ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ένα όμορφο αμάξι με...ένα άλογο(μαντέψτε ποιανού) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Ένα όμορφο αμάξι με...ένα άλογο(μαντέψτε ποιανού) - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Τι μου κάνετε; Μας έφαγε η βροχή. Μόλις λίγο σταματήσει, τσουπ βγαίνουμε σαν τα σαλιγκάρια. Όπως και οι αστυνομία. Όλοι κάνουν παράπονα ότι όπου και να πάνε, όπου και να σταθούν θα βρουν μπροστά τους έναν αστυνομικό με ραντάρ να τους μετράει. Δεν νοιώθουμε ελεύθεροι λέτε. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και αν θέλετε τη γνώμη μου καλά κάνει. Γέμισαν τα μνήματα με 22 , 25 και 30. Έλεος. Ζει ακόμα ο θείος μου ο Αναστάσης, 200 χρονών επειδή δεν οδηγάει και μυρίζω εγώ χωματίλα επειδή κρατάω τιμόνι. Κι΄ άλλοι τόσοι να βγείτε μπας και κόψουμε φόρα.


Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Δριστά και Κιοσέογλου, της Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας κ. Όλγας Μοσχοπούλου, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) Εμμανουήλ Σταυρή, δημοτικών συμβούλων και των υπαλλήλων της Δημοτικής επιχείρησης. Ωραία ως εδώ. Εγώ κακός δεν είμαι αλλά και σας δεν σας λείπει κάτι; Που είναι η κεφαλή του δήμου; Μόνο τα δελτία τύπου της ΚΕΔΑ ξέρει να υπογράφει; Ο Δελιόπουλος (στενός φίλος και συνεργάτης του Σταυρή) που είναι; Μη με πείτε πάλι ανακατωσούρα γιατί θα μαλώσουμε. Εγώ είδα μόνο την Όλγα ντυμένη «απέραντο γαλάζιο», τον Δριστά «ο φίλος μου ο Λευτεράκης» και τον Ιερεμία στα κόκκινα (μάλλον γα την επίσκεψη Κουτσούμπα). Κατά τ΄ άλλα το κολυμβητήριο άνοιξε και περιμένει όλες τις γοργόνες και τους γοργόνους να σχίσουν τα νερά του.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το Οικόπολις και η Κινηματόδρασις Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας, πραγματοποίησαν μία δράση την οποία θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να πράξουμε και όχι να περιμένουμε από τους «ξένους» να μας ξεβρομίσουν. Πήγαν στο εκκλησάκι του Αι Γιάννη στο Νησέλι και το έκαναν λαμπίκο. Σα να έρχεται ένας ξένος, να παίρνει το φουκάλι και να σε καθαρίζει την αυλή του σπιτιού σου. Ντροπή για μας και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε τον Στέργιο τον Μίχο εν ώρα δράσης. Δεν θα πω Στέργιο μου ότι πήρες το παλιοχάρτι για να βγεις μόνο φωτογραφία γιατί σε βλέπω λούτσα. Θα πω μόνο ότι πρέπει να πας το κορίτσι σου στην Ικαρία και όχι στον Παντελεήμονα γιατί το αξίζει. Τι λες, τόσα πλυντήρια έβαλε για να σε ξεβρωμίσει; Το αξίζει, δε νομίζεις;
Και από τα κατορθώματα του Στέργιου, πάμε στα δικά μας. Πλέον η χώρα μας άλλαξε όνομα και όπως δείχνουν τα πράγματα, δικαίως. Δικαίως γιατί ανεχόμαστε τα πάντα. Βρήκα κάτι στο internet και πραγματικά τρόμαξα. Μα τόσο;

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Όλα αυτά γιατί είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνει φόρο στα καύσιμα. Όταν σας λέω εγώ ότι πρέπει να κλειδώνουμε τους γονείς μας μέσα όταν γίνονται οι εκλογές, να με ακούτε. Πολύ καλά μας κάνουν αφού τους ανεχόμαστε. Θα θέλουμε να πάμε Βέροια, θα πηγαίνουμε μέχρι το Μακροχώρι με το αυτοκίνητο και μετά ποδαράτα. Αλλιώς θα μας βγει η Βέροια κούκος αηδόνι. Για θάλασσα μη το συζητάτε, πολλά τα χιλιόμετρα. Τυχεροί όσοι δεν ξήλωσαν τα ποστάβια. Με μια χούφτα αλάτι κάνεις δουλειά.


Και πάμε σε ένα θέμα που μου έστειλαν κάποιοι γονείς. Πριν μια βδομάδα μια μαθήτρια του 1ου δημοτικού σχολείου έφαγε τα μούτρα της, σκοντάφτοντας και πέφτοντας μπροστά στο σχολείο. Μια σιδερένια βάση (ίσως από λάμπα που έσπασε ή από κάλο που χάλασε) βρίσκεται μπροστά στο σχολείο και δημιουργεί μεγάλο θέμα στα παιδιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Κύριε Παντόπουλε μου, ξέρω ότι είσαι ευαίσθητος στα θέματα που αφορούν τα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλεις να έχουμε θύματα. Ελπίζω να επιλυθείς του θέματος και όλα να κυλήσουν ήρεμα. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

 


Μια πάρα πολύ ωραία έκθεση φωτογραφίας, χαλκογραφίας, πυρογραφίας και ξύλινων φυσικών γλυπτών του ακούραστου εργάτη του Πολιτισμού, λαογράφου Γεωργίου Ντελιόπουλου πραγματοποιείται μέχρι αύριο στο Φουαγιέ του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας. Ειλικρινά, όποιος δεν την έχει επισκεφτεί χάνει πολλά. Αυτή λοιπόν την έκθεση επισκέφθηκε και ο δήμαρχος μας. Μάλιστα σε μια φωτογραφία είδε ένα άλογο και με απόλυτη φυσικότητα είπε στον εκθέτη «αυτό είναι το άλογο που έβγαλε ο Κούγκας το 2010 ε;». Ο Τόκας και ο Παντόπουλος που τον συνόδευαν κατούρησαν στα γέλια (;;;).


Εγώ όταν το είδα γέλασα με δάκρυα. Όχι για το αστείο αλλά για την προσπάθεια να αστειευτεί. Και μάλιστα με κάποιον ο οποίος τον κατηγορεί για τέρατα. Ααααα, μη το ξεχάσω, απάντησε στις κατηγορίες του Κούγκα.


Τι μας είπε; Ότι ο Κούγκας είναι μόνο «λέγε- λέγε», ότι «την αποκλειστική αρμοδιότητα είχε ο ίδιος ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος και σε ορισμένες περιπτώσεις υπέγραφε ο ίδιος τις πράξεις που αυτός αναφέρει σήμερα παράνομες» και ότι είναι «παντελώς ανυπόστατες καταγγελίες του οι οποίες δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα, αναφέρεται σε συνεργασίες του Δημάρχου με διάφορες εταιρείες οι οποίες έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δήμο Αλεξάνδρειας ξεχνώντας ή εσκεμμένα αποκρύπτοντας ότι όλες οι συμβάσεις που αναφέρει έχουν συναφθεί μετά από την επικύρωση των ελεγκτικών οργάνων». Τέλος μας είπε ότι «ο Κούγκας μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος των ευθυνών της θέσης του, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα, σε βάρος της καθαρής αλήθειας που οι δημότες οφείλουν να μαθαίνουν».


«Στερείται πολιτικού και ηθικού αναστήματος και είναι ο τελευταίος που θα σας κουνήσει το δάχτυλο» είπατε δήμαρχε μου.

Εγώ θα σας πω ότι ο κόσμος δεν γελάει με αυτά που ακούει. Δεν μας νοιάζει ποιος έχει δίκιο αλλά αν αυτές οι κατηγορίες ισχύουν. Δεν μας νοιάζει αν υπέγραφες εσύ, οι επιτροπές ή ο Κούγκας αλλά αν αυτά τα υλικά παρελήφθησαν σωστά. Δεν μας νοιάζει αν τον έδιωξες και τα λέει όλα αυτά αλλά ότι αν δεν γινόταν όλο αυτό τον ήθελες ξανά γιατί σου έταξε 2000 σταυρούς.

Έχω πάρα πολλά να σου πω αλλά θα περιμένω τη συνέντευξη τύπου που προανήγγειλες. Αλήθεια, την συνέντευξη την είχες σχεδιάσει ή την κάνεις επειδή σου ζητήθηκε; Επίσης δεν μας είπες τίποτα για την μήνυση. Την έκανες ή περιμένεις τις εξελίξεις;


Και πάμε γρήγορα γρήγορα στην ποδηλατοβόλτα που διοργάνωσε ο Gidas Cyclistas του Α.Σ. Ατλαντίδα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ. Μια άρτια και πολύ όμορφη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις. Αφού είδα και τον Χρήστο τον Αντωνίου με καπέλο και ποδήλατο, μπορώ να ηρεμήσω. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος βέβαια αλλά μάλλον επειδή ήθελε να πάει στην έκθεση του Ντελιόπουλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Εμένα όμως δύο πράγματα με κέρδισαν στην όλη διοργάνωση. Η «ανάσταση» του αγαπητού μου Σωτήρη Τόκα ο οποίος είχε εξαφανιστεί και δεν τον βλέπαμε πουθενά (εκλογές πλησιάζουν Σωτήρη μου, πρέπει να φαίνεσαι) και η μικρή «κοκέτα» δεσποινίδα που με μάγεψε με τα λούσα και την τσαχπινιά της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Αυτά τα «λίγα» για σήμερα. Μέχρι τέλος Ιουλίου θα είμαστε παρεούλα. Ουπς, κακώς το είπα. Κάτι μου λέει ότι ο δήμαρχος θα δώσει την συνέντευξη τύπου 1 Αυγούστου. Γαμώτο, πρέπει να σκέφτομαι πριν γράψω. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας