ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Χαλκίδης – Μαυρογυαλούρος, σημειώσατε Χ-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Χαλκίδης – Μαυρογυαλούρος, σημειώσατε Χ-Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ο καιρός ακόμα δε λέει να στρώσει και μεις έχουμε την ελπίδα ότι, έστω για μία φορά, ότι θα έχουμε στρωμένη προεκλογική περίοδο. Αμ δεν. Αυτές φέτος δεν είναι εκλογές. Είναι συλλογικό iq test. Πάντα μας θεωρούσαν πρόβατα ή ψηφοφόρους με μνήμη χρυσόψαρου. Πάντα πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν με το χρήμα τους να μας αγοράσουν. Και ξέρετε πιο είναι το κακό; Ότι έχουν δίκιο. Όλοι μας έχουμε μια τιμή (και όταν λέω όλοι εννοώ αυτούς που το έχουν κάνει σύστημα και περιμένουν τις εκλογές για να ζήσουν) την οποία όταν πρόκειται για χρήμα την ξεπουλάμε. Άντε λοιπόν προβατάκια μου, πάμε να τους κάνουμε για άλλη μια φορά μάγκες.

2

Την πρώτη του μεγάλη συγκέντρωση έκανε και ο Μιχαλιός. Μαζί με αυτήν έκανε και το πρώτο του μεγάλο λάθος, κατ΄ εμέ φυσικά. Δεν μπορείς να κατεβαίνεις για δήμαρχος Αλεξάνδρειας και να κάνεις την πρώτη σου ανοιχτή συγκέντρωση στη Μελίκη. Εκεί είναι η βάση του θα μου πείτε, από εκεί πρέπει να ξεκινήσει. Και γω που είμαι από τον πρώην δήμο Πλατέος πως θα με πείσει ότι θα είμαι στις προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου; Κάποτε είχαμε το «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» κύριε Μιχάλη μου. Δήμος Αλεξάνδρειας δεν είναι μόνο η Μελίκη. Θα μου πείτε, μίλησε και στον Μάνθο και στον Πράσινο Κήπο. Μπισμπιζέ μίλησε αγαπητοί μου. Για την Μελίκη όλη μέρα γύριζε το αυτοκίνητο με την ντουντούκα. Άλλο το μνημόσυνο στο επισκοπείο και άλλο το «έλα να πιεις ένα καφέ στο σπίτι να σχωρέσεις». Κάνω λάθος;

Δεν θα μιλήσω για τον κόσμο, πολύς και αναμενόμενος. Δεν θα μιλήσω για τις παρουσίες, μέχρι και τον Φωτιάδη ανέστησαν. Θα σταθώ σε κάνα δυο πραγματάκια που είπε. Δηλαδή αυτά που είπε και στον Μάνθο (το ξενοδοχείο). Ένα ευρώ από τον καθένα μας για να πάρει ασθενοφόρα και περιπολικά και το ότι θα στείλει δωρεάν διακοπές τους ηλικιωμένους και τους ΑΜΕΑ. Τίποτα καινούριο.

Θα μου πείτε, δυο ώρες στο μικρόφωνο, τι έλεγε; Θύμιζε στον κόσμο τι τους έκανε όλα αυτά τα χρόνια για να του είναι και υποχρεωμένοι. Τους είπε για αποζημιώσεις που μεσολάβησε να πάρουν χωρίς να τις δικαιούνται (και μεις αναρωτιόμαστε γιατί μπήκαμε στο ΔΝΤ). Για την ασθένεια «κηλιδοτός υιός» που σκαρφίστηκε για να μπορέσει να δώσει λεφτά στους αγρότες. Μιχάλη μου, υπάρχει και μια αρρώστια πολύ χειρότερη από αυτήν και ακούει στο όνομα «επαγγελματίας πολιτικός». Δε νομίζω πια ότι έχουμε ανάγκη από τέτοιους, μπουχτίσαμε. Καλύτερα τα ροδάκινα με μουνίλια και πεσμένα για απόσυρση παρά ένας δήμος τσιφλίκι.

Και επειδή είχε πολύ κόσμο και ο κόσμος πάρκαρε όπου έβρισκε, πήγε και η αστυνομία και μοίραζε κλήσεις. Εδώ να δείτε μαγκιά και υπεροψία. «Θα πάω εγώ στον διοικητή να τις σβήσω όλες». 1500 χρόνια πριν. Η πλήρης απαξίωση δημόσιας αρχής. Η αστυνομία Μιχάλη μου δεν είναι πιόνι κανενός δημάρχου. Άμα έχεις τέτοια πρόσβαση δεν λες τον διοικητή να δώσει και στον Γιάννη το δίπλωμα πίσω γιατί το παιδί είναι ντηλιβεράς και έχει μείνει χωρίς δουλειά;

3

Εμένα, αυτή η ομιλία με γύρισε 50 χρόνια πίσω. Είπαμε, πολιτικός παλιάς κοπής αλλά όχι και έτσι. Βάλτε να δείτε την ομιλία του και στο καπάκι βάλτε την ελληνική ταινία με τον Μαυρογυαλούρο. Διαφορές; Καμία. Ο δήμος μας είναι ήδη τόσα χρόνια πίσω, αν το πας και συ Μιχάλη μου άλλα 50, μπορεί να δούμε καμιά μέρα στη Βετσοπούλου κανένα δεινόσαυρο να περπατάει. Έλεος.

4

Για τους συνυποψήφιους του είπε τα καλύτερα. Μέλι ο στόμας του. Περιληπτικά, Γκυρίνης ο άχρηστος, Ναλμπάντης ο μαχητής (καρέκλα μου μυρίζει) και Πανταζόπουλος το πιόνι. Αυτά άκουσε και Γκυρίνης και άστραψε και βρόντηξε. Τον χαρακτήρισε «φερέλπι». Καινούρια λέξη, καινούρια νοικοκυρά στο jet. Είχα να ακούσω τέτοια λέξη από τότε που σκοτώνονταν ο Κιρκιλιανίδης με τον Γκιουρτζή. Φερέλπις λοιπόν, για να μην κάψετε ότι εγκεφαλικό κύτταρο σας έχει μείνει, είναι ο ελπιδοφόρος, αυτός που φέρει την ελπίδα. Δεν ξέρω ποιος σου τις λέει αυτές τις λέξεις Παναγιώτη μου αλλά είμαι σίγουρος ότι εσύ δεν την γνώριζες. Εσύ και γω, Χάρη με Πάτση γωνία ένα πράγμα.

Τι ότι έβαλε μέσα τα ταμεία του ΕΛΓΑ με τις κουτσουκέλες του, τον κατηγόρησε. Τι το ότι χάθηκε η αξιοπιστία των αγροτών εξαιτίας του. Τι ότι στην ΝΔ τον έχουν για φτύσιμο γιατί από την στιγμή που παραιτήθηκε άρχισε να χτυπάει πόρτες συμπολιτών μας, υπέρ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Φωτιά πήρε το επιτελείο του Γκυρίνη. Αυτό όμως που δεν κατάλαβα και μου φάνηκε λίγο παράξενο ήταν το παρακάτω δήμαρχε μου. «Άλλωστε, το ‘’πίσω’’ είναι μια κατεύθυνση που την γνωρίζει καλά ο συγκεκριμένος». Δεν ξέρω τι εννοείς Παναγιώτη μου αλλά δεν είναι σωστό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Όπως τι βρίσκει κανείς.

Και θα κλείσω το θέμα με μία φωτογραφία. Στην συγκέντρωση Χαλκίδη παρευρέθη και το παλιό καλό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Είτε ως υποψήφιο, είτε ως θεατής. Πίστη στα ιδεώδη. Αξία ανεκτίμητη.

6

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε και ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας. Μαζεύτηκαν στο γραφείο (και σε κοτέτσι χωρούσαν) και έκοψαν την πίτα του Αγίου Βασιλείου με την ευχή, το 2019 να βρει ο καθένας από ένα κόμμα να χωθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πνέει τα λοίσθια. Να είμαστε γεροί να τον θυμόμαστε. Και μόλις αυτή η συνεστίαση ανέβηκε στα ΜΜΕ, οι «ευχές» έπεσαν βροχή. Το τι μπινελίκι έφαγαν, δε λέγετε. Κατ΄ εμέ το πιο έξυπνο και στοχευόμενο ήταν το παρακάτω.

7

Αν υπάρχει πιρούνι και κουτάλι είναι ικανοί να κόψουν και την πίτα των Αγίων Πάντων Γιώργο μου. Τέλος πάντων, καλή χρονιά να έχουν και γρήγορα να βρουν κάπου να ριζώσουν.

Και μιας και πριν μίλησα για το παλιό καλό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ πριν, θέλω να κάνουμε ένα rewind και να θυμηθούμε την εποχή που το κόμμα μεσουρανούσε.

8

Σας γύρισα 38 χρόνια πριν γιατί είδα κάτι προχθές και αναστατώθηκα. Την πρώτη ανοιχτή ομιλία του πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) Χρήστος Παπαστεργίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Δεν το κρύβω και το έχω γράψει πολλές φορές. Πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ μέχρι τη στιγμή που τόλμησε ο Γιωργάκης να βάλει υποψηφιότητα. Μας πήρε η κάτω βόλτα. Πίστευα όμως ότι δεν εξαφανιστήκαμε, απλά κρυβόμασταν ή δεν το λέγαμε, όπως οι εβραίοι από τους Γερμανούς. Πόσο λάθος έκανα τελικά. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι είδος προς εξαφάνιση, ακόμη πιο σπάνιο και από αυτό του κολεοπτέρου του Αμαζονίου.

9

Ίσως να φταίνε οι διάφορες προσμίξεις που έγιναν, όπως η παρακάτω. Με καρδιά πράσινη και λογική μπλε το μόνο που καταφέρνεις είναι η ανωμαλία στο DNA του κόμματος.

10

Επίσης είναι και το σύνδρομο, που εγώ ονομάζω «σύνδρομο Νόπη». Του έδωσα το όνομα της μάνας μου, να ακούσει και αυτή το όνομα της γιατί από εγγόνι δεν το βλέπω. Όσο υπάρχει ΠΑΣΟΚ ή κάποιο παράγωγο αυτού το ψηφίζουμε δαγκωτό. Η γιαγιά μου, όταν έβρεχε έβγαζε την αφίσα του Ανδρέα από την κολώνα για να μην κρυώσει και βραχεί και την άλλη μέρα που είχε ήλιο την ξαναέβαζε με πινέζα. Από αυτό το σύνδρομο πάσχει και ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης. Ο Γιάννης είναι εκεί, βρέξει χιονίσει. Με όποιον αρχηγό και με όποιο ποσοστό.

11

 

Μόλις τελείωσε λοιπόν η ομιλία του υποψηφίου για την περιφέρεια, αυτοί οι λίγοι και καλοί ήρθαν εκεί που δουλεύω για να πιούνε καφεδάκι. Ξέρετε, μετά από κάθε κηδεία συνηθίζεται ένας καφές. Πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια είδα τόσο ΠΑΣΟΚ μαζεμένο. Τρελάθηκα. Να κοιτούσα μήπως βγει και η Φώφη από την κουζίνα αλλά δεν. Τελικά, το μόνο που κατάφερα ήταν να βγω μια selfie με μια γυναίκα μαχητή, που εκτιμώ και σέβομαι, την Φιλιώ Καρανικολοπούλου (υποψήφια με τον Ναλμπάντη). Φιλιώ μου, πες στον Ναλμπάντη ότι αφού έβγαλε ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων, στις 13 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα προφυλακτικού. Να περιμένω και για εκείνη τη μέρα κάτι; Κρίμα, 5 Φεβρουαρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής. Μάλλον το πήρε αψήφιστα.

12

Και πάμε στη πιο πετυχημένη κοπή βασιλόπιτας, ever. Ο Σύλλογος Κολινδρινών Αλεξάνδρειας "Ο Παυσίλυπος" έκοψε την βασιλόπιτά του το βράδυ του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 στην ταβέρνα «Μάκης» στο Βρυσάκι παρουσία του Δ.Σ., μελών και φίλων του συλλόγου. Η βραδιά είχε τα πάντα. Λαμπερές παρουσίες, ευχάριστο κλίμα και καλή διάθεση. Όπως κάθε πετυχημένη εκδήλωση όμως έτσι και αυτή είχε τα «μελανά» της σημεία. Η πρόεδρος του συλλόγου, κομψή και πρόσχαρη πήρε το μικρόφωνο και καλωσόρισε τον κόσμο. Απλά. Πολύ απλά. Χωρίς συστάσεις αυτή τη φορά. Χωρίς Πλατσά, το γένος Μπράβου και σύζυγος Πλατσά από μητέρα Μπράβου. Γιατί Κατερίνα μου, γιατί; Όλοι εμείς, που δεν είμαστε Κολινδρινοί και ερχόμαστε στους χορούς σας, αυτό λατρέψαμε από εσένα. Πέρυσι έμαθα από πού κρατάει η σκούφια της Αντωνίας Μπράβου καλύτερα από την δική μου. Φέτος γιατί μου το στέρησες; Γιατί δεν μας είπες για το γενεαλογικό δέντρο του Αντώνη Σταμάτη ας πούμε; Από τα χείλι σου κρεμόμουνα αλλά…. τζίφος.

Επίσης, αυτό που δεν μου άρεσε ή μάλλον δεν μου ακούστηκε καλά ήταν η εισήγηση του ταμία σας ότι εσείς, είστε πετυχημένοι οικογενειακά και επαγγελματικά. Κανένας δεν αμφισβήτησε την επαγγελματική σας πορεία αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αναδεικνύουν οι πελάτες σας και όχι εσείς. Ξέρω ότι ειπώθηκε για να δείξει ότι παρότι ήρθατε από κάπου αλλού τα καταφέρατε και σταθήκατε επάξια. Παρόλα αυτά ακούστηκε κάπως.

13

Στην εκδήλωση παρευρέθη σύσσωμη και η οικογένεια Αντωνόπουλου ή αλλιώς, οι καλύτεροι πελάτες γνωστής κινητής εταιρίας. Δικαιολογημένη η απορία- έκπληξη του αρχηγού της οικογένειας. Αχ Κώστα μου, όλα αυτά τα μεγκαμπάιτ αν τα κάνεις σε γκαζόζες, δεν σου φτάνει ολόκληρο τον Καλότση να πουλήσεις

14

Και ήρθε η ώρα να γίνει η κλήρωση των δώρων. Και αντί η κληρωτίδα να βγάλει δώρο, έβγαλε….. δήμαρχο. Αλήθεια σας λέω, δεν κλήρωσαν ταξίδια αλλά την δημαρχιακή καρέκλα. Να, δείτε για να καταλάβετε.

15

Αντί για μια απλή γυάλα κουβάλησαν ολόκληρη κάλπη εκλογών. Πάντα large αυτοί οι κολινδρινοί.

Τέλος πάντων, το καλό ήταν ότι περάσαμε υπέροχα και σίγουρα θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους εκδήλωση. Η πρόεδρος του συλλόγου για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο καλή οικοδέσποινα είναι γι΄ αυτό και το καρπούζι της απονέμει τον τίτλο της βασίλισσας των Κολινδρινών. Μεγαλειοτάτη, τα σέβη μου.

16

Και θα κλείσω με κάτι το οποίο όταν το είδα σοκαρίστηκα. Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις (ίσως η μεγαλύτερη) που εδρεύει στον δήμο μας και δίνει δουλειά σε αρκετό κόσμο της περιοχής, ο Βεζύρογλου, έχει το χειρότερο οδικό δίκτυο που είδα ποτέ μου. Δεν ξέρω αν αυτό το χάλι είναι λάθος του δήμου ή της περιφέρειας ή και γω δεν ξέρω ποιανού αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε άσφαλτο ακόμα και σε αυλές σπιτιών και να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Θα το ψάξω το θέμα και σύντομα θα σας ενημερώσω πιο αναλυτικά.

17

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας