ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Της Όλγας το…κάγκελο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Της Όλγας το…κάγκελο - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Πάλι βροχές λέει ο καιρός από Τρίτη. Ότι χαζό καιρό δεν μας έκανε τόσα χρόνια βάλθηκε να μας κάνει φέτος. Χαμός και πάλι στον δήμο μας. Όχι για τα εκλογικά, αυτά θα τα πούμε παρακάτω αλλά για τα καθημερινά. Ανάστατες οι καθαρίστριες των σχολείων του δήμου μας. Υποστηρίζουν (με έγγραφα και όχι με λόγια) ότι έχουν 10μηνη πρόσληψη αλλά από τη μέρα που ανέλαβε η διοίκηση Γκυρίνη πληρώνονται για 9 μήνες. 5 Σεπτέμβρηδες έμειναν απλήρωτοι. Σεπτέμβρη με Ιούνιο είναι η πρόσληψη, τα λεφτά έχουν κατατεθεί αλλά ο δήμος πληρώνει ότι θέλει, υποστηρίζουν.

Σε επικοινωνία που είχα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Στέφανο Γκιουρτζή μου είπε ότι το ΦΕΚ για τις προσλήψεις έφτασε στον δήμο στις 15 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα ώσπου να βγουν οι προκηρύξεις να φύγει ο μήνας. Επίσης ο φορέας στον οποίο υπάγονται οι καθαρίστριες έστειλε χρήματα για 9 και όχι για 10 μήνες. Στην ερώτηση μου «καλά, τα παιδιά θα έμπαιναν τον Σεπτέμβρη σε βρώμικα σχολεία:» η απάντηση που πήρα ήταν ότι υπάρχει και μόνιμο προσωπικό που θα έκανε αυτή τη δουλειά το συγκεκριμένο μήνα.

Εγώ ένα έχω να πω, αν τα ρούχα δεν είναι αρκετά βρώμικα για πλύσιμο αλλά αρκετά βρώμικα για να μπουν στην ντουλάπα τότε η θέση τους είναι στην καρέκλα. Άσχετο αλλά θα το πω. Προχθές μου λέει η μάνα μου «αφού δεν παντρεύτηκες να με βοηθάει η νύφη στις δουλειές, θα με βοηθήσεις εσύ. Μη νομίζεις, μου λέει, τα πάνω πάνω θα κάνουμε. Και βρέθηκα με την μπατονέτα να καθαρίζω τον πίνακα με τις ασφάλειες. Πάμε παρακάτω τώρα.

Μπορεί να λένε ότι αν μια γυναίκα δεν γκρινιάζει τότε σκούντηξε την, μπορεί να έχει πεθάνει αλλά όλοι τις αγαπάμε και πρέπει να παραδεχτούμε ότι χωρίς αυτές η ζωή θα ήταν «σαν ζαμπόν χωρίς λιπαρά». Γιορτή της γυναίκας χθες και κάποιες που δεν το παίζουν και τόσο απελευθερωμένες το γλέντησαν για τα καλά. Οι υποψήφιες του Ναλμπάντη βγήκαν στους δρόμους και μοίραζαν φυλλάδια. Ευρώπη ένα πράγμα. Πάντως ότι και να λέμε, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι γυναίκες ξέρουν τα πάντα εκτός από ένα πράγμα. Μάλλον δύο. Το πρώτο, τι φαί θα κάνουν αύριο και το δεύτερο, πώς να σιγουρέψουν έναν άντρα. Εγώ θα σας σώσω κυρίες μου. Για το πρώτο, ότι βρείτε μπροστά σας. Για το δεύτερο όμως θέλει δυνατό στομάχι. Αν σας κλ@σει και δεν φύγετε, τον έχετε δέσει για τα καλά. Χρόνια σας πολλά λοιπόν.

«Νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες». Έτσι ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην επιστολή που έστειλε στην κεντρική ομιλία του Μιχάλη Χαλκίδη στο Αλεξάνδρειο. Με αυτό καταλαβαίνουμε αμέσως πόσο πολυκομματικό είναι το ψηφοδέλτιο Χαλκίδη. Στο λέει καθαρά, αν είσαι δεξιός έλα. Μέχρις εκεί. Μπορεί ο άνθρωπος να πήρε και επίσημα τη στήριξη του κόμματος και να μη μας το λέει.

Επιτέλους, ο συνδυασμός απέκτησε όνομα. ¨Δύναμη Ανατροπής - Νέα Σελίδα¨. Το «Νέα Σελίδα» με τρέλανε. Έβαλα το βίντεο να δω την ομιλία του. Από ένα σημείο και μετά το σταμάτησα και το έκανα ασπρόμαυρο. Σα να τον έβλεπα πως ήταν πριν από χρόνια στη βουλή ως βουλευτής. Καμιά αλλαγή. Ούτε στο λόγο, ούτε στις κινήσεις. Και για να είμαι εντάξει, οφείλω να παραδεχτώ ότι ο Χαλκίδης λόγο έχει και δεν χρειάζεται χαρτιά. Απλά αυτά που λέει με χαλάνε. Άσε που μας έβγαλε και τον Αυτιά τηλεφωνικά για να «πειστούμε» τα βλαχάκια ότι και οι celebrities στηρίζουν Μιχάλη. Εγώ Μιχάλη μου δεν έτρεξα όταν ήρθε η Βουγιουκλάκη στο Γιδά, θα τρέξω για τον Αυτιά; Μη τρελαθούμε.

2

Όσο για τον κόσμο που είχε το Αλεξάνδρειο, θα σε βοηθήσω να λύσουμε μαζί το μυστήριο. Στην παρακάτω φωτογραφία θα σου δείξω τον χορό που έκαναν οι ΚΟΜΝΗΝΟΙ Πλατέος το 2016 στο συγκεκριμένο μαγαζί και έκοψαν 1180 κάρτες. Ρίξε σε παρακαλώ μια ματιά. Δεν υπάρχει ούτε μία άδεια καρέκλα και αν προσέξεις καλά θα δεις ότι έχει τραπέζια και στους διαδρόμους δεξιά και αριστερά της πίστας.

3

4

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω πασά μου αλλά πάνω από 650 άτομα δεν είχες, τον κώλο σου να βαράς. Θα μου πεις, λίγα είναι 650 άτομα; Για χορό είναι πάρα πολλά, για προεκλογική συγκέντρωση……. Άσε που οι περισσότεροι ήταν ξένοι. Ζήτημα να πάρεις 400 σταυρούς από όλους αυτούς. Τσάμπα η πορτοκαλάδες Μιχάλη μου, τζάμπα.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχω και τον Λιολιόπουλο να ζητάει Like για την Ioanna Kozi.

5

Νίκο μου, το ξέρεις ότι σε συμπαθώ αλλά θα σου ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Όχι μόνο από το fb να απέχεις αλλά να απέχεις και από τις εκλογές. Φτάνει, μας μάτωσες τον εγκέφαλο.

Και θα συνεχίσω με τον κ. Χαλκίδη γιατί έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό το οποίο εκδιδόταν παλιότερα στον δήμο Μελίκης. Το τεύχος Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2005. Ένα τεύχος αφιερωμένο στο κολυμβητήριο που θα κατασκευαζόταν στην Μελίκη.

6

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό ο τότε δήμαρχος Κώστας Καρέλης ανακοίνωνε την κατασκευή κολυμβητηρίου και μάλιστα σε ένα χρόνο από την δημοπράτηση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, με συντονισμένες παρεμβάσεις και αποστολές του ίδιου στην Αθήνα και με την μεσολάβηση του τότε βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη κατάφεραν και εξασφάλισαν τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του.

7

Εγώ κολυμβητήριο στην Μελίκη δεν είδα εκτός κι αν το έκαναν υπόγειο. Που είναι το κολυμβητήριο οεο; Τα κονδύλια αυτά υπάρχουν ακόμα σε κάποιον λογαριασμό και περιμένουν τη δημοπράτηση ή δεν εξασφαλίστηκαν ποτέ;

Ρωτάω απλά και δεν υπονοώ τίποτα. Άνθρωποι ήμαστε μωρέ, μπορεί κάτι να σου τύχει και να περάσουν και 13 χρόνια. Πως κάνεις έτσι. Εδώ το πολιτιστικό της Αλεξάνδρειας στοίχειωσε πριν ανοίξει. Εκτός κι αν την τρύπα που άνοιξε ο Δημητριάδης τη θεωρείτε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Πω, πω ρε παιδί μου, τι κακοί που είναι οι δημοσιογράφοι. Αντί να ακούνε τι λέει ο υποψήφιος, αυτοί βγάζουν τις άδειες καρέκλες φωτογραφία. Για κατούρημα πήγαν οι άνθρωποι ταυτόχρονα και άδειασε όλη η πίσω πλευρά. Τι θα πει ταυτόχρονα; Όταν λέμε ότι γ@μιετ@ι το σύμπαν εννοούμε όλο το σύμπαν αλλιώς θα λέγαμε γ@μιετ@ι ο Κρόνος. Ή όλοι μαζί ή κανένας

8

Παρεμπιπτόντως κύριε Χαλκίδη μου, και όλη την ομιλία σας δείξαμε, και φωτογραφίες από όλους τους παρευρισκόμενους δείξαμε και πάντα βρισκόμαστε σε κάθε σας βήμα. Αφού δείξαμε όλα αυτά θα ήταν κρίμα να μην δείξουμε κι αυτές τις έρμες καρέκλες που κώλος δεν τις έκατσε όλο το βράδυ.

Άντε να αλλάξω θέμα για να μη πω και τίποτα χειρότερο. Ο Τάσος ο Μπαρτζώκας με έχει μπερδέψει. Τώρα, ή σε αναπαράσταση αποκριάτικου εθίμου πήγε ή δαιμονίστηκε και του έκαναν εξορκισμό. Άλλο λόγο για να γυρνάει με το σταυρό στο κούτελο δεν βρίσκω.

9

Οι Κομνηνοί έκαναν παρακάθ και έγιναν η αιτία να συναντηθούν οι δύο «άσπονδοι εχθροί». Ναλμπάντης και Δελιόπουλος στην ίδια φωτογραφία. Φήμες λένε ότι δεν το τρώνε γλυκό μεταξύ τους παρόλα αυτά για χάρη του πολιτισμού έκαναν στην άκρη τις διαφορές τους και βγήκαν φωτογραφία together. Κάτι μου λέει ότι από τις 2 Ιουνίου και μετά θα ρίξουμε πολύ γέλιο.

10

Δύο γάμοι έγιναν αυτή τη βδομάδα στον δήμο μας. Όχι κανονικοί όπως του Argy, από τους άλλους, τους πολιτικούς. Γαμπροί ο Παναγιώτης και ο Κώστας και νύφες…. η Όλγα.

11

 

12

Για ποια ωραία Ελένη μου λέτε ύστερα εσείς. Μάχες δινόντουσαν τόσο καιρό για τα μάτια μιας Όλγας. Πολλά ακούστηκαν, πολλά ειπώθηκαν, τα συμπεράσματα θα τα βγάλουμε εμείς. Εμείς θα κρίνουμε τι ακούσαμε, τι πιστέψαμε και τι δείχνουν οι κινήσεις τους. Η Καστανά με τον Ναλμπάντη βγήκαν φωτογραφία αγκαλιασμένοι ενώ η Μοσχοπούλου με τον Γκυρίνη σε χειραψία.

13

Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη φορά να εκλέξουμε γυναίκες. Έτσι, για να δούμε αν θα υπάρξει διαφορά από την μέχρι τώρα ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή. Εγώ προσωπικά τις συμπαθώ και τις δύο. Με την Μοσχοπούλου ήμασταν συμμαθητές, με την Καστανά γίναμε αδέλφια. Καλή επιτυχία και στις δύο.

Τι λέτε τώρα από το ένα θέατρο να πάμε στο άλλο. Αυτή τη φορά στο κανονικό. Οι Ηλίθιοι είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου του Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον που θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα του δήμου μας στις 15 με 17 Μαρτίου στο Πλατύ. Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας στα τέλη του 1800.

14

Βρέθηκα αρκετές φορές στην πρόβα των παιδιών. Δεν παίζουν απλά, το ζούνε. Έχουν δέσει τόσο καλά πλέον σαν ομάδα που αυτό φαίνεται και πάνω στη σκηνή. Σε αυτή την παράσταση καλούνται να κάνουν τους ηλίθιους. Θα μου πείτε, έκαναν τα τζιτζίκια, σε αυτό θα κολώσουν; Κι όμως, θέλει πολύ κόπο στο να πείσεις τον άλλον εκτός κι αν ο άλλος είναι πολιτικός, που μας θεωρούν ηλίθιους ούτος ή άλλως

15

Υπέροχα σκηνικά, μοναδικά κοστούμια, εμπνευσμένα χτενίσματα και ερμηνείες που θεωρώ ότι θα μας μείνουν αξέχαστες. Ηλίθιοι στον δήμο μας υπάρχουν πάρα πολλοί, οι συγκεκριμένοι όμως έρχονται για να κάνουν τη διαφορά. Ένα έργο τόσο επίκαιρο που βλέποντας το σίγουρα θα πάμε στις κάλπες με άλλο σκεπτικό. Δεν θα αποκαλύψω ποιος «ηλίθιος» μου άρεσε περισσότερο ή ποιος δεν κουράστηκε καθόλου να ερμηνεύσει τον ρόλο του, αυτό όμως που θα σας αποκαλύψω είμαι σίγουρος πως θα σας κουφάνει.

Στο έργο παίζει η Ιουλία Ζωντανού (υποψήφια με Ναλμπάντη) και η Κατερίνα Στριάκα (υποψήφια με Γκυρίνη). Φήμες λένε ότι η μία θα κοιτάξει να πετάξει την άλλη από τη σκηνή. Εγώ πάντως κάτι τέτοιο δεν το χάνω με τίποτα, θα δω και τις τρεις παραστάσεις.

16

Καλό τριήμερο αποκριάς σας εύχομαι και μην αναρωτηθείτε γιατί δεν ανέφερα τίποτα για τη δήλωση που έκανε ο Argy γιατί συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπε. Δώσε Αργύρη γιατί κάποιοι σε περνάνε για μαλθακό και κάνουν σενάρια. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας