ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Tokas is back. Η Μεγάλη Επιστροφή - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Tokas is back. Η Μεγάλη Επιστροφή - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Τι ωραία που περνάμε, καλοκαιράκι, αχχχ!!! Βγήκε και ο Ιούνης, το φάγαμε το ένα τρίτο. Μόνο με τις βροχές που δε λένε να σταματήσουν έχω ένα θέμα. Τελικά, έχουμε ή δεν έχουμε καλοκαίρι; Ρε, αν δεν περάσει ο γύφτος, καρέκλες τραπέζια…. καρέκλες, τραπέζια οβάλ καλοκαίρι δεν έχουμε, είπε η μάνα μου. Εγώ δεν τον είδα, εσείς; Και ενώ οι άλλοι άρχισαν να προετοιμάζουν τους κοιλιακούς τους εγώ για άλλη μια φορά βασίζομαι σταθερά στο χιούμορ μου. Πώς να χάσω την κοιλίτσα όταν 10 η ώρα βραδιάτικα τρώω μιάμιση μερίδα μουσακά, ε;

Όλα τα χρόνια που την ξέρω μου έλεγε ότι μαγειρεύει υπέροχα. Όσες φορές έφαγα σπίτι της μόνο φουφού δούλευε. Πείθεσαι; Όχι φυσικά. Τη στρίμωξα λοιπόν να μου κάνει ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά (κομματάκι δύσκολο) για να μου αποδείξει ότι δε λέει ψέματα ποτέ!. Mouzaka night λοιπόν και η πολυπόθητη βραδιά έφτασε.

2

Ένα θα σας πω, χαλάλι όλο αυτό το διάστημα που περίμενα. Η Έφη Καραγιάννη, περί αυτής ο λόγος, μαγείρευε δύο μέρες και το τελικό αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Έφαγα τόσο που ακόμα και η ανάσα που έπαιρνα δεν χωρούσε μέσα μου. Θα παραβλέψω βέβαια το γεγονός ότι είχε σε ετοιμότητα 3 πακέτα από delivery, μπας και κάτι πάει στραβά. Έφη μου, 2 χρόνια περίμενα αλλά άξιζε τον κόπο. Το 2021 θέλω κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο. Ξέρω, ξέρω είναι πολύ νωρίς από τώρα. Θα περιμένω μάτια μου, έχω υπομονή.

Ο άνδρας λένε μοιάζει με το τρένο. Στα είκοσι είναι σαν τοπικό, σταματά σε κάθε σταθμό. Στα τριάντα μοιάζει με έκτακτο, σταματά μόνο στα μεγάλα χωριά. Στα σαράντα μοιάζει με εξπρές, σταματά μόνο στις μεγάλες πόλεις. Στα πενήντα του μοιάζει με παλιά ατμομηχανή, σταματά συχνά, αλλά κυρίως για νερό. Στα εξήντα του, δεν ταξιδεύει πια, έχει αποσυρθεί και βρίσκεται στη μάντρα.

Εγώ θα σας πω ότι ο Σάκης, παρότι έκλεισε τα 60 είναι σαν το intercity. Γρήγορο, ασφαλές και στην ώρα του. Τι; Τι εννοείτε «μεταφορικά τα λέει το κείμενο»; Άλλα εννοεί δηλαδή; Δεν σας καταλαβαίνω.

3

Σάκη μου πολύχρονος, γερός και δυνατός σαν τα ψηλά βουνά. Μην ασχολείσαι με τα τρένα γιατί πολύ απλά εσύ πετάς.

Κι άλλοι θέλουν να πάρουν ύψος αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν. Την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για να βγάλουμε κυβέρνηση στη χώρα. Νομίζω τζάμπα κόπος μιας και η χώρα μας φαίνεται ακυβέρνητη περισσότερο από 15 χρόνια. Θεωρώ ότι και πάλι δεν θα γίνει τίποτε σημαντικό. Μήπως τελικά ψηφίζουμε για την ματαιοδοξία των υποψηφίων βουλευτών; Ε, ας γίνει μωρέ και αυτός μια φορά βουλευτής, κρίμα είναι.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα μας. Όσο εγωιστές και να είμαστε, αυτό φωνάζει από μόνο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά την αποτελείωσε. Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν υπάρχει ως ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει το γενόσημο του που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ. Η ΝΔ προηγείται στα γκάλοπ και λογικά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Το Κοιμητήριο Αργουλιδέ (εκεί είναι θαμμένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης) λίγο έξω από τα Χανιά ήδη σείετε. Το΄ ριξε στο πεντοζάλη ο δράκουλας από τη χαρά του. Και εμείς, ένα έθνος τιμημένο, με προγόνους που τους αποδέχεται όλος ο κόσμος, που καμαρώνουμε για την ευφυΐα και τα επιτεύγματα μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον Κυριάκο πρωθυπουργό!!! Είναι σα να πας στο δικαστήριο και να σου λέει ο δικαστής ότι αυτός ο άνθρωπος σε κατέστρεψε και σένα και την οικογένεια σου και συ να λες αθωώστε τον γιατί είναι Νέα Δημοκρατία.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων οι έδρες που θα πάρει η ΝΔ στο νομό μας είναι 3, στην καλύτερη όλες, δηλαδή 4. Ποιοι θα πάνε στη βουλή; Σίγουρα αυτοί που χωράνε. Ο Αποστόλης είναι το δυνατό χαρτί και το αξίζει γιατί είναι παντού. Δεν σε θυμάται μόνο προεκλογικά. Όποια πέτρα και να σηκώσεις πρώτα «γεια σου Αποστόλη» θα πεις και μετά «θα στη φέρω στο κεφάλι». Η Νίκη είναι μαγκάκι και μένα αυτές οι γυναίκες μου αρέσουν. Το θέλει, το προσπαθεί και είμαι σίγουρος ότι το μπορεί. Σίγουρα, δεν μπορεί να δει τόσο «ψηλά» όπως ο Αποστόλης αλλά όλες οι δουλειές γίνονται στα χαμηλά και η Νίκη είναι λαγωνικό.

4

Τον Τάσο θέλω πολύ να τον δω βουλευτή γιατί μου βγάζει κάτι πολύ θετικό. Είναι αυτό που λέμε «καλό παιδί». Άσε που θα κάψει και πολλές καρδιές στο κοινοβούλιο. Μια γνωστή μου λέει ότι δεν θα τον ψηφίσει για να μη φύγει Αθήνα και να είναι εδώ να τον βλέπει πιο συχνά. Τελικά, είναι κατάρα η ομορφιά Τάσο μου. Τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν τους ξέρω και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Κυρία μου, κύριοι μου θα σας πω καλή προσωπική επιτυχία και όχι για το κόμμα σας γιατί είμαι εντελώς αντίθετος όπως προείπα. Αυτό που θα σας ζητήσω είναι να μην ξεχάσετε ποτέ. Αυτό μόνο.

Από την άλλη ο Νίκος τρέχει και δεν προλαβαίνει. Ποτέ δεν σας κρύφτηκα και δεν πρόκειται ούτε τώρα να το κάνω. Εγώ θα ψηφίσω Μπρουσκέλη γιατί είναι φίλος, είναι πολύ καλό και απλό παιδί, είναι υπεύθυνος, γνώστης των προβλημάτων του τόπου μας, δεν είναι θεατρίνος και παραμυθατζής και δεν πρόκειται να σου γυρίσει την πλάτη ποτέ. Θα μου πείτε τώρα και θα έχετε απόλυτο δίκιο «κατηγοράς τόση ώρα τη ΝΔ και συ θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ»; Δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσω Νίκο. Όπως εύχομαι και σεις να ψηφίσετε Αποστόλη, Νίκη, Τάσο και όχι ΝΔ.

Βέβαια ο Νίκος Μπρουσκέλης, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, που τον χάνεις, που τον βρίσκεις, όλο πίσω από την Φώφη είναι. Τι σου είπα πασά μου; Δεν πουλάει η κοψαχείλου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

5

Αλλά πάλι εγώ θα σε σώσω. Έτσι είναι οι φίλοι. Μια μέρα θα με σχωρνάς, να το θυμάσαι. Η σωστή φωτογραφία που πρέπει να παίξει είναι η παρακάτω και όχι αυτή που εσύ ανέβασες.

6

Αυτό όμως που εμένα με τρελαίνει στην όλη εκλογική αναμέτρηση ακούει στο όνομα… Αντώνης Σταμάτης. Εξηγούμαι. Είναι δεξιός αναντάμ παπαντάμ, στήριξε δεξιό δήμαρχο, κάνει πολύ παρέα με δεξιό υποψήφιο βουλευτή αλλά βγαίνει φωτογραφίες με…….

7

Το γραφείο του ΚΙΝΑΛ είναι ακριβώς δίπλα στο μαγαζί του. Τελικά ποιος είσαι στ΄ αλήθεια Αντώνη Σταμάτη; Σε πόσα ταμπλό το παίζεις; Γιατί δεν μας λες την πάσα αλήθεια; Κυρίες και κύριοι, το Καρπούζι για άλλη μια φορά βγάζει τις μάσκες και σας αποκαλύπτει την μεγάλη αλήθεια. Αντώνη, ξεγυμνώσου.

8

Και πάμε στα τοπικά. Τα μαγειρέματα ήδη ξεκίνησαν και το κεφάλι του Γκυρίνη έχει γίνει καζάνι. Ποιον να κάνει και ποιον να χαλάσει. Είναι και που υποσχέθηκε και 3 καρέκλες στον Argy και πρέπει να κρατήσει το λόγο του. Από την άλλη ξέρει ότι θα έχει και διαρροές από το στρατόπεδο Πανταζόπουλου και φοβάται ότι δεν θα έχει την πλειοψηφία. Φήμες λένε ότι θα κάνει άνοιγμα και προς την άλλη μεριά, αυτή του Ναλμπάντη. Έξυπνη κίνηση αρκεί να ευδοκιμήσει. Επίσης, φήμες λένε, ότι η Όλγα Καστανά είναι ο Άσσος για να κάνει black jack ο Παναγιώτης. Επίσης, πάλι φήμες λένε, ότι η άλλη Όλγα ετοιμάζει ήδη ομάδα για το 2023 προτείνοντας άτομα από άλλους συνδυασμούς για καίριες θέσεις στον Παναγιώτη. Στέφανε, πήρες καθόλου πρέφα ή ακόμα απονευρώσεις κάνεις; Λέτε τελικά στους ρόλους του Μπέζου και της Λαμπρόγιαννη στους Γαμπρούς της ευτυχίας να δούμε τους……….

9

Όσο για την υποτιθέμενη συμμαχία του Γκυρίνη με τον …..άνθρωπο που ήταν στα μαχαίρια, φρόνιμο θα ήταν να μη μιλήσω και να αφήσω την πρωτιά και την αποκάλυψη στον Αργύρη. Αν και με τρώει η γλώσσα μου αλλά θα προτιμήσω να ασχοληθώ με …. Μανόλιες.

Αργεί να κάνει εμφάνιση αλλά όταν την κάνει ξέρει να προκαλεί. Σωτήρης Τόκας, ο άρχοντας του καλλωπισμού. Φούντωσαν πολύ σου λέει οι μανόλιες και θέλουν λίγο αραίωμα τα κλαδιά. Σωτήρη μου, έτσι κούρευαν κάποτε τα μικρά που είχαν ψείρες, όχι τα φυτά. Γενικά τις μανόλιες δεν τις κλαδεύουμε. Τις αφήνουμε να αναπτυχθούν χωρίς κλάδεμα. Μόνη περίπτωση που τις κλαδεύουμε είναι όταν θέλουμε να τους δώσουμε πυραμιδοειδές σχήμα και όχι δενδρώδες. Αλλά και πάλι αυτό το κάνουν στα φυτώρια, ώστε να τις διαθέσουν σε 2 σχήματα: δενδρώδες και πυραμιδοειδές.

 

10

Ειδικά αυτή μπροστά στον Γκλαβίνα είναι σα να έκανε 5 χημειοθεραπείες και ετοιμάζεται για ακτινοβολίες. Αντιδήμαρχος είσαι πασά μου όχι γιατρός στο Θεαγένειο. Τι δεν καταλαβαίνεις; Πήραμε τα αλυσοπρίονα παραμάσχαλα και βρουμ βρουμ. Από σήμερα κομμένο το μανόλια, θα τα λέμε σκέτο Λία. Τον Μάνο τον έκανες κλαρίδια για προσάναμμα. Ρωτάμε και κανένα γεωπόνο πριν βγούμε σαν τον ψυχοπαθή με το πριόνι στο δρόμο. Δε λέω, πάλι θα φουντώσουν αλλά γιατί…… Σωτήρη μου. Πάντως χαίρομαι που ξαναβγήκες στους δρόμους, δεν σου πάνε εσένα τα γραφεία. 10 μανόλιες κούρεψες και σε έβαλαν αφίσα σε όλα τα κομμωτήρια ως το χρυσό ψαλίδι.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση για το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Μπορεί κάποιος να μου πει πως επιλέχθηκε η κριτική επιτροπή; Ποια ήταν τα κριτήρια; Εγώ δύο ξέρω από τους πέντε και ο ένας είναι λαογράφος και ο άλλος διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είχατε κάποιους που να γνωρίζουν το αντικείμενο ή όλοι αυτοί απλά είναι λάτρεις του κινηματογράφου; Το λέω γιατί μέσα στην πεντάδα δεν άκουσα ούτε το όνομα του Οδυσσέα Γωνιάδη αλλά ούτε και αυτό της Χρύσας Αντωνίου που είναι και σκηνοθέτες. Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να κάνω έναν διαγωνισμό μαγειρικής και αντί για κάποιους σεφ σκέφτομαι να βάλω κριτές κάποιους που ξέρουν από καλό φαγητό. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.

11

Πολλά έγραψα και σήμερα. Θα κλείσω με μία εκδήλωση, τη μεγαλύτερη που γίνετε ίσως στον δήμο μας και ακούει στο όνομα ΚΟΜΝΗΝΑ. Το Πλατύ και ο σύλλογος ποντίων Πλατέος οι ΚΟΜΝΗΝΟΙ ανοίγουν την αγκαλιά τους και σας προσκαλούν όλους σε ένα μοναδικό τριήμερο με αρώματα από όλη την Ελλάδα. Τι κι αν είναι οι εκλογές, ας τρέξουν αυτοί που έχουν το βάσανο. Εμείς γλεντάμε.

12

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας