ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Τισιτσίμπσι πιδάκι΄μ; Έρωτας θανάταν μάνα΄μ-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Τισιτσίμπσι πιδάκι΄μ; Έρωτας θανάταν μάνα΄μ-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτή η εναλλαγή του καιρού από κρύο σε ζέστη έκανε κάποιους να τα χάσουν λιγάκι. Όχι ότι αυτοί οι κάποιοι μας είχαν συνηθίσει σε φιλοσοφικές συζητήσεις αλλά νομίζω τώρα παράγινε. Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουτσαμπασόπουλος ξέσπασε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σχετικά με την είσοδο του στο κτίριο ως άτομο με κινητικά προβλήματα. Η ράμπα ανάβασης αιωνίως χαλασμένη και αυτός είναι υποχρεωμένος να περιμένει μέσα στην βροχή, το χιόνι και τον ήλιο να φανεί κάποιος για να τον βοηθήσει να ανέβει. Είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που δεν είδε ποτέ τον δεύτερο όροφο του δημαρχείου γιατί το ασανσέρ που έταξε η Ώρα Ευθύνης δεν έγινε ποτέ.

Και αντί όλοι να αναλάβουν την ευθύνη τους και να κατεβάσουν τα κεφάλια γιατί δεν νοείτε στον 21ο αιώνα τα άτομα με ειδικές ικανότητες να ζουν στο περιθώριο, πετάχτηκε ο Σταυρής να κάνει τον συνήγορο του διαβόλου. «γιατί θυμήθηκες τώρα να επισημάνεις τη βλάβη αφού και ο ίδιος αποτελείς κομμάτι της Δημοτικής αρχής» ρώτησε. Ένα θα σας πω, χωρίς να είμαι παρών, ντράπηκα. Τι θέλει να μας πει ο κύριος Σταυρής, ότι τη θέση πάρκινγκ που παραχωρήθηκε στον Κουτσαμπασόπουλο, τη σκέφτηκε αυτός; Παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια από τις αναρτήσεις του alexandriamou.gr και έχω ακούσει τον κύριο Κουτσαμπασόπουλο να διαμαρτύρεται αμέτρητες φορές για το συγκεκριμένο θέμα και λιγότερες εσένα Μανώλη μου να εισηγείσαι για οποιοδήποτε άλλο. Το ότι είμαστε άχρηστοι να παρέχουμε στους συνανθρώπους μας με αναπηρία έναν καλύτερο τρόπο ζωής δεν φταίει η στιγμή που επιλέγει να διαμαρτυρηθεί Μανώλη μου. Φταίει το γεγονός ότι βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας «πόδια». Εδώ βλέπουμε μπάρες αναπήρων στα πεζοδρόμια και νομίζουμε πως είναι μπάρες για να ανεβαίνουν τα μηχανάκια και συ Γιώργο μου περιμένεις ασανσέρ. Ούτε δίχτυ δεν είμαστε ικανοί να κρεμάσουμε, όπως στα Μετέωρα.

Και θύμωσε μετά ο παπάς στον Καθεδρικού Ναού του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα γιατί τα παπαδοπαίδια έβαλαν μαριχουάνα στο θυμιατήρι του για πλάκα. Τι θυμώνεις πάτερ; Όλοι οι ενορίτες σου έφυγαν χαμογελαστοί από τη λειτουργία. Πάρε το θυμιατό σου και έλα να κάνεις κανένα ευχέλαιο στο δημαρχείο μας, μπας και δούμε καμιά χαμογελαστή μέρα.

2

Και όταν τελειώσεις πάτερ μου από το δημαρχείο πάνε και λίγο στο Ζαχάρεως που όπως φαίνεται βάζει λουκέτο λόγω υπερχρέωσης. Θα γίνω λίγο κακός αλλά δεν πειράζει. Το ότι κλείνει το εργοστάσιο δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίνε αυτοί που υπέρ-τιμολογούσαν τα φορτία, αυτοί που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς, αυτοί που ζύγιζαν και ξανά- ζύγιζαν πλατφόρμες…… Το κακό είναι ότι αυτοί χόρτασαν λεφτά ενώ οι εργάτες έμειναν χωρίς δουλειά. Όλη μέρα στριμώχνονται στο ΑΤΜ να δουν αν μπήκε κανένα φράγκο. Τους βλέπεις να αργούν μπροστά στο ΑΤΜ και σου έρχεται να τους ρωτήσεις σε ποια πίστα έφτασαν. Κάποια μέρα θα γινόταν και αυτό γιατί όταν βλέπουμε δεν μιλάμε.

3

Σιγά σιγά οι υποψήφιοι φανερώνονται και ξεκινούν τον αγώνα τους. Να οι κάρτες, να τα φυλλάδια, να οι φωτογραφίες χωρίς ρυτίδες με το photoshop να κάνει πάρτι. Το κακό αγαπητοί υποψήφιοι είναι ότι ακολουθείτε μια πεπατημένη (και όχι περπατημένη κύριε Κυτούδη μου) που πλέον είναι παλιακιά. Βάζετε το όνομα σας και το όνομα και σύνθημα του συνδυασμού που κατεβαίνετε. Τι είχες Γιάννη΄μ ….. Ο προεκλογικός αγώνας θέλει όραμα και φαντασία. Δείτε κάρτα υποψηφίου στον δήμο Αγρινίου και πείτε μου αν αυτόν τον άνθρωπο τον ψηφίζατε. Εγώ πάντως, μονοσταυρία.

4

Ανεξαρτητοποιήθηκαν και επίσημα πλέον από την ¨Ώρα ευθύνης¨ οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Κιρκιλιανίδης και Μόσχος Κυτούδης. Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι παραιτήσεις τους ήταν καιρό τώρα στο συρτάρι του δημάρχου ο οποίος έκρινε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Οι πάλαι ποτέ συνυποψήφιοι παίρνουν διαζύγιο από τον Γκυρίνη και προχωρούν σε νέα σχέση, ο ένας με τον Ναλμπάντη και ο άλλος με τον Χαλκίδη. Και εδώ δημιουργούνται τα προβλήματα. Τόσα χρόνια μαζί και τώρα αναγκάζονται να πάρουν διαζύγιο. Άτιμη πολιτική, τσακίζεις τα πάντα. Προς το παρών, απολαύστε τον καθαρό αέρα της ανεξαρτητοποίησης και μέχρι τον Μάιο έχουμε καιρό.

5

Το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από αυτούς τους δύο είναι…. δεν χωράμε πια. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Τα έδρανα της αντιπολίτευσης τιγκάρισαν και δεν χωράνε τίποτα άλλο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, σε έναν δήμο, η αντιπολίτευση έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Θα τρελαθούμε τελείως. Η φωτογραφία της αντιπολίτευσης μου θυμίζει το στόμα ενός 20χρονου που έχει όλα τα δόντια του ενώ της διοίκησης το στόμα του παππού μου, με ένα δόντι μπροστά για τις μπύρες και δύο πίσω για να κρατάνε την πάνω γνάθο. Έζησα να το δω και αυτό.

6

Και επειδή την Πέμπτη που μας πέρασε ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, θα σας δείξω κάποια ζευγάρια που μπορεί να φαίνονται εχθρικά αλλά κατά βάθος δεν μπορεί ο ένας χωρίς τον άλλον.

Γκυρίνης και Χαλκίδης. Αν αυτό που λένε ότι μετά από έναν μεγάλο καυγά γίνετε το καλύτερο sex, είναι αλήθεια, τότε αυτοί οι δύο θα βάλουν φωτιά στα παπλώματα. Όποιον κι αν στήριξε ο Χαλκίδης σε παλιότερες εκλογές (Καρέλη- Γκυρίνη) τώρα τον κατηγοράει. Και μάλιστα έχει και το θράσος να λέει ότι «κ. Δήμαρχε με κατηγορείτε διότι ως βουλευτής του νομού φρόντισα οι αγρότες να αποζημιωθούν για υπαρκτές ζημίες της περιόδου εκείνης!» όταν στην ομιλία του δήλωσε δημόσια ότι ¨ανακάλυψε¨ την ασθένεια «κηλιδοτός υιός» για να πάρει λεφτά από το δημόσιο ταμείο.

7

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ζητάει και ντιμπέιτ μεταξύ αυτού και του Γκυρίνη. Να πεις τι καλέ μου, ότι και ο συνεταιρισμός του χωριού σου σε κατηγορεί ότι πήγες να τον κάνεις τσιφλίκι σου; Ότι σκύλιασες, όπως λέει ο Καρέλης να μη γίνει το κολυμβητήριο στη Μελίκη; Δεν τα λέω εγώ Μιχάλη μου, αυτοί που στήριζες και υποστήριζες τα λένε. Ντιμπέιτ θέλεις, ντιμπέιτ θα έχεις, χαλάω εγώ χατήρι.

8

Και δικαίως βγαίνει και ο Γκυρίνης και σου λέει «Αντί λοιπόν να ζητάει δημόσιες «κοκορομαχίες», καλό θα ήταν να απολογηθεί στους δημότες της Μελίκης γιατί δεν έχουν σήμερα κολυμβητήριο τα παιδιά τους». Εδώ όμως Παναγιώτη μου αλλάζει το πράγμα. Άλλο το ντιμπέιτ και άλλο οι κοκορομαχίες. Το δεύτερο περιλαμβάνει και βία και όπως όλοι ξέρουμε η βία πουλάει. Και επειδή το Καρπούζι ποτέ δεν μασούσε τα λόγια του, ψηφίζει κοκορομαχίες. Όλοι στην αρένα.

9

Μοσχοπούλου και Γκυρίνης. Σε αυτόν τον «έρωτα» θα παραθέσω μόνο τα στοιχεία και τα συμπεράσματα δικά σας. Σκοτώθηκαν για τις αποζημιώσεις (ή κάτι τέτοιο) των εργαζομένων με αποτέλεσμα η πρώτη να δηλώνει πως αν την δούμε στο ψηφοδέλτιο Γκυρίνη να την χαστουκίσουμε. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν πως τελικά θα είναι μαζί του. Παναγιώτη μου τελικά είσαι μεγάλος καταφερτζής, στο αναγνωρίζω. Μόνο όμως που το πάθημα δεν σου έγινε ακόμα μάθημα. Είδες τι έπαθες με το πισωγύρισμα του Ισαάκ Χαλκίδη μετά τα όσα σου είπε. Δύο φορές το ίδιο λάθος σημαίνει………

10

Ναλμπάντης και Δελιόπουλος. Οι πάλε ποτέ σύντροφοι έγιναν οχτροί. Η σχέση τους πνέει τα λοίσθια (και όχι τα Ίσθμια που έγραψα στο προηγούμενο άρθρο, σιγά μη πνέει και τα Πόρθμια τρομάρα μου). Κύριοι, εγώ προσωπικά χαίρομαι για τους εχθρούς μου. Με κράζουν σαν κοκόρια αλλά με χαιρετούν σαν κότες. Ο ένας υποψήφιος δήμαρχος και ο άλλος μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος. Για να δούμε ποιος από τους δύο θα είναι ο κόκορας στο κοτέτσι και ποιος θα κάνει το αβγό.

11

Με αυτά τα ζευγάρια που σας έβαλα θα μου πείτε που κολάει ο Άγιος Βαλεντίνος; Πάντα βιαστικοί. Αυτά τα ζευγάρια τα έβαλα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση. Προς μίμηση έχω το καλύτερο. Σε λίγες μέρες θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας (ακόμα δεν με κάλεσαν και απορώ γιατί) και θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Το Καρπούζι σας εύχεται βίον ανθόσπαρτο και να έχετε περισσότερο χιούμορ στη ζωή σας. Ααααα, να μη το ξεχάσω, και γερό στομάχι.

12

Πάντως, εδώ που τα λέμε, της πλάκας γιορτή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν έχει ούτε ένα πανηγύρι να πάμε. Χώρια που οι περισσότερες κοπέλες τον μπερδεύουν με τον Άγιο Φανούριο. Λοιπόν κορίτσια για να τελειώνει το θέμα, στον Άγιο Φανούριο κάνουμε πίτα, στον Άγιο Βαλεντίνο πί…….. Καλά κάνω εγώ και προτιμώ την Τσικνοπέμπτη.

Στις 14 Φεβρουαρίου, το 2014 έστειλε ο Γκυρίνης γράμμα στον Άγιο Βαλεντίνο να του δώσει έναν δήμο όμορφο σαν την Ζιζέλ. Τι εννοείτε δεν είναι Αϊ Βασίλης; Είναι άγιος ή δεν είναι;

13

Τον δικό της Βαλεντίνο αντάμωσε στα Γιαννιτσά η Νίκη Καρατζούλια. Ότι έκαψε έστω και 10 ευρώ βενζίνη για να πάρει αυτό το χαμόγελο….. τι να πω, περί ορέξεως. Νίκη μου θέλω μία χάρη. Μπορείς να μεσολαβήσεις στον Κυριάκο να πει στον μπαμπά του να με δαγκώσει για να γίνω αθάνατος; Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης; Άντε καλέ, μην πιστεύεις τέτοια χαζά, πεθαίνει ο δράκουλας;

14

Έκοψε και η AVON την βασιλόπιτα της και μαζεύτηκαν όλες οι κυρίες για να ενημερωθούν και να δώσουν ευχές. Είχε τόσο ενδιαφέρον η ομιλία που η υπεύθυνη της παρουσίασης, η Έλενα, έστειλε ευχές και μηνύματα σε όλους τους φίλους της που είχαν γενέθλια. Πάλι καλά που δεν τις εξέτασε μετά να δούνε τι θυμούνται.

15

Δεν πειράζει κορίτσι, δεν ξέρω τι έμαθες από όλα όσα δεν άκουσες αλλά αυτό που έμαθες σίγουρα είναι ότι θα πρέπει να φυλάγεσαι όταν καραδοκεί το Καπρουζάκι.

16

Ο τόπος μας έχει πλέον ανάγκη από μεγαλοφυΐες. Ναι καλά διαβάσατε. μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Μεγαλοφυΐα είναι αυτός που σε ένα στρατόπεδο γυμνιστών θυμάται πρόσωπα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας