα είναι ένα ακριβό δώρο. Μην την περιμένεις ποτέ από φθηνούς ανθρώπους. Γενικά στο λέω, κράτα το και αχρείαστο να είναι.


Πήγα την Τρίτη στο Κέντρο Υγείας να γράψω φάρμακα. Καθώς περίμενα αντίκρυσα ένα θέαμα που με άφησε λιγάκι άφωνο. Είμαι σίγουρος (χωρίς να ρωτήσω) ότι ο Γκιουρτζής το ζήτησε αλλά μάλλον τον έχουν ακόμα στο περίμενε. Μια σταλιά κήπος και ορίστε κατάσταση. Μάλλον περιμένουν να δουν φίδι για να βγάλουν τον .... Μάρτη από το χέρι.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Δεν σας είπα εγώ ότι το ηλεκτρικό λεωφορείο ακόμα φορτίζει στον όρχο; Δεν είναι μόνο του. Πληροφορίες μου λένε ότι έχει παρέα και κάτι ηλεκτρικά ποδήλατα. Αυτά λογικά πρέπει να έχουν περισσότερο καιρό (ίσως να περιμένουν να γίνει ο ποδηλατοδρόμος). Τι να πω. Μ΄ αυτά και με κείνα η ΔΕΗ τρίβει τα χέρια της.


Το Καρπούζι σας παρουσιάζει σε πρώτη επίσημη τον τελευταίο λογαριασμό ρεύματος που κατανάλωσαν το λεωφορείο και τα ποδήλατα όσο καιρό φορτίζουν. Εντάξει, δεν είναι αληθινός αλλά δεν πρέπει να απέχει και πολύ από τον πραγματικό.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Και πάμε σε ένα άλλο θέμα. Άκουσα ότι όλοι οι πεζόδρομοι (πλακόστρωτα) που έγιναν επί Γκιόνογλου, θα ξηλωθούν και θα γίνουν κανονικοί δρόμοι με πεζοδρόμια. Θα μου πείτε «το άκουσα με το θα γίνουν, ήμουνα νιος και γέρασα». Τι να σας πω, αυτό άκουσα, αυτό σας λέω. Περιμένουν λέει να περάσουν 10 χρόνια (ακόμη λένε δεν παραλήφθηκε το έργο) για να μπορέσουν να το χαλάσουν.


Όντως, αυτά δεν είναι πλακόστρωτα, αυτά είναι κατσικόδρομοι. Έχουν χαλάσει λάστιχα, έχουν σπάσει τακούνια, ουυυυυυ τι να πρωτοθυμηθώ. Αλήθεια, θα δοθούν ευθύνες σε αυτούς που το έκαναν και σπαταλήθηκαν άδικα τόσα λεφτά ή περασμένα ξεχασμένα;


Και θα κλείσω με την Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας που εμφανίστηκε στο «11ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών – THE FESTIVAL GOES TO THE MOVIES - , που διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η «Μελισσάνθη» κέρδισε το κοινό και απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα κορίτσια της χορωδίας, στην μαέστρο Ελένη Θεοδωρίδου αλλά και στην αντιδήμαρχο πολιτισμού Ελένη Λαφαζάνη που αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια αλλά και που δίνει το παρών σε όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου μας δείχνοντας εμπράκτως την στήριξη της.


Υ.Γ. Αλήθεια, με τον Παγγούρα τι παίζει; Φήμες λένε ότι η διοίκηση του δήμου μας τον έχει λίγο στην..... απ΄ έξω. Να το ψάξω ή είναι απλά φήμες;


Αυτά για σήμερα. Καλά, κακά, ο καιρός θα το κρίνει. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας