ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Της Υπατίας το κάγκελο και άλλες τέτοιες τρελές- Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Της Υπατίας το κάγκελο και άλλες τέτοιες τρελές- Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Είπαμε, μακάρι να δούμε μια άσπρη μέρα αλλά δεν εννοούσαμε κάτι τέτοιο. Κάτι δεν κατάλαβε καλά ο καλός Θεούλης και μας έστειλε τη Σοφία, τον Τηλέμαχο και την Υπατία. Όχι ότι έχω κάτι με τα παιδιά αλλά με κούρασαν. Έλεος, όχι άλλο χιόνι.

Είμαι σε μια ηλικία που όταν λέγαμε χιόνια εννοούσαμε και αυτά της τηλεόρασης. Και μιας και είπα τηλεόραση, είδα προχθές κάτι και βγήκα από τα ρούχα μου. Πήγε ο δημοσιογράφος και ρώτησε τον άστεγο μέσα στα χιόνια αν κρυώνει. Αν δεν κρυώνει μέσα στα χιόνια που αλλού θα μπορούσε να κρυώνει; Στη σάουνα; Προτείνω στον δημοσιογράφο να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη του και να αναρωτηθεί αν είναι μ@λ@κ@ς. Μόνο αυτό έχω να πω. Και κάτι ακόμα, μας λένε ότι το πρωί θα χιονίσει ενώ χιονίζει το μεσημέρι. Δώσανε γυναικείο όνομα στον χιονιά και περιμένουν να έρθει στην ώρα του; Ε, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Για τους δημοσιογράφους (άκουσον, άκουσον) τα χιόνια τέλη Δεκέμβρη είναι ακραία καιρικά φαινόμενα και αυτά που παρουσιάζουν στα δελτία, ειδήσεις. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εδώ ο Γκυρίνης θεωρεί ότι καταπολέμησε τον χιονιά έγκαιρα και έγκυρα και το βάζει και το ξαναβάζει το ευχαριστήριο στο FB. Εγώ ρε δήμαρχε θα συμφωνήσω μαζί σου για να μη σε χαλάσω χατήρι. Απλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω αυτά που βλέπουν τα μάτια μου. Κονδύλι για αλάτι προβλέψατε στον προυπολογισμό του 2018, για μηχανήματα απεγκλωβισμού ή αποχιονισμού δεν πήγε ο νου σας; Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, τι να σου κάνει. Θα τα πούμε και παρακάτω για τα χιόνια.

Γι΄ αυτό μάλλον πήγε ο Ναλμπάντης στον Δεσπότη. Ίσως να του ζητήσει να του διαβάσει καμιά ευχή και δει τα πράγματα ως έχουν. Εντάξει, μπορεί να χώρισαν τα τσανάκια τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγάλουν και τα μάτια τους. Εξάλλου ήταν μαζί του και ο Συρόπουλος, η ειρηνευτική δύναμη. Κανονικά θα έπρεπε να γελάσουμε τώρα με το "ειρηνευτική" αλλά σας παρακαλώ ας μην το κάνουμε. Τον βλέπω πολύ χαλαρό τώρα τελευταία, ίσως να νοιώθει σίγουρος για την εκλογή του, κάτι που κάποιοι άλλοι ακούνε και γελάνε.

μ2

Αλήθεια σας λέω, ήμουνα σε μια παρέα και όλοι ήταν σίγουροι ότι ο Δημήτρης θα μείνει στην απέξω. Κακός ο κόσμος Δημήτρη μου, τώρα που έχεις και την ευλογία του Δέσποτα, μη μασάς. Εξάλλου βλέπω και τον Πανταζόπουλο στην παρέα που σημαίνει ότι οι ευχές του Παντελεήμονα θα πιάσουν τόπο, έχει τα κονέ αυτός. Τώρα μάλιστα που θα είστε και συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον.

Ένα μεγάλο μπράβο και στον φιλόπτωχο και φιλοπρόοδο σύλλογο γυναικών για το τραπέζι αγάπης που διοργάνωσε στις γιορτές για τους ανθρώπους που πραγματικά το είχαν ανάγκη. Η ένσταση μου κυρία πρόεδρος είναι .... οι φωτογραφίες. Θεωρώ ότι η επωνυμία του συλλόγου στα ΜΜΕ ήταν αρκετή. Ο λαός, πολύ σοφά λέει, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Σωστή η πράξη, λάθος η παρουσίαση θεωρώ.  

μ3

Τα μάθατε πιστεύω για τον Αλευρά. Πάει, μας άφησε χρόνους και καιρούς. Άντε βρε, δεν πέθανε ο άνθρωπος, απλά δεν θα ξαναπολιτευθεί. Αντ΄ αυτού νέο αίμα κυλάει. Ο Ηλίας. Νέο αίμα, νέες ιδέες μας υπόσχονται. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα είναι πάντα ΚΚΕ. Να μην περιμένουμε νέες ιδέες και μεγάλες αλλαγές. Είμαι σίγουρος πως αν τους φωνάξουμε στο σπίτι μας για διακόσμηση θα μας το γεμίσουν σεμέ. Οπότε.....

μ4

Και ας επανέλθω στα του χιονιά τερτίπια. Τώρα θα περάσει το γκρέιντερ, ύστερα θα περάσει, ο κόσμος αγανάκτησε. Όσπου τελικά φάνηκε στον ορίζοντα η λύση. Ο Τόκας, ως άλλος Άη Γιώργης, καβάλα στο εκχιονιστικό ήρθε να δώσει το φως. Οι δρόμοι καθάρισαν πριν προλάβουν οι δημότες να πουν κύμινο. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε την αλατιέρα και το jcb που επιστρατεύθηκαν για να γίνει η ζωή των πολιτών πολύ πιο εύκολη.

μ5

Αυτό που εμένα με τρελαίνει δήμαρχε μου είναι άλλο. Χωριά που έχουν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο είναι από τα πρώτα που καθαρίζονται και ας είναι μόνο 10 σπίτια.Στα Τρίκαλα για παράδειγμα ο Κυτούδης που είναι με τον Χαλκίδη έβγαλε τα τρακτέρ του ΤΟΕΒ και ο Κιρκιλιανίδης πλήρωσε από την τσέπη του μηχάνημα. Βέβαια απ΄ ότι έμαθα στείλατε και το γκρέιντερ, αφού σκωτωθήκατε πρώτα. Μπράβο και στους δύο που παρόλα αυτά που τους χωρίζουν τώρα, τους ενώνει η αγάπη για το χωριό τους. Απλά να θυμήσω σε αυτούς τους δύο αλλά και σε όλους τους άλλους που πάσχισαν να καθαρίσουν τα χωριά τους ότι σταυρούς παίρνουν και από τα άλλα χωριά που δεν έχουν εκλεγμένους συμβούλους. Όπως η Κορυφή για παράδειγμα. Έβγαλα το πόδι μου έξω από το πάπλωμα και νομίζω πάτησα χιόνι Παναγιώτη μου. Μπορεί να είναι χωριό μου και να το πονάω αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαστε από τα πιο ¨άχρηστα¨ χωριά. Θεωρούμε ικανούς όλους όσους είναι εκτός χωριού και τους ψηφίζουμε και ποτέ δεν εκλέγουμε ένα χωριανό μας. Και θα μπορούσαμε να το κάνουμε με μεγάλη άνεση αφού ψήφοι υπάρχουν όχι μόνο για έναν αλλά και για δύο υποψήφιους. Αυτοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού την πρώτη μέρα που χτύπησε η Υπάτη. Από το πρωί χιόνιζε και οι φωτογραφίες είναι το βράδυ.

μ6

Άρα, για ποια επιτυχία καταπολέμησης των καιρικών φαινομένων μιλάει ο δήμαρχος. Στο πρόγραμμα της νέας σου πολιτικής καμπάνιας δήμαρχε μου να βάλεις ότι είσαι ειδικός στην καταπολέμηση του χιονιά και των κουνουπιών. Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πολύ. Και να μη μιλήσω για τα σκουπίδια. Από την μία καταλαβαίνω αλλά από την άλλη δύο βδομάδες αμάζευτα νομίζω είναι πολύ.

Σ΄ αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να σας δείξω μια φωτογραφία του ΄50, αν δεν κάνω λάθος, τότε που ο κόσμος έριχνε το αλάτι μόνος για να μπορέσει να περπατήσει στα πεζοδρόμια. Ευτυχώς φτάσαμε 2019 και αυτά τα πράγματα έχουν εξαλειφθεί.

μ7

Χριστέ μου, δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν. De javu. Αντί να πάμε προς το καλύτερο, γίναμε χειρότεροι. Πρέπει να με γελούν τα μάτια μου. 69 χρόνια μετά μας τελείωσε το αλάτι και πήραμε το φτιάρι. Είναι σαν να πηγαίνεις 4 χρόνια γυμναστήριο και το δυνατό σου σημείο να παραμένει το χαμόγελο σου. Τζάμπα η εξέλιξη. Σάκης, Όλγα, Πόπη και Νίκος. Το νέο συνεργείο του δήμου για ακραίες περιπτώσεις αποκλεισμού, Εγγυημένο αποτέλεσμα.

μ8

Και για να ελαφρύνουμε την κατάσταση πάμε σε κάτι καινούριο. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα και το αντίθετο. Αργότερα μάθαμε ότι μπορούν να παντρευτούν και δύο άντρες ή δύο γυναίκες μεταξύ τους. Ξεχάστε τα όλα αυτά. Από σήμερα και στο εξείς μπορείτε να αρραβωνιαστήτε ότι σας κάνει κέφι.

μ9

Η παραπάνω Βρετανίδα αρραβωνιάστηκε τον πολυέλαιο αλλά ήταν αχόρταγη και τον απάτησε με το κηροπήγιο. Το λογικό ήταν να τον απατήσει με το κηροπήγιο, βλέπετε βοηθάει και το σχήμα. Αν τον απατούσε με την μπανιέρα θα είχα μια ένστανση. Ήθελα να ήξερα όμως ποιος βρετανός παπάς ευλόγησε αυτόν τον αρραβώνα. Τα βλέπετε πατέρα Διονύσιε τι κάνουν οι συνάδελφοί σας στην Αγγλία. Εσάς, αν σας έρθει η νύφη με βαθύ ντεκολτέ την στέλνετε σπίτι να ρίξει μια εσάρπα πάνω της. Που να σας έρθει με το ψυγείο για γαμπρό, εγκεφαλικό θα πάθετε.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον Argy να κάθεται στην εκκλησία την ημέρα των Φώτων. Όχι, δεν θα κάνει πρόταση γάμου στο στασίδι, Έλληνας είναι, όχι Άγγλος. Από την μέρα που δήλωσε υποψήφιος τον έφαγε η μοναξιά. Ο μικρός Αργύρης κάθεται και κλαίει γιατί δεν τον παίζουνε οι φιλενάδες του. Δεν τον δίνει κανένας μουρουνιά. Και αναρωτιέμαι, η υποψηφιότητα Αργύρη ήταν δική του απόφαση ή μήπως κάποιος δικός του που τα έχει καλά με τον Γκυρίνη τον έβαλε για να έχει μια μάζα ψήφων την δεύτερη Κυριακή για να στηρίξει τον Γκυρίνη. Με τι αντάλαγμα, δεν ξέρω, καμιά αντιδημαρχία ίσως. Αργύρη πάτα πόδι, στον πήραν τον αέρα νομίζω.

013

Πολλά τα έργα που ξεκίνησαν απο τον δήμο και ακόμα περισσότερα είναι στα σκαριά. Το ερώτημα είναι γιατί τώρα. 4,5 είχαμε πλήρη ακινησία και τώρα ξαφνικά το θαύμα. Παναγιώτη μου καλά όλα αυτά αλλά ο σοφός λαός λέει πολλά σοφά πράγματα. Ένα από αυτά είναι το <κλ@νει ο πεθαμένος;>

μ10

Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Λιολιόπουλο στο ραδιόφωνο οφείλω να ομολογήσω ότι πέρασα υπέροχα. Και τι δεν είπε ο στόμας μου, τον ασταμάτητο είχα. Οφείλω όμως και μια εξήγηση. Κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σημαντικό και καλά κάνουν. Για κάποιους όμως αυτό το <κάτι> μπορεί να είναι ασήμαντο και να το θεωρούν ένα <τίποτα>. Όπως εγώ είμαι ένα τίποτα για κάποιους άλλους, έτσι και κάποιοι αποτελούν ένα τίποτα για μένα. Όταν δεν μπαίνεις στον κόπο να δώσεις μια απάντηση όταν σου προτείνουν κάτι, έστω και αρνητική, μην περιμένεις να σου δώσω σημασία. Εξάλλου για αυτά που κάποιοι καμαρώνουν, δεν σημαίνουν το παν για όλους. Ούτε καινοτομείς, απλά μια από τα ίδια.

μ11

Και θα κλείσω με έναν γρίφο. Ποιος από την τωρινή δημοτική αρχή, πρόεδρος σε επιχείρηση του δήμου έχει διορίσει με σύμβαση έργου την κουνιάδα ή κουμπάρα του σε επιχείρηση του δήμου. Σύμβαση έργου για να καταλάβετε είναι μια προκήρυξη που δεν την παίρνει χαμπάρι κανένας, μια πρόταση στην οποία όλος τυχαίος υπάρχει μια προσφορά και τέλος.

Αχ Ελλάδα μου καλή.....................

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας