ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φάε όσο θες και μη μασάς, 4 μύρια για αναβαθμισμένα λύματα έρχονται... - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ - Φάε όσο θες και μη μασάς, 4 μύρια για αναβαθμισμένα λύματα έρχονται... - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου, πολύ καλημέρα σας. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται αυτές τις δύο εβδομάδες, αλήθεια σας λέω. Δεν κουνιέται ούτε φύλλο, ούτε φτερό. Όλοι αγαπημένοι, όλοι μονιασμένοι και η ζωή κυλά όμορφα και ωραία στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. Εμένα, για το τι θα γράψω, δεν με σκέφτεται κανείς. Ας είναι, στο κάτω κάτω δυο Καρπούζια έμειναν, κάτι θα βρω.


Την Πέμπτη σε μαγαζί της πόλης στον πεζόδρομο ήταν ο Θανάσης Γικόνογλου, που οι φήμες τον θέλουν να εμπλέκεται ξανά με την πολιτική. Με δίχασε όμως η παρέα του. Από την μία ο Στέλιος Ρεβίθης που τον είδαμε αρκετές φορές να «βγάζει» Συριζαίους βόλτα και από την άλλη ο Σταύρος Γιάντσης που πρόσφατα ανέλαβε γραμματέας της τοπικής του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να είναι απλά φίλοι αλλά τέτοιες εποχές που διανύουμε, θέλοντας και μη πάει το μυαλό μας σε πολλά.


Δεν ξέρω αν η εποχή βοηθάει τον Θανάση να κατέβει για βουλευτής... Επίσης δεν ξέρω αν ο Σταύρος έμαθε να γράφει τα πρακτικά, τα έβαλε όλα σε τάξη και έχει χρόνο να ασχολείται και με άλλα. Αυτό που ξέρω όμως Στέλιο μου είναι ότι πρέπει να το πάρεις απόφαση...... Αυτό θα πω μόνο και ο νοών......νοείτω

 

Επίσης εμφάνιση έκανε και η ¨υποψήφια δήμαρχος¨, Δώρα Κουρκουτά με καλή παρέα. Βέβαια αν το ήξεραν και κάποιοι άλλοι αυτό θα έρχονταν και εκείνοι αλλά μάλλον υπέθεσαν ότι η Δώρα είναι vegetarian και δεν θα πήγαινε. Γι΄ αυτό μου αρέσουν οι γυναίκες στην πολιτική, σου ανατρέπουν τα πάντα χωρίς να το καταλάβεις. Δώρα μου χάρηκα που τα είπαμε και σίγουρα έχουμε να πούμε και άλλα στο...... καφεδάκι.

 


4 περίπου εκατομμύρια μας εξασφάλισε ο δήμαρχός μας για τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας από το Πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ» του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Δεν ξέρω πως το κατάφερε, οφείλω όμως να του πω μπράβο γιατί κατάλαβε ότι έχουμε δικό μας υπουργό στο υπουργείο οικονομικών και άρπαξε την ευκαιρία.


4 μύρια λοιπόν μας εξασφάλισε ο Αποστόλης Βεσυρόπουλος για να τα ρίξουμε όλα στα......λύματα...τόσα χρήματα... Μάλιστα, όπως το ακούσατε, όλα αυτά τα λεφτά θα πάνε στα λύματα για να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν. Ας αναβαθμιστεί και κάτι σ΄αυτόν τον τόπο...ακόμα κι αυτά. Το θέμα είναι ότι και άλλα πακέτα πήραμε αλλά δεν τα αξιοποιήσαμε. Πολλά έργα εγκρίθηκαν αλλά δεν τα βλέπουμε να παίρνουν σάρκα και οστά. Φοβάμαι μην περάσει ο χρόνος και αρχίζουν να μας ζητάνε τα λεφτά πίσω και τότε τι θα κάνουμε;;;

 


Εγώ πάντως και το Καρπουζάκι, μιας και λύσαμε το θέμα των λυμάτων, σας ετοιμάσαμε μια μεγάλη κοινωνική προσφορά. Αφού μπορούμε πλέον να χεζ..... άνετα μιας και εκσυγχρονιστήκαμε, σας κάνουμε δώρο την πιο διάσημη και αποτελεσματική δίαιτα όλων των εποχών.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Φάε όσο θες και μη μασάς, 4 μύρια αναβάθμιση μας περιμένουν. Είναι η μόνη διοίκηση δήμου που μας σκέφτεται. Τέρμα οι εξαντλητικές δίαιτες για να χτίσουμε κορμί για το καλοκαίρι. Με λυμένο πια το θέμα των λυμάτων θα είμαστε όλη μέρα φαϊ και χέσ.......

 


Πάντως αν σας περισσέψει τίποτα από αυτό το πακετάκι ρίξτε το στα κουνούπια. Δεύτερος σε πιθανά κρούσματα δήμος στο ιό του δυτικού Νείλου λένε πως είμαστε, προηγείται η Πέλλα. Όχι τίποτε άλλο αλλά να πήγαινα στο Νείλο και να κολλούσα θα έλεγα ντεφ να γίνει. Να κολλήσω τον ιό στη Κορυφή που δεν περνάει ούτε ρυάκι είναι αμαρτία. Αλήθεια, 5 ορυζώνες έχουμε και κοντεύουμε να πεθάνουμε, στην Κίνα που τρώνε ρύζι ακόμα και με το νερό, τι γίνεται;


Και πάμε στο πολιτικό τοπίο. Καλοκαιράκι έχουμε και οι ρυθμοί στην αναζήτηση νέων προσώπων έπεσαν ή μάλλον χαλάρωσαν. Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις ακόμα και στα άτομα που βιάστηκαν να πούνε το ναι. Οι πιέσεις που δέχονται κάποιοι είναι μεγάλες και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Η πρώην παράταξη Ναλμπάντη και νυν Κιρκιλιανίδη οδεύει, απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα προς την Κουρκουτά. Και δεν μιλάω επειδή βλέπω τον Παπαδόπουλο (Τόλη) να είναι σκιά της συνεχώς αλλά γιατί το απέναντι στρατόπεδο δεν τους.... σηκώνει. Από την άλλη, μεγάλη φαγωμάρα έπεσε στο στρατόπεδο Γκυρίνη και δεν ξέρω αν μέχρι τις εκλογές θα υπάρχει άνθρωπος που να του μιλάει.


Η παράταξη Χαλκίδη φαίνεται να έδωσε τα χέρια με τον Γκυρίνη. Δεν ξέρω όμως αν ο Μιχάλης έχει συνυπολογίσει κάποιες δυνατές απώλειες που θα έχει και σίγουρα δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα τον ενημερώσει για το ποιες είναι. Το «έλα μωρέ, σιγά την προσωπικότητα» στις εκλογές είναι τρομερό λάθος. Μην ξεχνάτε ότι σε όλες τις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν φέτος, τα outsider έκαναν την έκπληξη.


Και θα κλείσω με το ρεζιλίκι μας στα καύσιμα. Είμαστε η χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε η χώρα στην οποία οι φόροι στα καύσιμα ξεπερνούν την αξία του προϊόντος. Σε λίγο θα γίνεται γάμος και αντί για λίρα οι γονείς θα κρεμάνε μπιτόνια με βενζίνη για να μπορεί το ζευγάρι, μετά τη στέψη να πάει στο σπίτι του.


- Τι του πήρες που παντρεύτηκε;
- έξι φλιτζανάκια του καφέ, εσύ;
- ένα 16κιλο βαρβουλίνες για να βάλει στο τρακτέρ».

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το επόμενο Καρπουζάκι είναι και το τελευταίο της 8ης σαιζόν. Λίγο να απολαύσουμε το καλοκαιράκι, λίγο να ηρεμήσετε και σεις από την γκρίνια μου, λίγο να γεμίσουμε μπαταρίες. Ραντεβού λοιπόν το επόμενο Σάββατο για να κλείσουμε πανηγυρικά μια υπέροχη σαιζόν που σε κάποιους θα μείνει αξέχαστη.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας