ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Το να τινάξεις την άχνη από τον κουραμπιέ, δεν το λες και δίαιτα Στέφανε μου-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Το να τινάξεις την άχνη από τον κουραμπιέ, δεν το λες και δίαιτα Στέφανε μου-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους. Τα μάθατε τα νέα; Ο κάποτε μεγάλος και τρανός παράγοντας της διοίκησης Δημητριάδη, ο Βενιόπουλος, ρίχνει λέει τα μούτρα του και πηγαίνει στον Πανταζόπουλο. Κοκκαλώσατε; Καλά κάνατε γιατί αυτό έπαθα και γω. Βέβαια ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά όπου υπάρχει καπνός...... Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει η Μοσχοπούλου τώρα που και κολλητή του Βενιόπουλου είναι και κάτω από τον Πανταζόπουλο δεν θέλει να πάει γιατί τον θεωρεί, να μην πω δεύτερο και ακουστεί άσχημα, θα πω νεότερο. Τέτοιο δίλημα δεν είχε ούτε ο Ιούδας όταν πρόδωσε τον Χριστό. Τι περίεργες που θα είναι οι φετινές εκλογές, τι περίεργες.

Δεύτερη τρανταχτή είδηση το Ανοιχτό κέντρο εμπορίου (Open Mall) που θα πραγματοποιήσουν ο Δήμος Αλεξάνδρειας και ο Εμπορικός σύλλογος. Βαρέθηκα να ακούω μεγάλα λόγια και να βλέπω μικρά έργα. Εδώ το Πνευματικό δεν μπορείτε να ανοίξετε, θα κάνετε και Open Mall. Ένα θα σας πω, όλα τα mall του πλανήτη ενώθηκαν και σας χειροκροτάνε. Ένα θα σας πω αγαπητοί κύριοι, αν βρω τον πελαργό που σας έφερε στην Ελλάδα, την έβαψε. Και άντε, ας υποθέσουμε ότι το έργο θα γίνει, τη δήλωση του προέδρου του εμπορικού την ακούσατε; Πάρτε ανάσα και πάμε.

«Στοχεύοντας στην αισθητική ομοιομορφία των επιχειρήσεων της επιλέξιμης περιοχής θα βελτιωθεί αισθητά η προβολή τους τόσο σε τοπική όσο και σε εθνική βάση και θα δημιουργηθεί μια αίσθηση ενιαίας και κοινής ταυτότητας με το αγοραστικό κοινό. Ο επαναπροσανατολισμός του κοινού προς στα τοπικά καταστήματα, η συγκράτηση και ενίσχυση της πιστότητάς του αποτελεί κύριο στόχο μας».

002

γο μου, όλο το βράδυ που κοιμάσαι να σου βάλω ακουστικά και να ακούς όλα αυτά που υποτίθεται είπες, είμαι σίγουρος ότι το πρωί δεν θα θυμάσαι τίποτα. Προς Θεού, δεν λέω ότι είσαι αμόρφωτος αλλά αυτό που υποτίθεται ότι είπες, δεν το είπες. Το διάβασες. Πιθανολογώ πως το τσίρκο είναι ταχύρυθμο μάθημα για να καταλάβει ένα παιδί τι το περιμένει όταν βγει στην κοινωνία. Γι΄ αυτό κόψτε τις παραστάσεις.

Και μιας και μιλάω για παραστάσεις, αυτό με τους χορούς των λυκείων παραέγινε. Δεν εννοώ να σταματήσουν, προς Θεού, τα παιδιά χρειάζονται τα χρήματα για τις εκδρομές τους. Πρέπει να μπει αστυνομία μόδας έξω από κάθε μαγαζί που φιλοξενεί τέτοιους χορούς. Το τι φοράνε όλα αυτά τα κοριτσάκια, κυρίως, δε λέγεται. Τουαλέτες. Είναι 17 χρονών και όλα μοιάζουν με 40. Έλεος. Βάψιμο νύφης, μαλλί επίσης νύφης και φορέματα <διαθέσιμης σαραντάρας>. Δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνετε; Το τριώδιο αργεί ακόμα. Κοριτσάρες μου, ένα πράγμα να θυμάστε. Οι μ@λ@κίες είναι σαν τις σακούλες. Πληρώνονται.

003

Χαμός με τα σκουπίδια στο Καψοχώρι. Γέμισαν λέει οι κάδοι και φοβούνται για λοιμώξεις. Καλά, σιγά μη σας αφήσει ο Γκιουρτζής να πάθετε τέτανο. Κυριολεκτώ και εξηγούμε. Μπορεί να του έχω σούρει τα χίλια μύρια αλλά έφτασε η στιγμή να του αναγνωρίσω και κάτι. Είναι ο μοναδικός αντιδήμαρχος καθαριότητας που ξέρω, που κυνηγάει τους εργαζόμενους για να δει αν δουλεύουν. Προχθές σταμάτησε μπροστά στο μαγαζί που δουλεύω και έπαιρνε μάτι τον μπάρμπα που σκούπιζε. Δεν ξέρω αν σταμάτησε επίτηδες μπροστά μου αλλά και έτσι να είναι η πράξη μετράει και όχι η πρόθεση

4

Εγώ πάντως, κοιτώντας πιο καλά τα σκουπίδια των Καψοχωρινών κατέληξα στα εξής συμπεράσματα. Πίνουν συγκεκριμένη μάρκα νερού και ψωνίζουν από δύο συγκεκριμένα super market. Άρα όλα τα άλλα super market μην μπαίνετε στον κόπο να στείλετε φυλλάδια προς τα εκεί. Και επίσης Στέφανε Γκιουρτζή μερίμνησε να τα μαζέψεις γιατί είδα κάτι γλάρους να κάθονται στην περίφραξη.

Ο πρόεδρος του Κλειδίου μου ψιλοθύμωσε για αυτά που έγραψα την προηγούμενη φορά. Προεδράρα μου το ξέρεις πόσο σε συμπαθώ αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι. Διασκέδασε το όπως το διασκέδασε και ο άλλος. Μπες στο προφίλ του να δεις τι ανέβασε και δες και τα σχόλια. Εγώ ακόμα γελάω. Και μη μου θυμώνεις γιατί του χρόνου θα στολίσω εσένα τόσο γρήγορα που σου ανάβουν τα λαμπάκια.

Πάντως Μπάμπη μου, συνεχίζω με σένα, φέτος έπεσε πολύ λιτότητα στο Κλειδί-κανό. Τζάμπα οι επικίνδυνες αποστολές με το καλάθι του δήμου. Τρεις γραμμές λαμπάκια.... μόνο. Ούτε καν 5, μία για κάθε χρόνο που είσαι πρόεδρος. Αν το έβλεπε ο Αβραμόπουλος θα άλλαζε εθνικότητα. Υποσχέσου πως του χρόνου που θα είσαι και πάλι πρόεδρος, αυτό στο υπόσχομαι εγώ, ότι θα το στολίσεις το δεντράκι όπως πρέπει. Λυπήσου τον Αβραμόπουλο, όχι εμένα.

6

Τα Χριστούγεννα στην Πόλη ήρθαν, πέρασαν και τελείωσαν. Αυτό ήταν για φέτος. Πάπαλα, άλλο δεν έχει, τι δεν καταλαβαίνετε; Οι πιο φτωχές γιορτές που έγιναν ποτέ. Θα μου πείτε και τότε που γινόταν πιο πολλές, ο κόσμος που ήταν. Δίκιο έχετε αλλά όταν κάτι το αφήνεις, σε αφήνει και αυτό. Γιατί συνεχίζουμε να ψηφίζουμε όταν κανένας από αυτούς που εκλέγουμε δεν κάνει τίποτα; Σταματήσαμε να πηγαίνουμε στις κάλπες; Όχι. Τόσο μας κόβει. Το να τινάξουμε την άχνη από τον κουραμπιέ Στέφανε μου, δεν σημαίνει πως κάνουμε και δίαιτα.

Οι ONIRAMA ήρθαν, γέμισαν τον χώρο, τραγούδησαν και ξεσήκωσαν το κοινό. Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσαν και πολύ, ίσως μεγάλωσα για τέτοια ακούσματα. Χάρηκα όμως όταν είδα τις συμμαθήτριες μου να ψάλλουν κάλαντα. Ναι, ναι για το ΚΑΠΗ λέω που άνοιξε την εκδήλωση. Το τι γουναρικό ανέβηκε στη σκηνή, δε λέγετε. Μια στιγμή πίστεψα ότι χορηγός της βραδιάς ήταν ο Χουντάλας. Πάντως ήταν όλες κοκέτες. Το μαλλί λάχανο, νυχάκι βαμμένο κόκκινο, χειλάκι ασορτί και η μασέλα η καλή, αυτή για τη βόλτα, όχι του φαγητού. Μπράβο κορίτσια, κάνατε το κόκκινο σακάκι του Μαραντίνη να μοιάζει σα λάθος κόμπος σε σεμέν, όλο τσιγκελάκι.

7

Γκιορτζής, Μπαρτζώκας, Τόκας και Δριστάς έδωσαν το παρών στη συναυλία. Τόση προσέλευση δημοτικών συμβούλων δεν ξαναείδα. Επίσης το μάτι μου πήρε και τον Κιρκιλιανίδη αλλά δεν τον βρήκα σε φωτογραφία. Ανάθεμα και αν ήξερε κανένας από αυτούς έστω και έναν στίχο από τα τραγούδια. Ευκαιρία ήταν όμως να μπλέξουν με τον κόσμο, κάτι που έπρεπε να γίνει 4 χρόνια πριν. Να πω κάλλιο αργά..... όχι δεν θα το πω. Θα πω μόνο είναι αργά πια..

8

Επίσης κάτι δεν μου άρεσε στην παρουσίαση της εκδήλωσης. Ο Δελιόπουλος ήταν πιο λιτός και πιο αφαιρετικός από ποτέ. Μόνο 30 δεύτερα χαιρετούρα. Τι έγινε Στέφανε, αλλιώς μας είχες συνηθίσει; Αφαιρετικές οι φετινές γιορτές, αφαιρετικός και ο λόγος σου; Ποιος σε φρέναρε φέτος να του βγάλω τα μάτια; Ποιος;

Εκτός από τους άντρες φαν είδα και δύο κυρίες να δίνουν το παρόν. Μιλάω φυσικά για τις <έβαλα 4 λακ και βγήκα> Όλγα Μοσχοπούλου και Βίκυ Δρίζη. Η Βίκυ μιλούσε συνεχώς στο κινητό και μάλιστα μου φάνηκε και λίγο θυμωμένη. Βίκυ μου καλά που βγαίνουμε καμιά φορά εκτός εαυτού και λέμε ότι κάπου πήγαμε. Ένα θα σας πω αν και δεν το είχα σκοπό. Εκείνο το βράδυ ανέβηκα σε εκείνα τα τρισδιάστατα με την εικονική πραγματικότητα που έχει στην αυλή του πνευματικού. Ρεζίλη έγινα οφείλω να πω, τα χρειάστηκα. Το κακό είναι ότι το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε κινητό, το οποίο αν ποτέ θέλω να το παίξω σοβαρός, πρέπει να το βρω και να το εξαφανίσω. Σε ποιον ανήκει το κινητό; Στην Κική Αμοιρίδου. Αν με δείτε ποτέ υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του Γκυρίνη, μην απορήσετε γιατί το έκανα.

9

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στα Τρίκαλα. Η πρόεδρος, πρώτη διδάξας αυτών των εκδηλώσεων, μεγαλούργησε και φέτος. Αν και δεν μπόρεσα να πάω, έμαθα όμως ότι ήταν καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ο δήμαρχος με την παρέα του σε μια μεριά με αυτό το παγωμένο χαμόγελο <τι με χρειαζόταν και ήρθα>. Εμ, ο καιρός που είχε τα 3 μεγάλα χαρτιά στο χέρι του πέρασε ανεπιστρεπτί, έτσι είναι αυτά. Από την άλλη ο Κιρκιλιαννίδης ήταν σαν να ζούσε χρόνια στην Βραζιλία και τον έφερες πρώτη φορά κάπου που έχει κρύο. Με τα χέρια στην τσέπη σαν τον μπάρμπα Τζόλα που περιμένει στην Αγροτική να πάρει τις αποζημιώσεις για το χαλάζι. Γιάννη τα προσέχουμε αυτά, για μια εικόνα ζούμε.

10

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και μια εκδήλωση που πραγματικά αξίζει και δεν πρέπει να την χάσουμε. Κάποιες προσπάθειες αξίζουν όσο τίποτε άλλο.

017

Πολλά έγραψα πάλι. Τον ασταμάτητο έχω. Το επόμενο Καρπούζι θα είναι εορταστικό και με πολλές εκπλήξεις. Άσε που λέω να μοιράσω και δώρα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

018

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας