ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βασιλόπιτα χωρίς…Φλουρί; Σα να λέμε Δήμος χωρίς…διοίκηση; Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βασιλόπιτα χωρίς…Φλουρί; Σα να λέμε Δήμος χωρίς…διοίκηση; Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Το προηγούμενο Καρπούζι άναψε πολλές «φωτιές». Από πολλά συγχαρητήρια μέχρι παράπονα «και ότι του φανεί του λολοστεφανή» όπως κάποιος το χαρακτήρισε. Ένα θα σας πω και θα τελειώσω εδώ, δεν έχω σκοπό να γίνω «πάτημα» για κανέναν πρόεδρο για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτά που θέλει. Αυτού του είδους τα πολιτικά παιχνίδια τα ξέρω καλύτερα από κάποιους. Επίσης, οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο και ιδιαίτερα όσοι πάνε για βουλευτές, δεν είναι έτοιμο να ακούσει κριτική, καλύτερα να κάτσει σπίτι του. Κανείς δεν είναι «κακοπροαίρετος» και κανείς δεν «παραποιεί συνειδητά τα γραφόμενα» του άλλου αν δεν υπάρχει κάποιο όφελος. Δε νομίζω ότι έχω να αποκομίσω κάτι εγώ εκτός κι αν έχετε αποδείξεις για το αντίθετο;

 

Ο Παντελής Πετρίδης εκτός από υποψήφιος (όπως όλα δείχνουν) στο ψηφοδέλτιο της Δώρας είναι πλέον και επίσημα μέλος του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής. Πραγματικά χαίρομαι όταν φίλοι καταφέρνουν τον στόχο τους. Ο Παντελής δεν μπήκε στο ΠΑΣΟΚ για να φοράει το σακάκι και να κάνει δημόσιες σχέσεις... Μπήκε γιατί έχει όρεξη και μεράκι για αγώνα. Τι να πω Παντελή μου, άντε και δεξί χέρι του Ανδρουλάκη. Κανονικά την Καϊλή έπρεπε να πλευρίζεις, εκεί είναι το ζουμί αλλά ……..

 

Επίσης, σας έγραψα ότι έρχεται η νέα σκούπα. Ναι, ναι η περιβόητη νέα- παλιά σκούπα που πριν 7 περίπου χρόνια έκανε θραύση-. Ανυπομονώ να δω τη νέα και την παλιά σε δράση. Το λέω επειδή 7 χρόνια τώρα δεν την είδαμε πουθενά και υποθέτω ότι περιμένετε την καινούρια για να την εμφανίσετε. Ζω για τη στιγμή.

 

Και θα κλείσω με το προηγούμενο άρθρο με τον Θέμη Σιδηρόπουλο. Όχι μόνο έβγαλε δημόσια το πρόγραμμα της παράταξης του (δεν πρόλαβα να το διαβάσω ακόμα Θέμη μου, υπόσχομαι ότι θα το κάνω) αλλά πήρε και φόρα και μπήκε για τα καλά στην αντεπίθεση. Στο στόχαστρό του οι πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου μας και ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δελιόπουλος.

Screenshot_35.jpg

Οι άνθρωποι Θέμη μου πάντα θα παρατηρούν την αλλαγή της συμπεριφοράς σου απέναντι τους αλλά ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι η δική τους συμπεριφορά ήταν η αιτία της δικής σου αλλαγής.

 

Πρέπει να καταλάβουν ότι το φίδι που δεν αλλάζει δέρμα, πεθαίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον νου που δεν μπορεί να αλλάξει άποψη, αχρηστεύετε, όπως έλεγε και ο Νίτσε. Αλλά που να το καταλάβουν…….. Keep Walking.

 

Μπήκε λέει τo ιστορικό κτίριο «Κονάκι του Γιδά» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στα 11 υπό απειλή μνημεία της Ευρώπης στα πλαίσια του προγράμματος της Europa Nostra 7 Υπό Απειλή για το 2023. Καλά κάνανε (αν και η δική μου άποψη για το συγκεκριμένο κτήριο είναι διαφορετική) αλλά έχουμε πιο ιστορικά μνημεία για να διασώσουμε στον τόπο μας. Παραδείγματος χάρη, κάποιους 80χρονους που ανακάλυψαν το FB και αραδιάζουν τις απαρχαιωμένες ιδέες τους απλόχερα. Που δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα ότι δεν μας ενδιαφέρει πλέον η άποψη τους και καλά θα κάνουν να ξεκινήσουν να βλέπουν τη Γη της Ελιάς και να μας αφήσουν ήσυχους. Αυτούς να αναστηλώσετε, παρακαλώ. Τα είδαμε τα χαΐρια τόσα χρόνια.

 

Και πάμε μέχρι το Πλατύ και τα παραλειπόμενα από την Αστερούπολη. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου. Έκανε λοιπόν ένα post στο οποίο ευχαριστεί κόσμο και κοσμάκη και κλείνει με ένα υστερόγραφο όλο….. νόημα.

 

Screenshot_36.jpg

Δεν ξέρω «τέως» πρόεδρε μου πια μπορεί να είναι η πικρία που έχεις αλλά σαν παλιότερος και με προϋπηρεσία σε συλλόγους, θα σου πω ένα πράγμα. Λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται με την καρδιά τους και χωρίς βλέψεις. Οι περισσότεροι κάπου αποσκοπούν. Μη πας μακριά, ο καιρός φτάνει και τότε πολλές μάσκες θα πέσουν. Πριν τους αποχαιρετήσεις λοιπόν διάβασε τους αυτό που είπε ο Νίτσε και έγραψα παραπάνω. Πολλοί θα το καταλάβουν, λίγοι θα το παραδεχτούν.

 

Δεν ξέρω τι συμβαίνει και έχει παραλύσει όλη η πόλη. Από τη μια γίνονται οι εγκαταστάσεις για το αέριο. Έτσι δεν περπατιόταν η Βετσοπούλου, ήρθε και έδεσε τώρα. Ευτυχώς ανέλαβε ιδιωτική εταιρία και όχι η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Κάντε το εικόνα, ένα καφέ θα πήγαινε να κάνει η θεία, δυο τετράγωνα θα λαμπάδιαζαν. Σε 5 μέρες θα ήμασταν η μοναδική πόλη στον κόσμο χωρίς κεντρικό δρόμο. Από την άλλη ξεκίνησαν να κάνουν τη μεγάλη βλάβη μπροστά στο δημαρχείο. Απ΄ ότι μαθαίνω….. τζίφος και εκεί. Αντί να το επισκευάσουν βρήκαν και άλλα ρήγματα. Και τώρα μάλλον θα σκάψουν. Το θέμα είναι…. πότε; Έτσι και ξανανοίξει αυτή η τρύπα θα τα καταπιεί όλα, μαζί και τη Βάσω που το γραφείο της είναι στην μπροστά πλευρά. Και άντε, τις οικοδομές γύρω γύρω δεν τις λυπάστε, τη Βάσω που δεν καμάρωσε ακόμα γαμπρό τον Σταθούλη, δεν την νοιάζεστε; Να φύγεις από κει Βάσω μου, ζήτα το παλιό γραφείο της Κωταϊδου, αλλιώς δεν σε βλέπω να βάζεις το ταγιέρ στο γάμο.

 

Και πάμε στις βροχές. Βρέχει μια βδομάδα τώρα και τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Υποχώρησε η γέφυρα επί του ρέματος «Κρασοπούλη», στην οδό που συνδέει τη Δ. Κ. Παλαιού Προδρόμου με την επαρχιακή οδό Κουλούρας – Μελίκης.

Screenshot_37.jpg

Να πω ότι μου ήρθε παράξενο, ψέματα θα πω. Όταν κάτι δεν συντηρείτε…. υποχωρεί, κάνω λάθος; Περιμέναμε χειμώνα, έχουμε τόσες πληγές ανοιχτές και το μόνο που μας ένοιαζε ήταν αν και πότε θα χιονίσει να πάμε για σκι. Χρειάζεται προγραμματισμός αγαπητοί μου. Την τρύπα στο δημαρχείο έπρεπε να την κάνετε όταν είχαμε καραντίνα και ήταν όλα κλειστά, τις γέφυρες έπρεπε να τις ελέγχετε όταν είχε καλό καιρό, το δρόμο Κορυφή - Λιανοβέργι πριν κάτι χρόνια, όχι τώρα (τετελεσμένο) που βρέχει και χιονίζει. Όχι τώρα, προεκλογικά. Όχι άλλο κάρβουνο, φτάνει, γκουμώσαμε.

 

Και για να μη λες δήμαρχέ μου ότι δεν βρίσκω τίποτα καλό, θα σου πω και ένα μπράβο. Πήγες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και μας έβγαλες ασπροπρόσωπους. Πολύ καιρό είχα να σε δω τόσο όμορφα ντυμένο. Με κέρδισε το μαύρο καπαρντινάκι που είναι και πολύ τάση φέτος. Δεν ξέρω αν θα γίνεις «πρώτο θέμα» για το έργο σου αλλά για τις στιλιστικές σου επιλογές, σίγουρα θα γίνεις εξώφυλλο.

Screenshot_38.jpg

Και θα κλείσω με ένα θέμα που αυτές τις μέρες θα βλέπουμε πολύ συχνά. Όλοι μα όλοι θα κόψουν βασιλόπιτα. Μέσα στους όλους ήταν και η διοίκηση του δήμου μας που την έκοψε στο δημοτικό συμβούλιο. Και ενώ όλοι έτρωγαν και έψαχναν να δουν ποιος είναι ο τυχερός….. τζίφος. Πάπαλα φλουρί. Τζάμπα πήραν και τα δώρα

Screenshot_39.jpg

Ολόκληρη βασιλόπιτα και δεν είχε φλουρί. Τώρα θα φταίω εγώ αν γράψω αυτά που σκέφτομαι; Τι ρωτάω, αφού θα τα γράψω. Ποιοι λοιπόν ήταν οι λόγοι που δεν υπήρχε φλουρί;

 

1.Είστε τόσο τυχεροί σαν διοίκηση που σας σνόμπαρε και το ίδιο το φλουρί;

 

2.Δεν σας χώνευε ο ζαχαροπλάστης (ένα φλουρί είχε όλο και όλο να βάλει);

 

3.Ίσως να είναι σημάδι ότι η τύχη σας τελειώνει (ίσως);

 

4.Μήπως το έκλεψε ο Κούγκας και το εμφανίσει όταν τον ανακοινώσεις δήμαρχέ μου;

 

5.Μήπως κάποιος το κατάπιε και δεν το κατάλαβε;

 

Μπορώ να σκεφτώ και να γράψω άλλους 100 λόγους που δεν βρέθηκε το φλουρί αλλά δεν θα το κάνω γιατί λυπάμαι τη Μοσχοπούλου που έκανε τόσο κόπο η γυναίκα και τελικά πήγε στράφι.

 

Ήταν σα να κάνει κάποια τα 9χρονα του μακαρίτη και ξεχάσει να πάει τα κόλλυβα στην εκκλησία ένα πράγμα.

 

Όταν το είπα στη μάνα μου, με κοίταξε και μου είπε. «Δεν χρειάζονται φλουρί αυτοί αγόρι μου για να είναι τυχεροί, αλίμονο σε μας». Δίκιο έχεις ρε μάνα. Φέτος, στο σπίτι μας που κόψαμε βασιλόπιτα, κέρδισα εγώ. Αντί για φλουρί ή έστω 1 ευρώ, η μάνα μου έβαλε το κουμπί που ξεκλειδώνει τα καρότσια στο super market. Αυτό έχω να σας πω μόνο.

 

Συνεχίζω με την κοπή της βασιλόπιτας στο δημαρχείο. Αυτό το γεγονός ενέπνευσε πολλές εταιρίες οι οποίες άρπαξαν την ευκαιρία και έφτιαξαν την νέα τους διαφημιστική καμπάνια.

Screenshot_40.jpg

Εμείς στο σπίτι μας ποτέ δεν χαρήκαμε βασιλόπιτα. Όσο ζούσε η γιαγιά μου έκοβε κομμάτια για τον Χριστό, την Παναγιά, τον Ιωσήφ, τον Βαραββά, τον Ιακώβ και τους 3 μάγους. Πιο εύκολο ήταν να πιάσεις το τζόκερ παρά το φλουρί. Όταν ανέλαβε η μάνα μου άρχισε η λιτότητα. Τη μια το κουμπί για τα καροτσάκια, την άλλη ένα βουλγάρικο λέβα, την άλλη ένα χρυσό στρόγγυλο που κόπηκε από το σεμέν. Δηλαδή τίποτα που να εξαργυρώνετε στην Ελλάδα. Μόνο αν πάθει κανένα εγκεφαλικό μπορεί να βάλει δίευρο στη βασιλόπιτα. Άσε που αν το δούμε θα νομίζουμε πως είμαστε εφοπλιστές.

 

Γι΄ αυτό σας λέω, την τύχη μας την φτιάχνουμε μόνοι μας, καήκαμε αν περιμένουμε από τη βασιλόπιτα. Τα λέμε το άλλο Σάββατο.

 

 Υ.Γ. με ειδοποιούν από το control ότι τελικά βρέθηκε το φλουρί της βασιλόπιτας του δήμου και το κέρδισε ο πρόεδρος του Σταυρού... Και το καλύτερο είναι άλλο. Τόση ώρα δεν έβρισκαν το ένα (και μετά τα όσα γράφτηκαν) ξαφνικά βρήκαν και το δεύτερο φλουρί. Όλος τυχαίως η βασιλόπιτα γεννούσε φλουριά. Ο δεύτερος τυχερός δεν ήταν άλλος από τον κύριο «καλημέρα από την βροχερή Αλεξάνδρεια». Τυχαίο ή μήπως κάτι κρύβει και αυτό;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Άντε βρε, με το καλό να βρει και ο δήμος…….. το Τυχερό του!!!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας